Paradox Games

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koji Paradox serijal preferirate?

Crusader Kings
5
10%
Europa Universalis
20
42%
Victoria
1
2%
Hearts of Iron
1
2%
East India Company
0
Nema glasova.
Neki drugi
2
4%
Ne preferiram ništa od Paradoxa
19
40%

Ukupno glasova: 48

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Paradox Games

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 okt 2013, 16:36

jbmilan je napisao/la:Na CK nema tih koloniziranja, ili bar ja nisam nasao?? Cini se EU IV bolja ?
Pojam kolonizacija u dobu od IX do kraja XV vijeka nije bio poznat. Columbo je otkrio Ameriku najranije 1492. godine.

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 02 okt 2013, 16:41

Aman al mi ga suknu :roll: Ne znam do kojeg perioda igrica ide, sta fali da je ja otkrijem :mrgreen: Jednostavno 'ne', bi bilo i vise nego dovoljno ;)
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 okt 2013, 16:41

jbmilan je napisao/la:Aman al mi ga suknu :roll: Ne znam do kojeg perioda igrica ide, sta fali da je ja otkrijem :mrgreen: Jednostavno 'ne', bi bilo i vise nego dovoljno ;)
Ja ne šukam, to nije moj stil. Ja samo dajem informacije.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 02 okt 2013, 17:48

jbmilan je napisao/la:Aman al mi ga suknu :roll: Ne znam do kojeg perioda igrica ide, sta fali da je ja otkrijem :mrgreen: Jednostavno 'ne', bi bilo i vise nego dovoljno ;)
Ne brini se. Azteci budu došli da tebe malo 'koloniziraju' tamo negdje oko pola igre.

Nego igra ko EUIV al sa ovim novim 1.2 patchem. Igra je sada sto puta bolja.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 02 okt 2013, 18:05

LBJ MVP je napisao/la:Vjeruj mi da sam i ja iznenađen.Lakša mi igra s Bosnom nego s TO.

Biće da je do toga što sam stavio lucky nations na random.(mada su se i ove inače sretne nacije dobro razvile)
Moram i ja reći, jako impresivno. Neka te ne iznenađuje što je lakše. Nekada se okolnosti poklope da odigraš jako laganu partiju sa nekom zemljom, dok drugi put sve ode k vragu, naravno ako ne radiš save scumming (nešto što u ovoj igri definitivno ne treba. Ja lucky isključim skroz. To mi je onako bezveze.

Ja sa svojom Škotskom još uvijek haram Sjevernom Amerikom i polako se širim na Karibe. Što se tiče malog broja kolonizatora, diži diplomacy tech i uzimaj ideje poput exploration i brže ćeš ih dobiti više.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 02 okt 2013, 18:12

skidam ovu igru Europa Universalis IVcini mi se veoma zanimljiva. moze li neki tutorial ili nesto da ne lutam bezveze na pocetku. da li treba neki patch ili nesto slicno :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 okt 2013, 18:12

revan je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Vjeruj mi da sam i ja iznenađen.Lakša mi igra s Bosnom nego s TO.

Biće da je do toga što sam stavio lucky nations na random.(mada su se i ove inače sretne nacije dobro razvile)
Moram i ja reći, jako impresivno. Neka te ne iznenađuje što je lakše. Nekada se okolnosti poklope da odigraš jako laganu partiju sa nekom zemljom, dok drugi put sve ode k vragu, naravno ako ne radiš save scumming (nešto što u ovoj igri definitivno ne treba. Ja lucky isključim skroz. To mi je onako bezveze.

Ja sa svojom Škotskom još uvijek haram Sjevernom Amerikom i polako se širim na Karibe. Što se tiče malog broja kolonizatora, diži diplomacy tech i uzimaj ideje poput exploration i brže ćeš ih dobiti više.
Ja opet ostavljam lucky nation uključen, volim da mi mapa makar donekle liči na historijsku.

Ima sad na originalu iron mode, nema prevare sa snimanjem ni da hoćeš. A ovako nema, al treba bit pošten. Sa Aztecima sam napravio carstvo samo takvo, a ni jednom nisam save scam radio iako preko 300 godina nisam imao vladara u punom kapacitetu, sve regent do regenta. Mada, nekoliko puta sam morao krenuti ispočetka, jer se kreće sa jedne provincije (MEIOU), pa me ljudi aneksuju.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 02 okt 2013, 18:44

Ja i igram na Iron Mode. Samo imaš ono Save on Exit plus što ti se save game ne snima na računar, nego isključivo Steam pohrani na svoj cloud.

Da ima i na CK2 takvo nešto, bilo bi super, mada i ja ne učitavam stare saveove. Kako bi inače imao super ratove kao nedavni protiv Lotharingia-e? Izvukao sam se sa ivice ponora. Ljudi se dijagonalno protežu od vrha Apeninske čizme do današnjih zemalja Beneluxa i upravo ih ta veličina koštala rata, a imali me u šahu sa svojim masivnim armijama doslovce na pragu Engleske (samo kanal da "preplivaju") i naravno nisu imali dovoljno brodova da sve prebace odjednom, dok sam ja u Italiju uspio poslati na 96 brodova oko 12.000 ljudi i u Engleskoj ostavio 4.000 naspram njihovih 36.000. Rat je bio isto šah. Oni krenu dolje, ja prebacim ljude brodovima u Low Countries i tako sve dok ih nisam iscrpio.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 02 okt 2013, 18:48

jasmin10 je napisao/la:skidam ovu igru Europa Universalis IVcini mi se veoma zanimljiva. moze li neki tutorial ili nesto da ne lutam bezveze na pocetku. da li treba neki patch ili nesto slicno :D
Imaš na ovoj temi link za manual koji sam postavio. Pročitaj to i ako ti nešto nije jasno, pitaj. Što se tiče patcha, našao sam ovo i toplo preporučujem da instaliraš: Europa Universalis IV patch 1.2

