Licenciranje klubova za euro takmičenja 2012/2013
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Licenciranje klubova za euro takmičenja 2012/2013
i tako nijazovi puleni, preko svog havera nihada u savezu, nastavljaju uzimati povrsne informacije i siriti ih u javnost. mudra taktika vucovi, veoma mudra....selam imate od alemka, kaze mahsuz da vas poselame i da jedva ceka da ga zijaretite 

Evo čitam da u Srbiji ni jedan klub ne ispunjava uslove za licencu. "Kako se navodi u saopštenju na sajtu FS Srbije, kao i ranije, "osnovni nedostaci i problemi" su finansije". S tim da imaju pravo da se žale drugostepenoj komisiji. Tako će vjerovatno biti i kod nas, neće izdat licence pa će se onda dat još vremena da se to popravi.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
nisam to znao,a ako je stvar u 20 000km,onda ce se rjesit to vjeruj mi,ja mislio nesto vece,zrinja je potpisao reprogram dugo na 36 rata savezu,dug u iznosu oko 260 000kmherbion je napisao/la:Odlukom NSBIH Zrinjski je bio duzan Veliboru Djuricu isplatiti potrazivanja oko 20 000 KM,iz perioda dok je igrao za isti.Uz dokumentaciju za licencu ove godine nisu izmirena niti potpisan reprogram a kako je igrac Olimpica Gracic raspolaze sa tim podatkom.Logika je da Zrinja ne bi trebao dobiti licencu bez obzira sto ima jednog svog clana u Komitetu.Rosas7 je napisao/la:zrinja nije niti jednom igracu duzan,ne moze biti zbog toga,jedin0 zbog neceg drugog,a sumnjamivan.balic je napisao/la: Namjerno neću pominjati klubove da se ne bi neko ljutio tu ali može se znati po kriterijima. Ako si nekom igraču dužan morao si to izmiriti do 31.03 ili napraviti reprogram da taj igrač potpiše. Ako to nije učinjeno, nema licence i to izričito UEFA traži.
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Evo ga opet. Direktor u medijima.
"Nemamo još uvijek nikakvih novih zvaničnih informacija kada je ta tema u pitanju. Ono što imamo jeste pozitivno mišljenje ovlaštene revizorske kuće i nadamo se i očekujemo da će u N/FSBiH to i uvažiti", dodao je Selimović.
Da ne bude kako drugi stalno pričaju o licenci FK Sarajevo.
"Nemamo još uvijek nikakvih novih zvaničnih informacija kada je ta tema u pitanju. Ono što imamo jeste pozitivno mišljenje ovlaštene revizorske kuće i nadamo se i očekujemo da će u N/FSBiH to i uvažiti", dodao je Selimović.
Ukoliko bude sve čisto, kako kažu, onda se ne moraju brinuti. FK Sarajevo o licenci već danima priča. Šta će im to? Malo, malo pa o licenci. Meni pravo smiješno.ekran je napisao/la:Evo ga opet. Direktor u medijima.
Drugi klubovi tu licencu skoro i ne spominju, osim Gracića, nakon što je prozvan od strane Sarajeva.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Pozitivno misljenje ovlastene revizorske kuce je svakako nesto sto postoji i to je fakat.Mislim da je to definitivno u redu sto se tice poslovanja kluba u prosloj godini.No to nije i jedina stavka koju uefa trazi i na osnovu koje se moze dobiti licenca za igranje u evropi.Naravno da ce savez uvaziti izvjestaj revizorske kuce,pogotovo zato sto je pozitivan ili malo negativan,ali uz objasnjenja koja su realno postojeca i gdje su vraceni neki dugovi,pa je zbog toga klub poslovao malo negativno.No to nije bitan problem,taj revizorski izvjestaj nije upitan.Pa i na press konferenciji su ljudi jasno rekli da postoje dugovi koje oni u ovom trenutku ne mogu rijesiti.To je kljucna recenica.A oni se nadaju da ce savez izdati licencu na osnovu revizorskog izvjestaja.Kao i da ce dugovi vremenom biti rijeseni.Postoji samo jedno pitanje,na koje je uefa,a ne savez,jer savez mora poslusati uefu,dakle pitanje na koje uefa ima jasno pravilo i ne daje odstupanje tu ni sekundu.Da li klubovi imaju dugove i poslije dogovorenog datuma,a da ti dugovi nisu potpisani reprogramom.Sto znaci,ako do tog datuma,postoje takve vrste dugova kod klubova,onda revizorski izvjestaj kao takav nije osnova za licencu,nego doticni klub ostaje bez licence.Vrlo brzo cemo vidjeti da li i kakvi dugovi postoje kod nasih klubova,jer je sa poreznom upravom takav dogovor uspostavljen sa svim klubovima.Ostaju jos dugovi kod klubova koji su upitni a da nisu napravljeni reprogrami,tj.da ih ostecene stranke nisu potpisale.ako ima i jedan mali dug a da nije potpisan do datuma do kojeg je trebalo,klub ne bi trebao dobiti licencu,ako bude sve po pravilima.ekran je napisao/la:Evo ga opet. Direktor u medijima.
