Demografija
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Demografija
A što mi jednostavno ne sklepamo svakoj pič.ki po troje djece, da se digne natalitet?
"We need to suffer. And we need to fight."
Kazem tu je dosta faktora. Resursi su vazni ali iste treba znati pravilno iskoristiti.Posjeduju i Nigerija i Venecuela resurse pa su vukojebine
U prvom postu sam se nadovezao na neke paralele sa nasom zemljom te istakao znacaj pomenutih resursa. Sta mislis da imamo veci obim i raznovrsnost rudnih bogastava ?
Pogledaj izvoz nasih ruda, pa tu prednjace mozda mrki ugalj i lignit (u potrosnji energetskog sektora ove dvije rude ucestvuju sa preko 45 %), dok npr. uvozimo kameni ugalj.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa klepaj ako možeš slobodno.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- AshburtonG
- Kontakt:
Lako je sklepat, al ko ce to hranit sa 700KM. Zato je 80% ovih apela za pomoc porodicama koji rade za dnevnicu, i to nemaju fiksni posao, a naprave sepet djece. Ja ne znam sta je tim ljudima u glavi, to je toliko nehumano prema toj djeci, bukvalno ih tjeras od rodjenja da budu u bijedi i zaostatku za vrsnjacima.
Ne treba imati predrasude ali uglavnom je kod tih višečlanih (6+) porodica ključan problem edukativne prirode. Ne koristi se uglavnom zaštita. Istina, u pojedinim slučajevima sami roditelji stvaraju socijalnu priču. Bez obzira na gorenavedeno, djeca su bogatstvo. Problem je što se generalno ljudi sve kasnije odlučuju na roditeljstvo. Čini mi se da je prosjek majki 28 godina.
Svijet nudi sve više mogućnosti u svim sferama, i ljudi žele što šta da rade, da probaju, da putuju, i onda žene ne žele da potroše najbolje godine na trudnoću i djecu.Kristijan je napisao/la: ↑29 jan 2020, 11:31Ne treba imati predrasude ali uglavnom je kod tih višečlanih (6+) porodica ključan problem edukativne prirode. Ne koristi se uglavnom zaštita. Istina, u pojedinim slučajevima sami roditelji stvaraju socijalnu priču. Bez obzira na gorenavedeno, djeca su bogatstvo. Problem je što se generalno ljudi sve kasnije odlučuju na roditeljstvo. Čini mi se da je prosjek majki 28 godina.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- ASD
- Kontakt:
Dovoljno je pogledati područja sa visokim natalitetom. U većini slučajeva je to povezano sa nepismenosti i siromaštvom (nezaposlenošću).
7 komada prosječna porodica u Nigeru.
Nullius in verba
- ASD
- Kontakt:
Da ih pitaš šta je kondom. Rekli bi sredstvo pomoću kojeg nas Evropljani hoće uništiti.
Zamisli žena ti ima 10 djece. Najmanje troje nije tvoje.
- Marsal
- Kontakt:
Joj moj rođak je imao 9 djece (tj ima ih i dalje ali nema njega) i svi živjeli u istoj kuća dok se najstarija kćerka nije udala. Dobije ona dvoja djece i par mjeseci poslije rođenja drugog pogine joj muž i ona se vrati kući. Znači može se reći 11-oro djece, da vidite kako se tu ručak kuhao, 7 hljebova domaćih i kazan graha, 5-6 tepsija pite, imali 3 krave samo njih da podmire.
Sva sreća pa su svi bili vrijedni i radišni pa nisu završili baš kao siromasi ali opet je tu svako ostao željan svačega.
I nisu stali dok oca u grob ne otjeraše, a nije bio u nekim godinama. Tek pedeset i koja.
Sva sreća pa su svi bili vrijedni i radišni pa nisu završili baš kao siromasi ali opet je tu svako ostao željan svačega.
I nisu stali dok oca u grob ne otjeraše, a nije bio u nekim godinama. Tek pedeset i koja.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Sta kaze brat, Dalmacijo kreni bučit, zemlju tribamo napučit
Za obnovu rodnog kraja potrebna su tvoja ja...vna djelovanja 
https://www.youtube.com/watch?v=rl0a8NrKhaI

https://www.youtube.com/watch?v=rl0a8NrKhaI
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
- Marsal
- Kontakt:
Kad ponestane robova ovo uopšte neće bit članci satiričnog karaktera.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
kod mene djed 5 komada, s prvom ženom 2, s drugom 3, od starog amidža stariji 22 godineMarsal je napisao/la: ↑29 jan 2020, 18:12Joj moj rođak je imao 9 djece (tj ima ih i dalje ali nema njega) i svi živjeli u istoj kuća dok se najstarija kćerka nije udala. Dobije ona dvoja djece i par mjeseci poslije rođenja drugog pogine joj muž i ona se vrati kući. Znači može se reći 11-oro djece, da vidite kako se tu ručak kuhao, 7 hljebova domaćih i kazan graha, 5-6 tepsija pite, imali 3 krave samo njih da podmire.

Al to su bile 30te i 50te
Nullius in verba
U knjizi anđeli i demoni sam citao da su u Africi dijelili tone kondoma da smanje procenat tih nezeljenih trudnoca i da se rast populacije dovede pod kontrolu. Onda je dosla crkva i pocela im predavat kako je to lose i zabranjeno pa su od svega dobili tone otpada 

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- ASD
- Kontakt:
U tim vremenima dijete izgubiš isto kao da si opanak izgubio.Heller je napisao/la: ↑29 jan 2020, 19:55kod mene djed 5 komada, s prvom ženom 2, s drugom 3, od starog amidža stariji 22 godineMarsal je napisao/la: ↑29 jan 2020, 18:12Joj moj rođak je imao 9 djece (tj ima ih i dalje ali nema njega) i svi živjeli u istoj kuća dok se najstarija kćerka nije udala. Dobije ona dvoja djece i par mjeseci poslije rođenja drugog pogine joj muž i ona se vrati kući. Znači može se reći 11-oro djece, da vidite kako se tu ručak kuhao, 7 hljebova domaćih i kazan graha, 5-6 tepsija pite, imali 3 krave samo njih da podmire.
I nisu stali dok oca u grob ne otjeraše, a nije bio u nekim godinama. Tek pedeset i koja.![]()
![]()
Al to su bile 30te i 50te
Imaš ih viška svakako.
Onda nek vrate sve državljane sa BH pasošem.

Sad će naši političari postat menadžeri pa će nas prodavat, ne možeš ti sebi zaradit a da njima nisi ništa dao.
O mojoj sudbini ova gamad odlučivati neće, pružili su mi običnu qarinu pa je red da i ja njima isto pružim.
Drugo je SFRJ gdje se nije moglo prije 27. godine ići nigdje, ljudi su davali uvjete za život ljudima. Ovo ako se donese kao zakon, nastat će opšta revolucija i jedino tada bi mogao pasti otpor govana.
Drugo je SFRJ gdje se nije moglo prije 27. godine ići nigdje, ljudi su davali uvjete za život ljudima. Ovo ako se donese kao zakon, nastat će opšta revolucija i jedino tada bi mogao pasti otpor govana.