Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 dec 2014, 03:15

invincible1921 je napisao/la:Sto se Barbareza tice osoba za koju kad je spominjes moras ustat zbog svega sto je uradio u igrackoj karijeri. Sto se tice trenerske ja sve gledam kroz jedan argument (koji je mozda i pogresan,a mozda i nije). Na taj nacin sam gledo i susica i ispalo je da sam bio upravu. Argument glasi:

Kako je moguce da neko ko je bio tako dobar igrac i bukvalno bio legenda kluba u kom je igrao ili te lige nikada nije uspio da bude sto neko rece ni pomocni trener? ili makar trener neke B ekipe ? :? Kad pogledas to je nekako logican slijed dogadjaja da se takvom igracu koji je puno donio klubu da mjesto u stabu ekipu. Sta svi su glupi samo smo mi pametni ?.... zato mislim da barbarez dok nesto ne uspije ne zalsuzje mejsto selektora. Uostalom sto takodjer neko rece gdje mu CV ? ko garantuje da ce bit dobar trener ako je bio dobar igrac? To sto je patirota i voli repku , pa ako je to argument onda mozemo nac brat bratu milion ljudi u ovoj drzavi da budu selektori, pocevsi od ovog foruma. :?

Na kraju krajeva zar nije dosta da nam repku vode neprovjereni treneri kojima je po nekom obicaju prvi ozbiljniji angazman A REPKA (cast ciri) :crazy: :crazy:
Barbarez kada je zavrsio sa fudbalom prvo uopste i nije isao na to da postane trener vec generalni menadzer HSV-a. Tada se borio za to mjesto sa nekim likom, Njemacki lik neki i nije dobio to mjesto. Znamo svi kako je nakon toga HSV zavrsio, postali su od dobre ekipe jadna ekipa.

Nakon toga je odlucio da ide pauzirati..Mislim da nigdje nije ni aplicirao, mozda se varam ali ocito ima para i trazi kvalitetnu sansu, a ne nesto prosjecno.. :mrgreen:

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 10 dec 2014, 07:53

Sutra 11.decembar pa da se i ova sapunica polako privede kraju :mrgreen:

Inače, bila sam poprilično sigurna da će Rajevac bit izabran, ali sinoć čujem da je to s Barbarezom gotov posao...
#Salihović

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 dec 2014, 08:02

Od novog selektora ko god to bio ocekujem da se sto manje izlaze nasim medijima,da se ne inati sa navijacima i da se ne boji i najboljima reci kako stvari stoje!Ocekujem da ce ih nafurati na ove slijedece utakmice k'o na finale SP-a,da ce izbjegavati derneke sa repkom po dijaspori i da ce se samo fokusirati na cilj a to je trece mjesto u grupi i baraz u koji ulazimo sigurno kao favoriti.Ocekujem i da ce u repki biti mjesta za 2 najbolja igraca PL BiH i za jednog mladog igraca iz dijaspore koji nam mozda moze pomoci u buducnosti.Ocekujem da jasno postavi svoj odnos prema ublehama iz saveza i ne dopusta im petljanje u posao.Ocekujem selektora kojeg nece biti stid pitati za savjet Osima starijeg ili nekog drugog bh.strucnjaka koji je spreman pomoci.Ocekujem da unese mir u kucu i to je najvaznije!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 10 dec 2014, 08:43

Trener trenira a selektor selektira.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 10 dec 2014, 10:38

Slušajte Temu dana na Kalman Radiju, KOMEDIJA! :lol: :D

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 10 dec 2014, 11:06

Chinaglia je napisao/la:da postavite globalnu anketu, Sergej bi dobio 80 % podrške! voljen, poštovan, patriota, sve su to preduslovi koji su jako bitni za selektora naše repke, kažem naše, jer smo takav narod, specifičan narod! za uspjeh naše repke, najbitnija je atmosfera među navijačima, novinarima, itd :D kod mene lično ne prolazi ta priča o iskustvu/neiskustvu, već sam pisao o tome, imate svakakvih primjera i ne postoji nikakvo pravilo!

uzmite za primjer Ćiru, pa Papeta (dvije dijametralno suprotne ličnosti, znamo kakva je atmosfera bila u državi, među navijačima, kad su njih dvojica bili selektori), zatim uzmite u obzir Sergeja koji bi bio poput Ćire, a zatim ostale kandidate (Baždarević, Hadžibegić, Baka, Štimac, Osim, Rajevac, itd)

