Haris Vučkić
Re: Haris Vučkić
ovo da smo mi na balkanu bolji tehnicari od npr svaba je najveca laz koju sebi govorimo vec 50 godina...ljudi navratite u berlin ,dormund ,hannover,dresden da vidite kako djeca igraju...naravno da ima mnogo nase djece talentovane ali nis ni drugi nista manje talentovani pogotovo ne holandzani i njemci,,,sto se vuckica tice,trba s momkom otic porazgovarat i to da svabo ode ne safet ...i gore neko napisa da igraci trebaju da igraju za zemlju u kojoj su rodzeni? molim te lijepo,po tebi misimovic,besic itd trebaju igrati z njemacku? neprovaljujte se,svi bosnjaci koji imaju kvalitet bez obzira gdje bili treba da igraju za bosnu ...tesko nama ako smo spali na to da po foci i istocnom sarajevu idemo trazit igrace za repku...
@ principatus
ne trebas se izvinjavat'... imas pravo na svoje misljenje... ja sam svoje iznio...
'jaci sebi uzima pravo' je princip koji je bosnu kostao nekoliko stotina hiljada zivota u posljednjih stotinjak godina i raselio nekoliko miliona... ali nema veze, ipak je ovo sport
igracemo pošteno, pa ko koga zafrka...
ubuduce se ne treba ni na sta zaliti ( ni na sudijske greske, ni na stimanje pri zrijebu, ni na uslove igre koji pogoduju jacim)... neka jaci sebi uzima pravo u svemu, dotle ce nas malih nestat'..
da je se postovalo ovo sto sam napisao, a sto si ti citirao, bih bi vec nekoliko puta bila na velikim takmicenjima...
dosad je se postovao ovaj tvoj priincip, pa dokle smo dogurali??? koga smo to mi uspjeli pridobit'?? za bih su igrali samo oni koji nisu imali nikakvog drugog izbora (izuzimajuci pojedince)... zasto?? pa valjda zato sto je jaci sebi uzimao pravo...
ali dobro mi hocemo takav princip.. haman smo postali jaki, pa nam to sad odgovara...
ne trebas se izvinjavat'... imas pravo na svoje misljenje... ja sam svoje iznio...
'jaci sebi uzima pravo' je princip koji je bosnu kostao nekoliko stotina hiljada zivota u posljednjih stotinjak godina i raselio nekoliko miliona... ali nema veze, ipak je ovo sport

ubuduce se ne treba ni na sta zaliti ( ni na sudijske greske, ni na stimanje pri zrijebu, ni na uslove igre koji pogoduju jacim)... neka jaci sebi uzima pravo u svemu, dotle ce nas malih nestat'..
da je se postovalo ovo sto sam napisao, a sto si ti citirao, bih bi vec nekoliko puta bila na velikim takmicenjima...
dosad je se postovao ovaj tvoj priincip, pa dokle smo dogurali??? koga smo to mi uspjeli pridobit'?? za bih su igrali samo oni koji nisu imali nikakvog drugog izbora (izuzimajuci pojedince)... zasto?? pa valjda zato sto je jaci sebi uzimao pravo...
ali dobro mi hocemo takav princip.. haman smo postali jaki, pa nam to sad odgovara...
slovenci nam nisu uzeli nijednog igraca s cijom afirmacijom oni nisu imali nista... tako da je upitno, da li oni nama uopste nekog i uzimaju.. na osnovu cega je on bio nas?? rodnog lista (pojedinci nisu ni po tom osnovu)..Kuko je napisao/la:Sta nam sve ta Slovenija uradi u "sportu" samo u posljednjih par godina, da bi u znak zahvalnosti trebali pustiti igraca koji voli BiH i ne uputiti mu poziv. To bi bilo najpravednije?amho je napisao/la:svaki fudbaler treba da igra za onu zemlju u kojoj je rodjen, u kojoj je odrastao i stasao kao fudbaler... svaka druga varijanta je nepravedna... dok su igraci rodjeni i stasali bih nastupali za druge repke, proklinjali smo ih... sad to isto mi radimo drugima... haris vuckic treba da igra za sloveniju, ma koliko nama bilo krivo sto igrac ciji su roditelji iz bih nastupa za drugu repku ... tamo je rodjen i nastupao je za sve slovenske repke, osim A tima... sad kad slovenci trebaju kapitalizirat' ulozeno, mi cemo ga prisvojit kao naseg... ciji je dosad bio??? odakle nam pravo??
