NLB liga sezona 2008/09

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

hornet8/16
Kontakt:

Re: NLB liga sezona 2008/09

Post Postao/la hornet8/16 » 03 okt 2008, 10:42

FMP Železnik će i u narednoj sezoni jurišati na trofeje. Predsednik kluba iz beogradskog predgrađa Nebojša Čović na predstavljanju ekipe za novu sezonu otkrio je ambicije u predstojećim takmičenjima, ali i podsetio na ideju o izgradnji dvorane sa čak 10.000 mesta.

Ove sezone nam je cilj da ostvarimo još bolji plasman u Jadranskoj ligi, ali i u domaćem prvenstvu i u Evrokupu. Juniori imaju za cilj da odbrane prvo mesto u Evropi na završnom turniru u Berlinu. Takođe, ove sezone imamo i najmlađu takmičarsku ekipu do sada - objasnio je Čović.

Prvi čovek „fabrike talenata“ rekao je da će sa prosekom od 20 godina ekipa biti najmlađa u NLB ligi.
Već u prvom kolu se sastajemo sa Crvenom zvezdom i, naravno, idemo na pobedu. Mislim da smo favoriti u tom duelu. Ovo nije bacanje rukavice jer je činjenica da smo bolji od Zvezde - samouvereno je konstatovao Nebojša Čović. Takođe, on je obelodanio da će sledeće godine početi izgradnja dvorane sa 10.000 mesta, kao i da će nova trenažna hala kapaciteta 1.500 gledalaca biti svečano otvorena krajem oktobra. Prema Čovićevom planu, hala koja bi po veličini bila odmah iza „Beogradske arene“ trebalo bi da bude završena do 2010.
Trener mlade ekipe FMP-a Slobodan Klipa uveren je u napredak svakog od igrača tokom sezone.
Veliko mi je zadovoljstvo da treniram ovu mladu ekipu sa mnogo talentovanih igrača. Naši ciljevi u narednoj sezoni biće afirmacija svih košarkaša i ravnopravna borba sa najboljim klubovima u Evropi i regionu
*** PER ASPERA AD ASTRA ***

hornet8/16
Kontakt:

Post Postao/la hornet8/16 » 03 okt 2008, 10:54

ROMEL BECK, nesuđeni igrač Zadra, oglasio se nakon što ga je trener Aco Petrović potjerao iz momčadi. Beck je izbačen iz momčadi, sigurno neće igrati u Zadru i traži novi klub.

Posjetimo, Petrović i Beck sukobili su se na pripremnoj utakmici u Francuskoj. Meksički reprezentativac je odbio ući u igru nakon čega ga je Aco potjerao.

"Nisam ušao u igru zbog načina na koji se trener odnosio prema meni i razgovarao sa mnom. Kad sam sjeo na klupu, trener mi je počeo nešto govoriti. Nisam ništa razumio, a jedina riječ koju sam shvatio bila je weak (slabić). Nakon toga sam mu rekao da mi se ne obraća tako i ako ima ikakav problem da to možemo riješiti. No, on je počeo nervozno hodati te je rekao meni i Jubyju Johnsonu da uđemo u igru. Rekao sam da neću igrati ako će se tako odnositi prema meni, jer želim da me poštuje. Nakon događaja u Francuskoj, nije mi se više obratio, nije imao hrabrosti reći mi da sam nepoželjan u momčadi nego je poslao Pina (Pino Giergia, sportski direktor Zadra) da mi to priopći", rekao je Beck za ZadarSport.

"Jedan igrač mi je rekao da je Aco nastupio rasistički"

Beck kaže i da mu je jedan igrač Zadra rekao da ga je Aco uvrijedio rasističkim izjavama.

"Mislim da me uvrijedio. Kasnije sam razgovarao s jednim igračem Zadra i po onome što mi je rekao, ispada da je Petrović nastupio rasistički. Nisam htio to spominjati, ali sam odlučio i to reći kad je na meni red da ispričam svoj dio. No, nije istina da sam mu prijetio i govorio da ću ga naći i istući. Nisam mu uputio ni jednu riječ, a kamoli mu prijetio."

