Prva liga FBiH 2015./2016.
Moderator/ica: GracanicaAA
- theboss_RD07
- Kontakt:
Prva liga FBiH 2015./2016.
Shodno odluci o kalendaru takmičenja, takmičarska sezona 2015/2016 Prve lige Federacije BiH počinje 08/09.08.2015. godine.
Ekipe koje će se takmičiti u najjačem stepenu takmičenja Federacije BiH su (poredano po takmičarskim brojevima)
NK Sloga Ljubuški (novi član)
HNK Orašje
NK Bratstvo Gračanica
FK Budućnost Banovići
NK GOŠK Gabela
HNK Čapljina
FK Goražde
NK Novi Travnik (novi član)
NK Metalleghe-BSI Jajce
NK Zvijezda Gradačac (novi član)
NK Bosna Visoko (novi član)
FK Radnički Lukavac
FK Rudar Kakanj
NK Jedinstvo Bihać
NK Podgrmeč Sanski Most
HNK Branitelj Mostar

Osnovni podaci o ligi:
-16 klubova
-30 kola - dvostruki bod sistem
-prvak ide u Premijer ligu
-klubovi koji takmičenje završe na 16., 15. i 14. poziciji sigurno ispadaju iz ovog ranga takmičenja
-klub koji takmičenje završi na 13. mjestu ispada ako iz Premijer lige ispadne jedan klub iz Federacije
-klub koji takmičenje završi na 12. mjestu ispada ako iz Premijer lige ispadnu dva kluba iz Federacije
-klub koji takmičenje završi na 11. mjestu ispada ako iz Premijer lige ispadnu tri kluba iz Federacije
-klub koji takmičenje završi na 10. mjestu ispada ako iz Premijer lige ispadnu četiri kluba iz Federacije
-klub koji takmičenje završi na 9. mjestu ispada ako iz Premijer lige ispadne pet klubova iz Federacije
-klub koji takmičenje završi na 8. mjestu ispada ako iz Premijer lige ispadne šest klubova iz Federacije
*Sistem ispadanja važi samo za sezonu 2015/16
Sezona koja je pred nama donijet će mnogo uzbuđenja, jer zbog već poznate Odluke o skraćivanju Premijer nogometne lige BiH, iz Prve lige FBiH teoretski može ispasti i 9 klubova!
Sretno svima u paklenoj sezoni!
Ekipe koje će se takmičiti u najjačem stepenu takmičenja Federacije BiH su (poredano po takmičarskim brojevima)

Osnovni podaci o ligi:
-16 klubova
-30 kola - dvostruki bod sistem
-prvak ide u Premijer ligu
-klubovi koji takmičenje završe na 16., 15. i 14. poziciji sigurno ispadaju iz ovog ranga takmičenja
-klub koji takmičenje završi na 13. mjestu ispada ako iz Premijer lige ispadne jedan klub iz Federacije
-klub koji takmičenje završi na 12. mjestu ispada ako iz Premijer lige ispadnu dva kluba iz Federacije
-klub koji takmičenje završi na 11. mjestu ispada ako iz Premijer lige ispadnu tri kluba iz Federacije
-klub koji takmičenje završi na 10. mjestu ispada ako iz Premijer lige ispadnu četiri kluba iz Federacije
-klub koji takmičenje završi na 9. mjestu ispada ako iz Premijer lige ispadne pet klubova iz Federacije
-klub koji takmičenje završi na 8. mjestu ispada ako iz Premijer lige ispadne šest klubova iz Federacije
*Sistem ispadanja važi samo za sezonu 2015/16
Sezona koja je pred nama donijet će mnogo uzbuđenja, jer zbog već poznate Odluke o skraćivanju Premijer nogometne lige BiH, iz Prve lige FBiH teoretski može ispasti i 9 klubova!
Sretno svima u paklenoj sezoni!
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Re: Prva liga FBiH 2015/2016
go go zvijezda
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
-
- Kontakt:
druze kako si uradio ovu kartu..u pointu ili ima neki program?
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)
U excelu cini mi se
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
- Moderator
- Kontakt:
Sretno svima da ostvare najbolje rezultate, a pogotovo komsijama. Nadam se da ako nekom trebaju bodovi mislim da ce se dati 

