Katar 2022. - Kvalifikacije Grupa "D" (BiH)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Katar 2022. - Kvlifikacije Grupa "D" (BiH)
Izađite na ulicu, pitajte 10 ljudi znaju li kojeg fudbalera Ukrajine, jedan odgovor će biti "ima onaj što igra u Manchester City", jedan odgovor će biti "igra li im Voronin još u napadu", osam će odgovoriti da ne znaju.
Slažem se i ne otpisivati Jajala, Vrančića, naravno Lulića ako želi da igra.Sviuodbranu je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:07To ti je ono daj nam promjene ali da bude kako mi zamisljamo.
Pod jedan cipetic i Sanicanin su dokazali da nisu za ovaj nivo fudbala. Mozda sam ja gledao neke druge utakmice ne znam ali obojica su pravili kardinalne greske. Sanicanin me podsjeca na ono guranje Sarica i forsiranje.
Mi ni u jednoj formaciji nemamo krila (lijeva strana pogotovo).
Desno imas Viscu koji je neiskoristen maksimslno.
Dobar je da srusi Mancester, i nosi svoju ekipu ali forumski selektori napravise od njega bauk. Podcjenjuje se Turska liga i pljuje ali moze Cipetic iz Sirokog, ili Sanicanin iz Vojvodine (cini mi se)...
Gojak ne igra svoju poziciju u repki, Krunic takodjer, Kolasinac mora citavu stranu pokriti ofanzivnog i defanzivno..Visca takodjer pretrce velike kilometre ali u klubu kada Visca ode naprijed neko zatvori prazninu a kod nas ako se on ne vrati u sprintu nazad ode to u ku rac. Slicno i Kolasinac. I onda kazu gledaj Visce sto zuji uprazno.A Sto mu pola ekipe stoji kao kip po terenu nevidi.
Samo Selektor nam treba koji ce igrati sa onim sto ima, gdje ce svako igrati svoju poziciju i imati svoja zaduzenja. Formacija koja odgovara profilu igraca i onome sa cim raspolazes.
Kod nas su ocekivanja da Visca bude Messi, Pjanic da dribla od 16 do 16 ...Ljudi u glavama zamisljaju da smo mi Brazil ili sta ja znam.
Mora se u ekipi imati i starijih koji ce ekipu drzati. Neko moje razmisljanje.
Begovic, Kolasinac, Bicakcic, Ahmethodzic,Hadzikadunic, Pjanic, Krunic, Visca,Cimirot, Dzeko,Demirovic.
Ako se opameti i pocne igrati imamo Besica, tu je Sehic, Gojak, imamo mladog Hasica, sigurno 15-tak jako dobrih igraca imamo.
To govori da Ukrajina nema igrace svjetske klase vec imaju jak kolektiv. Izadjite na ulice Kijeva i ljudi ce reci da su culi za Dzeku i Pjanica.
-
- Kontakt:
ma Ukraina ima Sevcenka kojeg svi respektuju i ni na pamet nikom od igraca ne pada da sumnja u njega ili mu ne iskaze respekt i postovanje. Isto tako Seva vjerovatno nije gladan za parama i slavom nego radi postrno ono sto voli. A cim se desi neki problem on to rijesi mirnim razgovorom i svojom pojavom. Kod nas toga nema. Koga ce igraci postovati? Ove iz Saveza,? Senilnog Bajevica? Izgubljenog Susica koji je svoje fudbalsko ime davno ukaljao u trenerskom poslu vodeci drugoligaske timove? Slicno i sa ostalim zadnjim selektorima..
Komplentni remont saveza i strucnog staba i dovodjenje pravog selektora su preduslov za bilo sto. Igraci su najmanji problem. Imamo mi dobre igrace i to je dokazano vise puta.
Komplentni remont saveza i strucnog staba i dovodjenje pravog selektora su preduslov za bilo sto. Igraci su najmanji problem. Imamo mi dobre igrace i to je dokazano vise puta.
Ma ja presmijesna ekipa, evo opet su se plasirali na EP dok prejaka BiH ne moze dobiti Sjevernu Irsku i 2 puta redom propusti EP od 24 tima

Naravno Vranćić i Lulić mogu dosta svojim iskustvom pomoćiDrFilgud je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:23Slažem se i ne otpisivati Jajala, Vrančića, naravno Lulića ako želi da igra.Sviuodbranu je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:07To ti je ono daj nam promjene ali da bude kako mi zamisljamo.
Pod jedan cipetic i Sanicanin su dokazali da nisu za ovaj nivo fudbala. Mozda sam ja gledao neke druge utakmice ne znam ali obojica su pravili kardinalne greske. Sanicanin me podsjeca na ono guranje Sarica i forsiranje.
Mi ni u jednoj formaciji nemamo krila (lijeva strana pogotovo).
Desno imas Viscu koji je neiskoristen maksimslno.
