E-sportovi(DotA 2, LoL, CS: GO)
Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan
Re: E-sportovi(DotA 2, LoL, CS: GO)
Dota ima Valve, Valve odrađuje marketinški strašan posao, od sponzora, biranje turnira do organizacije turnira preko određenih televizija. Ti je organizovaniji nego Svjetsko prvenstvo kod Nijemaca 

Nema LoL ni blizu toliko na Worldsu, ali koliko ja znam RIOT plaća igračima mjesecno + ono što osvoje na turnirima. Na zadnjem svjetskom je prize pool bio 5 miliona.
https://www.lol-smurfs.com/blog/lol-pros-salary
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Plaćeni su i igrači u doti u određenim timovima, drugi imaju sponozore i dobijaju pare od donacija na twitchu, kao što je reicmo Envy prikupio par tisuća dolara samo za proklete stolice.
Dota mnogo veći novac u igri, od igrača, sponzora do turnira. Imaju par majora gdje je prize pool preko miliona dolara, i onda naravno main Ti gdje je prošle sezone bio prize pool 16 ili 18 miliona.
Ja sve te mečeve gledam već nekoliko godina, isčekujem svoj tim kao da Bayern igra, tako si u tome
Dota mnogo veći novac u igri, od igrača, sponzora do turnira. Imaju par majora gdje je prize pool preko miliona dolara, i onda naravno main Ti gdje je prošle sezone bio prize pool 16 ili 18 miliona.
Ja sve te mečeve gledam već nekoliko godina, isčekujem svoj tim kao da Bayern igra, tako si u tome

Virtus Pro u Bostonu donosi titulu u CIS nakon dugo vremena 

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ja sam za NP, naravno radi Envya i anime 

Valve daje sve pare koje skupi za godinu dana za worlds, dok je kod RIOT-a prize pool fiksiran. Ali recimo ove sezone su prodavali JEDAN skin mjesec dana i od njega ubacili još dva miliona dolara u prize pool.Otelo je napisao/la:Nema LoL ni blizu toliko na Worldsu, ali koliko ja znam RIOT plaća igračima mjesecno + ono što osvoje na turnirima. Na zadnjem svjetskom je prize pool bio 5 miliona.
Dota nije ni blizu LoL-a po broju igrača, marketingu, zanimljivosti medijima, gledanosti i svemu ostalom. Ovo mogu samo negirati Dota fanboji, vjeruj mi

Pa RIOT na više turnira raspodjeli više novca.Steph je napisao/la:Valve daje sve pare koje skupi za godinu dana za worlds, dok je kod RIOT-a prize pool fiksiran. Ali recimo ove sezone su prodavali JEDAN skin mjesec dana i od njega ubacili još dva miliona dolara u prize pool.Otelo je napisao/la:Nema LoL ni blizu toliko na Worldsu, ali koliko ja znam RIOT plaća igračima mjesecno + ono što osvoje na turnirima. Na zadnjem svjetskom je prize pool bio 5 miliona.
Dota nije ni blizu LoL-a po broju igrača, marketingu, zanimljivosti medijima, gledanosti i svemu ostalom. Ovo mogu samo negirati Dota fanboji, vjeruj mi
Ma LoL je zakon, sad se čeka All-star u Barceloni.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Lol kid igra, dota pro game
http://www.esportsearnings.com/playersOtelo je napisao/la:Pa RIOT na više turnira raspodjeli više novca.
Ma LoL je zakon, sad se čeka All-star u Barceloni.
Ne moze nikako vise podijelit novca, prvi igrac lola tek na 29 mjestu, a poslije ovog turnira ce se jos prema nazad pomjeriti
To fiksna plata a gdje je novac od turnira jos.
Cuj vise novca
Btw gledaj rtz tek 20 tamo negdje. To se desi kada mijenjas timove.
Ppd je otisao ih ega, ne igra vise pro dotu bacio se u menadzerske vode.
Cuj vise novca

Nadji pricu na youtube o Rotk za prosli Ti. Pustices suzu. Nasao bi ti ja ali sam na mob.
Sa 50 % snage prvi mecNeutral je napisao/la:Ja sam za NP, naravno radi Envya i anime