nas savez treba da pronalazi igrace u kadetskom uzrastu, ulaze u njih i prati ih na svaki moguci nacin... tek u tom slucaju bi imali pravo na igrace koji nisu rodjeni u bih, ali vuku porijeklo...
uzeli su nam kosarkase, nakon sto su ih pokupili kao djecu, koju su nasi strucnjaci proglasili neperspektivnom i nisu im dali priliku... ulozili u njih basnoslovne iznose za nase uslove i normalno je da se ponasaju tako kako se ponasaju... ti igraci su stekli afirmaciju u sloveniji, a ne u bih...
a hocemo ih zahebat' sto cemo im upucivat' pozive... garant jedva cekaju da ih neko iz nasih improviziranih saveza pozove...
Ovako mala drzava,a dopustimo sebi samo da u Sloveniji igraju ovakvi igraci koji,da smo mi normalna drzava,bi igrali za nas:
Samir Handanovic-golman Udinesea,eto da ne pretjerujem,sigurno barem u top 20 golmana svijeta
Armin Bacinovic-22 godine,standardni zadnji vezni Palerma.Ne treba posebno naglasavati koliko bi nam dobro dosao.
Josip Ilicic-krilo,takođe igrac Palerma,o njegovim kvalitetama najbolje govore informacije s kakvim timovima se povezuje http://lmgtfy.com/?q=josip+ilicic+interested" onclick="window.open(this.href);return false;
Ima ih jos koji nam bas i nisu potrebni,ali ova 3 bi sigurno imala mjesto u prvoj postavi nase reprezentacije,znaci samo 3 igraca koja bi nam igrala prvu postavu smo prepustili Sloveniji.Da ne ulazimo sad i u druge drzave.
Kad uzmemo u obzir ovo,jos kvalitet domaceg fudbala i koliko se ulaze u rad s mladima,mozemo biti sretni sto nam reprezentacija nije u rangu sa Luksemburgom i Andorom.
Ovome se jednom mora stati u kraj ako zelimo otici na veliko takmicenje.A zelimo.
Samir Handanovic-golman Udinesea,eto da ne pretjerujem,sigurno barem u top 20 golmana svijeta
Armin Bacinovic-22 godine,standardni zadnji vezni Palerma.Ne treba posebno naglasavati koliko bi nam dobro dosao.
Josip Ilicic-krilo,takođe igrac Palerma,o njegovim kvalitetama najbolje govore informacije s kakvim timovima se povezuje http://lmgtfy.com/?q=josip+ilicic+interested" onclick="window.open(this.href);return false;
Ima ih jos koji nam bas i nisu potrebni,ali ova 3 bi sigurno imala mjesto u prvoj postavi nase reprezentacije,znaci samo 3 igraca koja bi nam igrala prvu postavu smo prepustili Sloveniji.Da ne ulazimo sad i u druge drzave.
Kad uzmemo u obzir ovo,jos kvalitet domaceg fudbala i koliko se ulaze u rad s mladima,mozemo biti sretni sto nam reprezentacija nije u rangu sa Luksemburgom i Andorom.
Ovome se jednom mora stati u kraj ako zelimo otici na veliko takmicenje.A zelimo.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- Goalgetter
- Kontakt:
Samo uzimaj igrace koje mozes, pa makar bio iz Cecenije, a imao neke veze sa Bosnom (naravno, podrazumjeva se da je kvalitetan igrac).
Isto vazi za Vukcica, uvjeren sam da interes sa njegove strane postoji, savez, komitet ili buduci (stari) selektor bi trebali obaviti jedan razgovor sa njim. Kod nas napadaca ni na vidiku, pored Dzeke, tu je Vedo, ali poslije njih dvojice, nijedno adekvatno rijesenje, Muslimovic bez kluba, Zec trazi svoju formu, tako da bi nam jako dobro dosao Vukcic.
