Mensur Bajramovic
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Smjena Bajramovića?
mutapcic neki dan prica kako je i ovo sto igramo baraz veliki uspijeh kako treba ocekivati da se u buducnosti bori za opstanak u a diviziji.... ja ga licno ne bi volio vidjeti na klupi jer ne bi to bio neki veliki napredak. meni je svejedno ko ce biti selektor kad su jedini konkurenti prodanovic,bajramovic,sabe i neno. realno od njih ni jedan nije neki trener, treba rekonstruisati savez uloziti pare dovesti pravog strucnjaka uloziti u mlađe kategorije uostalom kako to radi Crna Gora. oni su najbolji primjer kako se brzo postaje kosarkaska sila.
You are someone else I am still right here
Onda se treba dovesti ili Pesic ili Sakota sto neko rece. Inace kod mene stari vec jedno 3, 4 godine, prije nego je Markovic dosao na klupu, moli Boga da Sakota bude selektor. Za njega je on najbolji trener u regiji.fera je napisao/la:mutapcic neki dan prica kako je i ovo sto igramo baraz veliki uspijeh kako treba ocekivati da se u buducnosti bori za opstanak u a diviziji.... ja ga licno ne bi volio vidjeti na klupi jer ne bi to bio neki veliki napredak. meni je svejedno ko ce biti selektor kad su jedini konkurenti prodanovic,bajramovic,sabe i neno. realno od njih ni jedan nije neki trener, treba rekonstruisati savez uloziti pare dovesti pravog strucnjaka uloziti u mlađe kategorije uostalom kako to radi Crna Gora. oni su najbolji primjer kako se brzo postaje kosarkaska sila.
- 23 KING JAMES
- Kontakt:
ma ja bi volio bilo koga umjesto mense
Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o
vjeruj mi da samo smjena mense nece rijesiti problem koji je mnogo komplikovaniji nego sto to vecina misli.23 KING JAMES je napisao/la:ma ja bi volio bilo koga umjesto mense
You are someone else I am still right here
Kari (Svetislav Pesic) trazi milju eura, provereno. Za njega nije problem ni Zanzibar da trenira, samo da mu se plati. Voli pare, Pirocanac.
Mutabcic (karijev djak) bi radio kao trener kod Karija, to bi mu bilo kao poddiplomski rad u daljoj karijeri.
Mislim da se Pesic kontaktirao pre kvalifikacija da bi se BH ne samo kvalifikovala vec i dobar rezultat napravila u Poljskoj.
Sa Taletom, Hukicem i ostalim buntovnicima plus kvalitetan trener, Bosna mora biti medju prvih 6 u Evropi, uz malo srece.
Ne zelim da verujem da je kvalitet BH kosarke to sto prezentuju sa Mensurom Bajramovicem, ne zelim!!!
Aca (trica) Petrovic, jako dobar predlog.
Vukoicic Vlada, najrealniji u momentu. Mlad, ambiciozan, karakteran, zeljan novih (vecih) izazova i uspeha.
Mensure, odlazi!!!

