SS.BA Fantasy Basketball liga - 6. sezona - 2. liga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

iceTATA
Kontakt:

Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 6. sezona - 2. liga

Post Postao/la iceTATA » 26 okt 2015, 23:40

jose je napisao/la:Znači Alphonse je već prije drafta bio favorit u 2. ligi, a nakon što sam vidio ovaj roster, može se komotno reći da će se ostalih 11 (ili 13, ne sjećam se koliko je timova u 2. ligi) boriti za to drugo mjesto za ulazak u 1. ligu.

Nisi upravu, otkud ti to, zasto bi on bio favorit da osvoji molim te lijepo, mene nervira to potcjenjivanje ostalih igraca, evo ja cu se licno zauzeti da ne bude prvi, makar ja otisao u SAD i lomio noge igracima. :wave: :wave: :tokralju:

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 26 okt 2015, 23:46

Pa vidi mu ekipe 'arane! ;)
Samo dvojica su mu ispod 100 na O-Rank (i to Lin, koji bi ove godine mogao imati dosta prostora u Hornetsima i ruki koji može biti dobar potencijal).
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

iceTATA
Kontakt:

Post Postao/la iceTATA » 26 okt 2015, 23:49

Zivi bili, pa vidjeli. ;)

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 27 okt 2015, 06:54

I meni je bio favorit, jednostavno zbog iskustva. Svake godine sreca igra veliku ulogu a i povrede, ali najvecu ipak igra iskustvo koje je on posjeduje. A sa ovom ekipom ide prema vrhu. Daj da vidimo i tvoju ekipu pa da usporedimo
Anfernee "Penny" Hardaway #1

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 27 okt 2015, 08:07

jose je napisao/la:
AlphonseKauders je napisao/la:
work je napisao/la:@alphonse, de da ti vidimo tim?! :D
jako i snažno:)

Znači Alphonse je već prije drafta bio favorit u 2. ligi, a nakon što sam vidio ovaj roster, može se komotno reći da će se ostalih 11 (ili 13, ne sjećam se koliko je timova u 2. ligi) boriti za to drugo mjesto za ulazak u 1. ligu.
Jose, gotovo je, sad si me urekao:))

A, sad ste čitavu ligu nahajcali na mene - biće naslađivanja i provokacija svaki put kad izgubim matchup :))

Fakat, opasno je bilo koga potcjenjivati, ima zaista finih ekipa, a po mom mišljenju Zeljeznicar (koji je cak bio na auto pick-u) će biti beton (bar u ovom regularnom dijelu):

slika

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 27 okt 2015, 08:46

Može samo neko napisati, ko se sve ovdje boduje, jel svi igrači do BN, ili samo prve petorke koje izaberemo ?
I ako ima još neka caka kod tog bodovanja, ako može ko da objasni, novi sam, pa nisam baš upućen :)
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 27 okt 2015, 08:50

Boduju ti se svi, osim BN i IL.
Preporuka je da namjestiš rostere za čitavu sedmicu unaprijed, da ne zaboraviš ponekad. Poslije je lako štimati.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 27 okt 2015, 08:55

Ok hvala drug :D
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 27 okt 2015, 09:45

Strašna ekipa u Želje :o možda 1-2 izmjene da napravi jer siguran sam da u drugoj ligi ima dobrih free agenta

Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 27 okt 2015, 10:50

Greivis je napisao/la:
AlphonseKauders je napisao/la:Je li ostaje ova opcija da se roosteri podešavaju na dnevnoj bazi, a ne na sedmičnoj? Mislim, ok mi je oboje, samo ne znam kako kome više odgovara.
De pojasni razliku za nas sto prvi put igramo.
Pa na dnevnoj bazi znači da svaki dan podesiš ekipu koja će ti igrati sutra (rok za podešavanje ekipe je (mislim) 09.00 ujutro sljedeći dan. Konkretno, ekipu koju hoćeš da ti se boduje na dan 01.11. moraš postaviti najaksnije 01.11 do 9 ujutro CET (nisam siguran je li 09.00 ili 08.00, ali haj). Oni koji su u roosteru u roku biće vrednovani, a oni koji su na klupi ili povrijeđeni neće biti vrednovani. Već 01.11. iza 09.00 h možeš postaviti ekipu samo za 02.11. (sve do 02.11. 9.00h), itd..

