Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Brijac
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la Brijac » 19 okt 2009, 14:53

Vi pricajte sta hocete, ali ja sam ubjedjen da sada trener Portugala psuje i kune bogove sto je Bosnu dobio kao protivnike..[youtube][/youtube]

adom
Kontakt:

Post Postao/la adom » 19 okt 2009, 14:53

Bilo kako bilo, izgleda da ce ova nasa utakmica biti najinteresantnija u cijelom barazu.
http://goal.com/en/news/1863/world-cup- ... et-ireland
http://www.fifa.com/worldcup/news/newsi ... their+fate
pogledajte komentare iz portugala :D
http://translate.google.com/translate?p ... ry_state0=

bengalski tigar
Kontakt:

Post Postao/la bengalski tigar » 19 okt 2009, 14:54

treba EMIRIKU platit da zguzi CR da ne moze na noge :D :D :D :D :D

hujka komandant
Kontakt:

Post Postao/la hujka komandant » 19 okt 2009, 14:55

ubit cemo ih rjesit cemo sve nakon prve tekme zgazit cemo mrskog ronalda i ostale firaune....pa ni albaniju nisu mogli dobit...VOLIM TE BiH.....

saratoga
Kontakt:

Post Postao/la saratoga » 19 okt 2009, 14:56

bolje i portugal nego rusija na -23c ili platinijeva francuska!

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 19 okt 2009, 14:56

Jeste zapeli za CR-a, kao da Portugal ovisi o njemu. Pa ja se kladim da će nam ove tzv. manje zvijezde biti opasnije po gol nego taj kraljević (popišam se na njega).
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 19 okt 2009, 14:56

Dopao nas je najslabiji kolektiv od ponudjena 4, uz musku igru i tamo i vamo, mozemo do prolaza,
znam da oni nemaju rjesenje za nas napad koji ce pogoditi najmanje 4 puta u dvije tekme, eh sada ako odbrana odradti svoje i prime 3 gola, eto nama prolaza hlaaaaaaaadno

sansa su nam njihovi golmani i sejina ljevica
Cuva Bog Zelju svog!

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 19 okt 2009, 14:57

Pickonja nikad nije dobro igro za reprezentaciju,,sto Englezi kazu "big game flop" je,,od ne znam ti kolko golova koje je dao je sigurno vise od 80 % ovim manjim reprezentacijama,,Simao je ubjedljivo najjaci u reprezentaciji,,uvijek ih on spasava,,napadaci su im sranje,,Almeida ni u Werderu ne igra,,Liedson je u Sportingu legendA al je za reprezentaciju odigro samo 2,3 tekme tako da je jos rano govorit kakav je u repki,,Nuno Gomes je ko i Almeida rezerva u Benfici,,kad su ih Danci dobili u gostima i nerjesno kuci igrali onda mozemo i mi koji smo u rangu s njima,,ne bi oni ni Albance dobili da im sudije nisu pomogle i onaj ker Quieroz je sranje od trenera,,s ovakvim timom su se trebali prosetat grupom :roll: ..Vidim da vecina spominje skok igru ko njihovu manu..ne bi se bas slozio s tim,,Carvalho,Pepe i Bruno Alves su nebeski skakaci
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 okt 2009, 14:58

Alucard je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ebiga moglo je i bolje a vala i gore.
Nadati se da kristina do tada i ako bude u igri da nece biti bas fit.
Jer mjesec dana mu je pauza od povrede.
Problem je sto imamo jako slican stil sa njima i sto su sad na kraju ubacili u brzinu.
Jos jedan ili dva problema su sto je Euzebio jak u Fifi kao i Platini u Uefa i sto ce i rukama i nogama ovi mafijasi kopati da kristina zaigra na Svjetskom.
Nasa sansa je Dzeko ako mu se prave visoke lopte nabace za glave.Tu odbrana Portugala nema sta traziti.
da ne govorim da ce u Zenici goriti zemlja i imat cemo veliku podrsku u uzvratu.
Kvrgavo i sad nam prestoji mjesec dana neizvjesnosti i iscekivanja.
Sretno momci
Pravo će goriti :roll: naših 15000 navijača a kod njih će biti 70 000. Bilino Polje se treba renovirati što prije jer je jadno da repka igra pred samo 15 000 ljudi. Na ovaj već postojeći stadion komotno mogu dodati još 10 000 mjesta.

Nažalost pravi sam pesimista što se tiče našeg prolaska ali valjda bude sreće jer trebat će nam! Valja igrat protiv mašine zvana Eusebio, Ronaldo, Portugala koji se mora naći na prvenstvu, i naravno SUDIJA!

