Galatasaray ima ozbiljne planove za narednu sezonu .

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Ma budzete ovih turskih ekipa znaju samo presjednici i upravni odbori klubova. Jednostavno ulazu onoliko koliko misle da je potrebno...zeljocity je napisao/la:Ne mogu otvorit link tako da ne znam sta pise ali citam juce kako su prihodi gradzana Turske porasli jako puno u zadnjih 8 god. pa prema tome za ocekivati je da i Turski klubovi pocnu obrtat jos vece novce a samim tim i svoje sanse za bolji uspjeh u Evropi. Zna li iko budzete Fenera, Galate, Bese i ostalih???
Nema krize kod Turaka, ali sve ove kupovine im nikako da donesu nekog uspjeha na europskom planu. Ako izuzmemo osvajanje kupa uefa Galate i cetvrfinale lige prvaka Fenera, to bi bilo to, a koliko je para na igrace i trenere potroseno, to mislim da i sami klubovi ne znaju. Jednostavno nesto ne stima...fera je napisao/la:a sto turci kupuju... carson i altintop u turskoj ligi naredne sezone...
razlog je jednostavan, dovode stalno istrosene strance i to ih jos pretplate. usporedi njih s rusima recimo, rusi kad se odluce da trguju strance vecinom dovedu mladje al' perspektivne nogometase a ne "imena" kao sto to rade turci. zato se to isplatilo rusima dok ovi turci se blamiraju po eurokupovima a ulazu milionekumkalesic je napisao/la:Nema krize kod Turaka, ali sve ove kupovine im nikako da donesu nekog uspjeha na europskom planu. Ako izuzmemo osvajanje kupa uefa Galate i cetvrfinale lige prvaka Fenera, to bi bilo to, a koliko je para na igrace i trenere potroseno, to mislim da i sami klubovi ne znaju. Jednostavno nesto ne stima...fera je napisao/la:a sto turci kupuju... carson i altintop u turskoj ligi naredne sezone...
Ma dovode oni i mlade nogometase, ali opet ne ide. Posto najvise u toj ligi gotivim Fenerbahe, navescu primjer ovog kluba. Na pocetku sezone su doveli Isiara Diu iz Nancya, kao jednog od najboljih mladih igraca u francuskoj ligi, doveli su mladog slovaka Weissa koji je prosao mlade selekcije Chelsea, ali opet su se na pocetku sezone obrukali ispadanjem od Young Boysa u kvalifikacijama za ligu prvaka. Ono sto meni na prvi pogled izgleda kao najveci problem je sto niti jedan trener nije uspio ugraditi kolektivni duh u momcad (osim Terima kada im je i donio trofej u kupu uefa)...STEVIE je napisao/la:razlog je jednostavan, dovode stalno istrosene strance i to ih jos pretplate. usporedi njih s rusima recimo, rusi kad se odluce da trguju strance vecinom dovedu mladje al' perspektivne nogometase a ne "imena" kao sto to rade turci. zato se to isplatilo rusima dok ovi turci se blamiraju po eurokupovima a ulazu milionekumkalesic je napisao/la:Nema krize kod Turaka, ali sve ove kupovine im nikako da donesu nekog uspjeha na europskom planu. Ako izuzmemo osvajanje kupa uefa Galate i cetvrfinale lige prvaka Fenera, to bi bilo to, a koliko je para na igrace i trenere potroseno, to mislim da i sami klubovi ne znaju. Jednostavno nesto ne stima...fera je napisao/la:a sto turci kupuju... carson i altintop u turskoj ligi naredne sezone...jos valja dodati da je kvalitet domaci igraca u turskoj ligi smijesan, slabo rade s mladim igracima a ovo malo sto imaju da valja je sve produkt zapadne skole nogometa(sahin, hamit altintop, ekici, ozila su vec izgubili etc). repka im je spala na niske grane a i to je direktan razlog slabog rada s mladjim uzrastima. turci i grci su veoma slicni kad je u pitanju kvalitet lige i transferi, zato i jesu u k.urcu usporedeno s upravo rusima..