šta ću tražiti na yt, ovo je na tpt, Kobe objavio kraj karijere, a Durant prelazak u Warriorse na istoj stranici 
jedini argument koji dotaši imaju je da je lol kiddy igra

jedini argument koji dotaši imaju je da je lol kiddy igra

- Ozymandias
- Kontakt:
ovo ti je novac od turnira, poznato je da je na dota turnirima veci prize pool.Neutral je napisao/la:To fiksna plata a gdje je novac od turnira jos.
Cuj vise novca
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Daj lazete da pratite Dotu xd
O njoj znam vise nego o NBA-u
Evo upravo boston major pocinje glavni favorit vp.
Hajde nek i rusi nekad nesto osvoje. Osim one kratke dominacije empirea njihovi timovi su vazda gubitnici bili.

Hajde nek i rusi nekad nesto osvoje. Osim one kratke dominacije empirea njihovi timovi su vazda gubitnici bili.

Ne znam da se moze bas reci da su vazda gubitnici bili, Navi je dominiro prva tri Internationala, tek zadnjih godinu dvije je stanje u CIS-u lose, ali sada je tu VP , Vega izuzetno jaka na papiru, uskoro cemo saznati i novi Navijev tim, mogo bi CIS uskoro najjaci region bitiTrollsRoyce je napisao/la:Daj lazete da pratite Dotu xd
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Ne mislim na cis,nego na ruske ekipe. Navi je ipak ukrajinska ekipa.
Vega je isto kratko bila dobra.
Ja sam pratio i dota scenu bolesno skidao replaye,furao se na yaphetsa xd
Sada sam penzionisani 4k scrub koji obozava pogledati dobre turnire.
Vega je isto kratko bila dobra.
Ja sam pratio i dota scenu bolesno skidao replaye,furao se na yaphetsa xd
Sada sam penzionisani 4k scrub koji obozava pogledati dobre turnire.
Cis dota je trash postala. G je presao u Vegu. Jedini rus sto mi je drag. Illidan je bio kul onda sam mu poceo gledati stream i smorio me posebno ona scena sa Attackerom kada ga je optuzio da je cheat.
Najbolji streamer za gledati osim bulldoga i rtz je svakako Bsj, meni ubjedljivo najjaci streamer. Gledam wagu jos attackera, draskly, robotvice brat od ppd koga imam na steamu i igrali smo zajedno par gameova on je 6k player (I am famous). To je isto da igras fudbal sa Ronaldovim bratom
Naravno singsing se gleda, arise itd da ne nabrajam sve redom.
Najdrazi igrac envy, volio sam c9 btw bone7 feeder, pa sada NP.
Pogledao zadnja tri ti, gledam majors znam svu historiju dote.
Alliance is back, kappa.
Twitch mi je uvijek upaljen. Ne volim ni navi ni alliance.
Najbolji streamer za gledati osim bulldoga i rtz je svakako Bsj, meni ubjedljivo najjaci streamer. Gledam wagu jos attackera, draskly, robotvice brat od ppd koga imam na steamu i igrali smo zajedno par gameova on je 6k player (I am famous). To je isto da igras fudbal sa Ronaldovim bratom

Naravno singsing se gleda, arise itd da ne nabrajam sve redom.
Najdrazi igrac envy, volio sam c9 btw bone7 feeder, pa sada NP.
Pogledao zadnja tri ti, gledam majors znam svu historiju dote.
Alliance is back, kappa.
Twitch mi je uvijek upaljen. Ne volim ni navi ni alliance.
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Ja vazda za aziju navijam. Wings je jedna od bolesnijih ekipa u zadnje vrijeme,sve pickaju,sve im prolazi. Od starijih ti2 ig dk 2014 definitivno najdraza ekipa ikad burning mushi ice3x lanm mmy
A bsj najomrazenija osoba reddita.
"Arteezy with weaker map awerness" a rtz najbolji mid na svijetu u to vrijeme,on nikada ni na jednom turniru.
A bsj najomrazenija osoba reddita.
"Arteezy with weaker map awerness" a rtz najbolji mid na svijetu u to vrijeme,on nikada ni na jednom turniru.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.