Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

RajvoSA03
Kontakt:

Re: Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Post Postao/la RajvoSA03 » 22 nov 2024, 20:49

Imajednabrigada je napisao/la:
22 nov 2024, 20:37
1. Švicarska/Austrija
2. Wels
3. BiH
4. Latvia
5. San marino

Valjda je došlo vrijeme i za malo sreće konačno, mada kada smo mi u pitanju nece to nas.

Grupa u kojoj bi se realno mogli boriit i za prvo mjesto,naravno ukoliko bi još ostvarili napredak u igri i taktici, cak ne bi trebalo ni puno.
Slazem se, s tim da bih umjesto te dvije ekipe iz prvog sesira, volio da izvucemo Belgiju. Belgija nije ni sjena one ekipe od prije par godina.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 nov 2024, 21:19

1. Švicarska/Austrija
2. Wels
3. BiH
4. Latvia
5. San marino

Valjda je došlo vrijeme i za malo sreće konačno, mada kada smo mi u pitanju nece to nas.

Grupa u kojoj bi se realno mogli boriit i za prvo mjesto,naravno ukoliko bi još ostvarili napredak u igri i taktici, cak ne bi trebalo ni puno.
Pa imali smo srece u kvalifikacijama za EP. Gdje ces lakse protivnike od Slovacke, Islanda i Luksemburga u borbi za drugo mjesto
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 22 nov 2024, 21:38

RajvoSA03 je napisao/la:
22 nov 2024, 20:49
1. Švicarska/Austrija
2. Wels
3. BiH
4. Latvia
5. San marino

Slazem se, s tim da bih umjesto te dvije ekipe iz prvog sesira, volio da izvucemo Belgiju. Belgija nije ni sjena one ekipe od prije par godina.

Belgija jeste pala jer vidim i oni rade smjenu generacija dosta mladih ima, ali ipak Belgija je Belgija i ne paše nam nismo se baš proslavili sa njima.
Naravno, bolje bi bilo i oni nego npr opet Portugal, Spanija...

S druge strane Svicarska je baš potonula nema nekih izrazito kvalitetnih igraca koji donose prevagu ( a nas su mnogo puta koštali takvi igrači u ekipama s kojima smo bili ravnopravni čak i bolji) i mislim da nam "leži" njihov stil.

Austrija isto toplo hladno i tu bi mogla biti šansa pa zbog toga ne bih imao nista protiv njih.

Cak i Danci što da ne... Kao manje poželjna opcija
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 nov 2024, 21:56

RajvoSA03 je napisao/la:
22 nov 2024, 20:49
1. Švicarska/Austrija
2. Wels
3. BiH
4. Latvia
5. San marino

Pa mi smo poznati po tome sto sto ekipe u padu na nama ostre mlohace qrceve. Finska, island, slovacka...
naprijed rejal

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 22 nov 2024, 22:00

19vendetta87 je napisao/la:
22 nov 2024, 21:19
1. Švicarska/Austrija
2. Wels
3. BiH
4. Latvia
5. San marino

Pa imali smo srece u kvalifikacijama za EP. Gdje ces lakse protivnike od Slovacke, Islanda i Luksemburga u borbi za drugo mjesto

Heh ne bih baš tako rekao i mislio.
Mnogi nasi navijaci cak i igrači i cjelokupna javnost se upeceala u tu zamku da smo imali laku grupu.

Odmah dok su izvučene grupe za EP mnogi su mislili vec to je to i pravo zadovoljni bili, a još tad sam pisao i govorio da je to jako, jako teška i nezgodna grupa iz koje necemo vidjeti EP.

Grupa u kojoj iz petog šešira dobiješ Slovacku(najtežeg protivnika) ne može biti laka i odmah sam znao da ce taj peti POT zeznuti nas i koštati EP.

Slovaci imaju oscilacija ali su uvijek nezgodni posebno nama, to smo vidjeli cak i kad smo imali tu zlatnu generaciju kako volimo ih zvati, kada su nas ljudi naprašili u obje utakmice i jedino tad otkad pratim reprezentaciju imali smo sreće pa uspjeli pobijediti i vise nikad.

Uvijek kada treba oni potegnu posebno kada ih se podcijeni, uostalom vidjeli smo i na Ep dokle doguraše ti loši Slovaci iz petog šešira.

Takodje grupa u kojoj za nositelja dobijes Portugal tad mislim aktualnog evropskog prvaaka isto ne može biti laka osim našoj naivnoj i neupućenoj javnosti bez obzira što nama to prvo mjesto i nije bio prioritet.

Lako bi mi i sa Islandom i Luxom ali nas su Slovaci unistili i psihicki i fizicki i koštali plasmana još kad uzmemo u obzir taj naš kokuzluk u baksuzluk, povratka nažalost nije bilo.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 22 nov 2024, 22:11

Koga god da dobijemo, max smo treći.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 23 nov 2024, 14:17

22 nov 2024, 22:00
19vendetta87 je napisao/la:
22 nov 2024, 21:19
1. Švicarska/Austrija
2. Wels
3. BiH
4. Latvia
5. San marino

Heh ne bih baš tako rekao i mislio.
Mnogi nasi navijaci cak i igrači i cjelokupna javnost se upeceala u tu zamku da smo imali laku grupu.