ima i toga, mislim nije lahko dovesti 4-5 novi igraca iz inostranstva i ocekivati da ce oni odmah odigrati na visokom nivou. al' problem i jeste to da turski igraci koji vec igraju za te timove nisu dovoljno kvalitetni da bi se napravio neki veliki podvig u europi. onaj tim galatasaraya koji je harao po europi je bio odlicno balansiran tim domacim zvjezdama(ipak je ona turska generacija mozda i najbolja ikada sto se njih tice) s stranim zvjezdama poput hagia, popescua i brojni brazilaca. slazem da rusi nemogu biti iznad turcina/grka sto se tice fanatizma, al' kad su u pitanju rezultati tu trebaju obe drzave u nogometnom smislu da prate kako to rade rusi koji ipak naspram sve tog silnog novca od nafte ipak ulazu veoma pametno u svoj nogometkumkalesic je napisao/la: Ma dovode oni i mlade nogometase, ali opet ne ide. Posto najvise u toj ligi gotivim Fenerbahe, navescu primjer ovog kluba. Na pocetku sezone su doveli Isiara Diu iz Nancya, kao jednog od najboljih mladih igraca u francuskoj ligi, doveli su mladog slovaka Weissa koji je prosao mlade selekcije Chelsea, ali opet su se na pocetku sezone obrukali ispadanjem od Young Boysa u kvalifikacijama za ligu prvaka. Ono sto meni na prvi pogled izgleda kao najveci problem je sto niti jedan trener nije uspio ugraditi kolektivni duh u momcad (osim Terima kada im je i donio trofej u kupu uefa)...
Mozda su rusi i njihova liga jesu u prednosti u odnosu na turski i grcki nogomet, ali nikada nece imati onu fanaticnost i ljubav prema ovom sportu koje posjeduju ove dvije drzave, nadam se da se slazes sa ovom mojom konstatacijom
Meni je fascinantno koliko ti ljudi ulazu u nogomet, skoro gledam one nove stadione sto su sagradili ili koji ce biti gotovi naredne sezone, pa to su remek djela. Stadion u Trabzonu-arhitektonska ljepota...Onda zaposljavaju mnoge strane trenere u nogometne skole klubova kako bi popravili kvalitet mladih nogometasa. Vidjecemo da li ce im se isplatiti narednih sezona, ali ja sam nesto siguran da ce tako i biti. Samo da se oslobode onog ludog temperamenta i bice nesto od njihSTEVIE je napisao/la:ima i toga, mislim nije lahko dovesti 4-5 novi igraca iz inostranstva i ocekivati da ce oni odmah odigrati na visokom nivou. al' problem i jeste to da turski igraci koji vec igraju za te timove nisu dovoljno kvalitetni da bi se napravio neki veliki podvig u europi. onaj tim galatasaraya koji je harao po europi je bio odlicno balansiran tim domacim zvjezdama(ipak je ona turska generacija mozda i najbolja ikada sto se njih tice) s stranim zvjezdama poput hagia, popescua i brojni brazilaca. slazem da rusi nemogu biti iznad turcina/grka sto se tice fanatizma, al' kad su u pitanju rezultati tu trebaju obe drzave u nogometnom smislu da prate kako to rade rusi koji ipak naspram sve tog silnog novca od nafte ipak ulazu veoma pametno u svoj nogometkumkalesic je napisao/la: Ma dovode oni i mlade nogometase, ali opet ne ide. Posto najvise u toj ligi gotivim Fenerbahe, navescu primjer ovog kluba. Na pocetku sezone su doveli Isiara Diu iz Nancya, kao jednog od najboljih mladih igraca u francuskoj ligi, doveli su mladog slovaka Weissa koji je prosao mlade selekcije Chelsea, ali opet su se na pocetku sezone obrukali ispadanjem od Young Boysa u kvalifikacijama za ligu prvaka. Ono sto meni na prvi pogled izgleda kao najveci problem je sto niti jedan trener nije uspio ugraditi kolektivni duh u momcad (osim Terima kada im je i donio trofej u kupu uefa)...
Mozda su rusi i njihova liga jesu u prednosti u odnosu na turski i grcki nogomet, ali nikada nece imati onu fanaticnost i ljubav prema ovom sportu koje posjeduju ove dvije drzave, nadam se da se slazes sa ovom mojom konstatacijom
Sa ovom konstatacijom se definitivno slazem. Previse ovi najveci klubovi u Turskoj otpustaju trenere, jedna sezona ako nije dobra, trener 100% dobija otkaz, a to nije rjesenje. Aali zato imas cistu suprotnost ekipu Trabzonspora koja je dugorocnom planskom politikom uspjela doci do zavidnih rezultata. Senjol Gunes ima potpunu podrsku uprave ovog kluba, sto je dalo rezultata...fera je napisao/la:ma problem turskih klubova po meni je taj sto ne rade planski i nisu dovoljno strpljivi sa nekim igracima i trenerima.
Problem turskih klubova je što dovode stare i istrošene, najčešće propale igrače.fera je napisao/la:ma problem turskih klubova po meni je taj sto ne rade planski i nisu dovoljno strpljivi sa nekim igracima i trenerima.
Ostatak Europe ( pa i Turci ) dovode takve igrace iz liga petice, a mladi i perpesktivni igraci dolaze iz slabijih Eu. liga i iz Juzne Amerike .jacky09 je napisao/la:Problem turskih klubova je što dovode stare i istrošene, najčešće propale igrače.fera je napisao/la:ma problem turskih klubova po meni je taj sto ne rade planski i nisu dovoljno strpljivi sa nekim igracima i trenerima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.