"Htio sam se ispričati, ali on to nije htio čuti"

Pertović je tvrdio da se Beck nakon incidenta nije htio ispričati, a igrač tvrdi da to nije istina.

"Laž, taj čovjek govori samo laži. Menadžer mi je rekao da bi bilo dobro da se ispričam treneru, a ja sam progutao ponos i rekao sam Pinu da se želim ispričati. On je to otišao prenijeti Aci u drugu prostoriju, ali od tamo sam čuo Acino vikanje na Pina i shvatio da on ne želi čuti moju ispriku. Moje konačno mišljenje je da je on dvolična osoba koja voli puno lagati. Ni drugi igrači ga ne vole, neki su mi već u početku rekli o kakvom se čovjeku radi."

"Nikad nisam rekao jednu riječ protiv Zadra"

Igrač je kaže da nije točno da je podcijenio klub i igrače te da je kasnio na treninge.

"Nikada nisam rekao da su igrači loši, niti sam rekao da je klub loš. Ni jednu riječ protiv Zadra nisam rekao jer mi se ovdje jako sviđa. Nije ni istina da sam kasnio na treninge, jednom sam zakasnio na sastanak i to je bio jedini put."

"Želio bih igrati u Zadru, ali samo kad Aco ne bude tu"

Beck kaže da bi želio igrati u Zadru, ali pod jednim uvjetom.

"Da, želim igrati za Zadar, igrao bih odmah sada da me pozovu ali - da Aco nije trener. No, kako su se stvari razvile, najbolje da odaberem neki drugi klub. Za godinu ili dvije bih prihvatio poziv Zadra, kad Aco ne bude tu. Još uvijek postoji šansa da zaigram u NBA-u i mislim da ću uspjeti u tome."
*** PER ASPERA AD ASTRA ***

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 okt 2008, 11:15

samko74 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
obannon je napisao/la:Sad nisam siguran dali ce se igrati F4 ili F8, to stalno mijenjaju
A sto se domacina zavrsnice tice mislim da je Zadar najblizi tome(prosle godine nisu dobili zbog dvorane)
F4 100%
Ma bosna nema sanse ni teoretske da udje u prve 4 , pogotovo ne sa ovakvim sastavom.Morale bi se desiti velike promjene u igrackom kadru pa da imaju sansu da se bore za F4.
Favoriti za F4 su pomeni Olimpija,Partzian, Zvezda a za 4 to mjesto borice se Cibona,FMP i Zadar
ja sam samo rekao da se igra F4, a da vise nema F8, prema tome pogresno si zakljucio moju izjavu posto ja mislim da nema teorije da bosna ode na F4, volio bih kada bi se plasirali na 7 mjesto, ali i to ce biti tesko
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

juan
Kontakt:

Post Postao/la juan » 04 okt 2008, 18:12

sta ovo, jesmol se ovdje prebacili sa domaceg foruma )kkbosna.com), jel?

dobro smo startali +8 zasad

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 okt 2008, 20:05

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 04 okt 2008, 21:22

Pobjeda u Železniku,svaka čast.-14 na poluvremenu,sjajno drugo poluvrijeme i važna pobjeda.ODLIČNO.

Crvena zvezda je bila na korak od ponora, ali je zahvaljujući sjajnoj seriji 15:1 u poslednja tri minuta meča ipak uspela da se izvuče i novu sezonu u NLB ligi počne pobedom.

U utakmici koja je imala dva totalno različita poluvremena, kada se rezultat lomio do izražaja je došao individualni kvalitet crveno-belih, ali i znatno veće iskustvo. Zvezdini igrača kaznili su sve greške mladog tima iz Železnika i posle ogromnog minusa u prvih 20 minuta, upisali prve bodove.

