Takvih nam fali jos od osamostaljenja. Vazda smo imali debele dizelase tehnicare za koje mora trcat 5 ljudifanatik19 je napisao/la: ↑04 jul 2024, 19:39Nevjerovatno stvarno koliko je momak trkacki spreman, doslovno ne postoji izgubljena lopta za njeg, na utakmici kad mu se god desi neka greska nikad ga nisam vidio da stane nakon pogreske nego iste sekunde u sprint za igracem i da pomogne odbrani.Pajo59 je napisao/la: ↑04 jul 2024, 19:04Gledam svaku njegovu utakmicu,momak je odlican,tehnicar I trkac kojeg mi trenutno nemamo,kombinacija Hasica je tacna ali plus Lulic ,zato sto momak pretrci puno po utakmici,nebi ga trebalo ispustiti nikako jedan od vodecih talenata ovamo on forsira igranje za Bosnu stalno a igranje za USA tim nebi bio upitan za njega i njegov talenat ali on je odlucio igrali za nas i Barba nebi trebao da ceka
Esmir Bajraktarević
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Esmir Bajraktarević
naprijed rejal
Pa malo se pretjeruje i u toj priči o dizelašima. Godinama smo imali u reprezentaciji 4-5 igrača sa zavidnom brzinom.
Lulić, Kolašinac, Bešić, Višća, Hajrović su bili igrači koji su na svim klupskim testovima bili među 25% najbržih. Pjana je imao pristojnu brzinu, Mujdža, Spaha također, čak i Bičakčić za svoju poziciju.
Dizelaši su u stvari bili Miske, Salihović, Medunjanin i Džeko, ali sasvim dovoljno za zayeb kad dvojica od njih igraju. A vazda su igrali i treneri su na njima gradili taktiku.
Lulić, Kolašinac, Bešić, Višća, Hajrović su bili igrači koji su na svim klupskim testovima bili među 25% najbržih. Pjana je imao pristojnu brzinu, Mujdža, Spaha također, čak i Bičakčić za svoju poziciju.
Dizelaši su u stvari bili Miske, Salihović, Medunjanin i Džeko, ali sasvim dovoljno za zayeb kad dvojica od njih igraju. A vazda su igrali i treneri su na njima gradili taktiku.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
- Beduin
- Kontakt:
Pjana je imao pristojnu brzinu ko moj rahmetli djed Kasik u 103. godini zivota. A Hajrovic je volio trcati i praviti pressing na protivnika k'o prosjecni pizza majstor sa svojih 135kg zive vage.
Bicakcica nemam potrebe ni komparirati se nekim USA veteranom iz korejanskog rata sa jednom i pol nogom.
Nece ti pressing praviti Mujdza, Spahic, Kolasinac, Bicakcic, nasa veza je bila spora, lijena, pogubljena i bez ikakvog pressing, a krila kao krila neucinkovita i sa pressingom na "vi".
Napokon u ekipi vidim trkace, borce, mladice koji planiraju igrati visok pressing i izgarati na terenu te trkom nadomjestiti neke nedostatke. Esmir je bonus ovoj reprezentaciji sto zbog trke i tog bitnog pressinga gdje tjeras protivnika na gresku, u isto vrijeme i zbog napadackog arsenala gdje skripimo trenutno.
Bicakcica nemam potrebe ni komparirati se nekim USA veteranom iz korejanskog rata sa jednom i pol nogom.
Nece ti pressing praviti Mujdza, Spahic, Kolasinac, Bicakcic, nasa veza je bila spora, lijena, pogubljena i bez ikakvog pressing, a krila kao krila neucinkovita i sa pressingom na "vi".
