Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH
Budimo realni, ja mislim da će se (ukoliko se bude igralo u Sarajevu
) igrati na Mojmilu jer ne vjerujem da se i jedna druga može napuniti, jedino ako mi budemo u finalu e onda možda Skenderija...

Ma kakve crne četiri dvorane.
Igraće se u jednoj, a najvjerovatnije u Zetri jer kako ovdje piše primat će 10 hiljada gledatelja
Zato i pitam da vidim tu dvoranu i ta mjesta ili tek planiraju da je dorade.

Čelik Zenica 1945
Prvenstvo će biti održano u godini u kojoj RSBiH slavi 65 godina postojanja te će dati veliki doprinos obilježavanju te godišnjice. Ujedno, ova organizacija predstavlja i prvi korak ka kandidaturi BiH za seniorsko prvenstvo Evrope i svijeta, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić.
"To je prilika da predstavimo našu zemlju u što boljem svjetlu. Velika prilika, ne samo za sport nego i za bh. ekonomiju, turizam, uopće za promociju države. Učinit ćemo sve da organiziramo prvenstvo koje će biti za pamćenje", kazao je Karačić na konferenciji na kojoj je predstavljeno idejno rješenje zvaničnog loga SP-a.
Kada su u pitanju gradovi domaćini, Karačić je kazao da će se utakmice definitivno igrati u Sarajevu, Zenici, Ljubuškom i Banjoj Luci, a prijavljeni su još i Mostar i Doboj a u kojima moraju biti izgrađene adekvatne dvorane.
"U Doboju već sutra počinje izgradnja dvorane s pratećim sadržajem i imamo garancije da će radovi biti obavljeni na vrijeme. Isto očekujemo iz Mostara, koji trenutne nema adekvatne dvorane. Smatramo da je neophodno da jedan od najvećih bh. gradova ima adekvatnu dvoranu i učinit ćemo sve da do toga dođe", kazao je Karačić.
Dodao je da će za potrebe SP-a biti rekonstruirana dvorana "Borik" u Banjoj Luci, a isto će se tražiti i za dvoranu "Mirza Delibašić" KSC Skenderija.
Karačić je kazao da je 2013. godina za RSBiH važna iz više razloga. U okviru obilježavanja godišnjica Saveza planirano je odigravanje revijalne utakmice između reprezentacije svijeta i BiH uoči SP-a i izdavanje monografije Saveza.
Rukometni savez BiH dobio je organizaciju svjetskog juniorskog prvenstva (igrači do 21 godine) na Kongresu Svjetske rukometne federacije - IHF u Marakešu (Maroko). Na prvenstvu učestvovat će 24 reprezentacije.
Ipak nije Zetra već Skenderija u Sarajevu koja će se malo obnoviti kao i Borik u BL, a Doboj i Mostar će dobiti nove dvorane, dok od ostalih gradova su tu Zenica i Ljubuški. Sad ne znam u kakvom je stanju dvorana u Ljubuškom, hoćel se ona obnavljat ili?!
"To je prilika da predstavimo našu zemlju u što boljem svjetlu. Velika prilika, ne samo za sport nego i za bh. ekonomiju, turizam, uopće za promociju države. Učinit ćemo sve da organiziramo prvenstvo koje će biti za pamćenje", kazao je Karačić na konferenciji na kojoj je predstavljeno idejno rješenje zvaničnog loga SP-a.
Kada su u pitanju gradovi domaćini, Karačić je kazao da će se utakmice definitivno igrati u Sarajevu, Zenici, Ljubuškom i Banjoj Luci, a prijavljeni su još i Mostar i Doboj a u kojima moraju biti izgrađene adekvatne dvorane.
"U Doboju već sutra počinje izgradnja dvorane s pratećim sadržajem i imamo garancije da će radovi biti obavljeni na vrijeme. Isto očekujemo iz Mostara, koji trenutne nema adekvatne dvorane. Smatramo da je neophodno da jedan od najvećih bh. gradova ima adekvatnu dvoranu i učinit ćemo sve da do toga dođe", kazao je Karačić.
Dodao je da će za potrebe SP-a biti rekonstruirana dvorana "Borik" u Banjoj Luci, a isto će se tražiti i za dvoranu "Mirza Delibašić" KSC Skenderija.
Karačić je kazao da je 2013. godina za RSBiH važna iz više razloga. U okviru obilježavanja godišnjica Saveza planirano je odigravanje revijalne utakmice između reprezentacije svijeta i BiH uoči SP-a i izdavanje monografije Saveza.
Rukometni savez BiH dobio je organizaciju svjetskog juniorskog prvenstva (igrači do 21 godine) na Kongresu Svjetske rukometne federacije - IHF u Marakešu (Maroko). Na prvenstvu učestvovat će 24 reprezentacije.
Ipak nije Zetra već Skenderija u Sarajevu koja će se malo obnoviti kao i Borik u BL, a Doboj i Mostar će dobiti nove dvorane, dok od ostalih gradova su tu Zenica i Ljubuški. Sad ne znam u kakvom je stanju dvorana u Ljubuškom, hoćel se ona obnavljat ili?!
Čelik Zenica 1945
- badblueboylivno
- Kontakt:
hilmo je napisao/la:Budimo realni... jedino ako mi budemo u finalu e onda možda Skenderija...
Budimo realni, uspjeh je prolaz skupine. Znam da će se u grupi naći kakvi klocevi, recimo poželjni su kakvi Azijci (ali arapski, ne tamo korejski i japanski) i Australci/Sjevernoamerikanci, ali će opet biti teško. Naše seniore razbucaju Estonci, amaterčine - naši, bajdvej, igraju u jakim klubovima i ligama. Mislim da je to dovoljna opomena pred busanje u prsa.
Prema tome, iluzorno je očekivati plasman u borbu za medalje. Bez obzira što smo domaćini.
Usput, vidim da nisi rekao da ćemo ići u finale, do kraja, samo eto, upozoravam da se ne pričaju svakakve priče.