Ako je npr. istina da je Zrinjski ostao duzan Djuricu i da nije dogovoreno sa tim igracem,pa i ta cifra od 20 000,bice onda problem za njih i nece moci to sada platiti.Jedino u slucaju zalbe,pa da se nesto izmajmunise po tom pitanju.Po ovako strogim pravilima,naravno ako je istina,tu ce Zrinjski da popusi licencu.Bas kao i svi klubovi koji imaju bilo kakav problem,pa da je on i 500 km veliki odnosno mali.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Evo i nas predsjednik javno prizna da se Nedicu nije platilo cak ga nema ni u papirima a koliko ih jos ima ne zna.
Boze sacuvaj mi smo se pogubili i neznamo gdje idemo.Evropo ne cekaj na nas.
john12 je napisao/la:Evo i nas predsjednik javno prizna da se Nedicu nije platilo cak ga nema ni u papirima a koliko ih jos ima ne zna.
Ma nije to. Čovjek lijepo kaže ne važi presuda

Boccacio,u pravu si.Iz godine u godinu se pooštravaju kriteriji od strane Uefe,koje opet savezi htjeli to ili ne moraju ispoštovati.Mislim da Sarajevo nije do datog roka a on je bio 31.03,nije riješilo dugovanje niti potpisalo reprogram sa:Nedićem,Musemićem,Turkovićem,Krupincem i mislim sa Karićem.Tu leži najveći problem koji oni pokušavaju prebaciti na savez,te sa ovom non -stop pričom oko licenciranja skreču sa teme i zamajavaju samo svoje navijače.Sami su svjesni toga da ako je ovo tačno da nisu riješili dugovanja prema gore navedenim da od licence a samim tim i igranja u Europi ove godine nema ništa.
- Armageddon2012
- Kontakt:
jel ovo za licencu FKS nešto ozbiljno,ili je sprdnja kao u Srbiji,gdje FS nije izdao licencu za Evropu Zvezdi i Partizanu,ali će im naravno 30 maja izdati milijardu posto?
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
Ako sam dobro upoznat u Srbiji niko nije dobio licencu tako da će sigurno ublažiti stvari. Neko državu treba predstavljati u Evropi. To je interes i saveza.Armageddon2012 je napisao/la:jel ovo za licencu FKS nešto ozbiljno,ili je sprdnja kao u Srbiji,gdje FS nije izdao licencu za Evropu Zvezdi i Partizanu,ali će im naravno 30 maja izdati milijardu posto?
vidjet cemo na kraju sezone,ali ja mislim da se ne sale ni za jedan klub,zato su ovako brzo svi potpisivali reprogram dugovaArmageddon2012 je napisao/la:jel ovo za licencu FKS nešto ozbiljno,ili je sprdnja kao u Srbiji,gdje FS nije izdao licencu za Evropu Zvezdi i Partizanu,ali će im naravno 30 maja izdati milijardu posto?