:|
Tih 15 ooo na BP bolje zvuci nego onih 70 000.
Definitivno nisi bio na BP kad ovako pises. :roll:
Engleska je imala Gerrarda i co pa ih Hrvatska otrese ko slinu.
Svedska Ibrahimovica.
I jos nesto mora se samo umrijeti i platiti taxe ostalo se nista ne mora :roll:
A i jedan savjet ako imas zelju da odes na tekmu a pesimista si.
Onda ti toplo preporucujema da sa curom ostanes i okrenes na kakvu spansku sapunicu pa zajedno da uzivate. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 19 okt 2009, 14:58

odsutraopetultra je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Evo Portugalaca kojima u slučaju žutog kartona slijedi suspenzija: Pepe, Quaresma, Danny, Liedson, Hugo Almeida, Duda, Nani, Bosingwa i Raul Meireles.
Pepe,Liedson,Bosingwa i Meireles su u prvoj ekipi,bojim se da cemo mi sigurno imati 2 ili 3 suspendovana za revans
Zauhar je što je i Nani kartoniran. Inače, Cristiano povrijedio članak prije utakmice s Mađarskom i uprkos tome zaigrao. Izašao u 27. - oj minuti zbog obnovljene povrede(veliko uganuće članka). Prognoze su da će se oporaviti sedam dana prije prve utakmice s BiH. Queiroz se nada da bi mogao odigrati jednu utakmicu za Madrid prije nego ga uvrsti u reprezentaciju, što je vrlo neizvijesno. I kad se vrati, trebala bi se bar malo osjetiti pauza.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

adom
Kontakt:

Post Postao/la adom » 19 okt 2009, 14:59

Evo izjava njihovog selektora:
Carlos Queiroz izjavio je izvlačenje za playoff-ovi koji stavljaju BiH na putu za Portugal. "Moramo se dobro pripremiti. Oni imaju vrlo opasan napad. To će biti vrlo teško za nas, ali za Svjetsko prvenstvo je počela", rekao reprezentacije.

U Queiroz moraju "prihvatiti i izvući energiju usredotočiti na ono što su činjenice.". "2 utakmice bit će vrlo teško i emocionalnu napetost vrlo visoka, ali moramo uzeti inicijativu, napad, biti pozitivno, tu i tamo."

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 19 okt 2009, 15:00

Puša klasična, Fifa je to dobro skontala mjenjajući pravila u hodu. Igra li firgo, nešto je kao bio povrijeđen. Dobro neko reće gdje će SP bez jednog od najboljih igraća svijeta. Nema smisla. Više sreće u narednim kvalifikacijama.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 19 okt 2009, 15:01

evo šta ćiro kaže portugalcima....jbga prevod slab al skonta se

"Mislim da je portugalski su favoriti, ali ne uvijek favorita pobijediti. Portugalu je vrlo velik, s odličnim igračima, ali mislim da možemo pobijediti", rekao je Blažević na RTP, u razdoblju nakon izvlačenja u Zurichu.
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 19 okt 2009, 15:01

adom je napisao/la:Bilo kako bilo, izgleda da ce ova nasa utakmica biti najinteresantnija u cijelom barazu.
ovaj je najbolji komentar nekog irca:
JimW_Irl (Republic of Ireland)
Come on Ireland, Bosnia, Ukraine and Slovenia!

:D
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

milysan
Kontakt:

Post Postao/la milysan » 19 okt 2009, 15:03

ma ne znam, mislim da je portugal definitivno bolja solucija od francuske ili rusije, mada je sve sto fifa radi odvratno i fasisticki. nasi se momci moraju boriti i mislim da mozemo proci...bitno je tamo ne primiti gol

adom
Kontakt:

Post Postao/la adom » 19 okt 2009, 15:03

Zagor je napisao/la:
adom je napisao/la:Bilo kako bilo, izgleda da ce ova nasa utakmica biti najinteresantnija u cijelom barazu.

