Na kojem stadionu da igra reprezentacija BiH kao domaćin?!

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

necko_gradacac
Kontakt:

Re: Na kojem stadionu da igra reprezentacija BiH kao domaćin?!

Post Postao/la necko_gradacac » 28 sep 2010, 13:46

zenica zenica i samo zenica ... i drago mi je ako se igra u NASOJ LIJEPOJ ZENICI... VOLIM Zenicu kao i svoj grad Gradacac...
Volim ZVIJEZDU Volim GRADACAC

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 28 sep 2010, 13:46

izvini onda drug,nisam trebo onako upast na ovu temu,ionako rjetko citam ovaj podforum o reprezentaciji pa ne mogu znat kakav je ciji stav,aktiviraj se malo na celikovoj temi,dobro bi nam doslo pojacanje :D
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 28 sep 2010, 13:51

hahaha, joj cirkusa. Nema cega nema na ovom forumu. Treba jedan doooobar filter
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 sep 2010, 13:55

Ma sta se tu prepirete. Moze se to jednostavno rijesiti. :) Stvari jednostavno leze, budimo iskreni ne valja navijanje na Kosevu, zvizdanje itd., pa to je gore nego kad igras kod protivnika, jer te tvoji navijaci u zdrav mozak. u Zenici inace jace navijanje i pri losem rezultatu, ali ono bacanje predmeta na sudiju protiv Portugala je veoma zaostalo i sramota, Salihoviceva crvena karta i 4 utakmice suspenzija je time opravdana, kao da je on podigao tu masu da napada sudiju. Hvala lijepo. Vidjeli smo navijanje protiv Luxemburga, Belgije, Njemacke etc. je bilo mnogo jace, dakle jednostavno vani premijestiti, pa da se vise ne svadja oko toga toliko, i da Zenicani nemoraju primati nekoga ko nije dobrodosao. :) Tako da se niko ne mora muciti, ni jedni da moraju da zvizde, ni drugi da trpe zlog Susica zbog rijeci koje su mu nametnute, i svi srecni i zadovoljni.

Evo ga koloseum pravi, Olympiastadion, ma bonbona :) :

slika

slika

Ili na Fritz Walter stadionu, na Betzenbergu gdje je nenormalno jaka atmosfera koja utice na protivnika, nema trkacke staze:
slika
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 28 sep 2010, 13:56

... de javite samo nabrzinu savezu da se par ljudi sa ss.ba foruma ne slaze sa odlukom da se repka vrati na BP.. pa nek probaju skupit potpise od njih il nesto jer su ovi ljudi veoma bitni..
ser del barça es el millor que hi ha !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 sep 2010, 16:02

Nadam se samo da ce pripreme odsad bit u Medjugorju kao i ranije. Tu nema izlazaka u grad i da te navijaci zovu sa svih strana. Ne mogu se oni mirno pripremit u Sarajevu ili Zenici pa taman totalno zatvorili i hotel i treninge.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 28 sep 2010, 17:12

19TM87 je napisao/la:Reprezentacija Bosne i Hercegovine susret protiv Rumunije u okviru kvalifikacija za EURO 2012, koji je na rasporedu 26. marta 2011. godine igrat će na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Kako piše revija Sport Centar, olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase nije položio ispit pa fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine naredni domaći susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo neće igrati u glavnom gradu, saznaje SC revija.

Tako će po svemu sudeći, domaćin meča četvrtog kola kvalifikacija za "EURO 2012", koja je na rasporedu 26. marta 2011. godine, u kojem će naši "zmajevi" snage odmjeriti protiv Rumunije, biti zeničko Bilino polje.