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Inače malo malo pljuješ po Sarajevu, ne valja ovo ne valja ono, sačekaj brate fino da se kaže dobili, nisu dobili i ima li se pravo žaliti ( vjerovatno ima, eno ti primjer u Srbiji ) pa ako ne dobiju i ja ću pljuvat po toj istoj upravi. Do tada sabura ne samo za Sarajevo nego za sve klubovealeksandar_veliki je napisao/la:boccaccio je sve objasnio, mislim da bordo momcad nece dobiti licencu, jer do 31. marta nisu se dogovorili sa onima koji su ih dobili na sudu. Recimo, u Hrvatskoj te radi toga izbacuju iz Lige, tako da sve ovo sto se prica od strane Rizvanovica je suplja. Covjek veze nema, odnosno zna on sve to dobro, no pokusava muljati sa nekom revizorskom kucom. Zaboli UEFA-u misljenje revizorske kuce, imas li dugova ili nemas, to je glavno pitanje. Mislim da su i oni svjesni toga, pa se stalno potzeze ova prica. Na kraju, ljuudi koji su u klubu nisu za to krivi, jbg, ali kad dodjes na celo kluba pokupis i ono dobro i ono lose sto su napravili oni ispred tebe. Zaslosno, ali ukoliko Sarajevo dobije licencu siguran sam da ce izbiti novi skandal u bh. fudbalu i da ce pojedini klubovi ici i do UEFA-e, pa i onog famoznmog suda u Cirihu, cini mi se da je taj zadnji.

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
-
- Kontakt:
Lik je napisao/la:Inače malo malo pljuješ po Sarajevu, ne valja ovo ne valja ono, sačekaj brate fino da se kaže dobili, nisu dobili i ima li se pravo žaliti ( vjerovatno ima, eno ti primjer u Srbiji ) pa ako ne dobiju i ja ću pljuvat po toj istoj upravi. Do tada sabura ne samo za Sarajevo nego za sve klubovealeksandar_veliki je napisao/la:boccaccio je sve objasnio, mislim da bordo momcad nece dobiti licencu, jer do 31. marta nisu se dogovorili sa onima koji su ih dobili na sudu. Recimo, u Hrvatskoj te radi toga izbacuju iz Lige, tako da sve ovo sto se prica od strane Rizvanovica je suplja. Covjek veze nema, odnosno zna on sve to dobro, no pokusava muljati sa nekom revizorskom kucom. Zaboli UEFA-u misljenje revizorske kuce, imas li dugova ili nemas, to je glavno pitanje. Mislim da su i oni svjesni toga, pa se stalno potzeze ova prica. Na kraju, ljuudi koji su u klubu nisu za to krivi, jbg, ali kad dodjes na celo kluba pokupis i ono dobro i ono lose sto su napravili oni ispred tebe. Zaslosno, ali ukoliko Sarajevo dobije licencu siguran sam da ce izbiti novi skandal u bh. fudbalu i da ce pojedini klubovi ici i do UEFA-e, pa i onog famoznmog suda u Cirihu, cini mi se da je taj zadnji.
Žalba je ako misliš da si nešto ispunio a oni nisu uzeli u obzir. Tu kod nas vidimo da neki priznaju kako nisu ispunili, ali što kažeš, sačekajmo da vidimo.
@ivan.balic
Ne možeš ti ni Aco niti ja govorit ovi će dobiti ovi neće, nemamo uvid ni u kakvu dokumentaciju, a svi bi da pametujemo nešto. Kad bude vrijeme zna će se ko je dobio ko nije i zašto i ima li šanse da se to ispravi. Do tada je sve šuplja realno.
Ne možeš ti ni Aco niti ja govorit ovi će dobiti ovi neće, nemamo uvid ni u kakvu dokumentaciju, a svi bi da pametujemo nešto. Kad bude vrijeme zna će se ko je dobio ko nije i zašto i ima li šanse da se to ispravi. Do tada je sve šuplja realno.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
-
- Kontakt:
S dosta toga što kažeš slažem se. Ne možemo ništa reći sa sigurnošću. Samo imamo pravila pred sobom, svuda na netu, znamo rokove, ljudska smo bića i znamo izvući zaključke. Nije problem licenca više, meni su čudne izjave nekih ljudi na pozicijama koje im trebaju biti čast u tako velikom klubu. Oni se baš zezaju prije svega sa navijačima. Primjer kada Rizvanović za milione ljudi u novinama kaže da ne važe sudske presude. Reci mi vjeruješ li mu to, molim te?Lik je napisao/la:@ivan.balic
@aleksandar_veliki
Znaš ti na šta ja mislim, ne mislim samo na ovaj tvoj post nego inače sve nešto negativno pišeš o FKS u najmanju ruku kao da si ti navijač tog kluba ( nemoj mi samo reći de nađi mi šta sam rekao, ne pada mi na pamet ) Što se tiče ovih gore pobrojanih ljudima se duguje da li će se uspjeti dogovoriti sa svima vidjećemo ( Musemić se dogovorio već )
Ako važe ista pravila za sve, a važe reci mi kako će klubovi iz Srbije dobiti licencu ? Pa logično je žaliće se ispuniti ono što nisu i dobiće, 31. 3 nije kraj, poslije toga postoji drugostepena komisja. Tako nešto slično će vjerovatno biti i kod nas i vazda je bilo i za evrpske tekme i za licencu za našu ligu, prvo ne ispune pa se žale i dorade nešto pa ispune, ali eto vrijeme će pokazati sve.
