PROTESTI protiv odigravanja utakmice izmedu RS-a I Srbije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Bijeljina055
Kontakt:

Re: PROTESTI protiv odigravanja utakmice izmedu RS-a I Srbij

Post Postao/la Bijeljina055 » 26 jun 2013, 09:40

reptile je napisao/la:
Bijeljina055 je napisao/la:Alo ba ajde vi malo iz FBIH se otreznite se od vasih smjesnih prica! :shock: Kakvi su slijepi misevi vas oko glave spopali,jel od vutre ili teskih droga?
Cemu ovolika drama :x .
Morate shvatiti da FSNSBIH nije nastao sam od sebe, vec je nastao dobrovoljnim udruzivanjem FSRS i NSFBIH.I onda tu nema problema.RS=Katalonija i to je to.Prijateljska utakmica a vi odma teorije zavjere.
Jarane, sa srecom. Od srca ovo kazem. Problem je u tome sto neki ljudi ne misle da je RS ista poput Katalonije, al slazem se ako Kosovo dobija repku onda je logicno da tako nesto bude u RS-u. Kolko god to smetalo mnogima, tako je kako jeste. Samo se bojim da cemo ovim putem dobiti repku Vojvodine, Sandzaka i slicno.

RS-ovci su Bosanci. Znam da to nekima smeta al ****, vi nasi i mi vasi. Tako nas svi u svijetu gledaju sem nasih komsija. Sto se mene tice, Bujrum nek se razvija fudbal u RS jer to je benefit na dvije strane. Momci ce imati sansu da igraju za dvije repke i ko se sa tim moze buniti? Na kraju dana ce opet biti pod krovom Bosne i Hercegovine. Simpaticno bi bilo kada bi jos vise raje iz RS-a dolazilo na tekme A repke BiH i podrzavalo nase igrace umjesto sto su u zadjih par godina navijali za Grcku, Rusiju i slicno.

Tesko ce i jedan Bosnjak navijati za RS al eto, opet kazem, ovo je absurdno-prirodan slijed dogadjaja nakon Dejtona i niko (sem Fife?) vam ovo ne moze zabraniti. Ostatak nas moze ce se tajno nadati da nece biti provokacija na tribinama na racun BiH.
Jel Kosovo nedavno dobilo odobrenje da igra prijateljske utakmice,doduse mlade selekcije,bez obiljezja i zasatve ali pod nazivom Kosovo.Drugo,u BIH nema Bosanaca,odnosno i ako postoje oni pripadaju redu ostalih,odnosno u BIH zive tri naroda,Bosnjaci,Srbi i Hrvati.Trece mozda bi i raja navijala za BIH kada bi ta reprezentacija BIH svoje utakmice igrala i u B.Luci,Mostaru.Bijeljini,Sirokom a ne samo Zenici ili Sarajevu.E sto ne igraju to oni sami najbolje znaju.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 26 jun 2013, 09:42

gringobih je napisao/la:
EvoMene je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Sramotna odluka našeg saveza s tim prije jer se zna namjera istih radi čega se uopće i igra ta revijalna utakmica. Mislim da se ne bi skoro niko ljutio da igraju utakmicu sa nekom random repkom ili ekipom, ali Srbija :roll:

Recimo rs i BiH, ali ne, oni baš Srbiju.

Čista provokacija i ništa više. Inače su poznati kao veći Srbi nego oni u Srbiji.
I time se ponosimo. ;)
Bit ces ti ponosan kao sto su ponosni Indijanci u SAD-u...

Polahko, polahko, Beograd je bio glavni grad za 6 republika i dvije pokrajine odnosno 22 miliona ljudi, pa je lagano izgubio jednu(2 miliona ljudi), pa drugu(4,5), pa trecu(2,5), pa cetvrtu(4), pa petu(0,7) republiku, zatim izgubio srce Srpstva Kosovo(2) pa lagano gubi Vojvodinu(2,3)....A znas zasto?
Zato sto se ponose istim stvarima kao i ti...;)

Temu treba zatvoriti...
Osim je ovaj savez sastavio i osnovao i ja ne sumnjam u ispravnost njihovih odluka... ;)
Osim kada je Pape u pitanju... :D sala mala, no hard feelings.

