Tada se o Pogbi nije ni pričalo, niti je neko znao puno o njemu.korisnikforuma je napisao/la:Istina, naš igrač, ali Bouy je prvenstveno doveden kako bi se smekšalo Raiolu zbog dovođenja Pogbe, mislim da je i neka velika provizija tada bila u igri![]()
Volio bi i ja da Bouy bude dobar samo se bojim da je on trenutno po kvaliteti i iza Padoina, za ostale da i ne govorim.
Ali vidjet ćemo kada počne sezona, koliko znam Bouy još nije ni broj dobio![]()
Žao je i meni što nam naša škola ne da nekog novog Pirla ili Del Piera, ali forsiranje polutalenata neće od njih napraviti igrače, nije ovo manager ili PES
A vjeruj mi da je kvalitetniji, pa nije prvi put da Juventus uvijek daje prvo šansu limitiranim starcima umjesto mladim nadama, to svaki navijač Juventusa zna, ili si mašina kao Pogba, ili nikada nećeš zaigrati.
A tu griješimo stalno, to sam i lani pisao, u silnim mečevima u kojima smo dominirali smo mirno mogli sami stvoriti još 2-3 igrača u svim linijama od naših talenata kojima kontrolišemo ugovore, doziranjem nastupa i ubacivanjem pri već riješenim utakmicama.
I šta se desi, uvijek ubacimo Padoina, Pelusa, da vam ne spominjem Pazienzu koji nas je sve izluđivao svojom minutažom, znali smo da je Conte tvrdoglav tada, a danas je potvrda da taj igrač ne postoji na mapi, a baš je on krao minute i Marroneu i Bouyu tada koji je često pozivan u prvi tim.
Priču o našoj politici sa mladim ja uvijek potenciram jer je loša, odlična je u kontekstu što kontrolišemo ugovore bar desetorici ekstra talenata, ali malo mi radimo na njima, slabo kontrolišemo njihov napredak, sve radimo da ih se riješimo ne gledajući gdje ih šaljemo (primjer Yago Falque) itd.
Hoću da kažem, Bouy, Appelt, ili bilo koji naš mladić će više dati ekipi od svakog prosječnog tridesetogodišnjaka kojeg očajnički preferiramo, a to bih volio da promijenimo više od svega.