Znaš ti na šta ja mislim, ne mislim samo na ovaj tvoj post nego inače sve nešto negativno pišeš o FKS u najmanju ruku kao da si ti navijač tog kluba ( nemoj mi samo reći de nađi mi šta sam rekao, ne pada mi na pamet ) Što se tiče ovih gore pobrojanih ljudima se duguje da li će se uspjeti dogovoriti sa svima vidjećemo ( Musemić se dogovorio već )
Ako važe ista pravila za sve, a važe reci mi kako će klubovi iz Srbije dobiti licencu ? Pa logično je žaliće se ispuniti ono što nisu i dobiće, 31. 3 nije kraj, poslije toga postoji drugostepena komisja. Tako nešto slično će vjerovatno biti i kod nas i vazda je bilo i za evrpske tekme i za licencu za našu ligu, prvo ne ispune pa se žale i dorade nešto pa ispune, ali eto vrijeme će pokazati sve.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Na žalost ni u te sudske presude nemam uvida, vjerovatno se na neke možeš žaliti, a na neke ne ( Gutić, Arsenijević ) vjerovatno je mislio na to da nisu sve pravosnažne. Vidjećemo, ovdje isto kao i za licencu možemo samo naglabati.ivan.balic je napisao/la:S dosta toga što kažeš slažem se. Ne možemo ništa reći sa sigurnošću. Samo imamo pravila pred sobom, svuda na netu, znamo rokove, ljudska smo bića i znamo izvući zaključke. Nije problem licenca više, meni su čudne izjave nekih ljudi na pozicijama koje im trebaju biti čast u tako velikom klubu. Oni se baš zezaju prije svega sa navijačima. Primjer kada Rizvanović za milione ljudi u novinama kaže da ne važe sudske presude. Reci mi vjeruješ li mu to, molim te?Lik je napisao/la:@ivan.balic
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
- benfica1923
- Kontakt:
Pozzz..jel istina da sarajevo ence dobiti licencu,radi neki veliki dugova???Tako sam cuo ovi dana....
Mislim da ovdje treba napraviti razliku izmedju dugova kod nas i na zapadu sto je neko spomeno.U principu osnovna razlika(a cinjenica je da su velkki najvise duzni) je kome je ko duzan.Kod nas je dug najcesce prema igracima,drzavi na ime poreza,zdravstveno i mirovinsko osiguranje,pojiedinim firmama koje su izvodile radovd na stadionima i slicno.
Klubovi vani su duzni jedino i iskljucivo bankama koje su zasticene hipotekarnim kreditima i da se ti krediti ne vracaju plijenila bi se imovina i islo u stecaj,bilo je slucajeva.Sto klub ima bolje rezultate vise je sponzora,gledalaca,marketinga i lakse se vracaju rate i dobijaju novi krediti za kupovinu igraca....vrlo jednostabno zar ne?
Klubovi vani su duzni jedino i iskljucivo bankama koje su zasticene hipotekarnim kreditima i da se ti krediti ne vracaju plijenila bi se imovina i islo u stecaj,bilo je slucajeva.Sto klub ima bolje rezultate vise je sponzora,gledalaca,marketinga i lakse se vracaju rate i dobijaju novi krediti za kupovinu igraca....vrlo jednostabno zar ne?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.