Mutabcic (karijev djak) bi radio kao trener kod Karija, to bi mu bilo kao poddiplomski rad u daljoj karijeri.
Mislim da se Pesic kontaktirao pre kvalifikacija da bi se BH ne samo kvalifikovala vec i dobar rezultat napravila u Poljskoj.
Sa Taletom, Hukicem i ostalim buntovnicima plus kvalitetan trener, Bosna mora biti medju prvih 6 u Evropi, uz malo srece.
Ne zelim da verujem da je kvalitet BH kosarke to sto prezentuju sa Mensurom Bajramovicem, ne zelim!!!
Vukoicic Vlada, najrealniji u momentu. Mlad, ambiciozan, karakteran, zeljan novih (vecih) izazova i uspeha.
Mensure, odlazi!!!
Zadnja izmjena: cole-ch, dana/u 26 sep 2009, 22:54, ukupno mijenjano 2 puta.
ti mora da se salis, znaci da budemo bolji od nekih od ovih repki: spanija, grcka, rusija, francuska, italija, litvanija, srbija, hrvatska, slovenija i turska pa cak i njemacke, britanije, izraela (vec drugi baraz oni prolaze mi ostajemo), latvija i makedonijacole-ch je napisao/la:Kari (Svetislav Pesic) trazi milju eura, provereno. Za njega nije problem ni Zanzibar da trenira, samo da mu se plati. Voli pare, Pirocanac.![]()
Mensure, odlazi!!!
a od svih imena koja ste pominjali ja bi vise volio vidjeti ludog "struju" lukajica, a maximum bi mi bio nihad izic
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
nerminh74 je napisao/la:ti mora da se salis, znaci da budemo bolji od nekih od ovih repki: spanija, grcka, rusija, francuska, italija, litvanija, srbija, hrvatska, slovenija i turska pa cak i njemacke, britanije, izraela (vec drugi baraz oni prolaze mi ostajemo), latvija i makedonijacole-ch je napisao/la:Kari (Svetislav Pesic) trazi milju eura, provereno. Za njega nije problem ni Zanzibar da trenira, samo da mu se plati. Voli pare, Pirocanac.![]()
Mensure, odlazi!!!
a od svih imena koja ste pominjali ja bi vise volio vidjeti ludog "struju" lukajica, a maximum bi mi bio nihad izic
Ja uvek postavim najvise ciljeve, pa sta bude.

MARKA TRBIĆA za selektora
dobar, dobarzenicanin je napisao/la:MARKA TRBIĆA za selektora

a mozda bi bolji izbor bio Keno Kaknjo.

ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ma bolji je marko,ipak je on glavniPasha je napisao/la:dobar, dobarzenicanin je napisao/la:MARKA TRBIĆA za selektora![]()
![]()
![]()
a mozda bi bolji izbor bio Keno Kaknjo.ipak je on mladji i perspektivniji

covjek je zavrsio proslu sezonu bez poraza

a i marko je mlad i perspektivan
.....Pasha je napisao/la:@ Trigger
svojim postom nisam mislio ni da provociras niti da nipodistavas ni tvoje znanje, ni tebe kao osobu.
nisam sveznalica, mada posljednjih 2 mjeseca iz hobija posebno pratim sve vezano za bh. kosarku. vjerovatno 95 % svih informacija koje su se pojavile u medijima, iz svih oblasti kosarke(kadeti/kinje, juniori/ke, seniori/ke, veterani) sam procitao, a mnoge sam saznao i prije nego su objavljene u medijima. pratio sam kosarku i ranije, ali u zadnje vrijeme pravo.
zasto sam ono napisao? pa jednostavno, dosao si i pokusao se predstaviti kao znalac(to ne sporim, jer si pokazao zavidno znanje) i kao osoba koja fanaticno brani Mirzu Teletovica(momak je jako kvalitetan igrac da se razumijemo i tu nema spora). e sad ako kao znalac i osoba koja je pro-Mirza, ne zna gdje je Mirza poceo to mi je bilo cudno.
Pasha moj dobri, znam ja da si ti fin momak i da nisi mislio ni da provociras niti da nipodistavas ni moje znanje, ni mene kao osobu. Hvala ti na ovom - vidi se kucni odgoj.
Drago mi je sto si poceo pratiti kosarku iz hobija i sto to pravo cinis vec puna dva mjeseca, mada si pratio i ranije.
Volim sve koji vole kosarku, sport i BiH.
- Medjutim, tvoje konstatacija da sam ...“dosao i pokusao se pretstaviti kao znalac...“ i sve dalje sto si napisao u zagradi i bez je u najmanju ruku cudno!? Ja se nisam pokusao predstaviti kao znalac, mada u zagradi sam to potvrdjujes (!?), ja sam samo napiso svoj stav.
- Dalje, zar se na ovaj Forum ne moze doci bilo kad? Zar na ovom Forumu postoje povlasteni clanovi s obzirom na 'duzinu staza'?
Tvoja dilema u vezi toga sto sam ja, eto, „pro-Mirza“ a ne znam gdje je momak poceo je bespotrebna. Odgovoricu ti, na svoj nacin, kako bi pokusao razrijesiti tvoju 'dilemu'.
- Pasa moj dobri, nije mi poznata cinjenica (ni empirijska ni naucna) da neko mora poznavati, hajde da kazem, sve podatke (pogotovo privatne) o nekom sportisti kojeg cijeni, voli kao igraca!!! Razmisli malo o tom, dobronamjeran savjet, ipak, iskusnijeg (starijeg) covjeka.
- „U kosarci i oko nje, i sportu takodjer“ sam, bez uvrede, vjerovatno duze vremena nego sto ti imas godina – ovo je pretpostavka bez ikakvog prejudiciranja, s obzirom da ne znam tacno tvoje godiste.
- Ne smatram se velikim kosarkaskim znalcem, jer to su istinski neki drugi (npr. pokojni prof. Aleksandar Nikolic, Novosel, Zeravica, Bosha, Ivkovic, ect), a nisam znalac ni kao forumas s nickom. „neno#4“ (a ja, eto, znam kad je stvarni Neno Markovic pocinjao, sa Sulom Begovicem, i kako su, tada, mnogi 'znalci' za njega govorili slicno kao za Edina Dzeku, dok je bio ovdje u SA