Nego, istini za ljubav, mnogima u FBiH i Bosnjacima u dijaspori ovo nece biti nimalo drago, no mislim da je radi medjusobne tolerancije i suzivota bitno da se RS-u dopusti da ponekad odigraju neku revijalnu utakmicu. Naravno, sve iznad toga se nebi trebalo tolerisati.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 26 jun 2013, 09:42

avlami97 je napisao/la:
Bijeljina055 je napisao/la:Alo ba ajde vi malo iz FBIH se otreznite se od vasih smjesnih prica! :shock: Kakvi su slijepi misevi vas oko glave spopali,jel od vutre ili teskih droga?
Morate shvatiti da FSNSBIH nije nastao sam od sebe, vec je nastao dobrovoljnim udruzivanjem FSRS i NSFBIH.I onda tu nema problema.RS=Katalonija i to je to.Prijateljska utakmica a vi odma teorije zavjere.
Lupaš gluposti. Nisi dobar.
Ovo je dokaz koliko se ti razumijes o NSFSBIH.Procitaj statut saveza pa onda nesto komentarisi!

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 26 jun 2013, 09:44

baby steps...

Ako RS zaista dobije ovu sansu onda bi logicno bilo da NBiH forsira tekme BiH u Banja Luci. Izgleda da ce ovo ici onim putem gdje svi dobiju po jedan samar. Jednostavno ne moze drugacije. Moraju na kraju dana svi biti zadovoljni na neki nacin a nema tersa ko tersa iz BiH pa haj.. dajte solucije da izadjemo iz gluposti. :mrgreen:
shandrlike-tandrlike

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 jun 2013, 09:45

Katalonija I baskija su drzve okupirane od strane spanije nekoliko stotina godina dok je rs okupirani dio bih a to su 2 razlicita pojma I nevjerovatno je da neko moze da poredi ovo dvoje.ili kosovo koje je priznata drzava od strne 2 trecine svijeta. Ovo je nista drugo do politicki cin svetosavskih mitomana koji I dan danas sanjaju o velikoj srbiji...sanjajte I dalje...iskreno se nadam da ce uefa odbiti ovo I da ce bh srbi I u buduce masovno igrati za srbiju.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 26 jun 2013, 09:48

Bijeljina055 je napisao/la:
reptile je napisao/la:
Jarane, sa srecom. Od srca ovo kazem. Problem je u tome sto neki ljudi ne misle da je RS ista poput Katalonije, al slazem se ako Kosovo dobija repku onda je logicno da tako nesto bude u RS-u. Kolko god to smetalo mnogima, tako je kako jeste. Samo se bojim da cemo ovim putem dobiti repku Vojvodine, Sandzaka i slicno.

RS-ovci su Bosanci. Znam da to nekima smeta al ****, vi nasi i mi vasi. Tako nas svi u svijetu gledaju sem nasih komsija. Sto se mene tice, Bujrum nek se razvija fudbal u RS jer to je benefit na dvije strane. Momci ce imati sansu da igraju za dvije repke i ko se sa tim moze buniti? Na kraju dana ce opet biti pod krovom Bosne i Hercegovine. Simpaticno bi bilo kada bi jos vise raje iz RS-a dolazilo na tekme A repke BiH i podrzavalo nase igrace umjesto sto su u zadjih par godina navijali za Grcku, Rusiju i slicno.

