SP Kvalifikacije - Grupa H

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Šta će reprezentacija BiH napraviti u ovim kvalifikacijama?

Anketa je završila: 31 avg 2017, 17:59.

Plasirati se direktno na SP
34
30%
Plasirati se kroz baraž na SP
35
31%
Ispasti u baražu
20
18%
Neće biti među prve dvije ekipe
23
21%

Ukupno glasova: 112

Fidelis
Kontakt:

Re: SP Kvalifikacije - Grupa H

Post Postao/la Fidelis » 02 sep 2016, 15:16

Virtu4l je napisao/la:
Fidelis je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ništa nama ne znači ovaj poraz Belgije, to je ekipa koja nam jednostavno ne leži i da izgube deset zaredom, protiv nas će biti apsolutni favoriti.
Oni nama ne leze a imamo pozitivan skor s njima :crazy:
Sa ovom Belgijom nemamo pozitivan skor i ova Belgija nema nikakve veze sa onom prije sedam godina.
Koja ova Belgija.Sa tom tvojom ovom Belgijom imamo skor nerijeseno i poraz.
I to smo im poklonili zato jer smo pi.cke luzerske i jer smo,tako ko ti,unaprijed predavali utakmice.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 02 sep 2016, 15:19

Virtu4l je napisao/la:Mi nikad ne igramo zatvoreno.
Protiv Belgije nakon Dzekinog gola nismo centra presli dok nam nisu dali 3 gola.

To je najveca mana sistema igre Mehmeda Bazdarevica,ne mozes se samo oslanjati na kontre i na brzu tranziciju.Mi sa Mehmedom Bazdarevicem ne mozemo drzati loptu u nogama duze od pola minute protiv ozbiljnijeg protivnika.
Tri dodavanja,izgubi,pa nazad brani se.I sve tako.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 sep 2016, 15:21

ElCartel11 je napisao/la:Sve to stoji, ali ni nasa odbrana nije poznata, da je nesto bas jaka. Iste ovakve greske smo se mogli x puta nagledati i kod nasih igraca u odbrani. Ono sto je nasa prednost nad Grcima je ta, da smo daleko bolje tehnicki potkovani, ali Grci su zaista borbeni i ne odustaju tako lako (a znamo kako mi prolazimo sa takvim ekipama, zadnji primjer Irci). Belgijanci su tehnicki jaci od nas, sad neke borbenosti bas i nemaju, ali nemamo je ni mi (osim ako se nesto ne popravi u medjuvremenu). Tako, da ce biti velika borba izmedju te 3 repke jos dodaj tu neugodni Kipar, koji ce sigurno otkinuti bodove ovim 3, samo pitanje kojoj ce vise.
To je ključno, naše greške u odbrani su gore od ovih iznad i stvarno primamo pacerske golove. Nedostatak koncentracije, ponekad i ozbiljnosti nas redovno koštaju, kad se sve to nekako uveže i dotjera, onda golman pogriješi. Belgija nas je imala i u Zenici u prvom poluvremenu, ali kako vrijeme odmiče oni postaju nervozniji i dobijemo ono od sinoć, SlevinKelevra je o tome pisao, o nepovezanosti i panici kod belgijanaca.

Meša mora mnogo pažnje posvetiti odbrani kada je u pitanju naše gostovanje Belgiji. To je vjerovatno jedina utakmica gdje ćemo biti u totalno podređenom položaju, ovi će jurcati kao ludi. Treba nam kompaktna odbrana koja ne mudruje previše, bolje u aut, nego belgijancu u noge. 1 na 1 nemamo šanse i moramo mnogo trčati u obje linije sa dosta preuzimanja, a ni to nam ne garantuje rezultat, opet možemo primiti tri komada.

Mi smo ćemo biti prežaljeni u toj utakmici, ne nadamo se previše, što je dobro. Dva puta smo mi vodili u Belgiji pa su nas na kraju trpali do vrha, oba puta su okrenuli već u prvom poluvremenu. Gol nam ništa ne znači ako ćemo nakon njega biti neozbiljni.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 sep 2016, 23:15

Idealan raspored utakmica!
Idealan pocetak kvalifikacija bi bio kiks Belgije na Kipru, sto nije nerealno ocekivati, i u proslim kvalifikacijama su ih samo 1:0 dobili u gostima.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 03 sep 2016, 13:24

Belgija je jedna prenapuhana reprezentacija koja u zivotu nece imati tim. Otkako pratim fudbal i znam za Belgiju uvijek je bila ista prica "oni su talentovani", "ovo je njihovo vrijeme" i slicne istrcane fraze.