Veliki broj igrača u crvenim dresovima imalo je sjajne minute, ali Elmedin Kikanović je bio taj koji je serijom u trećem periodu Zvezdu vratio u život. Sjajni krilni centar tada je postigao 12, od ukupno 14 poena i bio tvorac preokreta.

Sve dok na scenu nije stupio Kikanović, apsolutnu dominaciju imao je domaći tim. Panteri su tokom prvog poluvremena igrali mnogo bolje, lepše, borbenije i sa evidentno većom željom za pobedom. Puleni Slobodana Klipe su pano stekli ubedljivu prednost – već u 12. minutu ona je iznosila čitavih 17 poena (28:11). Panteri su igrali bez respekta i na poluvreme otišli sa 14 poena viška (43:29). Međutim, čim su u nastvaku pomislili da individualnim akcijama mogu do pobede, Panteri su ušli u problem. Zvezda ih je kaznila preko Kikanovića i serijom 10:2 posle dužeg vremena razliku svela na samo šest poena (56:62).

Za trenutak su Panteri odbili nalet rivala, trojkama Protića i Lazića odmakli na 68:58. Ali, onda se probudio Amerikanac Andre Owens i prednost Pantera se za čas istopila (68:65, u 33. minutu). Pokušavali su domaći igrači sve ne bi li se opet odlepili. Ali, uzalud. Owensu se priključio Marinović, raspucao se i Marko Kešelj i Zvezda je stigla do trijumfa. Panika se još ranije bila uselila među Pantere, u završnici je kulminirala. Promašivali su domaći redom slobodna bacanja, polaganja, trojke, a Zvezda je bila sve dalje.

Svetislav Pešić, trener Crvene zvezde: »Gledali smo dve različite utakmice, u prvom poluvremenu apsolutnu dominaciju FMP-a, dok je u nastavku bila potpuno obrnuta situacija. Mi na startu nismo dali maksimum. Tada sam rekao igračima da moramo da pokažemo više nego što vredimo pošto je to jedini put da postanemo ekipa i tim za respekt. Jedino ukoliko svi igrači uvek daju više od maksimuma možemo da kompenzujemo nedostatak uigranosti, rada i vremena koje smo proveli zajedno. U prvom poluvremenu smo primili čak 16 poena iz direktnih prodora rivala kroz reket, u drugom samo dva. Kikanović je odigrao odlično u trećem periodu, on nas je vratio u igru.«

Slobodan Klipa, šef struke FMP-a: »Odigrali smo dva različita poluvremena. Ali sve to je odlika mlade ekipe. Prvo poluvreme igrali smo agresivno i naterala Crvenu zvezdu na niz grešaka i veoma loš procenat šut. Znali smo da protivnik neće loše šutirati do kraja utakmice, ali nismo uspeli da odgovorimo na pravi način. U trenutku kada je Crvena zvezda spustila razliku ispod deset poena, među naše igrače se uvukla panika, a pre toga i izvesna doza sebičnosti. Nismo imali pas više, neki igrači su pomislili da oni treba da reše utakmicu što nije smelo da se dogodi. U drugom poluvremenu smo primili 55 poena naspram 29 iz prvog što je nedopustivo kada igrate na domaćem terenu.«
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

kasap
Kontakt:

Post Postao/la kasap » 04 okt 2008, 21:26

Bravo Elmedine majstore, je li Milosevic igrao???
...od mora do Save, od Drine do Une
Jedna si jedina moja domovina
Jedna si jedina Bosna i Hercegovina....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 okt 2008, 21:30

kasap je napisao/la:Bravo Elmedine majstore, je li Milosevic igrao???
jeste, ali je slabo odigrao
evo ti link za statistike, on je pri dnu tabele

http://www.adriaticbasket.com/stats.php?gameid=7&sez=
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

samko74
Kontakt:

Post Postao/la samko74 » 05 okt 2008, 01:16

Najbitnije je da je bosna startovala pobjedom , i to protiv ekipe koja bi mogla biti bosni direktan konkurent u donjem djelu tabele.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 05 okt 2008, 03:50

