KODI - media centar

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

THEC
Kontakt:

Re: KODI - media centar

Post Postao/la THEC » 05 feb 2016, 01:03

u sportsdevilu, pored acestream linkova najjaca stranica vam je livesportstream,tv

@mourinho tebi sam mislim slao jednom pp, a eto ako ima jos neko da je upoznat sa ovim, meni na p2p ili plexus nece da instalira acestream, jednostavno kad ga pokrenem odmah udje bez one instalacije, i kad nadjem acestream linkove pise mi da acestream nije instaliran, a recimo na dodatku torrent tv xbmc (torrent-tv.ru) radi sve normala, nezz sta da radim, i sistem sam obarao pa instaliravao ponovo ali isto sranje, pokrenuo ja plexus ili p2p jednostavno nece da odradi instalaciju acestream-a
Pyro is not a crime !

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 05 feb 2016, 01:09

Ma Jose legendo,meni svaki kanal šteka iako je net oko 20mbps :D
A.F.C. Bournemouth!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: KODI - media centar

Post Postao/la JoseMourinho » 05 feb 2016, 01:13

THEC je napisao/la:u sportsdevilu, pored acestream linkova najjaca stranica vam je livesportstream,tv

@mourinho tebi sam mislim slao jednom pp, a eto ako ima jos neko da je upoznat sa ovim, meni na p2p ili plexus nece da instalira acestream, jednostavno kad ga pokrenem odmah udje bez one instalacije, i kad nadjem acestream linkove pise mi da acestream nije instaliran, a recimo na dodatku torrent tv xbmc (torrent-tv.ru) radi sve normala, nezz sta da radim, i sistem sam obarao pa instaliravao ponovo ali isto sranje, pokrenuo ja plexus ili p2p jednostavno nece da odradi instalaciju acestream-a
haj sutra cu potrazi ima li ručno da se instalira pa ti javim ;)
rambo16 je napisao/la:Ma Jose legendo,meni svaki kanal šteka iako je net oko 20mbps :D
E nemoguće jedino da imaš Pentium 2 jbg :D

Koliko ti piše da skida?
Radi li ti na acestreamu normalnom bez kodia?
Mora radit jbg nešto mu smeta skontat ćemo sta je :mrgreen:

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 05 feb 2016, 01:28

JoseMourinho je napisao/la:
THEC je napisao/la:u sportsdevilu, pored acestream linkova najjaca stranica vam je livesportstream,tv

e druze nema potrebe, uspio sam nekako natjerati Plexus da instalira i acestream i sopcast :D
Pyro is not a crime !

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: KODI - media centar

Post Postao/la JoseMourinho » 05 feb 2016, 01:31

THEC je napisao/la:

e druze nema potrebe, uspio sam nekako natjerati Plexus da instalira i acestream i sopcast :D
Super onda, napisi kako odradi ako se kome desi isti problem da može riješiti :mrgreen:

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 05 feb 2016, 01:51

rambo16 je napisao/la:Ma Jose legendo,meni svaki kanal šteka iako je net oko 20mbps :D
E nemoguće jedino da imaš Pentium 2 jbg :D

Koliko ti piše da skida?
Radi li ti na acestreamu normalnom bez kodia?
Mora radit jbg nešto mu smeta skontat ćemo sta je :mrgreen:
Evo sad sam ponovo sve instalir'o i radi normalno. :thumbup:
A.F.C. Bournemouth!

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 05 feb 2016, 02:04

@mourinho fazon je u tome sto je ocito problem bio u verziji Plexusa, ja sam imao 0.1.3 verziju, davno sam je instalirao i kako mi nije moglo jednostavno sam ostavio i nisam vise ni pokusavao, do evo veceras i slucajno naletim na neki klip na youtubeu i vidim da ima i novija verzija 0.1.4 i skinem je i instaliram preko onog Addon installera i kad sam pokrenuo Plexus krenu da instalira i Sopcast i Acestream,tako da sad radi normala

a mozda bi bilo pametno da se napravi backup jer sam gledao jedan klip gdje je lik imao isti problem ko i ja, samo sto je njegov problem nastao kad je p2p streams apdejtovan, pa je izbrisao te nove fajlove i ubacio stare, tj od prethodne verzije i proradilo mu

edit: ovaj NBA full games ima i opciju gledanja uzivo, odlican addon :thumbup: edit2: ima i euroliga :D
Pyro is not a crime !