Odmah dok su izvučene grupe za EP mnogi su mislili vec to je to i pravo zadovoljni bili, a još tad sam pisao i govorio da je to jako, jako teška i nezgodna grupa iz koje necemo vidjeti EP.

Grupa u kojoj iz petog šešira dobiješ Slovacku(najtežeg protivnika) ne može biti laka i odmah sam znao da ce taj peti POT zeznuti nas i koštati EP.

Slovaci imaju oscilacija ali su uvijek nezgodni posebno nama, to smo vidjeli cak i kad smo imali tu zlatnu generaciju kako volimo ih zvati, kada su nas ljudi naprašili u obje utakmice i jedino tad otkad pratim reprezentaciju imali smo sreće pa uspjeli pobijediti i vise nikad.

Uvijek kada treba oni potegnu posebno kada ih se podcijeni, uostalom vidjeli smo i na Ep dokle doguraše ti loši Slovaci iz petog šešira.

Takodje grupa u kojoj za nositelja dobijes Portugal tad mislim aktualnog evropskog prvaaka isto ne može biti laka osim našoj naivnoj i neupućenoj javnosti bez obzira što nama to prvo mjesto i nije bio prioritet.

Lako bi mi i sa Islandom i Luxom ali nas su Slovaci unistili i psihicki i fizicki i koštali plasmana još kad uzmemo u obzir taj naš kokuzluk u baksuzluk, povratka nažalost nije bilo.
Jedino se mogu sloziti da nismo imali srece za zrijebom iz petog sesira. Ali je svakako bilo razloga za optimizam, jer su nas sve ostale ekipe zapale kako treba. Island je bio u slobodnom padu od prethodnog SPa, a Luksemburg koliko god bio bolji nego prije, mora da bude pobijedjen ako ti je ekipi cilj plasman na Euro. A mi smo upravo protiv te dvije ekipe prosuli 9 bodova. Da nismo, docekali bismo Slovacku u Zenici sa bodom razlike i borili bismo se za plasman u toj utakmici. Grupa je bila za pozeliti, i ja sam odmah rekao da jedino mi sami sebe mozemo minirati pa da ne budemo u borbi za Euro. Tako je i bilo.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 06 dec 2024, 20:01

Narednog petka, za sedam dana, u Zurichu će biti obavljen žrijeb kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo 2026.

Ekipe će biti žrijebane u 12 grupa, šest grupa brojat će četiri, a šest grupa pet reprezentacija.

Fudbalska reprezentacija BiH nalazi se u trećem jakosnom šeširu i ima velike šanse da se nađe u grupi koja će brojati pet ekipa. Statističari su uoči žrijeba izračunali da Zmajevi imaju 86 posto šanse da zaigraju u jednoj od grupa sa pet selekcija.

U grupi sa pet ekipa iz prvog jakosnog šešira trebali bi biti Engleska, Švicarska, Belgija i Austrija (75 posto šansi), a već je potvrđeno da će iz drugog jakosnog šešira u grupu sa pet ekipa biti žrijebani Švedska, Vels, Poljska, Rumunija, Norveška i Češka.

Iz četvrtog jakosnog šešira u grupu sa pet selekcija bit će žrijebano pet od devet selekcija (Luksemburg, Bjelorusija, Kazahstan, Azerbejdžan, Estonija, Kipar, Sjeverna Irska, Latvija, Litvanija).

U peti šešir smješteni su Moldavija, Malta, Andora, Gibraltar, Lihtenštajn i San Marino.

A kako bi izgledala idealna grupa za Zmajeve? Prema posljednjim rezultatima najboljih bh. fudbalera svakako nismo u mogućnosti prijetiti bilo kome i smatrati se velikim favoritima, ali iz prvog jakosnog šešira bilo bi idealno izbjeći Engleze (grupa sa pet ekipa).

Povoljan žrijeb možda bi izgledao ovako: Austrija, Češka, BiH, Latvija, San Marino.

Grupa, naravno, može biti znatno teža poput ove: Engleska, Švedska, BiH, Sjeverna Irska, Moldavija.

Polufinalisti Lige nacija, a oni će biti poznati poslije martovskih četvrtfinalnih duela (Nizozemska - Španija, Hrvatska - Francuska, Danska - Portugal, Italija - Njemačka), bit će smješteni u grupu sa četiri ekipe, uz još dva nositelja iz prve jakosne grupe.

Primjera radi, ako Nizozemska, Francuska, Portugal i Njemačka izbore polufinale Lige nacija, oni će kao nositelji biti raspoređeni u četiri različite grupe sa po četiri selekcije.

Pod uvjetom da i Zmajevi budu u grupi sa četiri ekipe, a šanse su 12 posto, potencijalno paklena grupa mogla bi izgledati ovako: Njemačka, Srbija, BiH i Bugarska.