Isto vazi za Vukcica, uvjeren sam da interes sa njegove strane postoji, savez, komitet ili buduci (stari) selektor bi trebali obaviti jedan razgovor sa njim. Kod nas napadaca ni na vidiku, pored Dzeke, tu je Vedo, ali poslije njih dvojice, nijedno adekvatno rijesenje, Muslimovic bez kluba, Zec trazi svoju formu, tako da bi nam jako dobro dosao Vukcic.
- Principatus
- Kontakt:
Pogresno.amho je napisao/la:@ principatus
'jaci sebi uzima pravo' je princip koji je bosnu kostao nekoliko stotina hiljada zivota u posljednjih stotinjak godina i raselio nekoliko miliona...
Bas suprotno, neshvacanje ovog principa i naivno razmisljanje nas je dovelo do toga.
Ne razumjes to sto zelim reci. Ja se ne zalim, jer znam da ovi jaci uzimaju gdje i kako mogu. No ako pocnes medju vukovima da razmisljas kao srna, onda si tek nayebo. A naivnim i dobrocudnim razmisljanjem neces ove druge dovesti do toga, da isto tako dobrocudno razmisljaju.amho je napisao/la: ubuduce se ne treba ni na sta zaliti ( ni na sudijske greske, ni na stimanje pri zrijebu, ni na uslove igre koji pogoduju jacim)... neka jaci sebi uzima pravo u svemu, dotle ce nas malih nestat'..
Ne, taj princip se nije postovao. Naprotiv, imali smo smotan i kriminalan savez, koji nije bio u stanju nikog kvalitetnog da pridobije, tek u mladje vrijeme smo poceli sa tim (Mujdza i Begovic).amho je napisao/la: da je se postovalo ovo sto sam napisao, a sto si ti citirao, bih bi vec nekoliko puta bila na velikim takmicenjima...
dosad je se postovao ovaj tvoj priincip, pa dokle smo dogurali??? koga smo to mi uspjeli pridobit'??
Boli me jednostavno briga, dali ce Sloveniji, Norveskoj, Austriji ili nasim dragim susjedima nastati "velika steta" ako uzmemo igrace naseg porijekla. Nek se oni brinu o tome. Mene samo interesuje uspjeh ove reprezentacije, a necemo ga imati, ako sami sebi budemo sjekli u noge sa nekim cudnim moralnim zamisljajima koji u prirodi i drustvu ne opstaju, nego dovode do izumiranja.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
- Kontakt:
i hrvatska se je bas sikarala dalice nastati steta australiji (simunic, dodulica,..), svicarskoj (petric, rakitic),... .
nesikiraju se ni oni dali ce nama (kao jos siromasnoj drzavi, kojoj je svaki vid uspjeha veoma vazan) nastati steta, kradjom jos jendog talenta.
nesikiraju se ni oni dali ce nama (kao jos siromasnoj drzavi, kojoj je svaki vid uspjeha veoma vazan) nastati steta, kradjom jos jendog talenta.
Niko izgleda ne konta da je Slovenija u EU sto znaci da Vuckic bez problema moze da obnavlja radnu vizu.
Kad bi se opredjelio za BIH tu bi onda morao imati odredjeni postotak minutaze i igre u repci,jer kod ovih preko La Mansa postoje posebni uslovi za radnu dozvolu.Cisto sumnjam da bi tek tako brzo imao neku vecu minutazu pored Dzeke pa ako cemo posteno i pored Vede.Begovic je mogao proci jer Kandzani ne prave problem oko dvojnog drzavljanstva dok to nije slucaj sa Slovenijom.Uostalom ostali smo bez Hukica proslo Evropsko prvenstvo u kosarci iz takvih razloga .
Znaci malac bi mogao izvisiti to Vuckic itekako zna,tako da vjerovatno od ovog nece biti nista.
Kad bi se opredjelio za BIH tu bi onda morao imati odredjeni postotak minutaze i igre u repci,jer kod ovih preko La Mansa postoje posebni uslovi za radnu dozvolu.Cisto sumnjam da bi tek tako brzo imao neku vecu minutazu pored Dzeke pa ako cemo posteno i pored Vede.Begovic je mogao proci jer Kandzani ne prave problem oko dvojnog drzavljanstva dok to nije slucaj sa Slovenijom.Uostalom ostali smo bez Hukica proslo Evropsko prvenstvo u kosarci iz takvih razloga .