- Nadam se da si pravilno shvatio sadrzaj ovog posta i da ces nastaviti i dalje pratiti kosarku, ali ne samo preko 'statistickih podataka' (iako je to savim OK) nego i sustinski, edukativno, bez predrasuda (prema igracima) bilo koje vrste.
Znas, ja se cesto sjetim jedne izreke: ...covjek moze ici 50 godina u kino, gledati filmove i znati mnogo o njima a da nikad ne moze postati reziser.... zato i ne mislim da sam 'veliki znalac' ali sam ipak o kosarci nesto naucio (i zavrsio), a vi mladi moji ljubitelji kosarke, edukujte se, gledajte, analizirajte, pratite statisticke podatke...ali cuvajte se 'zamke' – veliko poznavanje raznih informacija o necemu (nekome) ne znaci i veliko znanje o tom!
Pozdrav svima, ma gdje bili!
Bosno moja poharana....
@Trigger,ti ocigledno si neki veliki kosarkaski znalac,samo mi nije jasno zasto se onda raspravljas s nama koji veze nemaju sa ovom plemenitom igrom....za mene covjek koji kaze da je menso odveo neninu generaciju na euro malo je reci da je neznalac,ja bih rekao amater,a onda ti dodjes i mene pocinjes spominjati...citiras @Pashu i onom narodnom dvije muhe jednim udarcem....za mene je to smijesno i nisi imao stvarno potrebe da to radis...ja sam jedan od rijetkih za kojeg se zna na forumu koliko ima godina i koji se toga jednostavno ne stidi i ne vidim razlog da se stidim....da ti nisi sabe ili neko drugi,benacek mozda...ma daj ba dosta je tog tvog nekog znanja od kako rece starijeg poznavaoca kosarke..mene vise nemas potrebe da spominjes bez razloga....ne pisem ja sto zelim da pokazem da sam znalac ili sta vec,nego sto volim kkbosna,repku nasu i ostale teme koje mi odgovaraju.... svako dobro i topli pozdravi.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Izvini Maestro!neno#4 je napisao/la:@Trigger,ti ocigledno si neki veliki kosarkaski znalac,samo mi nije jasno zasto se onda raspravljas s nama koji veze nemaju sa ovom plemenitom igrom....za mene covjek koji kaze da je menso odveo neninu generaciju na euro malo je reci da je neznalac,ja bih rekao amater,a onda ti dodjes i mene pocinjes spominjati...citiras @Pashu i onom narodnom dvije muhe jednim udarcem....za mene je to smijesno i nisi imao stvarno potrebe da to radis...ja sam jedan od rijetkih za kojeg se zna na forumu koliko ima godina i koji se toga jednostavno ne stidi i ne vidim razlog da se stidim....da ti nisi sabe ili neko drugi,benacek mozda...ma daj ba dosta je tog tvog nekog znanja od kako rece starijeg poznavaoca kosarke..mene vise nemas potrebe da spominjes bez razloga....ne pisem ja sto zelim da pokazem da sam znalac ili sta vec,nego sto volim kkbosna,repku nasu i ostale teme koje mi odgovaraju.... svako dobro i topli pozdravi.....
Znam da si Ti mnogo toga i shvatio, ali i ne, iz mojih postova, a nisam se ninakoga 'zakacio', nego ste se Vi 'zakacili' na neke moje lapsuse - greske (koje sam priznao i prihvatio) koje su toliko marginalne i ako je to jedini argument o mojem (ne)znanju, amaterizmu....onda si sve sam kazao o sebi a ne o meni.
A sto raspravljam s vama svima - pa valjda je red voditi kulturnu i argumentovanu polemiku na Forumu - zato isti, pored iznosenja stavova i misljenja, i sluzi! Zar ne? A i ja pisem bas zato sto VOLIM KK BOSNU, BiH i ostale teme, a volim i sve vas koji volite sport, bilo koji

