EP u rukometu za muskarce - Poljska 2016

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko osvaja EP?

Anketa je završila: 27 jan 2016, 01:38.

Francuska
44
41%
Danska
18
17%
Španija
3
3%
Poljska
10
9%
Hrvatska
14
13%
Njemačka (da ljevak ima za koga glasati)
12
11%
Neko drugi
6
6%

Ukupno glasova: 107

samo_lijevo
Kontakt:

Re: EP u rukometu za muskarce - Poljska 2016

Post Postao/la samo_lijevo » 06 jan 2016, 08:14

Pobjeda u pripremnom mecu protiv Tunisa od 37:30. Najbolji strijelci Dissinger sa 8 golova, Fath 6 i Weinhold 5.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 07 jan 2016, 12:00

Prenose li ovi naši uhljupi ?

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 jan 2016, 13:03

Biće rukometa na rtrs-u, tako sam čuo prije neki dan.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 jan 2016, 22:57

slika
Uz najvećeg naravno.

Želim sreću i komšijama i Poljskoj. :wave:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jan 2016, 22:59

To @Kawhi France, France, Frace
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 08 jan 2016, 18:54

Daj postavite sastave repki ili neki link da pogledamo.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2016, 09:12

alan_kardec je napisao/la:Daj postavite sastave repki ili neki link da pogledamo.
Ja sam do sada postavljao bitne igrače koji će propustiti EP, ako ti to nešto znači. Perić je otpisao Nemanju Mladenovića, što je po meni ok, jer jer već sada jasno da on neće iskoristiti potencijal koji je imao. U napadu je beskoristan, u odbrani je nešto bolji i ne vjerujem da bi pomogao u ovoj igri koju Perić forsira. Mogla bi Srbija igrati utakmice sa puno golova.

Hrvatska je sa jednim golom razlike pobijedila Sloveniju. Šebetić je dobio minutažu i iskoristio je, to je dobra stvar. Na turniru u Španiji Poljaci su razbili Brazil uz nevjerovatnu odbranu. Lijewski, Bielecki, Jurecki, Wisniewski i dalje vode glavnu riječ kod poljaka, s tim da su pojačani sjajnim desnim krilom Daszekom (23 god), i Syprzakom koji će dosta rasteretiti Jureckog na pivotu.

Na istom turniru Španija je uništila Švedsku rezultatom 32-22, po pet golova su zabili Dujshebaev, Garcia i Guardiola, moglo je biti i ubjedljivije ali su golmani Švedske bili poprilično dobri.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 jan 2016, 15:51

Virtu4l je napisao/la:Ja sam do sada postavljao bitne igrače koji će propustiti EP, ako ti to nešto znači. Perić je otpisao Nemanju Mladenovića, što je po meni ok, jer jer već sada jasno da on neće iskoristiti potencijal koji je imao. U napadu je beskoristan, u odbrani je nešto bolji i ne vjerujem da bi pomogao u ovoj igri koju Perić forsira. Mogla bi Srbija igrati utakmice sa puno golova.

Al nikako mi nije jasno da nije zvao Vujina, jednog od najboljih evropskih bekova. Nema Momira (povreda čini mi se), nema Đorđića iz Flenburga :? , nema Draška Nenadića... Fali na bekovima nekoliko odličnih igrača, ali je Srbija opet tu, tradicionalno najjača.

Jel ima negdje prenos Srbija-Mađarska prijateljska? Ako ima, pretpostavljam da će biti na Areni.
RIP Adis Selmanović

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2016, 15:54

alan_kardec je napisao/la:Al nikako mi nije jasno da nije zvao Vujina, jednog od najboljih evropskih bekova. Nema Momira (povreda čini mi se), nema Đorđića iz Flenburga :? , nema Draška Nenadića... Fali na bekovima nekoliko odličnih igrača, ali je Srbija opet tu, tradicionalno najjača.
Nikome to nije jasno. Ne možeš današnji rukomet igrati bez bekova razarača.
alan_kardec je napisao/la:Jel ima negdje prenos Srbija-Mađarska prijateljska? Ako ima, pretpostavljam da će biti na Areni.
PTC2
Voli te tvoje Sarajevo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 jan 2016, 16:14

Tamam da pogledam Srbiju danas. Zanima me da li još uvijek stari dobri Nagy igra za Mađarsku? :D

Igra koliko vidim.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 jan 2016, 16:18

FaraonTM je napisao/la:Tamam da pogledam Srbiju danas. Zanima me da li još uvijek stari dobri Nagy igra za Mađarsku? :D

Igra koliko vidim.

Dušebajev im selektor.
RIP Adis Selmanović

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 jan 2016, 16:21

alan_kardec je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Tamam da pogledam Srbiju danas. Zanima me da li još uvijek stari dobri Nagy igra za Mađarsku? :D

Igra koliko vidim.