Sergej za selektora, hvala i prijatno!
Evo nesto kontam,kako citam ove dijasporce,pobjeglice i ostale stanovnike bih bez svog kluba u plbih i koje sve ne,po tim vasim referencama potrrebnim za selektora,mogao sam je i ja komotno prijaviti.
Voljen i postovan u mahali i gradu,znam i zagalamiti,nista mi nije strano,a i fudbal intenzivno "gledam i pratim"
Koji CV jbt. neoborivi argumenti :lol: :lol: :lol:

Najtuznije je sto 90% ovih sto sad prizivaju Sergeja bi mu hebali mater kod prve tekme koju bi zijanio,a ne kontaju leva.ti da kod nedostatka iskustva i znanja (citaj:pape,brzo ste zaboravili) da imas barcelonu ,a ne bih bi ti se to desilo...

Po nekom CV trenera,jedini Rajevac ima "nesto",na drugom mjestu je Osim koji nikad nije zavrsio sezonu,a da nije nesto osvojio.Ako se nepristrasno gleda,onda je tako.
A buduci da mi nismo nepristrasni,onda je Rajevac,sta sve ne,da se ne izrazavam na forumu,jer ovo vecinom djeca citaju,Osim neobrijan,raskopcanih dugmadi,mrze ga jedni sto ih je izbacio iz lige,drugi sto im je kup u sred nevidjene euforije u "dvoristu" uzeo,treci sto ih ubija u pojam godinama uzimajuci im ispred nosa sve sto godinama prizeljkuju i jacajuci klub koji toliko mrze.

I onda imas te ostale kandidate kojima bi i 3 izgubljene utakmice bile + u CV-u,jer su vodili repku BiH,pa onda mogu otici u tursku i voditi neki qrcaspor ili azerbejdzan,ko da se nista nije desilo. Ne konta to prosjecni bosnjo,bitno je da te voli raja,a do kada ce te voliti,to nije bitno...

Cast Sergeju za sve sto je napravio u karijeri kao igrac,kao sto rece neko "treba ustati kad se spomene",ali kao trener,sa trenerskim znanjem,on je na nivou svakog prosjecnog bivseg fudbalera i standardnog gledaoca fudbala na tv-u

Za kraj,iskreno se nadam da Osim nece biti selektor,jer od pjene u pitarskim zvaljama i ostalih mrzitelja sirom bih mi je ipak zeljo drazi... :kafa:

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 10 dec 2014, 11:31

Ma cinjenica je da Barbarez uziva najvise povjerenje javnosti. Naravno, ne zbog svoje trenerske strucnosti koja je u najmanju ruku upitna, vec zbog statusa i reputacije koja ju izgradio tokom karijere. I zbog toga bi ga mnogi voljeli vidjeti na kormilu repke. Gledajuci tabelu mozemo samo napredovati, sto bi njemu sigurno dalo podstrek za ubuduce. No tako bi svakako bilo i bez selektora. Hocu da kazem, da on nema sta izgubiti, jer u rukama trenutno ne drzimo nista. Moze(mo) samo profitirati, barem gledajuci ovaj ciklus.
No, jedno je misljenje javnosti i koga bi voljela, pa barem 80% navijaca, a sasvim drugog koga savez ( vec odavno ) ima na piku. A to onaj kojeg mnogi ne bi voljeli. No, vidjet cemo kad se suzi broj kandidata.
Zadnja izmjena: skyisthelimit, dana/u 10 dec 2014, 11:34, ukupno mijenjano 3 puta.
15.10 - 15.06 ...

Vandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoite » 10 dec 2014, 11:32

1.Barbarez
2.Rajevac
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!

MES QUE UN CLUB!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 10 dec 2014, 12:07

Dragan Vikić za selektora. Voljen, poštovan, heroj, patriota... Ima trenerskog iskustva kao i Barbarez, ali je veći patriota.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 dec 2014, 12:16

voltron30 je napisao/la:Dragan Vikić za selektora. Voljen, poštovan, heroj, patriota... Ima trenerskog iskustva kao i Barbarez, ali je veći patriota.
Hahahha svaka cast za komentar :clap: . Najgore od svega je sto je taj dio sa trenerskim iskustvom 100% tacan :D.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 10 dec 2014, 12:25

adriano_leite je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:Dragan Vikić za selektora. Voljen, poštovan, heroj, patriota... Ima trenerskog iskustva kao i Barbarez, ali je veći patriota.
Hahahha svaka cast za komentar :clap: . Najgore od svega je sto je taj dio sa trenerskim iskustvom 100% tacan :D.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E svaka ti cast jarane za komentar 100% na mjestu :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Evo odma i navijacku imamo,extra pjesma:

[youtube][/youtube]

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 dec 2014, 12:33

po meni je Amar Osim najbolje rijesenje :!: :bih: :bih:

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 10 dec 2014, 12:34

S malom razlikom sto je Barbarez proveo 15 godina igrajuci fudbal na najvisem nivou, radeci u najmodernijim uslovima , pod palicom strucnjaka koji su praktikovali principe savremenog fudbala, u okruzenju sa visoko razvijenim profesionalizmom, etikom, radnim navikama...sto mu, u mnogo cemu, daje prednost nad Vikicem i ostalim junacima koji su ostvarili pobjede na domacem terenu.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 10 dec 2014, 12:40, ukupno mijenjano 2 puta.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 dec 2014, 12:37

bordobijeli je napisao/la:po meni je Amar Osim najbolje rijesenje :!: :bih: :bih:
Amaru je najbolje da sada preuzme Zeljeznicar, dokaze se i sa njim osvoji titulu.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 10 dec 2014, 12:38

Faruk Hadžibegić i Amar Osim

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 10 dec 2014, 12:38

slika

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la JoseMourinho » 10 dec 2014, 12:42

SjeverniVjetar je napisao/la:S malom razlikom sto je Barbarez proveo 15 godina igrajuci fudbal na najvisem nivou, radeci u najmodernijim uslovima , pod palicom strucnjaka koji su praktikovali principe savremenog fudbala, u okruzenju sa visoko razvijenim profesionalizmom, etikom, radnim navikama...sto mu, u mnogo cemu, daje prednost nad Vikicem i ostalim junacima koji su ostvarili pobjede na domacem terenu.
Čekaj onda sto baljic nije bolji izbor ima još i iskustva kakvog-takvog?
Probisvjet je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:po meni je Amar Osim najbolje rijesenje :!: :bih: :bih:
Amaru je najbolje da sada preuzme Zeljeznicar, dokaze se i sa njim osvoji titulu.
Jbg nikad nije uzo trofeja sa željom neće ni sad djabe da pokušava ;)

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 10 dec 2014, 12:42

SjeverniVjetar je napisao/la:S malom razlikom sto je Barbarez proveo 15 godina igrajuci fudbal na najvisem nivou, radeci u najmodernijim uslovima , pod palicom strucnjaka koji su praktikovali principe savremenog fudbala, u okruzenju sa visoko razvijenim profesionalizmom, etikom, radnim navikama...
Pa sto ce nam onda selektor,po tim referencama imamo vec par selektora u repki.

Neka bude Dzeko selektor/igrac,mozda Pjanić,ima ih ima ih... Moze i Baljic komotno,Salihamidzic,sto da ne.

Jbt,koji samo glupi razlozi,a svi bi oni prvi hebali majku Barbi,prvi put kad se zahebe zbog neznanja i neiskustva

Probisvjet je napisao/la:
Hahahahahahaha,ovaj je najjaci :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Pa niste 10 godina bili u drugoj ligi,pa da ne znas ili si posenili pa se ne sjecas,da se u nasoj ligi niko nije dokazao kao on.A sta se ko ima u nasoj ligi dokazivati,uopste?

SjeverniVjetar

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la SjeverniVjetar » 10 dec 2014, 12:47

@JoseMourinho
Pa recimo da si u pravu, ali da je Baljic probao kao asistent Susicu.
S druge strane Baljic nikada nije uzivao autoritet i podrsku, kako igraca , tako i navijaca.
Bez obzira na retoricke vratolomije i banalizovanje, Barbarezu se ne moze osporiti da ima dosta toga sto je potrebno da sjedne na klupu reprezentacije.
Na koncu, za razliku od vecine protukandidata, bolje biti neiskusan, nego iskusan u porazima , bolje biti nedokazan , nego dokazano los trener !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 dec 2014, 12:56

Sutra kad se objave 2-3 konacna kandidata, ocekujem tekst o nepravdi prema Barbarezu.
FCS je napisao/la:Faruk Hadžibegić i Amar Osim
Ne bih imao nista protiv da bilo ko od njih bude selektor, Faruk se previse stavlja u stranu jer je "prijatelj" sa Safetom, dok za Amara sve znamo.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 10 dec 2014, 12:58, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, galia95 i 4 gosta.