Srdacan pozdrav i sve najbolje u tvom zivotu i radu
PS: Tebi na volju - zaista te necu vise pomenuti, niti ista tvoje komentarisati, s obzirom da izgleda imas "kratak fitilj" a ja nemam namjeru da te na bilo koji nacin iritiram ili bilo kako, nedajboze, uvrijedim. Svi ste vi mene dragi koji volite sport, repku...
PS-2: Znanja radi, nisam ni Sabe, a pogotovo Benacek jer g. Predrag ne gotivi bas KK Bosnu....i stariji sam od njih ako te i to interesuje, mada to uopce nije bitno - na mladima svijet ostaje!
Bosno moja poharana....
@Trigger
nisi me bas naj shvatio, al' necu da dalje objasnjavam, samo cemo otici dalje u zachatavanje teme.
nisam bas ni ja momak nakupilo se ljeta poprilicno, al' godina mi zao nije.
a ovo za pracenje iz hoby-a, se samo odnosilo na to da me niko, ne placa za to,(pa se moze reci da ustvari to radim volonterski), jer ja ne samo da citam i saznajem informacije, nego ih dalje prenosim i cesto prvi obajvljujem. tu ne mislim na ovaj forum.
ovaj dio molim da ne komentarises. ako ima nesto nejasno imamo privatne poruke, pa da razjasnimo.
nego, jedan prijedlog za sve koji zhude za tim da Menso podnese ostavku.
dodjite braco u Arenu protiv Portugala(ja cu svakako biti) i derite se "Menso odlazi".
jednim udarcem dvije muhe
(neno#4 nemoj se ljutiti) pravit cete buku(Portugalci svakako ne znaju jezik, pa ce misliti da ste protiv njih), a usput cete izbaciti frustraciju, jer covjek ima jos 2 godine ugovor, a nesto mu se ne ide.

nisi me bas naj shvatio, al' necu da dalje objasnjavam, samo cemo otici dalje u zachatavanje teme.
nisam bas ni ja momak nakupilo se ljeta poprilicno, al' godina mi zao nije.

a ovo za pracenje iz hoby-a, se samo odnosilo na to da me niko, ne placa za to,(pa se moze reci da ustvari to radim volonterski), jer ja ne samo da citam i saznajem informacije, nego ih dalje prenosim i cesto prvi obajvljujem. tu ne mislim na ovaj forum.
ovaj dio molim da ne komentarises. ako ima nesto nejasno imamo privatne poruke, pa da razjasnimo.

