Dobro se sjeća Majer. Protiv Hrvatske niko nije sjedio, svi su stajali i navijali, evo dok ovo pišem naježio sam se jer se pomalo sjećam svega. To je bilo nevjerovatno. Mejdan i Zetra su uvijek bili maksimalno uz reprezentaciju, pa se u Sarajevo počeo smanjivati interes za košarku, dok je Tuzla uvijek bio košarkaški grad sa punim tribinama.
Koliko nas je Nenad zadužio, zaslužio je biti doživotni selektor naše reprezentcije. To što je on radio parketom je bilo čudesno. Poštujem maksimalno Mirzu Teletovića, ali Neno će meni uvijek biti broj jedan što se košarke tiče. Osim košarkaških kvaliteta, tu ima i druga strana koja mi je također važna.
U ključnim momentima svake utakmice Neno bi rekao daj meni loptu i onda bi uslijedio spektakl.
Imali smo dobru generaciju, a ako se dobro sjećam današnji patriotski trener je ginuo na parketu za Hrvatsku protiv BiH
Četiri stranice samo ispisane za jednu od najvećih legendi što se sporta tiče u BiH, šokantno.
PS: Kad smo kod nekih afera, Haris Mujezinović ili Jasmin Hukić, neko je provalio ne da mu žena igrati za BiH, i dan danas je tako ostalo
Šteta pa ne vidim više forumaša @Neno ovdje, on sigurno ima kvalitetnih priča u vezi Markovića.
PS2: Ako se neko sjeća Damira Mirkovića, našeg košarkaša, pročitajte ovaj intervju
http://www.iltizam.org/tekstovi/read/2133