Tesko ce i jedan Bosnjak navijati za RS al eto, opet kazem, ovo je absurdno-prirodan slijed dogadjaja nakon Dejtona i niko (sem Fife?) vam ovo ne moze zabraniti. Ostatak nas moze ce se tajno nadati da nece biti provokacija na tribinama na racun BiH.
Jel Kosovo nedavno dobilo odobrenje da igra prijateljske utakmice,doduse mlade selekcije,bez obiljezja i zasatve ali pod nazivom Kosovo.Drugo,u BIH nema Bosanaca,odnosno i ako postoje oni pripadaju redu ostalih,odnosno u BIH zive tri naroda,Bosnjaci,Srbi i Hrvati.Trece mozda bi i raja navijala za BIH kada bi ta reprezentacija BIH svoje utakmice igrala i u B.Luci,Mostaru.Bijeljini,Sirokom a ne samo Zenici ili Sarajevu.E sto ne igraju to oni sami najbolje znaju.
Ajde ne pretjeruj sad, majke ti. Ne mogu se igrati utakmice reprezentacije tamo gdje se pokazuju znas vec kakvi transparenti, pale nase zastave i gdje zapravo skoro niko ne navija za reprezentaciju - sto je naravno golemi apsurd, jer u toj reprezentaciji igraju svi narodi.

Pokazite da vam je stalo do reprezentacije BiH i ja cu prvi navijati za odigravanje jedne utakmice u Banja Luci.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 26 jun 2013, 09:49

j.ebiga, sa jedne strane ako hoće to da urade ne možeš im zabraniti, sa druge strane nije to nikako dobro, dosipanje ulja na vatru ... j.ebiga kad nam je ovako kako jeste pa sve dobiva dodatnu političku konotaciju.
najbolje bi bilo kad bi se u sportskom forumu moglo raspravljati samo sportu a ovakve stvari ignorisati, ali očito nemože...

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 26 jun 2013, 09:50

Nemoj te samo pricati o kontinuitetu RS-a zna sve sta i kako, nemoj te otvarat te historijsko-politicke rasprave, imaju autonomiju kako izborenu to se zna, ne treba sad niko previse pametan da nam objasni.

Sto se tice utakmice u Banja Luci, ja smijem ruku dat da bi stadion bio dupke pun, treba se vise odigrati ta utakmica, prvo cazinska krajina bi okupirala BL, sva krajiska dijaspora koja je protjerana dosla bi na utakmicu, pa zamislite kako bi se doseljenicke Grmeclije osjecale u Seheru kad bi vidile gro prijeratnog gradskog stanovnistva Banja Luke, ovo treba predloziti savezu, mislim da je zrelo za utakmicu u Banja Luci.

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 26 jun 2013, 09:51

Ajde ba ljudi manite se politike.Ajde da nabrojimo sastav Reprezentacije Republike Srpske,koji ce da igra protiv Reprezentacije Srbije.Ajde vi koji pratite BIH iz prvih jedanest mislim da ih barem 2/3 kandidata za dres Republike Srpske ako ne i vise.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 26 jun 2013, 09:51

Sljedeca tekma, SANDŽAK-VOJVODINA :lol: :lol: :lol:

Eki katalonci,sto oplakah od sege na sabahu :mrgreen:

Nego ko mislite da vam igra u rs repki?

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 26 jun 2013, 09:52

Milion nekakvih glupih teza, a nisu napravili igraca da valja poslednjih 15 godina.....Mnogi misle da Srbi iz rsa igraju za Srbiju, to nije tacno. Koji ej to igrac igrao u nasoj ligi i odrastao pa zaigrao za Srbiju, niti jedan....
Subotica i Kuzmanovica ne racunam jer oni su odrasli u Svicarskoj i Njemackoj.

Najbolji igrac kojeg su napravili je Vranjes, koji btw i nema sigurnu poziciju u prvih 11...Prije toga je bio Grujic...

U totalnom su kurcu, niti imaju talenta niti uslove.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 26 jun 2013, 09:52

Protestvuj jbt Pc i Srbija koga briga da li će igrat...neznam kako svako može otvorit temu na ovom forumu bez odobrenja :?
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 26 jun 2013, 09:53

Nek ste vi njima odobrili a oni se igraju sa zivotima nase djece afetim
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 26 jun 2013, 09:54