Jedan od najvažnijih razloga su i zvižduci sa tribina stadiona Asim Ferhatović Hase, koji su upućeni našim reprezentativcima tokom meča protiv Francuske.

to je kad sabani dodju na tekmu, koji mogu dat 40 km
za onakvu partiju su i zvižduci bili premalo a zar ne misliš da ih neće i sa Bilinog Polja ispratiti zvižducima ako ponove onaku ili sličnu igru :roll:

a što se tiče naših stadiona barem ovih na kojim je repka do sad igrala je najbolje da se sredi travnjak ili da budem jasniji trava 8-) pa tek onda nadograđivanje i gluposti. Nije ni čudo što nam se u Premijer ligi igra loš fudbal kad su tereni ''izrovani''.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 sep 2010, 17:41

brazzo je napisao/la:za onakvu partiju su i zvižduci bili premalo a zar ne misliš da ih neće i sa Bilinog Polja ispratiti zvižducima ako ponove onaku ili sličnu igru :roll:
Mislim da je to pitanje kauzaliteta koji ne stima. Dakle i pri pocetku utakmice i nerjesenom rezultatu publika je bila grozna. "Navijanje" je odmah pocelo sa 5 minuta: "Savez napolje!". Pored ili ekstra bas zbog molidbe, da se igraci pri utakmici podrze, a ne da se skandira savezu, kojem je nekoliko minuta prije placena lijepa svota novca za ulaznu kartu. :)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 sep 2010, 17:48

Principatus je napisao/la:
brazzo je napisao/la:za onakvu partiju su i zvižduci bili premalo a zar ne misliš da ih neće i sa Bilinog Polja ispratiti zvižducima ako ponove onaku ili sličnu igru :roll:
Mislim da je to pitanje kauzaliteta koji ne stima. Dakle i pri pocetku utakmice i nerjesenom rezultatu publika je bila grozna. "Navijanje" je odmah pocelo sa 5 minuta: "Savez napolje!". Pored ili ekstra bas zbog molidbe, da se igraci pri utakmici podrze, a ne da se skandira savezu, kojem je nekoliko minuta prije placena lijepa svota novca za ulaznu kartu. :)
I sta je tu jedinstveno sa Kosevom? To se isto desava i na BP-u. Navijanje nije bilo nista specijalno, ali ni igraci nisu apsolutno nista nudili. Kad su ono malo zaprijetili preko Pjanica, popravilo je se. Mi smo izgubili radi katastrofalne taktike i pristupa igraca, a ne radi navijaca ili Koseva.

Nije vazno gdje igramo, ali teren ne moze bit katastrofalan kao protiv Portugala. Ono je bilo jadno. Na Kosevu je sad barem bio odlican travnjak, ali lako je to napravit u Augustu, da vidimo i u martu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

black hole
Kontakt:

Post Postao/la black hole » 28 sep 2010, 19:34

Ne znam odakle si. A hoces li ti doci na tekmu reprezentacije i navijati svim srcem za nju ako bude igrala u tvojoj blizini ???[/quote]
zašto nebih naviao pa to je moja zemlja jednakoa kao i tvoja samo što neki je ne doživljavaju tako neznači da sam ja jedan od njih to je možda tvoj osobni sud ali ja sam bio na par tekmi rep. i voli bi da nekeada promjeni grad gdje igra tekme eto toliko od mene na tvoj upit ako ti nešto nije jasno slobodno ponovo pitaj :D :D :D[/quote]

Eh to mi je drago, al zaista mi je drago ako je tako. Zivim za takvu drzavu. Dobro, moje pitanje je bilo osobno prema tebi, aludirajuci na to koliko ih ima takvih ko ti. To i jest problem brate. JOS JEDNOM, SVAKA TI CAST[/quote]
politika treba da spaja ljude a ne razdvaja u nas radi ovo drugo jer kako svoju nesposobnost opravdati nego reći da su krivi srbi hrvati bošnjaci romi... samo među nama stvaraju razdor kako bi mogli na miru pljačkati dok se mi koljemo takvi su i vaši i naši političari a to s vremenom narod prihvati i eto odakle toliko nacionalizma u bih čisto logički
slomiti nas nisu mogli najjači na svjetu jer smo krvlju branili hrvatsku nam svetu
djed ti je bio ust.ša i ponosi se tim a sad meni kažeš da hanđ.r divizija nje postojala ;)

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 28 sep 2010, 19:41

Zbog zviždanja sele sa Koševa na Bilino Polje, gdje su također najavili zviždanje... Ma gdje god budu igrali osjetćat će se kao gosti, zbog papaka.
100% sportski i krajnje opušten potpis