Napokon u ekipi vidim trkace, borce, mladice koji planiraju igrati visok pressing i izgarati na terenu te trkom nadomjestiti neke nedostatke. Esmir je bonus ovoj reprezentaciji sto zbog trke i tog bitnog pressinga gdje tjeras protivnika na gresku, u isto vrijeme i zbog napadackog arsenala gdje skripimo trenutno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
08.07. Izlazi spisak putnika na olimpijske igre za reprezentaciju SAD-a, ako Esmira ne bude, sve ce biti kristalno jasno i za ocekivat je da bude pozvan vec u Septembru. On je vec sad materijal za 1. Postave u bilo kojoj kombinaciji. Ako igrali s krilima da zauzme desno krilo, ako igrali bez da uskoci umjesto Hajradinovica koji je 1 od najgorih zadnjih par utakmica. Konkretno protiv Ukrajine imamo 10 slobodnjaka iz dobre pozicije frajer 10 puta ne moze pogodit naseg igraca nego il zavrsi njihovom prvom igracu na glavi , golmanu u rukama ili u gol autu. Tu ocekujem dosta od Esmira, takodjer neki kvalitetan pas prema naprijed iza ledja odbrani sto su takodjer svi ovi sto su prije njega igrali nesposobni uradit. Iza njega osigurat s Gigovicem i jos 1 izabrat ko je u duel igri i trci najbolji od ovih kojima to nije bas odlika da Esmir ima malo vise slobode prema naprijed iako ce se on sam po sebi dosta vracat da pomaze jer to i u klubu radi konstantno
Ok, to je valjda trebao biti duhovit odgovor, ali ovo što sam napisao je činjenica.Beduin je napisao/la: ↑04 jul 2024, 23:20Pjana je imao pristojnu brzinu ko moj rahmetli djed Kasik u 103. godini zivota. A Hajrovic je volio trcati i praviti pressing na protivnika k'o prosjecni pizza majstor sa svojih 135kg zive vage.
Pjana je imao itekako pristojnu brzinu, u Juventusu redovno među par igrača koji su najviše pretrčali po tekmi. Bičakčoć je često igrao beka u klubu (a i u reprezentaciji) što ne može igrač koji je spor. Harović pokretljiv kad treba.
Problem je bila taktika, koja je redvno ogoljavala sve naše slabosti. Taktika da svaka lopta ide na Misleta/Pjanu ili Džeku, bez alternativnog puta. To svaka ozbiljna ekipa apsolvira i zatvori u sekundi.
Ako se sjećamo, većinu utakmica bez Pjanića smo odigrali dobro. Ne zato što je Pjana loš, nego zato što nas nisu mogli u startu pročitati.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Ja uopste ne mislim na brzinu vec na staminu igraca i njihovu pokretljivost. Pjanic u prajmu je bio igrac sa vrlo agilnim predispozicijama i plucima, ali medo, miske, napad, sve su to bili igraci koji su trcali vrlo malo, ili disali na skrge nakon 60 minuta. Najkompaktnija utakmica koju smo odigrali protiv nekog jaceg protivnika je bila protiv argentine na marakani kad smo imali pjanica i besica na petici, zajedno su ja mislim 25 km pretrcali tu utakmicu.Horoz je napisao/la: ↑04 jul 2024, 23:06Pa malo se pretjeruje i u toj priči o dizelašima. Godinama smo imali u reprezentaciji 4-5 igrača sa zavidnom brzinom.
naprijed rejal
Pjana nikad nije ni trebao brzinu 17 golova i 29 asistencijaBeduin je napisao/la: ↑04 jul 2024, 23:20Pjana je imao pristojnu brzinu ko moj rahmetli djed Kasik u 103. godini zivota. A Hajrovic je volio trcati i praviti pressing na protivnika k'o prosjecni pizza majstor sa svojih 135kg zive vage.
29 asistencija ima Modric za Hrvatsku u 63 utakmice vise
Za Spahica takodjer nemam sta trositi rijeci kapiten s kojim smo otisli na svjetsko i jedan od rijetkih koji je zabio golove Spaniji i Portugalu.