Kikan lagano 14 poena,al samo 2 skoka.Ma dosta.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 05 okt 2008, 19:27

Pobjeda Bosne , sad dočekati čini mi se Hemofarm...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Oneal
Kontakt:

Post Postao/la Oneal » 05 okt 2008, 22:21

Zagor je napisao/la:Pobjeda Bosne , sad dočekati čini mi se Hemofarm...

pobjedice bosna...najbolji su...
Budi Bosna!

mostari
Kontakt:

Post Postao/la mostari » 05 okt 2008, 23:52

ma trebalo bi to dobit :|

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 okt 2008, 09:53

Iz kojeg kluba je u Bosnu došao ovaj Ivanović? Čini se da nije loš.Po utakmici u Domžalama biće jedan od glavnih Bosninih igrača ove sezone.
RIP Adis Selmanović

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 06 okt 2008, 11:01

alan_cardec je napisao/la:Iz kojeg kluba je u Bosnu došao ovaj Ivanović? Čini se da nije loš.Po utakmici u Domžalama biće jedan od glavnih Bosninih igrača ove sezone.

Mala poduka: itiđi na sajt NLB Lige, potraži tim Kk Bosna i pogledaj odakle je došao. ;)
Umjesto one krilatice o hrabrosti, bolje bi bilo da si napisao o pameti. :cry:

Aner
Kontakt:

Post Postao/la Aner » 06 okt 2008, 14:54

alan_cardec je napisao/la:Iz kojeg kluba je u Bosnu došao ovaj Ivanović? Čini se da nije loš.Po utakmici u Domžalama biće jedan od glavnih Bosninih igrača ove sezone.
Vojvodina ;)
...Bosna da prostiš jedna zemlja imade i posna i bosa da prostiš i hladna i gladna i k tomu još da prostiš prkosna od sna...

Bosnas
Kontakt:

Post Postao/la Bosnas » 06 okt 2008, 15:09

IMAL PRENOSA NA TV SUTRASNJE UTAKMICE IZMEDU BOSNE I HEMOFARMA???

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 06 okt 2008, 16:50

Partizan : Krka 74:67
Helios Domžale : Bosna ASA BHT 74:79
Hemofarm STADA : Cibona 86:76
Zadar : Split CO 81:67
Zagreb CO : Vojvodina Srbijagas 81:90
Budućnost m:tel : Union Olimpija 82:73
FMP : Crvena zvezda 78:84
- " $...

kasap
Kontakt:

Post Postao/la kasap » 06 okt 2008, 17:05

Bosnas je napisao/la:IMAL PRENOSA NA TV SUTRASNJE UTAKMICE IZMEDU BOSNE I HEMOFARMA???
na bhrt-ovoj stranici nema nista u vezi tekme, pa po svemu sudeci nema... :evil:
...od mora do Save, od Drine do Une
Jedna si jedina moja domovina
Jedna si jedina Bosna i Hercegovina....

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 okt 2008, 02:50

Mala poduka: itiđi na sajt NLB Lige, potraži tim Kk Bosna i pogledaj odakle je došao. ;)
Umjesto one krilatice o hrabrosti, bolje bi bilo da si napisao o pameti. :cry:[/quote]

Dovoljno dugo imam komp tako da na netu uvijek mogu pronaći sve ono što me zanima,dosta dugo znam i za sajt Jadranske lige jer na njemu pratim statistiku i rezultate voljenog mi kluba.Al` u tom momentu mi je bilo mrsko tražit podatke o dotičnom igraču,a dva-tri člana su bila online pa sam kontao da mi oni odgovore.Ti se odmah nešto istripovao i uživio u ulogu profesora pa bi da daješ "poduke" po forumu.Ozbiljno ću razmotrit tvoj prijedlog da da promjenim potpis.Npr."" " ' $,А " НЕ ? "".Ništa lično. 8-)
Aner je napisao/la:Vojvodina
Hvala. ;)
RIP Adis Selmanović

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.