Dušebajev im selektor.
Odličan posao za Mađare.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 09 jan 2016, 22:47

Ja ću kao i na prethodnim takmičenjima biti uz Islanđane, a pored njih moje simpatije imaju Danci i Poljaci. Bilo bi lepo i da imamo neko iznenađenje u vidu Nemačke, Mađarske ili upravo Islanda, kao što smo imali ne tako davno u vidu Srbije, Slovenije, Katara, Poljske...

Upravo gledam Wikipedia stranicu posvećenu EP za rukometaše i neke druge izvore, pa dođoh do sledećeg:

- Srbija i Poljska igraju treći uzastopni meč na startu EP za rukometaše. Ove dve selekcije sastale su se i u prvom kolu EP u Srbiji 2012. godine, odnosno u Danskoj 2014. godine. Oba meča dobila je Srbija. Pored toga, odigrana su i 3 uzastopna meča na SP '09, '11 i '13, kao i meč kvalifikacija za OI u Londonu. Definitivno, dve ekipe koje se baš često sastaju u poslednjih nekoliko godina.

- Poslednjih 5 titula prvaka Evrope osvajale su Francuska i Danska naizmenično, Francuska, Danska, Francuska, Danska, Francuska... Sudeći po tome red je na Dansku. Još nešto, Francuzi trenutno drže sve titule u svom vlasništvu, olimpijski, svetski i evropski prvaci. Poslednji put kada je to bio slučaj, a to je takođe olimpijska 2012. godina, Danci su ''preoteli'' Francuzima evropsko zlato.

- Hrvatska i Španija nikada nisu osvojile evropsko zlato, iako su Hrvati svetski i dvostruki olimpijski prvaci, a Španci dvostruki svetski prvaci. Španija je izgubila 3 finala (Rusija, Švedska, Francuska) od čega dva zaredom, a Hrvatska takođe dva zaredom (Danska, Francuska).

- Iako nikada nisu osvojili zlato na EP, Hrvati se ipak mogu pohvaliti činjenicom da su najkonstantniji na EP, sa 6 polufinala na poslednjih 6 prvenstava Evrope. Danci su takođe 6 puta dolazili do završnice ali na poslednjih 7 prvenstava (kiks u Austriji), a Francuzi 4 puta na poslednjih 5 prvenstava (kiks u Srbiji).

- Šveđani su jedinstveni na više načina kad je u pitanju EP za rukometaše. Radi se o (još uvek) najuspešnijoj selekciji sa 4 zlatne medalje, a to su im zanimljivo i jedine medalje sa EP, jer nikada nisu osvojili srebro ili bronzu. Takođe, Švedska je jedina selekcija koja je uspela da odbrani zlato (tačnije, osvojili su 3 uzastopna) i jedina selekcija koja je osvojila zlato kao domaćin.

- Pored Šveđana finale su (kao domaćin) igrale i Španija, Slovenija, Srbija i Danska na poslednjem EP pre dve godine. Sve navedene selekcije su gubile finala, od čega Španija, Slovenija i Srbija u rasponu od po 8 godina ('96, '04, '12). Špancima je to srebro bilo prva medalja i prvi veliki uspeh na EP, a Slovencima i Srbima najveći uspeh u rukometnoj istoriji.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

EP '94 Portugal

Specifično po tome što je u finalu tog prvenstva ostvarena najubedljivija pobeda na tom prvenstvu i najubedljivija pobeda u finalima EP. Šveđani su savladali Ruse sa 34-21. Još jedna stvar po kojoj su Šveđani jedinstveni, bar kad su u pitanju EP za rukometaše. Nešto slično, čak i gore, su Španci uradili Dancima u finalu SP pre 3 godine. Takođe, Hrvatska je odmah osvojila prvu medalju na EP (bronza).

Bronza - Hrvatska

Zvonimir Bilić, Patrik Čavar, Darko Franović, Bruno Gudelj, Vladimir Jelčić, Nenad Kljaić, Valter Matošević, Alvaro Načinović, Ivica Obrvan, Tonci Peribonia, Goran Perkovac, Iztok Puc, Zlatko Saračević, Irfan Smajlagić, Vlado Šola, Ratko Tomljanović.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

EP '96 Španija

Španci osvojili prvu medalju (srebro), SRJ na debitantskom nastupu osvojila prvu i jedinu medalju (bronza), Šveđani jedini put (računajući prvih 5 prvenstava) ostali bez medalje, odigrani prvi međusobni dueli na EP između SRJ, Hrvatske i Slovenije. Slovenija je izgubila oba meča, a SRJ je pored Slovenije savladala i Hrvatsku, tada viceprvaka sveta i bronzanu sa prethodnog EP.

Takođe, pored SRJ prijatno su iznenadili i Česi koji su na debitantskom nastupu savladali svetskog prvaka Francusku i u poslednjem kolu grupne faze, u direktnom duelu sa Šveđanima imali šansu za polufinale koju nisu iskoristili. Neprijatna iznenađenja bili su svetski prvaci Francuzi koji su osvojili tek 7. mesto, viceprvaci sveta Hrvati koji takođe nisu došli do završnice i donekle Danci koji su osvojili poslednje 12. mesto sa svih 5 poraza u grupi, a na prethodnom prvenstvu u Portugalu su bili učesnik polufinala.