Mi se mozemo nositi sa njima, jer mi igramo timski, a to je mnogo jaci fudbal od ekipa koje imaju samo individualce.
Imamo pozitivan skor sa njima, i to treba nastaviti gajiti. Sad odjednom prica, ali oni su tad bili kao slabiji. Nisu nista bili slabiji, i tada je bila prica kao i sada, i tada su gledajuci klubove njihovih igraca bili za nas drugi svijet, ali tim nisu imali.

Igrali smo i sa ovim sastavom u Zenici remi, nosili se ravnopravno i imali izglednije sanse od njih, koji su imali 2-3 suta sa distance nista vise. Jedina prava sansa je bila od Hazarda. Dok smo mi imali sanse koje su plod igre , odnosno dobar protok lopte, kao sto je i Dzekin gol bio za vodstvo. Sve je naravno palo u vodu kiksom Begovica, sto bi bez problema morao da odbrani golman iz 4-5 lige, a kamo li golman PL-a. Stavise u odnosu na sad tad nismo ni odbrane imali, Spahic, Kolasinac nisu bili tu zbog povreda.

Kod kuce ne smijemo izgubiti od Belgije, sta god ko da kaze, a na remi mozemo i u Belgiju ici.

Za one koji porede Belgiju nekad i sad. Pogledajte njihov sastav i pogledajte nas sa kime je Ciro digao Belgiju u po Genka, takodje i kod kuce je bilo za nas 2-1.
Belgija - BiH 2:4
Kvalifikacije za SP 2010, 28.03.2009., Genk, 25.000 gledaoca

Strijelci: Dembele 65., Sonck 89./11m; Džeko 7., Jahić 75., Bajramović 81., Misimović 85.

Belgija: Stijnen, Swerts, Simons, Vermaelen, Daems (De Sutter 80.), Mudingayi, Fellaini, Defour (Pocognoli 59.), De Camargo (Hazard 45.), Dembele, Sonck. Selektor: Rene Vandereyken

BiH: Supić, Berberović, Ibričić, Spahić (Mravac 60.), Nadarević, Pandža, Jahić, Muratović, Misimović, Muslimović (Bajramović 69.), Džeko (Pjanić 89.). Selektor: Miroslav Blažević
A evo i remija za proslo EP
BiH - Belgija 1:1
Kvalifikacije za EP 2016, 13.10.2014., Zenica, 17.000 gledaoca

Strijelci: Džeko 28.; Nainggolan 51.

BiH: Begović, Šunjić, Lulić, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Mujdža, Sušić (Višća 72.), Hadžić, Ibišević, Džeko. Selektor: Safet Sušić

Belgija: Courtois, Alderweireld, Lombaerts, Kompany, Vertonghen, Nainggolan, De Bruyne, Hazard, Defour (Fellaini 77.), Lukaku (Mertens 57.), Origi. Selektor: Mark Wilmots
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 03 sep 2016, 22:31

emir79 je napisao/la:Belgija je jedna prenapuhana reprezentacija koja u zivotu nece imati tim. Otkako pratim fudbal i znam za Belgiju uvijek je bila ista prica "oni su talentovani", "ovo je njihovo vrijeme" i slicne istrcane fraze.

Mi se mozemo nositi sa njima, jer mi igramo timski, a to je mnogo jaci fudbal od ekipa koje imaju samo individualce.
Imamo pozitivan skor sa njima, i to treba nastaviti gajiti. Sad odjednom prica, ali oni su tad bili kao slabiji. Nisu nista bili slabiji, i tada je bila prica kao i sada, i tada su gledajuci klubove njihovih igraca bili za nas drugi svijet, ali tim nisu imali.