Re: RE: Re: Prva liga FBiH 2015/2016
PhotoScaperealancojk je napisao/la:druze kako si uradio ovu kartu..u pointu ili ima neki program?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Kao i prosle godine, Kanton 10 nije zastupljen u takmicenju, kao i KS, najvise klubova je i dalje u TK, cak 4, dok kod ostalih varira izmedju 2-3, kantoni sa najmanjim brojem stanovnika imaju po jedan klub, PK i BPK i ZHK...
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...
Sarajevo nikada nije bilo grad sporta. I raniji rezultati KK Bosne i drugih klubova su se vezali za momke sa strane koji su kao formirani sportisti zbog studiranja i posla u sarajevo dolazili iz manjih sredina.Mirzoni89 je napisao/la:Kao i prosle godine, Kanton 10 nije zastupljen u takmicenju, kao i KS, najvise klubova je i dalje u TK, cak 4, dok kod ostalih varira izmedju 2-3, kantoni sa najmanjim brojem stanovnika imaju po jedan klub, PK i BPK i ZHK...
sta je sa sarejvom, željom i olimpikom u fudbalu rk bosna itd itsl ako nije grad sportaDrinaGZ je napisao/la:Sarajevo nikada nije bilo grad sporta. I raniji rezultati KK Bosne i drugih klubova su se vezali za momke sa strane koji su kao formirani sportisti zbog studiranja i posla u sarajevo dolazili iz manjih sredina.Mirzoni89 je napisao/la:Kao i prosle godine, Kanton 10 nije zastupljen u takmicenju, kao i KS, najvise klubova je i dalje u TK, cak 4, dok kod ostalih varira izmedju 2-3, kantoni sa najmanjim brojem stanovnika imaju po jedan klub, PK i BPK i ZHK...
a u ovoj ligi nema klubova iz KS zbog finansija nece ni drugu ligu centar da igraju zbog finansija.
-
- Kontakt:
Re: Prva liga FBiH 2015./2016.
Bajram šerif mubarek olsun 

- GoskGabela
- Kontakt:
Zoom jel nam dolazis u posjetu u prvom koluZoom088 je napisao/la:Sretno svima u paklenoj sezoni!
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"
Sretno onima koji nemaju na platnom spisku onog kriminalca efendiju cazinskog Gobeljica.Zoom088 je napisao/la:Sretno svima u paklenoj sezoni!
🔴⚫️
Valjda su dovoljno zaradali proslu sezonu i pustiti da se igra fudbal bar u ovoj do sada najzescoj sezoni.Skver je napisao/la: Sretno onima koji nemaju na platnom spisku onog kriminalca efendiju cazinskog Gobeljica.
Trebaće im sreće definitivno.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Dominković je naredne dvije sezone predsjednik sudijskeSkver je napisao/la:Sretno onima koji nemaju na platnom spisku onog kriminalca efendiju cazinskog Gobeljica.Zoom088 je napisao/la:Sretno svima u paklenoj sezoni!

Oni su u istom timu....znaci sad je ovaj isturensony_91 je napisao/la:Dominković je naredne dvije sezone predsjednik sudijske

🔴⚫️
Ma samo da ne padne mrtva glava na nekoj utakmici pa da tek onda savez i organi reda otvore oči i počnu da rade nešto u vezi 1.lige FBIH.Inače savez podržava ove Ušanoviće i Pušine.
- bavariapivo
- Kontakt:
ako je iljo naredne dvije godine predsjednik sudijske, onda se moze i na orasje racunati kao jednog od favorita za ulazak u PL
Vladimir Dominkovićbavariapivo je napisao/la:ako je iljo naredne dvije godine predsjednik sudijske, onda se moze i na orasje racunati kao jednog od favorita za ulazak u PL

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.