Dobar je da srusi Mancester, i nosi svoju ekipu ali forumski selektori napravise od njega bauk. Podcjenjuje se Turska liga i pljuje ali moze Cipetic iz Sirokog, ili Sanicanin iz Vojvodine (cini mi se)...
Gojak ne igra svoju poziciju u repki, Krunic takodjer, Kolasinac mora citavu stranu pokriti ofanzivnog i defanzivno..Visca takodjer pretrce velike kilometre ali u klubu kada Visca ode naprijed neko zatvori prazninu a kod nas ako se on ne vrati u sprintu nazad ode to u ku rac. Slicno i Kolasinac. I onda kazu gledaj Visce sto zuji uprazno.A Sto mu pola ekipe stoji kao kip po terenu nevidi.
Samo Selektor nam treba koji ce igrati sa onim sto ima, gdje ce svako igrati svoju poziciju i imati svoja zaduzenja. Formacija koja odgovara profilu igraca i onome sa cim raspolazes.
Kod nas su ocekivanja da Visca bude Messi, Pjanic da dribla od 16 do 16 ...Ljudi u glavama zamisljaju da smo mi Brazil ili sta ja znam.
Mora se u ekipi imati i starijih koji ce ekipu drzati. Neko moje razmisljanje.
Begovic, Kolasinac, Bicakcic, Ahmethodzic,Hadzikadunic, Pjanic, Krunic, Visca,Cimirot, Dzeko,Demirovic.
Ako se opameti i pocne igrati imamo Besica, tu je Sehic, Gojak, imamo mladog Hasica, sigurno 15-tak jako dobrih igraca imamo.
Šehić - Kolašinac - Saničanin - Hadžikadunić - Sušić - Vrančić - Pjanić - Lulić - Višća - Gojak - Džeko ili Džeko - Demirović
mosa lošmi stićko tit-ula!
A nek znaju van Bosne za Cimirota, Hodžića, Saničanina i kompaniju

Znaju za Džeku i Pjanića i to je to. Ima Yarmolenko, ima Zinchenko. West Ham je bolji od Rome, dok je i City bolji od Barce. Dva igrača za koja ljudi znaju igraju u boljim klubovima od igrača iz BiH za koje ljudi znaju.
I pod bolji od Barce mislim trenutno igrački, a ne historijski.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
-
- Kontakt:
A kazem ili ili, sto se ne odreci Dzeke i ostalih nabrojanih igraca preko 25 godina? Sta to oni nude? Gdje su nas odveli? Gdje su to njihove pobjede i uspjesi?
Zato kazem ili ouzbiljiti se i gledati iz postojeceg kadra izvuci maksimum ili ici na taj veliki rez i ocekivati tek neke prve pozitivne rezultate za 4-5 godina. U tom slucaju zasto da ne odreci se svih preko 25 godina? Imali su svoje sanse, nisu nista ponudili i ostvarili, unistili su sve i zivce i motivaciju.. Dati mladim momcima nek igraju i neka gube al nek se iskale i neka uce. Sta ima Visca da nauci ili ponudi? Cimirot? ili ovi levati iz Turske. Ako nisu do sad naucili nece nikad. Noga u guzicu i vozdra.
Zato kazem ili ouzbiljiti se i gledati iz postojeceg kadra izvuci maksimum ili ici na taj veliki rez i ocekivati tek neke prve pozitivne rezultate za 4-5 godina. U tom slucaju zasto da ne odreci se svih preko 25 godina? Imali su svoje sanse, nisu nista ponudili i ostvarili, unistili su sve i zivce i motivaciju.. Dati mladim momcima nek igraju i neka gube al nek se iskale i neka uce. Sta ima Visca da nauci ili ponudi? Cimirot? ili ovi levati iz Turske. Ako nisu do sad naucili nece nikad. Noga u guzicu i vozdra.
Pa uradili bi ono najgore. Kaznili bi igrače, umjesto da kaznimo kriminalce u savezu .Hasansas1978 je napisao/la: ↑08 dec 2020, 11:25A kazem ili ili, sto se ne odreci Dzeke i ostalih nabrojanih igraca preko 25 godina? Sta to oni nude? Gdje su nas odveli? Gdje su to njihove pobjede i uspjesi?
To je ono što hinjski svo vrijeme rade. Krivica se svaljuje na igrače i selektora, a ološu se pravi mjesto za mešetarenje.
Njihov san je da se otjeraju Višća, Kolašinac, Bičakčić, Krunić...a da se onda "podmlađujemo" sa Tatarima, Cipetićima, Rahmanovićima...
Grupa u kojoj nemamo šta tražiti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
U Evropskim okvirima, nije Ukrajina toliko ni strašna, na nivou su Poljske.
Problem je što smo mi velike karine, da smo barem na nivo Svicarske ili Austrije pa bi imalo smisla reći potući ćemo se sa njima. Ali ne, nivo smo Sjeverne Irske i tu smo samo da možda nekom bod otkinemo ako i toliko.