Igrali smo i sa ovim sastavom u Zenici remi, nosili se ravnopravno i imali izglednije sanse od njih, koji su imali 2-3 suta sa distance nista vise. Jedina prava sansa je bila od Hazarda. Dok smo mi imali sanse koje su plod igre , odnosno dobar protok lopte, kao sto je i Dzekin gol bio za vodstvo. Sve je naravno palo u vodu kiksom Begovica, sto bi bez problema morao da odbrani golman iz 4-5 lige, a kamo li golman PL-a. Stavise u odnosu na sad tad nismo ni odbrane imali, Spahic, Kolasinac nisu bili tu zbog povreda.

Kod kuce ne smijemo izgubiti od Belgije, sta god ko da kaze, a na remi mozemo i u Belgiju ici.

Za one koji porede Belgiju nekad i sad. Pogledajte njihov sastav i pogledajte nas sa kime je Ciro digao Belgiju u po Genka, takodje i kod kuce je bilo za nas 2-1.
Belgija - BiH 2:4
Kvalifikacije za SP 2010, 28.03.2009., Genk, 25.000 gledaoca

Strijelci: Dembele 65., Sonck 89./11m; Džeko 7., Jahić 75., Bajramović 81., Misimović 85.

Belgija: Stijnen, Swerts, Simons, Vermaelen, Daems (De Sutter 80.), Mudingayi, Fellaini, Defour (Pocognoli 59.), De Camargo (Hazard 45.), Dembele, Sonck. Selektor: Rene Vandereyken

BiH: Supić, Berberović, Ibričić, Spahić (Mravac 60.), Nadarević, Pandža, Jahić, Muratović, Misimović, Muslimović (Bajramović 69.), Džeko (Pjanić 89.). Selektor: Miroslav Blažević
A evo i remija za proslo EP
BiH - Belgija 1:1
Kvalifikacije za EP 2016, 13.10.2014., Zenica, 17.000 gledaoca

Strijelci: Džeko 28.; Nainggolan 51.

BiH: Begović, Šunjić, Lulić, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Mujdža, Sušić (Višća 72.), Hadžić, Ibišević, Džeko. Selektor: Safet Sušić

Belgija: Courtois, Alderweireld, Lombaerts, Kompany, Vertonghen, Nainggolan, De Bruyne, Hazard, Defour (Fellaini 77.), Lukaku (Mertens 57.), Origi. Selektor: Mark Wilmots
Ne znam koja je poenta tog poredjenja selekcija kada nista pozitivno bas ne mozemo izvuci iz toga.
Ko prvo belgija sada u odnosu na tadasnju je barem duplo bolja. Pocevsi od golmana koji je jedan od top3 vjerovatno najbolja dok je tada branio lik kojem je domet bio club brugge. Okej nije to bosanski premijerligas ali opet je to svjetlosna godina u odnosu na kurtou. Pa onda odbrana u kojoj je bio eto vermaelen ali ovo ostalo u poredjenju sa ovom danasnjom odbranom opet duplo losiji. Hazard je tada imao 18g. Tu su otprilike sve vukli Sonck, Dembele i Fellaini. Nisu oni bili kanta za nabijanje ali su ipak opet bili duplo losiji.

Takodjer ni taj nas tim nije bio toliko katastrofalan u poredjenju sa danasnjim. Imao si spahu koji je bio kvalitetan u odbrani kao i nadarevic koji je uvijek dobro po meni igrao za repku. Misimovic i dzeko u zenitu karijere, muslimovic koji je uvijek bio odlican za repku i znao dati hrvatskoj i tri gola kad se nikom nije dalo igrati, bajramovic koji je uvijek pruzao super partije u repki i td i td
U odnosu na tadasnju tekmu imas spahu koji je pred penzijom, dzeko koji je u padu forme u odnosu na tadasnje vrijeme, nemas kvalitetne desetke ko tada misketa i td, jedini improvement imamo u vidu golmana, mozemo reci i lijevog beka i jos pjanica koji je sada dosta bolji nego tada.

Tako da ne vidim sada sta bi trebali mi da sa ovim poredjenjem zakljucimo.
Jedina pozitivna stvar je mozda sto smo otprilike i mi i oni isti kao i onda kada smo igrali 1-1 u zenici.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 04 sep 2016, 20:56

Mi kod kuce izgubiti ne smijemo pa ni od Belgije, pa sad mozete izvrtati stvari kako hocete. Ovo su kvalifikacije za SP, i tu nema mjesta kalkulacijama kao u kvalifikacijama za EP, gdje idu 2 direkt , pa cak i 3. najbolji. A ako izgubimo, onda te bodove moramo vratiti na njihovom terenu kao u dvomecu sa Slovacima.