K.R.C
Kontakt:

Post Postao/la K.R.C » 28 sep 2010, 21:46

ma nek idu u tri krasne samo nek ne dolazi Fasisticki Savez na Bilino Polje,
ovaj savez zasluzuje fasisticke sredine.
Posto nisu htjeli srediti stvari sa UEFA, nek ih seljaci vode sebi kucama

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 28 sep 2010, 21:51

Zenica se pokazala kao dobar domacin,sjecam se kad smo u Zenici protiv jedne Spanije igrali nerjeseno,Turske,pobjedivali Norvesku,Belgiju.. Bilinom polju nedostaje samo kvalitetnije tribine na jugu i sjeveru,sa jos po bar nekoliko redova,tako bi slika stadiona izgledala prelijepo i kapacitet bi bio oko 20 000 gledalaca sto je jedna fina brojka! Kosevo ne moze biti dobar domacin nase reprezentacije,jer su tu sve gostujuce ekipe u nekoj prednosti,i sarajevski sminkeri jednostavno ne znaju napraviti atmosferu kakvu zasluzuje BIH!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 sep 2010, 22:07

Cartman je napisao/la:I sta je tu jedinstveno sa Kosevom? To se isto desava i na BP-u. Navijanje nije bilo nista specijalno, ali ni igraci nisu apsolutno nista nudili. Kad su ono malo zaprijetili preko Pjanica, popravilo je se. Mi smo izgubili radi katastrofalne taktike i pristupa igraca, a ne radi navijaca ili Koseva.

Nije vazno gdje igramo, ali teren ne moze bit katastrofalan kao protiv Portugala. Ono je bilo jadno. Na Kosevu je sad barem bio odlican travnjak, ali lako je to napravit u Augustu, da vidimo i u martu.
Navijanje nije bilo nista specijalno? To nemoram "specijalno" komentirati ili? :D

Kao drugo samo bi lud tvrdio, da smo izgubili bas zbog navijaca i atmosfere. Ali naivno bi bilo tvrditi, da je ista svejedna ili da ne utice na sopstvene i protivnicke igrace, kao i sudiju. Posebno ako na sopstvenom igralistu podrska ne postoji, dakle nikakvo navijanje, uz to se skandiraju stvari, koje nemaju veze sa navijanjem pa te kao igraca podsjecaju, da to sta upravo radis na travnjaku je mozda ionako bezveze zbog moguce suspenzije. Pa ti onda kad treba da sakupis svaku mrvu motivacije bacaju petarde i zvidzdaju kapitenu. Molim? Takvu (ne-)kulturu navijanja nemoze niko pametan podrzavati.

Ignorantno bi bilo ne uzimati taj psiholoski efekat u obzir. Psihologija je jedan dosta bitan faktor u sportu i u drugim djelovima zivota, a meni se cini, da smo mi kao narod i time nasi igraci na toj tacki veoma osjetljivi, posebno kad se ide protiv jacih repki se to vidi dosta jasno. Njemacki reprezentativci naprimjer su psiholoski skoro uvjek na nivou, to je jedan bitan aspekat njihovog uspjeha pored svega drugog. Mislis da je naprimjer njihova kvota pogodjenih jedanesteraca samo rezultat perfektne vjezbe. Malo morgen.

Rekao sam da navijanje i na Bilinom Polju moze da bude bolje i ne samo tamo, ali je osim protiv Portugala uvjek bilo na jednom nivou, koje nije mozda optimum, ali svjetlosnim godinama udaljeno od toga na Kosevu.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 29 sep 2010, 00:54

Ma ljudi morate shvatiti da su sanse 80% da ce reprezentacija istu sudbinu doziviti i u Zenici.Prvo sto je sam Susic uprskao svojim nespretnim(glupim) izjavama a i drugo sto je raja strasno ohladila od repke.Taj stadion ce napuniti opet ista raja koja je imala para da uzme karte i za kosevo.Ostalim,sa nesto skromnijim primanjima,nece se vala davati tolike pare da gledaju ne trckaranje,nego hodanje i konstanto stajanje radi stimanja stucni pojedinih igraca