Nigdje se bolje neće osjetiti i vidjeti apsurd i nerazvijeni nacionalni identitet Srba iz Republike Srpske, kao na toj utakmici protiv Srbije. Teško je kada ne navijaš za svoje a preteško je kada te oni za koje misliš da su tvoji, ne doživljavaju i ne prihvaćaju. Neka se malo vlažni snovi ostvare u 90 min., a onda nakon sudijskog zvižduka, svi na svoje mjesto, svak' svojoj kući.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 26 jun 2013, 09:57

Bijeljina055 je napisao/la:Ajde ba ljudi manite se politike.Ajde da nabrojimo sastav Reprezentacije Republike Srpske,koji ce da igra protiv Reprezentacije Srbije.Ajde vi koji pratite BIH iz prvih jedanest mislim da ih barem 2/3 kandidata za dres Republike Srpske ako ne i vise.
Ni jedan iz A repke ti nece igrati ni za milione.....BIH reprezentacija ima pametnije poslove, predstoji najvazniji period u istoriji, plasman na SP...Bavljenje ovakvim poslovima nikome ne pada na pamet....

Tu utakmicu, ako se bude igrala ce igrati igraci iz Borca, Leotara itd itd.

Sto se tice Srba iz Rsa, nemas ni u BIH ni u Srbiji nista, osim Stevanovica i Vranjesa u BIH, a Vranjes je povriejdjen.... O Bosnjacima da i ne pricam, zar postoji neko ko moze vjerovati da ce jedan Ibisevic koga su protjerali i ubili pola familije igrati za takvu ekipu. :lol:

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 26 jun 2013, 09:59

maho_sa je napisao/la:Nigdje se bolje neće osjetiti i vidjeti apsurd i nerazvijeni nacionalni identitet Srba iz Republike Srpske, kao na toj utakmici protiv Srbije. Teško je kada ne navijaš za svoje a preteško je kada te oni za koje misliš da su tvoji, ne doživljavaju i ne prihvaćaju. Neka se malo vlažni snovi ostvare u 90 min., a onda nakon sudijskog zvižduka, svi na svoje mjesto, svak' svojoj kući.
Reci cu ti samo jedno.NASI U TOJ UTAKMICI NE MOGU DA IZGUBE.Ko za koga navija to je stvar licog izbora.PItam tebe,ako si stariji ako ne onda sljedece pitanje:Za koga si ti ili tvoj otac navijao prije 92.Pa kako onda mozes sada da navijas za BIH kada ona nije postojala prije 92.

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 26 jun 2013, 10:00

Mene samo zanima za koga ce RUSILAC da igra. Znal' iko?
shandrlike-tandrlike

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 26 jun 2013, 10:01

Pa pisaj te ih, nek igraju... ne znam sto vam to smeta..... Ko zna mozda i Srbija nekoga pobijedi, osim ako igraci iz Prijedora, Obarske, Vojkovica, Srbca i tih exluzivnih mjesta ozbiljno ne shvate utakmicu pa se i oni poigraju sa Mihinim Orlicima....

Mada UEFA 99,9999999999% nece dozvoliti ovu utakmicu, kao niti jednu dosad koja je planirana da se odigra....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 26 jun 2013, 10:02

Igrace Corluka :lol:
Bijeljina055 je napisao/la:Reci cu ti samo jedno.NASI U TOJ UTAKMICI NE MOGU DA IZGUBE.Ko za koga navija to je stvar licog izbora.PItam tebe,ako si stariji ako ne onda sljedece pitanje:Za koga si ti ili tvoj otac navijao prije 92.Pa kako onda mozes sada da navijas za BIH kada ona nije postojala prije 92.
vjerovatno je navijao za drzavu u kojoj je zivio, igrom slucaja tada je bila SFRJ, danas je BiH, Bijeljina kume nemamo mi problema s tom utakmicom, slobodno sutajte, tefiricite, klicite ratnim zlocincima i sl. sto se kaze jednom narodu hljeba i igara nikad dosta.

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 26 jun 2013, 10:04

Ova utakmica ima svega, ali samo nema onog SPORTSKOG karaktera i duha. Nego je politička stvar ;)

Neko u Banja Luku, a neko u BRAZIL :mrgreen:
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.