Znaci malac bi mogao izvisiti to Vuckic itekako zna,tako da vjerovatno od ovog nece biti nista.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Principatus
- Kontakt:
Nebi bio direktna konkurencija Dzeki i Vedi, on je ofanzivni vezni igrac i poluspic. Dakle vise konkurencija Misketu i Pjanicu, pa i Lulicu. Igra sa desnom i lijevom. Mozda moze i na krilo.harishp je napisao/la:Cisto sumnjam da bi tek tako brzo imao neku vecu minutazu pored Dzeke pa ako cemo posteno i pored Vede.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Naravno da nece od ovoga biti nista. Momak dao jednu odmjerenu izjavu, odskrinuo vrata, a mi zapeli kao da su ona vec sirom otvorena.harishp je napisao/la:Niko izgleda ne konta da je Slovenija u EU sto znaci da Vuckic bez problema moze da obnavlja radnu vizu.
Jedina prednost i adut koju BiH ima u trci za Vuckica je to da imamo igraca kao sto je Edin Dzeko i da smo, gledajuci pojedince, jaca reprezentacija. Slovenija je u skoro svim ostalim segmentima za njega povoljnija opcija i ja licno uopste ne vjerujem u to da ce ovaj momak ikada zaigrati za nas.
Ne kazem da nas savez ne treba da se trudi. Kao sto Njemci kazu, tako i mi trebamo "probieren statt studieren". No moje licno misljenje je da ce mali Vuckic, nakon sto odvaga prednosti i mane, veoma lako donijeti odluku. A ta odluka se nama nece svidjeti.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Znaci,najiskrenije pisi propalo.Principatus je napisao/la:Nebi bio direktna konkurencija Dzeki i Vedi, on je ofanzivni vezni igrac i poluspic. Dakle vise konkurencija Misketu i Pjanicu, pa i Lulicu. Igra sa desnom i lijevom. Mozda moze i na krilo.harishp je napisao/la:Cisto sumnjam da bi tek tako brzo imao neku vecu minutazu pored Dzeke pa ako cemo posteno i pored Vede.
@Dreamer mi mozemo pricati o ''prebacivanju''ovakvih igraca samo u slucaju dok se ne plasiramo na veliko prvenstvo.
Ovako ce pa skoro neznatan broj da uskace u kazan zvani BIH repka.
Jedino ako igraju u vjecitim luzer repkama.To u ovom slucaju Slovenija nije.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 26 dec 2011, 12:51, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
ako on odluci da igra za sloveniju, po meni je to bas na mjestu odluka._dreamer_ je napisao/la:Ne kazem da nas savez ne treba da se trudi. Kao sto Njemci kazu, tako i mi trebamo "probieren statt studieren". No moje licno misljenje je da ce mali Vuckic, nakon sto odvaga prednosti i mane, veoma lako donijeti odluku. A ta odluka se nama nece svidjeti.
1. slovenija ga je odskolovala kao fudbalera
2. manje problema sa radnom vizom obzirom da je slo u EU
3. htjeli mi to priznati ili ne, njihova reprezentacija ima daleko bolje uvjete a bgm i premije nego nasa, i vidjeli su vec velika takmicenja
e sad, sta bi moglo prevagnuti pa da zaigra za nas
to sto ti kazes, imamo kvalitetnije pojedince. svak bi htio igrati s dzekom, pjanicem, ibisevicem... ili mozda neki patriotizam, mada sumnjam, jer ovaj momak dosad nije pokazivao nikakav patriotizam.
mooooooooooozda i cinjenica da nasi ljudi ovdje zive za reprezentaciju a reprezentativci su malo manje od bozanstva :S. mada ne znam da li to igra kakvu ulogu.
i to je otprilike to. nije puno, i sanse su minimalne, fudbal je prije svega biznis.
ono sto ja mislim da je ovdje poenta je da ga ne pustimo barem bez nekog razgovora. eto to. a znajuci nas savez, to je upravo ono sto ce se desiti.
