07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Belgija - BiH / BiH - Kipar

Anketa je završila: 07 okt 2016, 23:13.

1 bod
14
6%
2 boda
1
0%
3 boda
64
29%
4 boda
90
41%
6 bodova
49
22%

Ukupno glasova: 218

Goalgetter
Kontakt:

Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2016, 10:32

Kad pocinje prodaja ulaznica za utakmicu u Briselu?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2016, 10:34

_dreamer_ je napisao/la:Mesa se drzi one zlatne (i ja se s tim potpuno slazem jer igram fudbal godinama i znam koliko je to bitno) da je od pojedinaca bitnije da je ekipa uigrana. Igraju mu u sredini momci koji igraju godinama skupa i zmireci se mogu naci na terenu, mozda je pod tim okolnostima i jedan "tromi" Medunjanin vrijedniji i korisniji nego neki trkac koji ce mozda defanzivno odraditi bolje zadatak (a i to je pitanje, jer mnogo toga je do pozicioniranja, a kad nisi uigran i kada je losa komunikacija s igracima, cesto ne znas gdje trebas biti u odredjenom trenutku), dok ce u ofanzivnom dijelu sigurno biti deficit.
Meša sve radi školski i to mi se mnogo sviđa, npr. sinoć je izveo najjači mogući sastav u ovom trenutku, bez ikakvog mudrovanja i pametovanja. Sinoć smo morali pobijediti slabijeg protivnika i on je izašao sa dva napadača, ako je to naznaka da će biti fleksibilan, da će formaciju birati po potrebi, onda ovo ne može biti neuspjeh. Njegova najveća glupost od kako je preuzeo repku je bila ona kad je Vranješa stavio na stopera u Belgiji i to je bila greška fatalna po nas, Lukaku ga je pojeo, a Šunjić je bio maestralan u Zenici i trebao je početi u Belgiji, to je ono što mu se više ne smije dešavati.

U ovom ciklusu imamo šest utakmica koje moramo pobijediti, svih šest moramo napasti i riješiti kao ovu sinoć, plus četiri utakmice u kojima moramo biti mudri i ne srljati. Svi mi znamo devet igrača koji se moraju naći na terenu, a odabir ostale dvojice mora biti prema protivniku. Prvi izbor je Ibišević ili veznjak, a drugi je pokretljiv ili visok stoper. Protiv Belgije nam treba visok, a ne brz, jer taj neće imati mnogo prilike da igra i imaće desetine duela u zraku.

Stvari su tako jednostavne, samo ih treba ispoštovati. Medunjanin je uvijek bio posebna priča, od očaja do sjaja, očajan je bio protiv jakih, maestralan protiv slabijih, to je valjda dovoljno za zaključak.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BigDaddy
Kontakt:

Post Postao/la BigDaddy » 07 sep 2016, 10:37

Lakoste je napisao/la:Ako bude Cimirot igrao vracamo se minimalno s bodom iz Brisela, ako bude on na klupi vracamo se sa porazom od dva gola razlike.
ko da je roy keane u pitanju a ne tamo neki cipirot :kafa:

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 07 sep 2016, 10:43

------------dzeko------
lula----milicevic-----visca---
------cimi(jajalo)--pjana---
seo--zuka---spaha--mujdza--
--------begovic-------

:kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 sep 2016, 11:02

akisarajevo92 je napisao/la:Vels im uzeo 4 boda u proslim kvalifikacijama, pa ih izbacili na Euru uz 3 komada, itekako imamo sanse u Briselu :kafa:
Problem je samo sto mi nismo Vels :kafa:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2016, 11:17

Mokes je napisao/la:
akisarajevo92 je napisao/la:Vels im uzeo 4 boda u proslim kvalifikacijama, pa ih izbacili na Euru uz 3 komada, itekako imamo sanse u Briselu :kafa:
Nismo, mi smo bolji od Velsa, ali igramo totalno drugaciji fudbal.
Voli te tvoje Sarajevo.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 07 sep 2016, 12:05

phily je napisao/la:------------dzeko------
lula----milicevic-----visca---
------cimi(jajalo)--pjana---
seo--zuka---spaha--mujdza--
--------begovic-------

:kafa:
mislim da ce taj sastav istrcati, sem naravno mujdze
ako nista ,mozemo biti sigurni da u vezu nece hadzic
Zarathustra

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 sep 2016, 13:51

Virtu4l je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
Nismo, mi smo bolji od Velsa, ali igramo totalno drugaciji fudbal.
Pretjerujes, ipak ne mozemo biti bolji od reprezentacije koja je igrala 1/2 prvenstva na koje se mi nismo ni plasirali.
Za stil jeste nam drugaciji, mi se vise oslanjamo na tehniku, a manje na snagu, sto nije dovoljno u danasnjem fudbalu za neki zapazeniji rezultat. Dzaba ti tehnika, kad ne trcis.