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 05 feb 2016, 19:08

eh evo stigoh danas jucer i danas sve odraditi oko sportskih dodataka, trenutno svi ovi glavni su u prvom postu, objasnjeno kako ih instalirati i koristiti, sa slikama sa svim
takodzer kome se neda peglat stavio sam i quickstart, tj. instairate kodi i skinete onu arhivu koju raspakujete napiso sam vec gdje i imate sve dodatke iz prvog posta et u roku nekoliko minuta, zavisno koliko brzo ce vam skinuti :mrgreen:

adebayor ce oko iptv-a napisati, a ja cu gledat da napisem iduce sedmice za serije i filmove kao i za daljinski na mobitelu ;)

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 06 feb 2016, 00:02

@Adebayor ako moze kakva solidna iptv lista da se ubaci u kodi, mozes u pp poslati. :)
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 06 feb 2016, 11:25

Mogu li se na ovom gledat kanali tipa History, Discovery i blabla? :D

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 06 feb 2016, 11:27

theboss_RD07 je napisao/la:Mogu li se na ovom gledat kanali tipa History, Discovery i blabla? :D
Može ali sacekajte dok adebayor napiše uputstvo za iptv preko toga to ide, pa nadjes listu kanala al kad je djabe nikad ne znaš koliko ce trajat ;)

Adebayor
Kontakt:

Post Postao/la Adebayor » 06 feb 2016, 13:02

danas kad dođem s posla, i odspavam ovaj mamurluk, napisati ću ovaj dio...
A što se tiče lista, to je malo teže, jer sam i ja te liste dobio na povjerenje, i može se lako kontrolirati da li ih još netko uz mene koristi...
No, ima dosta kanala koji ovako rade po nekoliko tjedna i ako su javno objavljeni, pa bi mogao i te linkove (liste) ovdje lijepiti...
No, polako sve u svoje vrijeme :D

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 06 feb 2016, 14:50

evo vam par lista, pa dokad ce trajati to ne znam, ali za one koji nisu upoznati kanale mozete gledati preko VLC playera, ili ako imate instaliran acestream preko ACE playera kao i preko Kodija, al posto jos nije objasnjeno kako preko Kodija da se gleda onda je lakse preko ova dva playera

http://cdn.step-tv.com:8000/get.php?use ... i&type=m3u
http://pstv1.no-ip.net:24005/get.php?us ... o&type=m3u
http://tvservice.webhop.me/get.php?user ... r&type=m3u
http://cp.dmbshare.net:8000/get.php?use ... u&type=m3u
Pyro is not a crime !

Bellucci
Kontakt:

Post Postao/la Bellucci » 06 feb 2016, 18:37

THEC je napisao/la:evo vam par lista, pa dokad ce trajati to ne znam, ali za one koji nisu upoznati kanale mozete gledati preko VLC playera, ili ako imate instaliran acestream preko ACE playera kao i preko Kodija, al posto jos nije objasnjeno kako preko Kodija da se gleda onda je lakse preko ova dva playera

http://cdn.step-tv.com:8000/get.php?use ... i&type=m3u
http://pstv1.no-ip.net:24005/get.php?us ... o&type=m3u
http://tvservice.webhop.me/get.php?user ... r&type=m3u
http://cp.dmbshare.net:8000/get.php?use ... u&type=m3u
Svaka cast druze...ako ti ne bude mrsko postavi s vremena na vrijeme nove liste kad ove ZAKAZU :D
Edit: vec zakazale :(

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 feb 2016, 20:36

Instalirao ovo i prestane mi raditi klasični acestream. Deinstaliram jedno i drugo, instaliram acestream i opet ne radi. Jednostavno, kao da sam otvorio acestream bez linka i nakon nekog vremena se prikaže greška...
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 06 feb 2016, 22:03

I ja sam imao slican problem, ali sam u task manageru pogasio sve procese vezane za kodi i ace i nakon ponovnog pokretanja samo acestrema na torentru sve je radilo kako treba.

Usput budi receno, na kodiju mi uglavnom sve steka dok kada gledam mimo kodija sve radi savrseno. Sto se mene tice, vezano za sport zivjela arenavision i torentru, a kodi cemo koristiti za ostale kanale, samo dok nam objasne kako :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 06 feb 2016, 22:38

Mont0 je napisao/la:I ja sam imao slican problem, ali sam u task manageru pogasio sve procese vezane za kodi i ace i nakon ponovnog pokretanja samo acestrema na torentru sve je radilo kako treba.

Usput budi receno, na kodiju mi uglavnom sve steka dok kada gledam mimo kodija sve radi savrseno. Sto se mene tice, vezano za sport zivjela arenavision i torentru, a kodi cemo koristiti za ostale kanale, samo dok nam objasne kako :mrgreen:
meni kako je graficka otisla totalno suprotno od tebe, na kodiju fercera perfektno dok preko browsera imam cesto problema :D
Pyro is not a crime !

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 06 feb 2016, 22:43

Skinuo sam ove iptv liste sto su postavljene i svaki mozda 5 sekundi mi prebacuje s kanala na kanal. Do cega bi to moglo biti?
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 06 feb 2016, 22:45

THEC je napisao/la:
Mont0 je napisao/la:I ja sam imao slican problem, ali sam u task manageru pogasio sve procese vezane za kodi i ace i nakon ponovnog pokretanja samo acestrema na torentru sve je radilo kako treba.

meni kako je graficka otisla totalno suprotno od tebe, na kodiju fercera perfektno dok preko browsera imam cesto problema :D
Ma ja sam naopak garant :D
Support Velez, It's logical! ★

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 06 feb 2016, 22:47

Pegi10 je napisao/la:Skinuo sam ove iptv liste sto su postavljene i svaki mozda 5 sekundi mi prebacuje s kanala na kanal. Do cega bi to moglo biti?
Previse ljudi koristi te liste i zbog toga se to desava, ;)
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.