Na sedmičnoj bazi znači da ti se za čitavu sedmicu vrednuje samo tim kojeg si postavio najkasnije do ponedjeljka u 9.00 ujutro (opet, ne garantujem da je tačno ovaj sat). To znači da kako god mijenjao ekipu u toku sedmice, to neće imati uticaj, već će se bodovati samo igrači koji su bili u rooster-u ponedjeljak u 09.00 CET. Ovdje ima i taktiziranja (recimo neki timovi igraju 5 x u sedmici, a neki samo 2-3 x, što znači da će se i igrači iz tih timova bodovati samo toliko puta), pa je nekad isplatnije ostaviti boljeg igrača na klupi jer neće igrati dovoljan broj utakmica u toku sedmice.
Svi trejdovi i svi igrači koji se u toku sedmice pokupe kao slobodni agenti se mogu vrednovati tek od sljedeće sedmice.
Ova varijanta je bolja za one koji nemaju baš puno vremena za fantasy-a, tj. provjere samo ima li ili nema eventualnih povreda, ali je i dosta nefleksibilna, tj. kad ti se igrač u toku sedmice povrijedi - zakucan si s njim do kraja match up-a:)

Ali ok, meni je ok i dnevna varijanta.
Sad sam skontao da sam dao totalno pogrešne informacije (pomiješalo mi se nešto, hebi ga) :mrgreen:

Dakle, tim koji će se bodovati npr. večeras se može postaviti i u toku dana, sve do početka utakmice svakog pojedinačnog igrača. Npr. ako igrač igra utakmicu sutra ujutro u 01.00h, po našem vremenu, sve do 01.00h možete odlučiti hoće li biti u timu ili neće. Jednom kad krene utakmica, nema mijenjanja tog igrača, ali možete i dalje odlučivati o sudbini igrača čije utakmice eventualno počinju kasnije (2, 3 ili 4 ujutro).
Nekad izostavljanje igrača može biti od velike koristi ako ste npr. u matchupu u blagoj prednosti u FG%, FT% ili TO, pa se bojite da bi vam određeni igrač može pokvariti te kategorije ako bude igrao.
(Npr. u matchupu vodite knap u FT%, protivnik nema više utakmica, ili ima utakmice sa igračima koji vas teško mogu stići u toj kategoriji, a vama utakmicu treba igrati De Andre Jordan. Iako je vrlo vjerovatno da će De Andre imati jedno 60% iz igre, 15-ak skokova i 2-3 blokade, očajan je izvođač slobodnih bacanja, a protivnici ga vole faulirati, tako da vam njegovo igranje može donijeti više štete nego koristi, tj. FT% vam može dramatično opasti samo zbog njega i izgubite matchup.)

Pravilo 08.00h ujutro(ili 09.00g ujutro, nisam siguran tačno) važi samo za slobodne agente. Dakle, ako pokupite slobodnog igrača do 08.00 ujutro, može vam taj isti dan ući u vrednovanje (. Ako ga pokupite poslije 08.00h/09.00h , igrač se može bodovati tek narednu večer.

Još jednom sorry za pogrešne informacije.

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 27 okt 2015, 10:53

Tracy3McGrady je napisao/la:Strašna ekipa u Želje :o možda 1-2 izmjene da napravi jer siguran sam da u drugoj ligi ima dobrih free agenta

Ja polažem samo nade u to da će LBJ pred play off biti ograničen na jedno 25-30min po utakmici (DNP), kao i Cousins u aprilu kada Sacramento bude igrao za zlatni ananas.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 27 okt 2015, 12:17

Kod vas će aktivnost biti bitan faktor , vjerujem da ima odličnih slobodnih igrača i ko zna baratati sa njima u velikoj je prednosti

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 27 okt 2015, 15:03

Koga zanima brat Ferid neka posalje trade da vidimo kako i sta :urnebes:

Z.Z top imas ponudu :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 6. sezona - 2. liga

