Miralem Pjanić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

ra1981
Kontakt:

Re: Miralem Pjanic: A selekcija ili u-21

Post Postao/la ra1981 » 07 jun 2008, 18:44

senco_panza je napisao/la:Zaigrace on za A-reprezentaciju, ali Francuske ne BiH,,, nazalost :cry: :cry:
Miralem Pjanić potpisao za Lion

Miralem Pjanić, od jučer je i zvanično član Liona. Pjanić je prvo pravo pojačanje novog prvaka Francuske za novu sezonu. Ugovor je potpisan na pet godina. Mecu na ime obeštećenja pripada 7, 5 miliona eura. Ovaj transfer se smatra jednim od najvećih u Francuskoj.

Od danas se počinjem pripremati za nastupe u Ligi prvaka. Iako je odmor do kraja mjeseca, ja ću svakodnevno trenirati. Presretan sam – izjavio je Miralem Pjanić, koji još uvijek čeka na debi za bh. reprezentaciju. Saznajemo da u francuskoj fudbalskoj federaciji čine sve kako bi privoljeli osamnaestogodišnjeg nogometnog dragulja da zaigra za Francusku.

Mene zanima samo Bosna i Hercegovina, ali mi je jako žao što je smijenjen Meho Kodro – rekao je Pjanić, koji će nakratko skoknuti do Sarajeva, a potom sa roditeljima seli u Lion. Osim Miralema, Lion je angažirao i njegovog oca Fahrudina, koji će skautirati za prvaka Francuske. Do kraja godine je «sr». Pjanić skaut Meca, potom seli na novo radno mjesto. S obzirom na milijunsku zaradu, u Mecu će u VIP loži dati posebno mjesto za Fahrudina i Miralema Pjanića, koji su napunili klupsku kasu.

http://www.san.ba

S.S.

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 17 jul 2008, 19:10

Evo Pjanic napokon dobio papire da moze igrati za nasu reprezentaciju!!!

High

Post Postao/la High » 17 jul 2008, 20:29

biskitt je napisao/la:Evo Pjanic napokon dobio papire da moze igrati za nasu reprezentaciju!!!
Eto fino
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 19 jul 2008, 15:24

Pjanić: Jedva čekam Ćirin poziv

Miralem Pjanić je dobio zeleno svjetlo od FIFA-e da nastupa za Bosnu i Hercegovinu.
Jedan od naših najtalentiranijih igrača dugo je čekao promjenu fudbalskog državljanstva s obzirom na to da je igrao za mlađe kategorije Luksemburga, ali je njegov slučaj konačno riješen tako da konačno može zaigrati za BiH.

Šta da kažem, drago mi je što ću ostvariti svoj san i igrati za domovinu. Dugo čekam ovaj trenutak. Drago mi je da je konačno sve to završeno i da više ne moram razmišljati o tome šta će biti. Sada ću čekati poziv selektora - kaže Pjanić.

Naš je nogometaš već razgovarao sa Miroslavom Blaževićem i kaže da je veoma zadovoljan.

Bilo je super, Blažević je sjajan čovjek. Čuo sam da se trudi da vrati one igrače koji u posljednje vrijeme nisu željeli igrati. Ako se to ostvari, imat ćemo veoma dobru reprezentaciju. Mislim da sa Blaževićem imamo dobru perspektivu - govori Pjanić.

Debi u dresu BiH Pjanić bi mogao imati 20. avgusta, kada selekcija BiH igra prijateljski meč protiv Bugarske.

Želio sam zaigrati za BiH i u ranijim utakmicama, ali me spriječila viša sila. Ipak, važno je da je sve to papirologijom konačno završeno. Nadam se da će me Blažević pozvati za Bugarsku. Bit ću presretan da se odazovem. - rekao je Pjanić za Dnevni avaz.

micigen7
Kontakt:

Post Postao/la micigen7 » 19 jul 2008, 16:30

evo zanimljive vijesti:

Nakon Cvitanića iz Ajaxa, hrvatski fudbal uskoro dobiva još jednog super Darija!

Naime, riječ je o Dariju Vujičeviću, koji je rođen 1. aprila 1990. u Sarajevu, a trenutno nastupa za holandski Twente. Vujičević igra u veznom redu, te ističe da mu je želja zaigrati u kockastom dresu:

vijest je na http://www.portalcentar.com

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 jul 2008, 14:45

O jucerasnjoj utakmici protiv Partizana sa oficijalne stranice OL

Karim Benzema, unusually, needed two one on ones with the keeper before finding the net. After having completely messed up his shot (42nd), the french international put away, with the outside of his foot, a one-two played with a Miralem Pjanic who was excellent throughout the 78 minutes he played with quality passing and a vision of the game that was fantastic.
http://www.olweb.fr/index.php?lng=en&m=1040&pid=105001

Mogu samo potvrditi jer sam gledao utakmicu i Pjanic je bio odlican :)

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 25 jul 2008, 20:03

Ma Pjanic je legenda ziva jedva cekam da ga vidim u dresu BIH reprezentacije,Ciru cu ja licno smjeniti ako ga ne pozove protiv Bugarske!!! :mrgreen:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

admir11
Kontakt:

Pjanic za par godina?