...
- Principatus
- Kontakt:
Tek kad se selektor ili neko iz saveza odluci da porazgovara sa njim i ovaj odbije, onda je propalo. No to se ne desava. Nesto unaprijed osuditi nema smisla i koristi, bar ne za nas, za Slovence da.harishp je napisao/la:Znaci,najiskrenije pisi propalo.
Mislim da je Vuckic naspram poziciji u kojoj se nalazi, dao najaci signali koji je smio dati i to za slovenske novine. Ako iz letargije i neorganizovanosti ne budemo reagovali i izgubimo ga bez ispaljenog metka, onda to nije njegova krivica, nego selektora, strucnog staba i mozda djelomicno saveza.
Iskreno Vuckica nije bilo cestito ni na mapi do zadnjeg meca.Il je klupa il ga nije bilo ni tamo.Zato ga cestito ni Slovenci nisu zvali u seniore.I sta bi odigra 90 minuta u klubu i dobi svoju temuPrincipatus je napisao/la:Tek kad se selektor ili neko iz saveza odluci da porazgovara sa njim i ovaj odbije, onda je propalo. No to se ne desava. Nesto unaprijed osuditi nema smisla i koristi, bar ne za nas, za Slovence da.harishp je napisao/la:Znaci,najiskrenije pisi propalo.
Mislim da je Vuckic naspram poziciji u kojoj se nalazi, dao najaci signali koji je smio dati i to za slovenske novine. Ako iz letargije i neorganizovanosti ne budemo reagovali i izgubimo ga bez ispaljenog metka, onda to nije njegova krivica, nego selektora, strucnog staba i mozda djelomicno saveza.

Jedan Besic je ulazio kod Weha u par navrata pa je tek onda pozvan u mladu i zatim u A selekciju.
Uostalom Musemic pozva onog Janeza u olimpijsku pa naravno nista od toga jer ovome na kraju nece pasti na pamet da se tek tako rijesi Slovenskog pasosa.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Principatus
- Kontakt:
harishp je napisao/la:Jedan Besic je ulazio kod Weha u par navrata pa je tek onda pozvan u mladu i zatim u A selekciju.
Besic nije bio igrac Elf-a, niko koga smo morali oteti drugom savezu. Dvije razlicite situacije.
Slovenci su Vuckica zvali, ali je bio povrijedjen. Mi smo mala zemlja, nemozemo sebi priustiti, da ne pratimo svakog igraca u detalj i koliko je moguce. Dakle sam prelazak u Newcastle je vec morao privuci stalnu paznju na njega, kao i pocetak razgovora i stupanja u kontakt sa njim, za svaki slucaj. Tako bi jedan ozbiljan savez pristupio.
Sto se tice toga dali zeli ili ne. Da jos jedanput citiram to sto je rekao na svojoj FB stranici:
Na pitanje: Jel istina da nikad nebi zaigrao za Bosnu?
Vuckic: Mirnes, nikad se nezna, mozda da zaigram.
Pri tome treba razmisliti, da nije glup i da zna, da mnogo ljudi prate njegovu FB stranicu. I nesto slicno ponavlja za Slovence. E sad se jos uvjek moze tvrditi, da on nema interesa zaigrati za nas, ali meni to bas ne zvuci tako, naprotiv. A dres Dzeke je bio za brata mu.

Imas link za njegov fb? Nasao sam neke stranice, ali nije to-to.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Principatus
- Kontakt:
Postavljali su neki na drugoj temi, ja mislim na "potencijalni i zaboravljeni reprezentativci" ili na U-reprezentacije. To je njegov licni profil, ne fan stranica. Mozda ponovo postave kad ovo procitaju.
Momak moze da bira i da igra gdje god hoce. To je njegovo licno pravo i mi tu nemamo sta komentarisati. To da kod nas ne bi imao mjesta u ekipi je pre-smijesna stvar i konstatacija. On sa 19 godina vec igra prvenstvene utakmice u najjacoj svjetskoj ligi u jednom od klubova sa najvecom tradicijom. Iduce godine ce vjerovatno biti vec standardan prvotimac a to sad pa i u buduce do kraja karijere moze samo sanjat bar 7-8 nasih sadasnjih reprezentativaca iz prve jedanaestorke - realno!!!!