Post Postao/la JoseMourinho » 27 okt 2015, 15:18

Tracy3McGrady je napisao/la:Strašna ekipa u Želje :o možda 1-2 izmjene da napravi jer siguran sam da u drugoj ligi ima dobrih free agenta

Ja polažem samo nade u to da će LBJ pred play off biti ograničen na jedno 25-30min po utakmici (DNP), kao i Cousins u aprilu kada Sacramento bude igrao za zlatni ananas.
Ja polazem nade u sezonu bez povrede jrua da i u asistencijama budem faktor, ovako teško to mi je najslabija kategorija :P

I irving kad se vrati to ce mi biti veliki plus ako ostane živ :D

Ma bit ce zanimljivo, još i ne znamo ko ce nenadano upast u prve petorke i dobit jake minute da ga možeš pokupit iz FA, uzo sam ja Loua Williamsa da et dobijem tricu-dvije al vidjet ćemo u Toki sezone :D

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 27 okt 2015, 15:56

Moze li mi neko objasnit kako je frajer draftovao LeBrona i Cousinsa? :D

PS. Ne treba trcati pred rudu, al' moglo bi biti stradanja u prvoj ligi. Cudo od ekipe imam. :kralj: :tralala: :salut:
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 27 okt 2015, 16:05

Pa lik hladno ima 3 top-10 fantasy igrača u ekipi :D gledajući dugoročno on će upasti u PO samo sa Jamesom i Cousinsom, a kad dođe Irving to će biti pisanje po sirotinji

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 27 okt 2015, 16:30

work je napisao/la:Moze li mi neko objasnit kako je frajer draftovao LeBrona i Cousinsa? :D

PS. Ne treba trcati pred rudu, al' moglo bi biti stradanja u prvoj ligi. Cudo od ekipe imam. :kralj: :tralala: :salut:
Dao Horforda i milsapa i Hilla za rodju :mrgreen:

Šuti mogo sam imati lma i Jordana umjesto te dvojice, pa ga ne onda se trejdovo za rodju :D

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 27 okt 2015, 16:34

JoseMourinho je napisao/la: Ja polazem nade u sezonu bez povrede jrua da i u asistencijama budem faktor, ovako teško to mi je najslabija kategorija :P

I irving kad se vrati to ce mi biti veliki plus ako ostane živ :D

Ma bit ce zanimljivo, još i ne znamo ko ce nenadano upast u prve petorke i dobit jake minute da ga možeš pokupit iz FA, uzo sam ja Loua Williamsa da et dobijem tricu-dvije al vidjet ćemo u Toki sezone :D

Ma ok, trebao bi dominirati u PTS, REB, BLK. STL, FG, 3ps, će biti zavisno od matchup-a, a ASS, FT% i TO su ti haj da kažemo najslabije tačke, mada asistencije ti mogu izvući LBJ, Irving i Jrue.

Najveća opasnost ti je definitivno povreda, tj. odmaranje igrača u play off-u..

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 27 okt 2015, 16:43

Isaiah Thomas Bos - PG
Kawhi Leonard SA - SG,SF
Kyle Korver Atl - SG,SF
Khris Middleton Mil - SG,SF
Blake Griffin LAC - PF,C
Derrick Favors Uta - PF,C
Brook Lopez Bkn - C
Karl-Anthony Towns Min - C
Robert Covington Phi - SG,SF
Jarrett Jack Bkn - PG,SG
Aaron Gordon Orl - PF
T.J. Warren Pho - SF
Courtney Lee Mem - SG,SF

Sta mislite u kojim sam kategorijama najslabiji? Vjerujem da u asistencijama necu nikog uzeti.
Tracy3McGrady je napisao/la:Pa lik hladno ima 3 top-10 fantasy igrača u ekipi :D gledajući dugoročno on će upasti u PO samo sa Jamesom i Cousinsom, a kad dođe Irving to će biti pisanje po sirotinji

Dao je Horforda i Millsapa za Cousinsa mislim. Velika je prednost birati medju prvih 5-6.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 27 okt 2015, 16:54

Aha, bolji su Horford i Millsap od Cousinsa, zajebao se. Ok je onda.

Greivis, probaj dobit nekog PG-a u trade-u, trebat ce ti.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.