Kod kuce se utakmice moraju dobijati i tu se sva prica zavrsava. Mi ako se postavimo tako da nas neko taj moze dobiti, mi cemo te utakmice i izgubiti.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 04 sep 2016, 21:05

Realno, tesko cemo biti prvi jer je Belgija bolja od nas. Realno, vjerovatno cemo biti drugi i ici u baraz jer smo bolji od Grka, i jer bolje igramo sa ovim manjim repkama, gdje ce Grci vjerovatno patit se. Trebamo odraditi ove 3 ekipe i uzeti 18 bodova, dobiti Grke kuci a u preostale 3 tekme sta uradimo uradimo. Uzdati se da cemo biti nosioci u barazu i tako izbjebi Italiju/Spaniju ili Holandiju/Portugal, a dobiti neke osrednje repke tipa Austrija, Svedska ili slicno, a za sto postoji dobra vjerovatnoca jer solidno kotiramo na FIFA ljestvici.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 sep 2016, 21:08

emir79 je napisao/la:Za one koji porede Belgiju nekad i sad. Pogledajte njihov sastav
Evo gledam njihov sastav i smiješan je.
Voli te tvoje Sarajevo.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 04 sep 2016, 21:25

Virtu4l je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Za one koji porede Belgiju nekad i sad. Pogledajte njihov sastav
Evo gledam njihov sastav i smiješan je.
Kao i nas sa Supicem , Ibricicem, Berberovicem, Nadarevicem, Mravcem, Jahicem ne zna se koji je veci kloc.

Napravis paralelu i nasih reprezentacija tad i sad, a ne samo njihovih.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 sep 2016, 21:27

Grčke je mene strah. Na stranu što smo bili bolji od njih u prošlim kvalifikacijama za SP, bili su prvaci 2004. i raznijeli su nas 2006.

Bilo bi ekstra izvući dva boda protiv europskih prvaka.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 sep 2016, 21:31

Donnie Darko je napisao/la:Grčke je mene strah. Na stranu što smo bili bolji od njih u prošlim kvalifikacijama za SP, bili su prvaci 2004. i raznijeli su nas 2006.
Preslušali su nas i 1996, baš su nezgodni.
Voli te tvoje Sarajevo.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 sep 2016, 21:32

Blago nama ako Mesa i igraci budu razmisljali kao @Donnie, nas cilj mora biti prvo mjesto

(2014.) Grcka - Farski Otoci 0:1
(2015.) Farski Otoci - Grcka 2:1

:lolno:
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 04 sep 2016, 21:33, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 04 sep 2016, 21:33

Grčka se riješava preko manjih utakmica gdje će oni kiksati. Mislim da će dvomeč s njima biti više bitan da ostanemo u trci s Belgijom.
Nad tobom sunce najljepše sja

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 sep 2016, 21:36

Tek sad citam starije postove i kapiram da je @Donnie bio sarkastican (kao i inace). :mrgreen:
Don't believe the hype.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 04 sep 2016, 21:44

Protiv Grcke ce bit dva X mrtva, oni ce kiksat na kipru i estoniji, mi necemo, i zavrsit cemo 2. :)
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 05 sep 2016, 02:09

Brine li koga Gibraltar?

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 05 sep 2016, 02:20

FliX je napisao/la:Brine li koga Gibraltar?
Brine, Andoru i San Marino.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 sep 2016, 10:46

Pivopija je napisao/la:
FliX je napisao/la:Brine li koga Gibraltar?
Brine, Andoru i San Marino.
:rol: :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 sep 2016, 16:50

cinjenica je da Wilmots nije mogao izvuci ono najbolje iz belgijske repke, no takodjer je cinjenica da su sad doveli nekog kome ce trebat vremena da nametne svoj stil, a za koga uopste ne vjerujem da ce uspjeti ostvarit bolje rezultate od Wilmotsa, tako da se ne bih previse plasio Belgije, ali ih i dalje smatram prvim favoritom, iskljucivo zbog igrackog kadra.. ne znam, ako Grci ponovo kvale kada su bili s nama u grupi, mogla bi ovo biti ludnica

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 18 gostiju.