Sa druge strane nikad se ne bih slozio s komentarima da on iz ovog ili onog ili bilo kojeg drugog razloga treba da igra za Sloveniju. Susic mora momku poslati poziv, konkretno, pa neka ga odbije. I ako ga odbije opet mu ga treba poslati, sve dok postoji i najmanje nada. Da je to Njemacka, Engleska, ili neka od svjetskih fidbalskih velesila pa hajde i nekako.
Ma kako mi gledali na Slovence i divili im se oni su jos uvijek daleko od evropskih naroda i civilizacija i na kraju su nista vise nego samo malo zapadniji Balkanci. Da se 50 puta rodi u sred Ljubljane on je za njih "juznjak", "Bosanec", "Cefur" i to ce tako uvijek biti. Prvi put kad ne odigra kako treba cijeli stadion u Mariboru ce mu j...t .. m...r bosansku i cefursku... To je tako kod njih. Tako je i u Hrvaskoj (licno sam bio prisutan kad cijela riva u Splitu j..e sve bosansko od A do Z bugojancu Stjepanu Tomasu na utakmicu protiv Australije na prvenstvu u Njemackoj 2006 i da ga j...o onaj ko ga je doveo "njima" u reprezentaciju), tako je i u Srbiji onim bosancima koji igraju za njih.... "Haris, Stjepan, Djuro", i svi bivsi i buduci su samo kod nas svoj na svome i nasi i kad pobjedjuju i kad gube i kad igraju i kad ne igraju. Za 200 utakmica u dresu Slovenije nece osjetiti ono sto ce osjetiti u jednoj utakmici za nas bilo da igramo kuci ili negdje na strani. Ma koliko on mislio da je Slovenac on je ipak Bosanac, znaju to svi koji zive vani i oni koji su rodjeni tamo....
Sa druge strane nikad se ne bih slozio s komentarima da on iz ovog ili onog ili bilo kojeg drugog razloga treba da igra za Sloveniju. Susic mora momku poslati poziv, konkretno, pa neka ga odbije. I ako ga odbije opet mu ga treba poslati, sve dok postoji i najmanje nada. Da je to Njemacka, Engleska, ili neka od svjetskih fidbalskih velesila pa hajde i nekako.
Ma kako mi gledali na Slovence i divili im se oni su jos uvijek daleko od evropskih naroda i civilizacija i na kraju su nista vise nego samo malo zapadniji Balkanci. Da se 50 puta rodi u sred Ljubljane on je za njih "juznjak", "Bosanec", "Cefur" i to ce tako uvijek biti. Prvi put kad ne odigra kako treba cijeli stadion u Mariboru ce mu j...t .. m...r bosansku i cefursku... To je tako kod njih. Tako je i u Hrvaskoj (licno sam bio prisutan kad cijela riva u Splitu j..e sve bosansko od A do Z bugojancu Stjepanu Tomasu na utakmicu protiv Australije na prvenstvu u Njemackoj 2006 i da ga j...o onaj ko ga je doveo "njima" u reprezentaciju), tako je i u Srbiji onim bosancima koji igraju za njih.... "Haris, Stjepan, Djuro", i svi bivsi i buduci su samo kod nas svoj na svome i nasi i kad pobjedjuju i kad gube i kad igraju i kad ne igraju. Za 200 utakmica u dresu Slovenije nece osjetiti ono sto ce osjetiti u jednoj utakmici za nas bilo da igramo kuci ili negdje na strani. Ma koliko on mislio da je Slovenac on je ipak Bosanac, znaju to svi koji zive vani i oni koji su rodjeni tamo....
Ma red bi bio da ga neko priupita da makar znamo na čemu smo znamo farsu sa Zlatanom koja nas je skupo koštala i nikad je nećemo moći prežaliti...Znači razgovor snjim čisto da nam je mirna savjest a ako bude htio da igra još bolje ako ne sta god da odluči nemamo se pravo ljutit..Nervira me Sušič odugovlači sa statusom ,a vrijeme je već za ugovaranje prijateljskih tekmi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.