Kako god, princeze fudbalske uživaju u prevelikoj pažnji naroda i medija, obični propaliteti koji ne mogu minimum minimuma iznijeti.
Hvala Džeki i Pjaniću na svemu, ali prošli ciklus sa Robijem su pokazali svu svoju neozbiljnost i javašluk.
Šta kaže Džeko, boli poraz od Finske? Zabolit će te još kad nas ljudi ponovo salete.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 08 dec 2020, 13:03, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Francuska - 2 poraza
Ukrajina - remi i poraz
Finska - pobjeda i remi
Kazahstan - pobjeda i poraz
Stanje u kakvom se nalazimo ovo bi bila nekakva realnost.
Ukrajina - remi i poraz
Finska - pobjeda i remi
Kazahstan - pobjeda i poraz
Stanje u kakvom se nalazimo ovo bi bila nekakva realnost.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Daj ti meni dva igraca Kipra koji redovno dere guzove
futbalskoj velesili BiH.
Treba ti zabranit komentarisati na forumu.
Idi pogledaj kolko puta se Ukrajinci plasirali zadnjih 25g.
na velika takmicenja i uporedi sa gusterima.
"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
- Goalgetter
- Kontakt:
Ukrajina je minimum za klasu bolja od nas, a repka im vrijedi kao Dzeko, Pjanic i Visca zajedno.
-
- Kontakt:
Zato su stanovnici Ukrajine sigurno culi za prekaljena imena kao sto su Sanicanin, Cipetic, Loncar i klapa

Ukrajina je definitivno kvalitetnija repka, u gostima ce biti jako tesko, iskreno bih bio prezadovoljan bodom. Supriaga, Kovalenko, Yarmolenko - sigurno jaka ofanziva

“Ultra culture is a way of life, a subculture, that goes far beyond the match day.
Punks were punk, and ultras are ultra.“
NEW PRIMITIVES ALL OVER BAŠČARŠIJA
NO NZS. NO CPS.
Punks were punk, and ultras are ultra.“
NEW PRIMITIVES ALL OVER BAŠČARŠIJA
NO NZS. NO CPS.
- Goalgetter
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Milicevic ?bablaz1 je napisao/la: ↑08 dec 2020, 09:30Golmani: Šehić, Kovačević, + golman U21
Stoperi: Ahmethodžić, Saničanin, Hadžikadunić, Miličević, +U21
Bekovi: Sušić, Kolašinac, Cipetić, + l.bek U21
Zadnji vezni: Pjanić, Hadžiahmetović, Cimirot, Danilović, + U21
D. Krila: Višća, Menalo, U21
L. krila: Gojak, U21
Prednji vezni: Krunić, U21
Napad: Džeko, Demirović, Hasić, U 21
Normalan selektor.
Za 2 godiune respektabilna reprezentacija.
-
- Kontakt:
ma samo da nam Francuska bude gostovala tamo nekad pred kraj kvalifikacija, vidjeli bi vi ovdje komplikacija. Jos sam zaboravio istaci i to da se Finska lijepo popravila (by the way tukli i nas a dobili Francusku u prijateljskoj 2-0) tako da je situacija sljedeca:
- Francuska po ocekivanju treba da dobije sve utakmice u grupi, a nece. Skloni su oni kiksevima i te tako
- Uz cinjenicu da mi sredimo do marta, onda izmedju nas , Ukraine i Finske nema bas nekog izrazitog favorita i tu moze svak svakog da dobije bilo gdje
- Kazakstan moze pomrsiti racune i otkinuti bod/bodove cak i Francuskoj a kamo li nama, Ukraini ili Finskoj, pogotovo na svom terenu..
Tako da se ja ne slazem da nemamo sanse a pogotovo ne sa tim da su Francuska i Ukraina bas toliki faboriti. OK Francuska vjerovatno jest za prvo mjesto ali ne da ce pobijediti sve utakmice. Samim tim se otvara mogucnost brojnim drugim kombinacijama u grupi.
- Francuska po ocekivanju treba da dobije sve utakmice u grupi, a nece. Skloni su oni kiksevima i te tako
- Uz cinjenicu da mi sredimo do marta, onda izmedju nas , Ukraine i Finske nema bas nekog izrazitog favorita i tu moze svak svakog da dobije bilo gdje
- Kazakstan moze pomrsiti racune i otkinuti bod/bodove cak i Francuskoj a kamo li nama, Ukraini ili Finskoj, pogotovo na svom terenu..
Tako da se ja ne slazem da nemamo sanse a pogotovo ne sa tim da su Francuska i Ukraina bas toliki faboriti. OK Francuska vjerovatno jest za prvo mjesto ali ne da ce pobijediti sve utakmice. Samim tim se otvara mogucnost brojnim drugim kombinacijama u grupi.