Čak 16 klubova, lijepo je vidjeti ekspanziju.

A nije da ih je puno ljudi pratilo intenzivno, mozda 4-5 osoba na ovom forumu...Al pashino je napisao/la:ovo svi prestali pratiti ,a zene igraju u 16
Djevojke su vec imali zapazene rezultate za nase prilike i opet posjete nije bilo. Ako ce ljudi poceti pratiti djevojke samo zato sto su sada dio te porodice, ne vidim svrhu? Pa ti ljudi onda ne dolaze zbog fudbala ili djevojaka vec samo da se hvale kako SD Sarajevo ima klub i u zenskoj ligi prvaka. Barem neko moje misljenje. Ali slazem se da ce imati bolje uslove, no isto tako smatram da su se same trebale boriti za iste jer je bilo mogucnosti. Drago mi je da ce ovo sa sobom povuci vece medijsko pokrivanje djevojaka. Nadam se da ce BHT (ili bilo koja druga BiH TV kuca) jednom shvatiti da se igra i zenski fudbal pa prenositi koju utakmicu, pogotovo jer se kvalifikacije veoma cesto igraju u Sarajevu, a djevojke su vec prolazile u Round of 32 tako da je sasvim ocekivano da mogu opet ostvariti taj uspjeh.TETRAPAK je napisao/la:Da su imale kakvu podrsku grada ili klubova iz grada do sada ja bi i razumio. Ali nisu, niti bi je ikad i dobile. Ovo je jedini nacin da klub dignu na novi nivo. Ako se ovo odradi kako treba kroz nase SD moglo bi kroz neko vrijeme i vise ljudi da ih prati.
Pa vidis, razlikujemo se u ideologiji. Ja pratim fudbal (ruku na srce, za sada prvenstveno samo u Evropi kada je rijec o ostalim klubovima iz Sarajeva iako znam nekad i ligaske utakmice otici pogledati), pa ko god igrao. Ali navijam samo za Željezničar. Nije mi potrebno da neko bude dio kluba za koji navijam da odem isti pratiti. Ako sam vec u mogucnosti da placam te karte (a vjerujem da ima takvih osoba na ovom forumu) onda sam duzan da pomazem opcenito sportu u Sarajevu, a ne samo jednom klubu. Bolje mi bude na tim utakmicama nego u 'Štrosi'. Ponekad idem gledati i klupski rukomet i kosarsku. Razlog zasto ne pratim seniorske reprezentacije jeste trenutno zbog pretjerane potraznje kada je rijec o svim sportovima gdje vidim da ce vec sve karte biti kupljene tako da je svejedno da li sam ja u pitanju ili neko drugi (ne zelim da se borim za ulaznice). Jedan sam od rijetkih koji odlazi na sve utakmice U17, U19 i U21 fudbalske reprezentacije BiH (muske i zenske) kada igraju u Sarajevu, ponekad i druge sportove za ove mladje uzraste cisto da pruzim podrsku jer smatram da je to moja obaveza kao gradjanina ovog grada. Znalo nas je na U17 utakmici zenske reprezentacije da bude bukvalno 30-40 na istoku Koševa. Sve osobe koje sada odjednom pocnu pratiti SFK 2000 cu licno smatrati licemjerima iako znam da moje misljenje tu nije relevantno iako sam uz te djevojke jos od 2011.TETRAPAK je napisao/la:Pa logicno je da cemo pratiti ako je nas klub. Mene licno ne interesuju ni malo neke RK ni KK Bosne, samo Sarajevo. I repku nam gledam samo na TV. Shvatam ja tebe sta pricas, ali muski klubovi sa navijacima koji su propraceni puno vise od njih ne mogu do para. One jos teze bez neceg ovakvog.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.