Kolasinac 6 asistencija 10ti najbolji asistent repke

Bicakcic zabio 3 gola i Mujdza 4 asistencije, a imaju samo po 37 utakmica za repku
Eto Mujdza top 12 asistenata,a od stopera samo Spahic zabio vise golova od Bicakcica
Hajrovic smijesnih 27 utakmica,ali je zabio 6 golova
Pogresne si igrace odabrao kritikovati
Svi bili na svjetskom, svi zabijali i asistirali
Oni su dobri bili, problem je sto njihove zamjene nisu bile dobre
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Virtuozi sa loptom, ali premali radijus kretanja.Sveti je napisao/la: ↑05 jul 2024, 00:49Ja uopste ne mislim na brzinu vec na staminu igraca i njihovu pokretljivost. Pjanic u prajmu je bio igrac sa vrlo agilnim predispozicijama i plucima, ali medo, miske, napad, sve su to bili igraci koji su trcali vrlo malo, ili disali na skrge nakon 60 minuta. Najkompaktnija utakmica koju smo odigrali protiv nekog jaceg protivnika je bila protiv argentine na marakani kad smo imali pjanica i besica na petici, zajedno su ja mislim 25 km pretrcali tu utakmicu.Horoz je napisao/la: ↑04 jul 2024, 23:06Pa malo se pretjeruje i u toj priči o dizelašima. Godinama smo imali u reprezentaciji 4-5 igrača sa zavidnom brzinom.
@Horoz, Pjanića nikada nije krasila velika brzina, ali je imao strašan work rate, haman box to box.
Za Bičakčića si u pravu, ali ni on nije pretjerano brz, samo njegovo postavljanje u igri je bilo odlično pa je to dobrim dijelom nadomjestilo nedostatak brzine.
Jedino što znam kad se nije dobro postavio je ovo..

Kako ne braniti prostor protiv mesija 101HariTz je napisao/la: ↑05 jul 2024, 01:22Virtuozi sa loptom, ali premali radijus kretanja.Sveti je napisao/la: ↑05 jul 2024, 00:49Ja uopste ne mislim na brzinu vec na staminu igraca i njihovu pokretljivost. Pjanic u prajmu je bio igrac sa vrlo agilnim predispozicijama i plucima, ali medo, miske, napad, sve su to bili igraci koji su trcali vrlo malo, ili disali na skrge nakon 60 minuta. Najkompaktnija utakmica koju smo odigrali protiv nekog jaceg protivnika je bila protiv argentine na marakani kad smo imali pjanica i besica na petici, zajedno su ja mislim 25 km pretrcali tu utakmicu.Horoz je napisao/la: ↑04 jul 2024, 23:06Pa malo se pretjeruje i u toj priči o dizelašima. Godinama smo imali u reprezentaciji 4-5 igrača sa zavidnom brzinom.
@Horoz, Pjanića nikada nije krasila velika brzina, ali je imao strašan work rate, haman box to box.
Za Bičakčića si u pravu, ali ni on nije pretjerano brz, samo njegovo postavljanje u igri je bilo odlično pa je to dobrim dijelom nadomjestilo nedostatak brzine.
Jedino što znam kad se nije dobro postavio je ovo..![]()
![]()

Mislim, nije postojao igrac koji je mogao zaustaviti prajm mesija, ali ovo okretanje dupeta je uz kladu boatenga nesto najgore sto sam vidio

naprijed rejal
- Beduin
- Kontakt:
A da ti NAPOKON prestanes citirati svaki komentar na forumu prije nego skontas o cemu se pise? Ha, sta mislis?NoDi80 je napisao/la: ↑05 jul 2024, 01:16Pjana nikad nije ni trebao brzinu 17 golova i 29 asistencijaBeduin je napisao/la: ↑04 jul 2024, 23:20Pjana je imao pristojnu brzinu ko moj rahmetli djed Kasik u 103. godini zivota. A Hajrovic je volio trcati i praviti pressing na protivnika k'o prosjecni pizza majstor sa svojih 135kg zive vage.
Za Spahica takodjer nemam sta trositi rijeci kapiten s kojim smo otisli na svjetsko i jedan od rijetkih koji je zabio golove Spaniji i Portugalu.