nego, jedan prijedlog za sve koji zhude za tim da Menso podnese ostavku.
dodjite braco u Arenu protiv Portugala(ja cu svakako biti) i derite se "Menso odlazi".
jednim udarcem dvije muhe

ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
mozeli katkad bez licnog prepucavanja i dokazivanja licnog (ne)znanja
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Moze postovani g. Admin, barem sto se mene tice.nerminh74 je napisao/la:mozeli katkad bez licnog prepucavanja i dokazivanja licnog (ne)znanja
Zaista necu vise upasti u 'zamku' licnog polemisanja (ne bih to bas nazvao prepucavanjem, barem ne s moje strane, ali...).
Ako treba i ako je u interesu Foruma, pobrisat cu sve svoje postove u kojima sam polemisao sa nekim clanovima! A mozete, ako to smatrate nuznim, i "banovati" me - necu se ljutiti.
Srdacan pozdrav i sve najbolje u radu i zivotu.
S postovanjem,
Trigger
Bosno moja poharana....
izvrsnoTrigger je napisao/la:Moze postovani g. Admin, barem sto se mene tice.nerminh74 je napisao/la:mozeli katkad bez licnog prepucavanja i dokazivanja licnog (ne)znanja
Zaista necu vise upasti u 'zamku' licnog polemisanja (ne bih to bas nazvao prepucavanjem, barem ne s moje strane, ali...).
Ako treba i ako je u interesu Foruma, pobrisat cu sve svoje postove u kojima sam polemisao sa nekim clanovima! A mozete, ako to smatrate nuznim, i "banovati" me - necu se ljutiti.
Srdacan pozdrav i sve najbolje u radu i zivotu.
S postovanjem,
Trigger
samo ja sam moderator, ne administrator i imam daleko minornu ulogu

Pa može li ovaj čovjek i jednu, ama baš i jednu utakmicu da kaže idemo na pobjedu, ili će uvijek ovako...
Pa ovaj ne da ubija u pojam navijače i ljubitelje košarke, već sve redom. Možete misliti kako je košarkašima s njim ovakvim?
Pa ovaj ne da ubija u pojam navijače i ljubitelje košarke, već sve redom. Možete misliti kako je košarkašima s njim ovakvim?
isto mi je palo na pamet, trazi alibi unaprijed za sve zivo, rodjeni looserhz1987 je napisao/la:Pa može li ovaj čovjek i jednu, ama baš i jednu utakmicu da kaže idemo na pobjedu, ili će uvijek ovako...
Cuva Bog Zelju svog!
- pasha_the_one
- Kontakt:
Sta mislite sto se utakmice reprezentacije slabo kad igraju u Tuzli, dok je selektro MB. Odgovor na pitanje je lagan, zato sto je uvijek sputavao igrace koji su iz Slobode, a nakon sto nije zelio da ubaci Teletovica u igru, mislim protiv Holandije ili Makedonije, ne sjecam se dobro, u Mejdanu, kada je BiH vodila preko oko 30 razlike, tada je citav Mejdan pjevao MB-u: "Mensure, Mensure... napusi se ***cine..." (a Teletovic je tek otisao iz Slobode u Belgiju)... tada je MB mijenjao boje lica isto kao semafor, dok su se "njegovi" igraci na klupi smijali...
Tek nakon 4-5 minuta "pjevanja MB-u" odlucio se da ubaci Mirzu...
Nakon toga svaki put kad dodje MB u Tuzlu, dobije istu "cestitku" od navijaca Slobode i BiH it Tuzle...
..::ZELIM BiH reprezentaciju BEZ MENSURA BAJRAMOVICA::..
Tek nakon 4-5 minuta "pjevanja MB-u" odlucio se da ubaci Mirzu...
Nakon toga svaki put kad dodje MB u Tuzlu, dobije istu "cestitku" od navijaca Slobode i BiH it Tuzle...
..::ZELIM BiH reprezentaciju BEZ MENSURA BAJRAMOVICA::..
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.