Nisam nesto optimistican za utakmicu s Belgijom. :roll:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 13:52

U Belgiji moramo početi sa 4-5-1 i 9 igrača od 11 se već zna ukoliko svi zdravi budu, ostaje samo dilema koja dvojica će uz Pjanića u sredini biti. Ni tu nemamo previše izbora iako imamo pun qurac prosječnih igrača u veznom redu, što potencijalnih što na klupi, ali samo ih nekoliko ozbiljno konkuriše za prvu postavu, u paru sa Pjanićem to su Medunjanin, Vrančić ili Miličević a iza Pjanića Cimirot ili Jajalo. Realno isti qurac koga god da stavi od ovih kad je sve u pet deka, samo nek ne izadje bez def. veznog i dobro je.

Mislim da nam je Bešić strašno važan igrač i da su on i Pjanić nezamjenjivi ako se želimo boriti protiv najjačih reprezentacija jer su oni taj kvalitet da donesu prevagu, ali pošto nema Bešića teško se nadati nekom pozitivnom rezultatu. I pustite priče kako je Belgija loša, kad krenu Hazard i De Bruyne lomit kičmu našim bekovima sva ta priča kako su loši pada u vodu, iako stoji da ne izgledaju baš najbolje. Da se povučemo morati će nekad dat gol a i ne znamo se braniti, da mi ko nešto napadamo sahraniti će nas kontrama. Ako bod osvojimo fantastično je. A Kipar moramo dobiti i dobro napuniti zbog prošle utakmice na BP.
Nad tobom sunce najljepše sja

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 07 sep 2016, 14:02

Samo Cimija umjesto Mede,Dulju umjesto Lulica i Torlaka umjesto Spahe.
Ako moze i Rustem onda nema zime.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 07 sep 2016, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2016, 14:02

Mokes je napisao/la:Pretjerujes, ipak ne mozemo biti bolji od reprezentacije koja je igrala 1/2 prvenstva na koje se mi nismo ni plasirali.
Za stil jeste nam drugaciji, mi se vise oslanjamo na tehniku, a manje na snagu, sto nije dovoljno u danasnjem fudbalu za neki zapazeniji rezultat. Dzaba ti tehnika, kad ne trcis.

Nisam nesto optimistican za utakmicu s Belgijom. :roll:
Možemo biti bolji, rijetko kad bilo šta pripisujem sreći, ali oni su se mnogo sretno provukli od početka kvalifikacija pa do kraja EP, davali su golove niotkud, bez ikakvih akcija, na silu i sreću, nekad te jednostavno krene i to se njima desilo. Njima je fanatičnost donijela rezultat, kompaktna odbrana i odličan trener koji je izvukao maksimum, iz jedne šanse su davali dva gola, a mi nismo migli ni jedan iz pet zicera.

Mi ne možemo igrati protiv Belgije kao oni i to je jednostavno tako, nemamo tu trku koja je smrt za ove top timove i ne možemo je imati.
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2016, 14:07

Ono kad se sjetis da si sa stoperskim parom Sunjic-Hadzic remizirao Belgijom. :think:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 07 sep 2016, 14:35

Nije mene strah Belgije, to je jedna precijenjena ekipa...strah me Vranjesa protiv Hazarda :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 07 sep 2016, 16:43

jasmin10 je napisao/la:Kolasinac u vezi, Zuka na beku i Bicakcic na stoperu ? :think:
Ovo bi mogla biti najbolja opcija. :kafa:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 16:46

soccerfan je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Kolasinac u vezi, Zuka na beku i Bicakcic na stoperu ? :think:
Samo s tom rotacijom gubiš jednog od dva najbolja stopera, dakle tu smo oslabljeni, gubiš najboljeg lijevog beka, dakle i tu oslabljeni i na kraju ne znamo kako bi se snašao Kolašinac u vezi...
Nad tobom sunce najljepše sja

