Belgija je jedna prenapuhana reprezentacija koja u zivotu nece imati tim. Otkako pratim fudbal i znam za Belgiju uvijek je bila ista prica "oni su talentovani", "ovo je njihovo vrijeme" i slicne istrcane fraze.
Mi se mozemo nositi sa njima, jer mi igramo timski, a to je mnogo jaci fudbal od ekipa koje imaju samo individualce.
Imamo pozitivan skor sa njima, i to treba nastaviti gajiti. Sad odjednom prica, ali oni su tad bili kao slabiji. Nisu nista bili slabiji, i tada je bila prica kao i sada, i tada su gledajuci klubove njihovih igraca bili za nas drugi svijet, ali tim nisu imali.
Igrali smo i sa ovim sastavom u Zenici remi, nosili se ravnopravno i imali izglednije sanse od njih, koji su imali 2-3 suta sa distance nista vise. Jedina prava sansa je bila od Hazarda. Dok smo mi imali sanse koje su plod igre , odnosno dobar protok lopte, kao sto je i Dzekin gol bio za vodstvo. Sve je naravno palo u vodu kiksom Begovica, sto bi bez problema morao da odbrani golman iz 4-5 lige, a kamo li golman PL-a. Stavise u odnosu na sad tad nismo ni odbrane imali, Spahic, Kolasinac nisu bili tu zbog povreda.
Kod kuce ne smijemo izgubiti od Belgije, sta god ko da kaze, a na remi mozemo i u Belgiju ici.
Za one koji porede Belgiju nekad i sad. Pogledajte njihov sastav i pogledajte nas sa kime je Ciro digao Belgiju u po Genka, takodje i kod kuce je bilo za nas 2-1.
Belgija - BiH 2:4
Kvalifikacije za SP 2010, 28.03.2009., Genk, 25.000 gledaoca
Strijelci: Dembele 65., Sonck 89./11m; Džeko 7., Jahić 75., Bajramović 81., Misimović 85.
Belgija: Stijnen, Swerts, Simons, Vermaelen, Daems (De Sutter 80.), Mudingayi, Fellaini, Defour (Pocognoli 59.), De Camargo (Hazard 45.), Dembele, Sonck. Selektor: Rene Vandereyken
BiH: Supić, Berberović, Ibričić, Spahić (Mravac 60.), Nadarević, Pandža, Jahić, Muratović, Misimović, Muslimović (Bajramović 69.), Džeko (Pjanić 89.). Selektor: Miroslav Blažević
A evo i remija za proslo EP
BiH - Belgija 1:1
Kvalifikacije za EP 2016, 13.10.2014., Zenica, 17.000 gledaoca
Strijelci: Džeko 28.; Nainggolan 51.
BiH: Begović, Šunjić, Lulić, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Mujdža, Sušić (Višća 72.), Hadžić, Ibišević, Džeko. Selektor: Safet Sušić
Belgija: Courtois, Alderweireld, Lombaerts, Kompany, Vertonghen, Nainggolan, De Bruyne, Hazard, Defour (Fellaini 77.), Lukaku (Mertens 57.), Origi. Selektor: Mark Wilmots