GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi A?

Poljska
35
27%
Grčka
8
6%
Rusija
68
53%
Češka
18
14%

Ukupno glasova: 129

raul-zakon
Kontakt:

Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka

Post Postao/la raul-zakon » 05 jun 2012, 01:44

Hare_BvB je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la:Dobar gol, samo mi nije jasno koji qrac igraju prijateljsku sa Andorom par dana prije EURO? :roll:

Pa nisu u grupi sa Lihtenštajnom, Luksemburgom i San Marinom. :mrgreen:
Bildaju samopouzdanje i loze Grke, jer ovi sigurno ni Igmanu iz Konjica ne mogu uvaliti 4 komada. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ne diraj mi matični klub, biće belaja ! :mrgreen:
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 06 jun 2012, 14:23

Elegantni fudbal Grcke mi se oduvijek svidjao, mislim da ce rutinski osvojiti ovu grupu.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 06 jun 2012, 20:40

Grci mogu tu dobro napravit ne reda, sve otvoreno, iako navijam za Poljsku i Rusiju moji favoriti!
Fi hajati.
GO Bosno.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 06 jun 2012, 22:31

Ma poljaci će vjerovatno biti prvi u ovoj grupi predvođeni dvojcem iz BVB-a(Jakubom Blaszczykowskym i Robertom Lewandowskim) U OVOJ GRUPI NAVIJAM ZA POLJAKE 8-)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jun 2012, 17:14

Nadam se prolazu Poljske i Rusije. Mislim da ce te 2 ekipe voditi borbu za prvo mjesto :D Inace neatraktivna grupa i velika sansa za domacine da naprave dobar rezultat
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 08 jun 2012, 10:34

Ma poljaci ce dogurati do polufinala :D

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jun 2012, 11:20

Eh, došli smo do najzanimljivije grupe, ali ne po imenima selekcija i reputaciji, nego po hajmo reći ravnopravnosti u kvalitetu između skoro svake selekcije.

Dakle, karavan predvodi Poljska. Domaćin ovogodišnjeg EP-a, selekcija od koje tamošnje stanovništvo očekuje konačno zapažen rezultat, a ovoga puta imaju potkrepljenje za svoje želje i nade. Smuda je napravio odlično selektiranu ekipu koju predovid trio iz Borussije Dortmund (Lewa - Kuba - Piszczek :mrgreen: ), ali i nekoliko drugih individualaca koji bi mogli donijeti prevagu na stranu graničara između Ruske Federacije i Njemačke. :mrgreen:
Definitivno su raspoloženi, to dokazuju i prijateljske utakmice, a start i ujedno prva utakmica dugo najavljivanog prvenstva će za njih biti od presudne važnosti. Ako dobro počnu u grupi, dobro će i završiti. ;) Očekujem ih na drugom mjestu u ovoj grupi, a nimalo se ne bih iznenadio ako bi završili kao prvi (u Grupi A, naravno :mrgreen: ).

Dolazimo do Grčke. Šta reći a da se već ne zna - vječiti autsajderi. Međutim, ovoga puta vjerovatno u težoj situaciji doli ikad prije. Zemlja im je u velikoj recesijskog krizi, došla je ta smjena generacija koja tek postepeno daje uspješne rezultate, a pored svega toga nade Grka u matici nisu spasnule niti malo. :lol: Fernando Santos i ekipa su uvjereni u dobar rezultat, a to bi za njih svakako bio i prolazak u četvrt finale. Naravno, pitanje je kako će porugalski šmek i grčka krutost i grubost ići zajedno, tj. da li će recept ipak zadovoljiti ili će biti nuspojava. :mrgreen: Uglavnom, želimo im sreću.

Eh, sada smo došli do Ruuusije. :mrgreen: Prošlo EP su bili oni pravi, majstorski su odigrali i izbacili Nizozemsku :shock: , ali ih je onda rasula Španija. Kadar im nije mnogo izmjenjen u odnosu na onaj od prije 4 godine, i dalje su opasni na svim poljima. Igrači su većinom iz Ruske lige, koja je sve bliže Ligi petice i mnogi kvalitetni igrači mahom biraju Rusiju kao novu destinaciju. Napad im je posebnu ubojit, mogu raspaliti kontru kada god žele, a na golu imaju odlične vratare. Odbrana i veza su i više nego solidne, a od njih se zaista s punim pravom očekuje mnogo. Po mom skromnom sudu, oni će završiti na prvom (ili u najgorem slučaju drugom) mjestu grupe, a očigledno je da će ih u tom slučaju u narednom krugu dočekati ekstra težak protivnik. Svjedoci smo i da Dick Advocaat govori o ulozi autsajdera (što nije tačno), te da je to najvjerovatnije način da skine teret koji igrači nose na plećima.

