Mundial Special ‘26
Re: Mundial Special ‘26
Izete,
predlozio bih da napravimo nove teme za svaku od grupa i da ovo kopiras u uvod svake teme. Bezveze da se ti ovoliko naradis, a da ja ili neko drugi samo kopira, ljepse je da stoji uz ime autora.
predlozio bih da napravimo nove teme za svaku od grupa i da ovo kopiras u uvod svake teme. Bezveze da se ti ovoliko naradis, a da ja ili neko drugi samo kopira, ljepse je da stoji uz ime autora.
Slazem se,pravi teme za svaku skupinu,tu cemo komentirat sve i svaku utakmicu
Bravo za Izeta na ovom trudu. Časopisi se ne bi postidjeli ovoga što si napisao.
Ko ce pravit teme po grupama,ili to admin
Daj makar napravite zasebno za ove nase 3 reprezentacije u grupi da malo mozemo analizirati. Statistika, forma, sistem igre.. Ne da mi se po "stare dane" googlati sve posebno
FOOTBALL WITHOUT ULTRAS IS NOTHING. Say no to modern football.
Svaka cast @izetfazlinovic, i ja sam pisac i novinar u dusi, meni su cak "novinari" sa klixa ukrali reportazu prije par godina sa teme fk sarajevo
Odlicno ovo radis, sve pohvale iskreno, nastavi dalje, a ja cu mozda dok nadjem vremena pisati malo o stadionima jer sam se vazda lozio na to
Odlicno ovo radis, sve pohvale iskreno, nastavi dalje, a ja cu mozda dok nadjem vremena pisati malo o stadionima jer sam se vazda lozio na to
LA HINCHADA DE LOS RAJVOS
-
izet fazlinovic
- Kontakt:
-
izet fazlinovic
- Kontakt:
Hvala ti kolegaAtlanta je napisao/la: ↑09 maj 2026, 19:17Svaka cast @izetfazlinovic, i ja sam pisac i novinar u dusi, meni su cak "novinari" sa klixa ukrali reportazu prije par godina sa teme fk sarajevo![]()
To sa stadionima sam i ja mislio uraditi kad budem završio sve Reprezentacije. Ali sam možda knap s vremenom.
Ako ti želiš tako nešto pisati, slobodno koristi ovu temu.
Ne samo za to, nego za različite teme vezano za Mundial
svaka čast na trudu 
Re: Mundial Special 26'
Sve okej, samo sto bih ja kod nas dodao i neke druge igrace poznate kroz historiju, jer je akcenat na proslosti a ne aorist. Ako nista, Elvir Bolic, Kodro, Hasanizet fazlinovic je napisao/la: ↑18 apr 2026, 06:09harko35 je napisao/la: ↑17 apr 2026, 15:08to nije istinaizet fazlinovic je napisao/la: ↑11 apr 2026, 23:53
Sarajevo je 1885. god. postao prvi grad u Evropi čiji tramvaji su se vozili kompletno samostalnim električnim sistemom.
nije 1885. godina, već 1895. godina i nije prvi tramvaj bio u Sarajevu (nego u Berlinu 1881. godine)
Hvala na ispravki.
U pravu si, nije bilo 1885. nego 1895.
1885. je Sarajevo dobio svoj prvi tramvaj, koji još nije bio električan.
I jeste tačno, da je Berlin imao prvi električni tramvaj
Ali
Sarajevo je bio prvi grad u Evropi koji je imao potpuno električni sistem, na kojem je električni tramvaj vozio.
Dosta se polemike vodi oko toga.
Ovi koji nisu upućeni u taj tehnički dio ove tematike.
Jedno je imati električni tramvaj, što je bilo slučaj kod Njemaca
Ali drugo je imati električni sistem, koji funkcioniše nezavisno od urbanog/gradskog električnog sistema. To je bilo tad izazovno za izvoditi
Sarajevo je bio prvi Grad u Evropi kojem je to pošlo za rukom.
Moja izjava se oslanja na taj dio.
Sarajevo je 1885. dobio tramvaj, ali sa konjskom vučom. Deset godina kasnije ide taj električni.
U svakom slučaju hvala na ispravki i na pažljivom čitanju. Na taj način se uči i dijeli znanje. Havala i Aferim !!
Kako citam post o Maroku naumpade mi da su i 1998 bili zajedno u grupi sa Brazilom i Skotskom, ali ne mogu da se sjetim koja je bila četvrta reprezentacija. Moram guglati
® GONGASHI POWERHOUSE ®
-
rossonero85
- Kontakt:
Svaka čast Izete, cijenimo tvoj trud i izdvojeno vrijeme 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.