I, čudno mi je to što će se tražiti rekonstrukcija nekih dvorana. Već je se sve to trebalo isplanirati i usuglasiti financije i sve dozvole dosad, i u slučaju dobivanja organizacije odmah pokrenuti izgradnju/rekonstrukciju.
Hayley <3
badblueboy, podsjećam te da naši mladi rukometaši uopšte nisu loši. Ima ih jako dobrih. Čak su i prvi otišli na neko veće takmičenje, Evropsko do 18 godina ja mislim prije 2 godine, tako da su sad ti momci sa 20 i taman će igrati za repku
Samo se ne sjećam kako su prošli, ali kako god oni su barem "okusili" nešto tako...

Čelik Zenica 1945
bolje je utakmice igrati u Skenderiji nego u Zetri koja je prevelika a i dalje je od centra grada! jedino da se finale igra u Zetri ,a grupna faza takmicenja kao i polufinale u Skenderiji!..SP je odlicna stvar za nasu drzavu i sport uopste! dobro je sto ce se dvorane renovirati i izgratidi neke nove! ovo je zaista odlicno za BIH!
i dvoranu na Grbavici Goran Cengic,koja ce biti otvorena u oktobru ove godine,kapacitet je 3 000 sjedecih mjesta!D-mol je napisao/la:sarajevo je ponudilo zetru, skenderiju, mojmilo i jos jednu dvoranu........XYNimla_RZ je napisao/la:Možel' neko postavit slike ove Zetre gdje bi se igrao rukomet?! Ne sjećam se kad smo mi zadnji put tu igrali
tu se moze igrati grupna faza takmicenja,a finale u Skenderiji,jer je Zetra prevelika i za mnogo veca takmicenja!
na koju foru ce se u doboju igrati? treba napraviti halu a ne sator... 

imperator, prodavac magle
Bice veoma veliki sator, nemoj da se brines za Doboj!imeime je napisao/la:na koju foru ce se u doboju igrati? treba napraviti halu a ne sator...

Šta ovi zamišljaju da će dobiti dvije dvorane u Sarajevu.
I on bi i polufinale i finale u Sarajevu. 