Eto, ostala je još Češka Republika, repka koja je kroz baraž s Crnogorcima ostvarila pravo za nastup na Evropskom prvenstvu 2012 u Poljskoj i Ukrajini. Prva uzadnica im je definitivno Petar Cech, te već 7 godina ako se ne varam najbolji fudbaler Češke. Imaju i igrači tipa Rosicky, Rezek (čuvena simulacija penala protiv Škotske :mrgreen: ), Baroš koji mogu biti važna karika u lancu Bilekovog tima. Definitivno će biti tvrd orah, ali šanse su im evidentno male za prolaz dalje. Ne treba se iznenaditi ni ukoliko ih vidimo na dnu, rame uz rame s Grcima. :o

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 08 jun 2012, 11:29

Poljaci i Rusi !
.. grke ne volim zbog nacina igre ali bi se mogli izvuc i onda ne bi ni gledao njihove tekme :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 08 jun 2012, 11:29

JAKUB BLASZCZYKOWSKI, kapetan Poljske i sjajno desno krilo Borussije Dormtund, uoči početka Eura i prije prve utakmice protiv Grčke, progovorio je o stravičnoj traumi iz djetinjstva.

Kuba, kako ga zovu i kako mu piše na dresu njemačkog prvaka, imao je samo deset godina kada je njegov otac Zygmunt na smrt izbo njegovu majku Annu. Bio je svjedok brutalnom ubojstvu nakon čega od šoka pet dana nije ustao iz kreveta. U malom selu Truskolasyju kasnije su ga odgajali baka i ujak.

"Nikad neću shvatiti zašto se to dogodilo. Uvijek ću se pitati "zašto". Do kraja života ću morati živjeti s tim", govori Kuba.

"Ranije u životu o ovome nisam htio pričati. Pokušao sam zaboraviti, ali nisam mogao. Ali sada sam dovoljno sazrio da mogu govoriti o tome", kaže Blaszczykowski koji svaki dan čita Bibliju i svaki pogodak posvećuje tragično preminuloj majci.

Priznaje da mu je to što je predani katolik pomoglo da se lakše nosi sa užasnom nesrećom, jer osim što se svakodnevno moli, a Biblija mu je najdraže štivo, član je zajednice "Ne stidim se Isusa".

"Moja majka me čuva. Imao sam problema u životu, ali prevladao sam ih. Osjećam da je to zato što mi majka pomaže."

Otac Zygmunt je proveo u zatvoru 15 godina, a pušten je lani. Preminuo je prošli mjesec, a Jakub mu je došao na sprovod iako s njim nije progovorio ni riječ nakon tragičnog događaja. Danas je najviše zahvalan baki Felicji Brzeczek.

"Bez nje sam mogao skrenuti na krivi put u životu. Pokušavam je učiniti ponosnom jer je za mene i brata napravila velike stvari" zaključio je Blaszczykowski.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 08 jun 2012, 14:17

Ja navijam za Ruje i Čehe
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 08 jun 2012, 15:55

Poljaci i Rusi moji favoriti i Češka može proći , Grke nikako ;)
Čujem ovi koji su u Poljskoj da je narod cool sve pozitiva dobra usluga hrana sve normale ;)
Poljacima sretno,složni su jednostavni imaju tim i kao domaćinima sve naj ! ;)

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 08 jun 2012, 16:26

Za manje od 2 sata pocinje POLJSKA,Lewa daje gol na asistenciju Kube ili Pisczeka! :lol:
Jbg ipak zbog njih gledam Poljsku i zelim da odu sto dalje,razumljivo! :D

IvanCro
Kontakt:

Post Postao/la IvanCro » 08 jun 2012, 16:42

Volio bih da prođu Poljaci i Česi, ali mislim da će Rusi zauzeti jednu od prve dvije pozicije. ;)

Grke mrzim iz dna duše. Jedino dosadnije od njihovih utakmica su turske sapunice.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 08 jun 2012, 17:02

Poljska (4-2-3-1): Szczesny; Boenisch, Wasilewski, Perquis, Pizsczek; Polanski, Murawski; Rybus, Blaszczykowski, Obraniak; Lewandowski.

Grčka (4-3-3): Chalkias; Holebas, A Padadopoulos, Papastathopoulos, Torosidis; Maniatis, Karagounis, Katsouranis; Ninis, Gekas, Samaras.

'Ajmo Poljskaaaa!
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 jun 2012, 17:29

Nadam se da ce Poljska pobjedit bagru. Ocekujem malo golova...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 08 jun 2012, 17:30

DaBogda ispale sve 4 ekipe : D
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 08 jun 2012, 17:30

Ocekujem vise od 4 gola na ovoj tekmi
Thomas Müller - Fußballgott

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 jun 2012, 17:31

Ajmo Poljaci i Rusi :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 jun 2012, 17:32

Hoce Pape gledat utakmicu?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 jun 2012, 17:37

Imam neki predosjecaj da ce Rusija da izdominira ovu grupu, iza njih Ceska.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.