Post Postao/la admir11 » 24 nov 2008, 23:03

sta misliste o ovom???

admir11
Kontakt:

Re: Pjanic za par godina?

Post Postao/la admir11 » 24 nov 2008, 23:04

Moje misljenje je da je vec strasan igrac i da ce za koju godinu zajedno sa misketom ciniti najjaci vezni red reprezentacija u evropi,zamislite njih dvojicu u vezi a iza njih Bajramovica...ma ludnica

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 24 nov 2008, 23:12

Mislim da želim da se oporavi i da nastavi da radi i da bude skroman hoće li se talenat razviti ne znamo, potencijal jeste nema punih 19 godina čekaćemo ga i radovaćemo se ali pošto sam sujevjeran kao i svako ko prati sport ne sviđa mi se ova tema :mrgreen:

starmo76
Kontakt:

Post Postao/la starmo76 » 25 nov 2008, 00:16

nema se tu sta reci za tri godine.momak je vec igracina i treba da igra iz prve desno krilo a vladavic iza njega da se probija prema njemu i ubacuje mu brze lopte jer vladavic kad ubaci moze odmah da se vrati i nazad.u sredinu misimovic i lijevo krilo salihovic.naprijed dzeko,ibisevic,muslimovic.zaboravio sam reci zajedno sa vladavicem staviti bajramovica.a odbrana i ne treba.nek skupljaju lopte na pola terena.i onda bi tek znali koliko Pjanic vrijedi a i ostala ekipa.da mi je biti trener samo ove kvalifikacije....

Nerko_Juventino
Kontakt:

Re: Miralem Pjanic

Post Postao/la Nerko_Juventino » 25 nov 2008, 14:19

Iako se ne volite eksponirati, navijači Vas vole. Kako su Vas se dojmile ovacije koje ste doživjeli u dresu reprezentacije na Bilinom polju?

Igrao sam na mnogo stadiona po Evropi, ali atmosferu kao u Zenici nigdje nisam doživio. Za bh. reprezentaciju igram upravo zbog njih. Velika je čast kada imaš podršku navijača. - kaže Pjanić.
BE A JUVE FAN OR PRAY THAT YOUR TEAM WINS!!!!!!!!

starmo76
Kontakt:

Post Postao/la starmo76 » 26 nov 2008, 02:26

SA 17 godina koliko je imao poznatiji je evropi bio nego Ronaldo.....Cristian....

starmo76
Kontakt:

Post Postao/la starmo76 » 02 dec 2008, 14:41

mali nam se oporavlja,krenuo sa treninzima.samo tako mali,sve najbolje i brz oporavak od raje sa sport ba.

*D-i-N-O-V-i-Ć*
Kontakt:

Post Postao/la *D-i-N-O-V-i-Ć* » 02 dec 2008, 22:59

Nadam se da će se vratit puno jaći neg što je bio :)
*I OCA, I MATER, I KRV SVOJU,
DAĆU ZA CRVENO-CRNU BOJU
JER MI SMO FUKARE IZ GRADA SOLI
k**** NAS BOLI, TUZLA NAS VOLI*

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 03 dec 2008, 00:38

Nije do sada mnogo pokazao ali odigrao je samo 1 pravu utakmicu.

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 03 dec 2008, 05:23

Tarik14 je napisao/la:Nije do sada mnogo pokazao ali odigrao je samo 1 pravu utakmicu.
A bas u toj pravoj prvoj utakmici je odigrao dobro..kasnije nije imao sta pokazati..protiv spanije gubis 1:0, Ciro ubacuje Pjanica..sta ce on tu sam raditi?? kasnije protiv Estonije je dobio 20 minuta, i tu je opet fino odigrao..nije gubio lopte, fino ih je djelio i pokazao izvanredno znanje sa loptom.. ****, vidi se kad momak primi loptu da nije dzabe jedan od najvecih talenata na planeti..ja vjerujem da ce on uskoro zauzeti mjesto u repki i nece ga vise ni izgubiti!!

batva tz
Kontakt:

Post Postao/la batva tz » 03 dec 2008, 16:16

kao prvo,zelim brz oporavak nasem pjanicu,akobogda da se vrati jaci nego sto je bio....sto se tice minutaze u reprezentaciji,i ja bi volio da miralem igra vise ,ali nema veze doci ce i njegovih pet minuta,trenutno je malo zeznuto,ruku na srce ne bi bilo ni posteno da igra pjanic a da misimovic sjedi na klupi ipak je miske iskusniji ,a tesko je napraviti formaciju u kojoj bi igrali i pjanic i misimovic zajedno...vazno je da mi imamo teko dobre igrace i uvjeren sam da ce pjanic izboriti mjesto u ekipi i da je nasa buducnost...

bego9
Kontakt:

Post Postao/la bego9 » 03 dec 2008, 17:10

sve je ovo dobro momci samo nemogu oni dati kolko odbrana moze primiti....

Emcavi
Kontakt:

Post Postao/la Emcavi » 03 dec 2008, 18:24

pjanic,bajramovic misimovic i salihovic ce da naprave odlican posao u buducnosti u repki.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Google Adsense [Bot], meecko, NebeskaSila96 i 16 gostiju.