Kolasinac 6 asistencija 10ti najbolji asistent repke![]()
Bicakcic zabio 3 gola i Mujdza 4 asistencije, a imaju samo po 37 utakmica za repku
Eto Mujdza top 12 asistenata,a od stopera samo Spahic zabio vise golova od Bicakcica
075 ❤
075 ❤
- Beduin
- Kontakt:
Valjda pricamo o brzini koju su vezao za nase igrace, a onda kazes kako je Pjana znao pretecati dosta kilometara u Juvetu?Horoz je napisao/la: ↑05 jul 2024, 00:42Ok, to je valjda trebao biti duhovit odgovor, ali ovo što sam napisao je činjenica.Beduin je napisao/la: ↑04 jul 2024, 23:20Pjana je imao pristojnu brzinu ko moj rahmetli djed Kasik u 103. godini zivota. A Hajrovic je volio trcati i praviti pressing na protivnika k'o prosjecni pizza majstor sa svojih 135kg zive vage.
Pjana je imao itekako pristojnu brzinu, u Juventusu redovno među par igrača koji su najviše pretrčali po tekmi. Bičakčoć je često igrao beka u klubu (a i u reprezentaciji) što ne može igrač koji je spor. Harović pokretljiv kad treba.
Problem je bila taktika, koja je redvno ogoljavala sve naše slabosti. Taktika da svaka lopta ide na Misleta/Pjanu ili Džeku, bez alternativnog puta. To svaka ozbiljna ekipa apsolvira i zatvori u sekundi.
Ako se sjećamo, većinu utakmica bez Pjanića smo odigrali dobro. Ne zato što je Pjana loš, nego zato što nas nisu mogli u startu pročitati.
Pjanic nije imao brzinu, neko velika pluca i kondiciju pa je trckarao 90' i pokrivao veliki dio terena. To i brzina su 2 svijeta razlicita.
Bicakcic je upravo primjer da i spor igrac moze igrati beka. Samo je pitanje kako ce ga odigrati, da li na oskustvo i dobro postavljanje ili ce ispadati smijesan. Ali prodora i trazenje lopte u prostor se neces nagledati.
De ti ponovo vrati film ko je sve igrao za nas i shvatices da smo itekako dizelaska ekipa bili sa Misketom, Medom, Pjanom, smijesnim bekovima izmedju Mujdze i Dedica (pa eto Todorovic i neki su kao imali solidnu brzinu pa opet nista od njih), a i ostali veznjaci mahom.
Gigovic i Huseinbasic su osvjezenje po tom pitanju, kao i naso bekovi, centarfor, a eto nadam se i Esmir uskoro, pa i Dal kao AMF dosta toga moze u tranziciji igre da povuce loptu. A bice jos par momaka koje tek trebaju prikljuciti ekipi.
075 ❤
075 ❤
Nisam tvrdio da je Pjanić Usain Bolt, nego da im pristojnu ili prosječnu brzinu. To je činjenica koju možeš lako provjeritina stotinama snimaka, a uz dobra pluća to čini pokretljivog veznjaka. Pored sebe je imao Bešića, Lulića, Višću koji spadaju u nadprosječno brze igrače i taj vezni red bi u teoriji trebao da melje. Dodaj brzog Kolašinca, pristojno brzog Mujdžu i dobićeš ekipu sa dobrim motoričkim spoobnostima, opet kažem u teoriji.Beduin je napisao/la: ↑05 jul 2024, 08:47Valjda pricamo o brzini koju su vezao za nase igrace, a onda kazes kako je Pjana znao pretecati dosta kilometara u Juvetu?
Pjanic nije imao brzinu, neko velika pluca i kondiciju pa je trckarao 90' i pokrivao veliki dio terena. To i brzina su 2 svijeta razlicita.
Bicakcic je upravo primjer da i spor igrac moze igrati beka. Samo je pitanje kako ce ga odigrati, da li na oskustvo i dobro postavljanje ili ce ispadati smijesan. Ali prodora i trazenje lopte u prostor se neces nagledati.
De ti ponovo vrati film ko je sve igrao za nas i shvatices da smo itekako dizelaska ekipa bili sa Misketom, Medom, Pjanom, smijesnim bekovima izmedju Mujdze i Dedica (pa eto Todorovic i neki su kao imali solidnu brzinu pa opet nista od njih), a i ostali veznjaci mahom.