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 07 sep 2016, 17:05

pinoglavi je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:
Samo s tom rotacijom gubiš jednog od dva najbolja stopera, dakle tu smo oslabljeni, gubiš najboljeg lijevog beka, dakle i tu oslabljeni i na kraju ne znamo kako bi se snašao Kolašinac u vezi...
Kolasinac je bar u klubu prije igrao u vezi i solidno je izgleda. Da, stoji cinjenica da gubimo najboljeg lijevog beka ali Zuka moze odigrati tu poziciju sasvim dobro. Bico u klubu i za repku prije je svakako igrao stopera tako da moze igrati na toj poziciji. Ono sto je najbitnije je da igramo timski i da igraci pomazu jedni druge na terenu. Ja vjerujem da mozemo barem do boda u Belgiji, a mozda i sva tri? Sto da ne? Ova ekipa kad hoce i kad su momci skoncentrisani moze puno toga! ;)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

nokee95
Kontakt:

Post Postao/la nokee95 » 07 sep 2016, 17:13

Jucer gledam snimak golova Kipar - Belgija, ljudi sve golove zabili na odbijance .. mislim da ako se Hazard kvalitetno zatvori i ako se na njega obrati dosta paznje da je belgija osakacena i to bas osakacena .. De Bruyne nema neku ekstra formu, Lukaku ne vjerujem da moze sam nesto bez kvalitetne asistencije. Uostalom Belgija kao ekipa je prosjek, jedino sto po individualnim kvalitetama su daleko od nas, ali vjerujem da mi imamo puno bolji duh i zalaganje koje ce presuditi u ovoj utakmici !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 sep 2016, 17:43

Dobro pamtim utakmicu Hazarda protiv nas prošle godine. Prije one naše utakmice na početku sezone je igrao loše, poslije one naše utakmice do kraja sezone je igrao loše al' je protiv nas izgledao i više nego dobro.

Ono što je po nas dobro je to da Martinez ne forsira vezni red gdje mu igraju Fellaini, Witsel i Radja kao Wilmots nego gura De Bruynea sa dvojicom od ova tri nabrojana igrača. Dobro je iz razloga da ćemo imati jednu brigu manje kada budemo iznosili loptu jer KDB nije ni blizu agresivan kao ova trojica. Ko se sjeća prošle godine Martineza u Evertonu, znate da je Barkleya koji je "desetka" gurao u vezni red sa Barryem i McCarthyem nešto slično kao što radi i sa De Bruyneom.

Druga stvar, ako gledamo da će kod njih u špicu igrati Lukaku onda moramo imati bar jednog visokog stopera (Zukanović) pa čak možda i Šunjića upariti sa njim umjesto Spahića al' Spahić je ipak Spahić i on će sasvim sigurno biti u prvih 11 u Briselu, a i nekako vjerujem da u skoku na kvarnjaka može parirati Romelu. A što se tiče zemlje, ne vjerujem da će Lukaku tu puno igrati sa loptom okrenut prema našem golu pored Hazarda i De Bruynea.

Krila moraju pomagati bekovima kako bi zaustavili Hazarda i drugo krilo (Carrasca možda) i tu nema puno pameti, Hazard ako bude raspoložen ni puno jači igrači od Vranješa ga ne mogu zaustaviti, bitno je samo da ga Ognjen fizički isprati i da ga po mogućnosti ne udara jer bi mogao dobiti crveni nakon 15 minuta igre.

I ono najvažnije je sredina terena, gdje će biti najveća bitka i ko je dobije taj će biti bliži pobjedi. Mora to biti jako, brzo i agresivno (poprilično nerealno za naš tim al' eto) na igrače Belgije i tu nema puno filozofije.

A što se tiče napada, zasigurno nećemo imati puno prilika i realizacija mora biti dobra.

U suštini da bi dobili ovaj duel, naši moraju odigrati baš baš dobru utakmicu, da li mogu iskreno sumnjam ali sve ćemo vidjeti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 07 sep 2016, 17:57

Što se tiče ova dva meča, ja bi prezadovoljan bio za 4 boda, znači uz ova tri to je sedam. U novenbru grke čekamo u zenici i tu se mora na tri boda ići i sve skupa to bi bilo iz prva četiri kola 10 bodova i više nego odlično :D

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 07 sep 2016, 18:03

Virtu4l je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:@virtu đe je 5 bodova? :kafa:
Nisam ja Safet :zviz:
A nula bodova?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.