Miralem Pjanić potpisao za Lionsenco_panza je napisao/la:Zaigrace on za A-reprezentaciju, ali Francuske ne BiH,,, nazalost![]()
Miralem Pjanić, od jučer je i zvanično član Liona. Pjanić je prvo pravo pojačanje novog prvaka Francuske za novu sezonu. Ugovor je potpisan na pet godina. Mecu na ime obeštećenja pripada 7, 5 miliona eura. Ovaj transfer se smatra jednim od najvećih u Francuskoj.
Od danas se počinjem pripremati za nastupe u Ligi prvaka. Iako je odmor do kraja mjeseca, ja ću svakodnevno trenirati. Presretan sam – izjavio je Miralem Pjanić, koji još uvijek čeka na debi za bh. reprezentaciju. Saznajemo da u francuskoj fudbalskoj federaciji čine sve kako bi privoljeli osamnaestogodišnjeg nogometnog dragulja da zaigra za Francusku.
Mene zanima samo Bosna i Hercegovina, ali mi je jako žao što je smijenjen Meho Kodro – rekao je Pjanić, koji će nakratko skoknuti do Sarajeva, a potom sa roditeljima seli u Lion. Osim Miralema, Lion je angažirao i njegovog oca Fahrudina, koji će skautirati za prvaka Francuske. Do kraja godine je «sr». Pjanić skaut Meca, potom seli na novo radno mjesto. S obzirom na milijunsku zaradu, u Mecu će u VIP loži dati posebno mjesto za Fahrudina i Miralema Pjanića, koji su napunili klupsku kasu.
http://www.san.ba
S.S.