Čelik Zenica 1945
ne vjerujem da se moze napraviti hala u tom roku...po'marke je napisao/la:Bice veoma veliki sator, nemoj da se brines za Doboj!imeime je napisao/la:na koju foru ce se u doboju igrati? treba napraviti halu a ne sator...
imperator, prodavac magle
u mostaru je na povrsini dvorana,pa nisam optimistican dace se zavrsiti
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Nasi rukometasi su uvijek ka.rali Estoniju i znali su igrati s velikim reprezentacija i nama ne bi bio uspjeh ni SP ni EP plasirati se da nije sudija kontaš .
To sto vas Hrvate sudije nisu nikad zakidale u ovom sportu ili ako jesu , jesu al u manjim situacija .
Ne govorim ja sada da Hrvatska reprezentacija nije kvalitetna daleko od toga al u ono vrijeme a sada vjeruj mi , nasa kakva je reprezentacija s vama bi mogla igrati i vi bi mali favorit bili kao i Srbija to smo dokazali u Sarajevu i tamo kod njih samo sto smo na kraju u finisu pali i to nas uvijek zezne !
Da , nije sta jest mi bi ove kvalifikacije razbucali ali sad ce sve to biti rijeseno i ako slijedece ne udzemo ( a uci cemo ) ako , nas suci ne zakinu ali vjerovatno je da hoce !
Nema , sporta u kojem BiH ne bi igrala do sad velika takmicenja da nije Sudija , Uefe , i picki . materina !
I , jos se borimo s tim da nasa bosansko - hercegovacka djeca pristaju da igraju za Hrvatsku , Srbiju ili tamo neke 3 Zemlje zbog nagovara nekih ili zbog materijalnih stvari a da nije tako bili bi u Vrhu uvijek !
Zato , nemoj puno pricat
To sto vas Hrvate sudije nisu nikad zakidale u ovom sportu ili ako jesu , jesu al u manjim situacija .
Ne govorim ja sada da Hrvatska reprezentacija nije kvalitetna daleko od toga al u ono vrijeme a sada vjeruj mi , nasa kakva je reprezentacija s vama bi mogla igrati i vi bi mali favorit bili kao i Srbija to smo dokazali u Sarajevu i tamo kod njih samo sto smo na kraju u finisu pali i to nas uvijek zezne !
Da , nije sta jest mi bi ove kvalifikacije razbucali ali sad ce sve to biti rijeseno i ako slijedece ne udzemo ( a uci cemo ) ako , nas suci ne zakinu ali vjerovatno je da hoce !
Nema , sporta u kojem BiH ne bi igrala do sad velika takmicenja da nije Sudija , Uefe , i picki . materina !
I , jos se borimo s tim da nasa bosansko - hercegovacka djeca pristaju da igraju za Hrvatsku , Srbiju ili tamo neke 3 Zemlje zbog nagovara nekih ili zbog materijalnih stvari a da nije tako bili bi u Vrhu uvijek !
Zato , nemoj puno pricat

daj bola po tvojoj prici bih bi bila prva u svakom sportu da nije sudijaHzDv95 je napisao/la:Nasi rukometasi su uvijek ka.rali Estoniju i znali su igrati s velikim reprezentacija i nama ne bi bio uspjeh ni SP ni EP plasirati se da nije sudija kontaš .
Zato , nemoj puno pricat
hrvatska u rukometu je trenutno najlosija u posljednih nekoliko godina zbog idiota goluze a i takvi su 5 na svijetu,
a bih nemoze izborit natjecanje uopce
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Ma kakve crne sudije kad te Estonija nabije više od 5 razlikeHzDv95 je napisao/la:Nasi rukometasi su uvijek ka.rali Estoniju i znali su igrati s velikim reprezentacija i nama ne bi bio uspjeh ni SP ni EP plasirati se da nije sudija kontaš .
Zato , nemoj puno pricat

Pusti se toga. Nije nama niko kriv.
Čelik Zenica 1945
dvorana u mostaru

evo dokle je izgradnja dosla,ajde platformasi pokazite se i izgradite dovranu mostaru

evo dokle je izgradnja dosla,ajde platformasi pokazite se i izgradite dovranu mostaru
Ma oni će morat dobit garanciju da se mogu izgradit dvorane u Doboju i Mostaru. Ako ne mogu, onda im ostaje jedino da dograde dvorane u Širokom Brijegu, Visokom ili Tuzli 

Čelik Zenica 1945
U Doboju je pocela izgradnja dvorane, dali su garanciju da ce radovi biti obavljeni na vrijeme. Iz Doboja su bili najveci zagovornici ovog prvenstva i zato sumnjam da se nas ono obici. 

Ma bola ovo ce biti zavrseno i puno prije SP-a 100%Rosas7 je napisao/la:dvorana u mostaru

- badblueboylivno
- Kontakt:
HzDv95 je napisao/la:Nasi rukometasi su uvijek ka.rali Estoniju i znali su igrati s velikim reprezentacija i nama ne bi bio uspjeh ni SP ni EP plasirati se da nije sudija kontaš .
Zato , nemoj puno pricat
Koliko gluposti... kao prvo, kakve veze ima to što sam ja Hrvat? Svagdje se izjasnim kao Bosanac, gdje god vani dođem, a dosta idem tamo, preko granice (ne računam Hrvatsku).
Dalje. Navijam za BiH više nego za Hrvatsku.
Dalje. Izgubiti od Estonije 5 razlike sigurno nije zasluga sudaca. Tu je se trebalo uvaliti 40 golova, pa ni pedeset sudaca ne bi moglo donijeti pobjedu Estoniji.

Shvati da su nam sve selekcije, u bilo kojem momčadskom sportu, osim invalidskoj odbojci, jad, i dno. Kakve god kvalitetne pojedince imali, treneri i struka (nestruka) će sve zake*njati.
A za normalan komentar, Nimla, da, znam da smo bili na Euru, u Češkoj, mislim, i ispali, ali opet, bit će dosta zanimljivo. Ja ostajem pri tvrdnji da je uspjeh prolaz skupine, dalje će se teško (ako je ovaj format, grupa-grupa-polufinale).
Hayley <3
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.