Gigovic i Huseinbasic su osvjezenje po tom pitanju, kao i naso bekovi, centarfor, a eto nadam se i Esmir uskoro, pa i Dal kao AMF dosta toga moze u tranziciji igre da povuce loptu. A bice jos par momaka koje tek trebaju prikljuciti ekipi.
Stvar je što Miske, Pjana i Medunjanin plus Džeko, nikada nisu smjeli igrati skupa, možda dvojica, ali često su igrala sva četvorica. I onda dobiješ dizelašku ekipu.
Što se tiče Huseinbašića, to ti je pogrešna procjena. Upravo je nedostatk brzine i mlakost u duelima, problem radi kog je cvajtaš.
Gigović je pokretljiviji i bolji, ali vidjećemo hoće li dostići potencijal koji je pokazao dok je bio u Švedskoj.
Gazibegović je također spor i to je baš vidljivo protiv jakih protivnika. Gubi se na širokom prostoru i obavezno se mora duplati, ako protiv sebe ima kvalitetnije krilo.
Beduin je napisao/la: ↑05 jul 2024, 08:39A da ti NAPOKON prestanes citirati svaki komentar na forumu prije nego skontas o cemu se pise? Ha, sta mislis?NoDi80 je napisao/la: ↑05 jul 2024, 01:16Pjana nikad nije ni trebao brzinu 17 golova i 29 asistencijaBeduin je napisao/la: ↑04 jul 2024, 23:20Pjana je imao pristojnu brzinu ko moj rahmetli djed Kasik u 103. godini zivota. A Hajrovic je volio trcati i praviti pressing na protivnika k'o prosjecni pizza majstor sa svojih 135kg zive vage.
Kolasinac 6 asistencija 10ti najbolji asistent repke![]()
Skontao sam ja o cemu pricas
Samo nidje veze poredjenje
poredite igrace koji su isli na svjesko prvestvno s ovom djecom
Sta ako su brzi bez lopte, kad ne mogu da se sastave s loptom
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Beduin
- Kontakt:
Opet lik samo neka pise, led te j3bo.
Halo bolan, prica se da nam je repka skoro pa po pravilu dizelaska zbog takvih profila igraca i da se zato nije ni igrao pressing i neki moderniji, atraktivniji fudbal.
Ko je umanjivao znacaj ili znanje jednog Pjanica, Misketa, Mede, Mujdze, Kolasinca.
De ba druze ne moras ucestvovati u svakoj diskusiji i svakoj temi. Idi malo vani zgrabi D vitamina, sladoled jedan smazi, djevojcice u suknjicama i dekolteima pasi, pusti malo forum i nama.
Halo bolan, prica se da nam je repka skoro pa po pravilu dizelaska zbog takvih profila igraca i da se zato nije ni igrao pressing i neki moderniji, atraktivniji fudbal.
Ko je umanjivao znacaj ili znanje jednog Pjanica, Misketa, Mede, Mujdze, Kolasinca.
De ba druze ne moras ucestvovati u svakoj diskusiji i svakoj temi. Idi malo vani zgrabi D vitamina, sladoled jedan smazi, djevojcice u suknjicama i dekolteima pasi, pusti malo forum i nama.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Gledam ga upravo sada. On je Messi za naše napadače. Ono što radi sa loptom nikada nije viđeno u našoj reprezentaciji
Steta za onu sansu u 1. Poluvremenu, vjerovatno mu je nestalo snage za sut pa i on u golmana na kraju umjesto da ga prokine. Opet je ekipa u padu, fali im nekoliko bas bitnih igraca, prije svih Carles Gil da rastereti Esmira malo. Ovako je jedino pozitivno sto svaku igra po 90 minutadinomerlin123 je napisao/la: ↑07 jul 2024, 05:20Gledam ga upravo sada. On je Messi za naše napadače. Ono što radi sa loptom nikada nije viđeno u našoj reprezentaciji
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
92:48 - La Decima