Cuj ovog: :mrgreen:
Sreća? Ako postoji jedna ekipa koja sam htjela nije Bosna. Ekipa puno jači od imena koje je do sada. . Dva njemački prvak sa Tinga i Misimović koji su samo najjača u Wolfsburg. Plus Ibišević Salihović i ekipa je bila u prvo na Božić. !!! Poslije se povrijeđeni ili Ibišević UEFA bili! Nije upoznat s njihovim obranu, ali napad i vezni red je daleko superiorniji na irski ili uncrania.. Oprez na kontranapad, već je razočaranje ...

ili ovog:

Ja u potpunosti slažete sa Chico, BiH neće biti lako. U Neki su se sjećati španjolski igra, ali vidjeti prvi pola sata u ovu igru i ako bosanski doveo svoje cipele u Španjolsku već gubila por3 ili 4 na 0 u to vrijeme! depois e que foi o descalabro. i da je nakon kolapsa. P. Portugal je kako bi neutralizirala Mimisovic čvrsto i označiti dva napadača, jer imamo tako ogroman preko hipoteze. Ako ćemo igrati protiv tipa "Hungary" onda ja mogu reći zbogom svijetu.
Zadnja izmjena: adom, dana/u 19 okt 2009, 15:05, ukupno mijenjano 1 put.

kenoo
Kontakt:

Post Postao/la kenoo » 19 okt 2009, 15:04

vidovita dzemila: "bit ce to teska utakmica,posto je prva utakmica u portugalu,rezultat 1-2, sigurnost 10000% ,eto kome treba para eto mu besplatno informacije neka se sta zaradi na kladionici..rezultat revansa vam javim kasnije,nemam sad vise cistih kasika :D " sretnoo

citava telefonska izjava gospodice dzemile za vecerasnji dnevnik

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 19 okt 2009, 15:05

adom je napisao/la:
Zagor je napisao/la:

Cuj ovog: :mrgreen:
Sreća? Ako postoji jedna ekipa koja sam htjela nije Bosna. Ekipa puno jači od imena koje je do sada. . Dva njemački prvak sa Tinga i Misimović koji su samo najjača u Wolfsburg. Plus Ibišević Salihović i ekipa je bila u prvo na Božić. !!! Poslije se povrijeđeni ili Ibišević UEFA bili! Nije upoznat s njihovim obranu, ali napad i vezni red je daleko superiorniji na irski ili uncrania.. Oprez na kontranapad, već je razočaranje ...
Ko je ovaj Tinga !? Jel Džeko možda ;)
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 19 okt 2009, 15:06

The draw for the European Zone 2010 FIFA World Cup South Africa™ qualifying play-offs took place at the Home of FIFA in Zurich today. The following pairings have been drawn by FIFA Secretary General Jerome Valcke and South Africa star Steven Pienaar.

Republic of Ireland-France
Portugal-Bosnia-Herzegovina
Greece-Ukraine
Russia-Slovenia

The play-offs will be contested on a two-legged, home-and-away basis on 14 and 18 November.

Numbering among the high-ranking officials from the eight participating nations following the draw with interest were national coaches Carlos Queiroz (Portugal), Matjaz Kek (Slovenia), Miroslav Blazevic (Bosnia Herzegovina) and Alexei Mikhailichenko (Ukraine), plus former France boss and current French FA Technical Director Gerard Houllier.

FIFA President Joseph S. Blatter welcomed the delegates. "It might only be two games, but the stakes are high," he said. "I wish good luck to everyone."

The top four nations in the draw were seeded according to the latest edition of the FIFA/Coca-Cola World Ranking, published on 16 October. France (ranked number 9), Portugal (10), Russia (12) and Greece (16) were placed in Pot 1 and were drawn with the teams in Pot 2, Ukraine (22), Republic of Ireland (34), Bosnia Herzegovina (42) and Slovenia (49).

However, the ranking positions of the unseeded teams does not necessarily reflect their current form, as all four nations have claimed the runners-up spots in their groups with impressive and courageous qualifying campaigns, eliminating big-name former FIFA World Cup contenders such as Croatia, Czech Republic and Sweden along the way.

Pienaar said after helping to make the draw that it was high-scoring Bosnia-Herzegovina's duel with the star-studded Portuguese that excited him most. "I'm looking foward to that one, it will be an exciting pairing," said the Everton midfielder. "I wish all eight teams all the best and look forward to seeing the winners in South Africa."

Play-off format
The team scoring more goals on aggregate wins the play-off. If the scores are level on aggregate, away goals count double. If the teams are level on away goals, or if both matches end goalless, extra-time of two periods of 15 minutes each will be played at the end of the second match. If the score is level after extra time, penalty kicks will be taken to determine the winner.

The winners of the four play-offs qualify for the 2010 FIFA World Cup South Africa.

Gorazde11
Kontakt:

Post Postao/la Gorazde11 » 19 okt 2009, 15:06

MaliMemo je napisao/la:Ima jedan problem !
FIFA 100% zeli da vidi naj-skupljeg igraca svijeta na SP
Sigurno im ne bi bilo drago da najskuplji, najrazvikaniji igrac na planetu ne igra na SP, to bi bio cisti gubitak

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.