Bronza - SRJ

Nikola Adžić, Igor Butulija, Nedeljko Jovanović, Aleksandar Knežević, Žikica Milosavljević, Dragan Momić, Dejan Perić, Nenad Peruničić, Predrag Peruničić, Dragan Škrbić, Rastko Stefanović, Goran Stojanović, Veselin Vujović, Jovan Kovačević, Aleksandar Blagojević, Blažo Lisičić.

------------------------------------------------------------------------------------------------

EP '98 Italija

Šveđani osvojili novo zlato, jedini meč na turniru izgubili od Italije u poslednjem kolu grupne faze. Domaćinu je ta pobeda protiv Švedske bila jedina na prvenstvu. Španci izgubili drugo uzastopno finale EP ali i pokazali da srebro sa prethodnog prvenstva nije osvojeno samo zbog domaćeg terena.

Aktuelni evropski i svetski prvaci Rusi nisu uspeli da odbrane evropsko zlato, nisu čak osvojili ni medalju, a generalno su imali veoma loš/čudan turnir. U grupi su se mučili sa Češkom i debitantom Makedonijom, a zatim razbili olimpijskog prvaka Hrvatsku sa 29-14, u meču koji će im, kasnije će se ispostaviti, doneti polufinale.

Ponovo su razočarali Hrvati i Francuzi, a najbolji utisak su ostavili Nemci koji su u grupi lako savladali SRJ i Francusku, a zatim u meču za bronzu nakon produžetka svetske i evropske prvake Ruse. Bila je to prva medalja na EP i prvi veliki uspeh za Nemačku.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Nastaviću drugi put...
I think I'm a pussy one.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 09 jan 2016, 22:59

Poljska osvaja!
EHF smijesna organizacija, domacin igra minimalno finale, a u ovom slucaju to je Poljska koja je izmedju ostalih bila najvise pokradena na festivalu u Kataru
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2016, 23:11

Njemačka je veoma tijesno savladala Island, 26:25. Poljska je bila bolja od Švedske rezultatom 28:26, a Španci su još jednom bili sjajni, Portugalu su zabili 37 komada, Rivera je zabio 8, a Gurbindo 6 golova, mislim da su se svi igrači upisali u listu strijelaca. Izgleda da ćemo gledati novu Španiju na prvenstvu, ako su ove prijateljske neko mjerilo. O katastrofi Hrvatske nemam šta da kažem, ko zna šta se tu desilo. Isto to mogu reći i za poraz Francuske od Katara.

Srbiju nisam gledao, ali obzirom da su primili samo 22 gola od Mađarske može se zaključiti da se odbrana polako dovodi u red i to je ono što je najbitnije za njih.
Voli te tvoje Sarajevo.

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 09 jan 2016, 23:23

Poljaci bi mogli kvalitetno zagorčati život ovim ipak kvalitetnijim reprezentacija. Jednooki Bielecki do titule :tokralju: :tokralju:

Oduvijek sam navijao za Ruse, Rastvorcev i ostala kompanija, sada Gorbok i Dibirov uz neke nove igrače, mogu namučiti svaku ekipu. Valjda neće opet Grams braniti :lol:

Francuzi bez Fernandeza, Barracheta i Accambraya, pokušat će još kojeg mladića da uvedu u reprezentaciju, najbitnije ovog zvučnog prezimena, kažu veliki talenat, Ludovic Fabregas :mrgreen:
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 09 jan 2016, 23:44

alan_kardec je napisao/la:

Dušebajev im selektor.
Nisam neki ljubitelj rukometa niti sam poznavalac, ali to ime tj. prezime necu zaboraviti. :mrgreen: Kako nam je taj pakovao golove i dan danas ih se secam. Igrao za Spaniju a Kirgistanac po nacionalnosti ?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 10 jan 2016, 00:05

Francuska će sigurno imati više problema bez onog trojca, vukli su ih dosta dugo, između ostalih.

Šteta je što su Nijemci bez Gensheimera i Wienecka, bilo bi puno bolje da su tu, zanimljiva grupa.
Danska mi djeluje najjače po sastavu. Vidjet ćemo...
''Neka me mrze samo da me se boje''

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 jan 2016, 01:19

Tribalian je napisao/la:Nisam neki ljubitelj rukometa niti sam poznavalac, ali to ime tj. prezime necu zaboraviti. :mrgreen: Kako nam je taj pakovao golove i dan danas ih se secam. Igrao za Spaniju a Kirgistanac po nacionalnosti ?

Nije samo nama, mnogima je pakovao, igračina je bio jedna po jedna. Španski smrdalji ga ukrali nakon raspada SSSR-a :sick: :sick: Đubrad bili i ostali, u svakom smislu.
RIP Adis Selmanović

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.