Povoljna grupa u ovom slučaju bila bi možda jedino da Danska kao jedan od nositelja bude žrijeban u grupu sa po četiri tima.
Tada bi "poželjna" grupa izgledala možda ovako: Danska, Slovačka, BiH, Estonija.

Podsjetimo da će timovi koju budu smješteni u grupu sa četiri reprezentacije početi kvalifikacije tek u septembru i završiti u novembru naredne godine. Ostale selekcije, izuzev četvrtfinalista i sudionika Final Foura Lige nacija u martu i junu obavezni su igrati prijateljske utakmice.
Kvalifikacije za grupe sa pet ekipa traju od marta do novembra.

Na Svjetsko prvenstvo direktno će se plasirati 12 pobjednika grupa, a 12 drugoplasiranih timova ide u baraž.

Jakosne grupe kvalifikacija za SP
Prvi šešir: Francuska, Španija, Engleska, Belgija, Nizozemska, Portugal, Italija, Njemačka, Hrvatska, Švicarka, Danska, Austrija;
Drugi šešir: Ukrajina, Švedska, Turska, Vels, Mađarska, Srbija, Poljska, Grčka, Rumunija, Slovačka, Češka, Norveška;
Treći šešir: Škotska, Slovenija, Irska, Albanija, Sjeverna Makedonija, Gruzija, Finska, Island, Sjeverna Irska, Crna Gora, BiH, Izrael;
Četvrti šešir: Bugarska, Luksemburg, Bjelorusija, Armenija, Kosovo, Kazahstan, Azerbajdžan, Estonija, Kipar, Farska Ostrva, Latvija, Litvanija;
Peti šešir: Moldavija, Malta, Andorra, Gibraltar, Lihtenštajn, San Marino.
Moja želja: Austrija, Vels/Češka, BiH, Litvanija, San Marino.
mosa lošmi stićko tit-ula!

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 13 dec 2024, 09:57

Nikako dočekat 😁

enterofuryl
Kontakt:

Post Postao/la enterofuryl » 13 dec 2024, 10:14

Ko prenosi izvlacenje?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 dec 2024, 10:17

enterofuryl je napisao/la:
13 dec 2024, 10:14
Ko prenosi izvlacenje?
BHT 1
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

enterofuryl
Kontakt:

Post Postao/la enterofuryl » 13 dec 2024, 10:26

DamirT je napisao/la:
13 dec 2024, 10:17
enterofuryl je napisao/la:
13 dec 2024, 10:14
Ko prenosi izvlacenje?
BHT 1
Hvala ti.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 dec 2024, 10:52

Iz zadnjeg sesira izbjec Moldaviju koja je za tri klase trenutno bolja od svih ostalih

Daj nam Hrvatsku i Srbiju nek ide sve u pm :D

Moja idealna grupa:

Austrija
Slovacka
BiH
F.Ostrva
Bilo ko da nije Moldavija
=\_1921_/=

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 13 dec 2024, 10:52

za očekivati je tradicionalno za protivnike
1. Portugal / Belgija
2. Slovačka / Grčka
3. BiH
4. Luksemburg / Kipar
5. Moldavija / Lihtenštajn

Nekad imam osjećaj da samo s ovim reprezentacijama igramo kvalifikacije.

Belgija - Grčka - BiH - Kipar - Moldavija (moj tip)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 dec 2024, 10:56

hz1987 je napisao/la:
13 dec 2024, 10:52
za očekivati je tradicionalno za protivnike
1. Portugal / Belgija
2. Slovačka / Grčka
3. BiH
4. Luksemburg / Kipar
5. Moldavija / Lihtenštajn

Nekad imam osjećaj da samo s ovim reprezentacijama igramo kvalifikacije.

Belgija - Grčka - BiH - Kipar - Moldavija (moj tip)
Isto sam pisao nedavno...ja imam osjecaj da od 96 konstatno se vrti istih 10 rep :D
=\_1921_/=

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 13 dec 2024, 10:57

zar je bitno ko ce nam doci u grupu a nasih 5,6 najboljih igraca i ne igra za repku dok redovno igraju u klubovima

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 13 dec 2024, 10:58

relativizam je napisao/la:
13 dec 2024, 10:57
zar je bitno ko ce nam doci u grupu a nasih 5,6 najboljih igraca i ne igra za repku dok redovno igraju u klubovima
Kojih je to 5-6 igrača ?

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 13 dec 2024, 10:59

:rol:
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 13 dec 2024, 13:07, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 dec 2024, 10:59

Da makar budu protivnici sa kojima nismo igrali u zadnje vrijeme.

Iz prvog pota Svica, Danska, Austrija.
Drugi mozda Ceska
Cetvrti Farska Ostrva
Peti samo nek nije Moldavija :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 13 dec 2024, 11:14

Muumii je napisao/la:
13 dec 2024, 10:58
relativizam je napisao/la:
13 dec 2024, 10:57
Kojih je to 5-6 igrača ?
:kafa:
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 13 dec 2024, 11:18, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.