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 29 sep 2010, 12:57

black hole je napisao/la: politika treba da spaja ljude a ne razdvaja
Ideali su jedan, a realnost drugi kraj svijeta, brate moj...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 29 sep 2010, 13:04

delija je napisao/la:Ma ljudi morate shvatiti da su sanse 80% da ce reprezentacija istu sudbinu doziviti i u Zenici.Prvo sto je sam Susic uprskao svojim nespretnim(glupim) izjavama a i drugo sto je raja strasno ohladila od repke.Taj stadion ce napuniti opet ista raja koja je imala para da uzme karte i za kosevo.Ostalim,sa nesto skromnijim primanjima,nece se vala davati tolike pare da gledaju ne trckaranje,nego hodanje i konstanto stajanje radi stimanja stucni pojedinih igraca
Nije samo zbog toga. Navijaci nazalost ne shvataju, ama bas nijedne sekunde, da je bolje za igrace da se stadionom ore parole, koje im daju dodatni motiv i zelju, i bude u njima ponos i inat. No, u Sarajevu je najcesca parola bila "savez napolje". I ja sam da se protjera ta gamad, ali, realno gledano, konstantno takvo navijanje ne godi pretjerano ni nasim igracima, niti im daje dodatni motiv, cak sta vise, zna i negativno da utjece...

U Zenici je veoma moguce, da se takav nacin navijanja prenese sa/pored prozivanja saveza i na Safeta Susica, sto ce biti jos veca glupost i jedan cin koji ce negativno utjecati na nase momke na terenu... a skoro sam siguran da ce ovoga biti... Navijaci cine mnoge stvari u najboljoj namjeri, ne razmisljajuci o tome kako se sve to odrazava na one zbog kojih su dosli - igraca.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 29 sep 2010, 13:05, ukupno mijenjano 2 puta.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 29 sep 2010, 13:05

Ja sam mislio da ce se ovde predlagati neki drugi stadioni na kojim se moze igrati, a samo se raspravlja o Kosevu i Bilinom polju :?
Ja sam predlozio Bijeli brijeg vec ranije i nemislim da bi tu neko pravio probleme. Navijaci zrinjskog su sve djeca koja su rodjena posle rata. Oni nesmiju nista ni kad dodje 700 navijaca Veleza, a ne kad dodje 20-ak hiljada navijaca BiH.

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 29 sep 2010, 13:05

k_c je napisao/la:Zenica se pokazala kao dobar domacin,sjecam se kad smo u Zenici protiv jedne Spanije igrali nerjeseno,Turske,pobjedivali Norvesku,Belgiju.. Bilinom polju nedostaje samo kvalitetnije tribine na jugu i sjeveru,sa jos po bar nekoliko redova,tako bi slika stadiona izgledala prelijepo i kapacitet bi bio oko 20 000 gledalaca sto je jedna fina brojka! Kosevo ne moze biti dobar domacin nase reprezentacije,jer su tu sve gostujuce ekipe u nekoj prednosti,i sarajevski sminkeri jednostavno ne znaju napraviti atmosferu kakvu zasluzuje BIH!
Samo pickice se vade na domaci teren,jednoj Njemackoj ili Spaniji ne smeta da li igraju u Temisvaru,Zenici,ili Madridu. A sto se tice sarajevskih sminkera mogu ti reci Nataknem te na civiluk...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 29 sep 2010, 17:01

Samo Zenica dolazi u obzir,Kosevi niposto! u Zenici imamo 12 igraca u publici,atmosfera je sjajna,sto nije slucaj sa Kosevom! Drago mi je sto cemo ubuduce igrati na Bilinom polju,tu smo pravi domacini i niti jednoj ekipi nece biti lako igrati na tom stadionu! Neko govori da je kapacitet stadiona mal,to stoji,ali mislim da ce se u buducnosti tribine prosiriti i da ce moci stati bar 20 000 navijaca..
Naprijed Bosno ljubavi moja!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.