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 02 okt 2013, 19:34

moze li neko poslati dobar link za tu osvajacku igricu? :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 okt 2013, 19:47

DukeOfWellington je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Šteta što su Mameluci na padu Osmanlija postali ovako jaki.Da nije tako išao bih u obnovu Bizantije,ovako ću morati ostaviti i malo Osmanlija između nas da slučajno ne bude kakvih problema. :mrgreen:
Vidim ufur'o si se u ulogu srednjovjekovnog vladara koji juri samo za titulama :mrgreen:

Takav je bio i Tvrtko I, pa ga danas slave za narodnog heroja.
Evo uzeo sam Konstantinopolj i ne znam koga da napadam.Propade mi plan s Francuzima u kojem bih zavladao srednjom Evropom,zgazili ih Španci tako da nema pomoći sad od njih.Najvjerovatnije ću iću u pravcu stvaranja Bizantije.Evropljani se neće bunit što bijem Arape.Ali prvo ću svakako obrisat Mađare s mape,ili ih vasalizirati.Ne bi valjalo da Austrija,Poljska ili Bohemija koja se nekako uspjela oporavit,uzmu tu zemlju.

Btw na vlasti je Stjepan Tvrtko IV Kotromanić.Šteta što ne mogu davat imena vladarima,svaki bi bio Stjepan Tvrtko. :mrgreen:
Trebaju uvest i neke titule.Glupo mi ovako,vladam cijelim Balkanom a i dalje samo bosanski kralj. :roll: :mrgreen:

Imao sam zanimljiv rat za Slavoniju.Španija,Britanija,Austrija,Poljska,Mameluci i ja protiv Mađarske i Moskve :lol: Odnos snaga 20:1 :roll: Na kraju nisam htio da rušim Moskvu pa sam im dao povoljan mir.

@revan kakve novine ima taj patch?
Osjećaj kad nakon 382083082 sati igranja vidim na mapi BOSNIA preko cijelog Balkana je neprocjenjiv. :) Toga sa bilo kakvim varanjem ne bi bilo.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 03 okt 2013, 22:10

Update
" onclick="window.open(this.href);return false;

Mameluci su bili došli do Konstantinopolja čak,ali evo pomalo ih tjeram nazad. :mrgreen: Alexandrija,Jeruzalem i Rim moraju ponovo prihvatiti pravu vjeru.Za Jeruzalem i Alexandriju se ne brinem,al biće teško doći do Rima.

Volio bih kako i ove Poljake smanjit,al nemam vremena za to.

Nadam se da ću kolonizirati cijelu istočnu obalu Sjeverne Amerike,dok ću iz Južne krenuti na Asteke.

Inače ova lijepa žuta Moskva je u PU sa mnom. :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 03 okt 2013, 22:20

Ooo, zar ima nasih da igraju ove igre. :D
Ja mislio samo ja igram ovo. :lol:
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 04 okt 2013, 00:17

Mokroguz je napisao/la:Ooo, zar ima nasih da igraju ove igre. :D
Ja mislio samo ja igram ovo. :lol:
Heh, drug, navukao se na ovo još od prvog Europa Universalis naslova. Ništa ne jede vrijeme kao ove igre. :mrgreen:

@LBJ MVP

Evo ti changelog za patch.

http://eu4wiki.com/Patch_1.2" onclick="window.open(this.href);return false;

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 okt 2013, 01:11

Sviđaju mi se promjene vezane za core regije.

Hoćel se ovo primijenit i na već započete igre ili tek s novim gameom?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 okt 2013, 01:45

LBJ MVP je napisao/la:Sviđaju mi se promjene vezane za core regije.

Hoćel se ovo primijenit i na već započete igre ili tek s novim gameom?
Ako ti nije mrsko napisat' kakvih sve ima promjena na patchu...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 okt 2013, 03:00

Jel 1.2.2 zadnji patch ili ?
Celik!3,2,2.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 04 okt 2013, 11:48

AllGunsBlazing je napisao/la:Jel 1.2.2 zadnji patch ili ?
Jest, ali nemaš to na ovim piratskim siteovima. U biti je to samo hotfix (par sitnica popravljenih). Zadnje što možeš naći je 1.2 patch (ogroman u smislu promijena).

@Duke of Wllington prevelik je changelog da bi se ovdje sve pisalo. Na onom linku što sam postavio imaš sve što je promijenjeno.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 okt 2013, 14:50

Ja nasao na pb 1.2.1 170 mb i 1.2.2 170 mb. :D
Celik!3,2,2.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 okt 2013, 19:55

LBJ MVP je napisao/la: Volio bih kako i ove Poljake smanjit,al nemam vremena za to.
Nađoh vremena.Uzeo sam im sve provincije s izlazom na Crno more,odmah su na sjeveru imali dosta pobuna pa se oslobodiše Teutonci

Vodim PU sa Švedskom i Moskvom :lol:
Svjetski/evropski rat sve bliže.Austrijanci i Španci me ne mirišu,pitanje je ko će prvi napasti.Moj je plan da to budem ja.Trenutno radim na popravljanju odnosa s Britanijom jer bez njih bi me Španci i Portugalci silovali u kolonijama.Evropa je moja jer su Litvanija,Bohemija i Milan sigurno sa mnom u tom sukobu+Rusija i Švedska. 8-)

Mameluke pomalo čupam.Odvajam ih od Sredozemlja,došao sam do Gaze i oslobodio Jeruzalem.U sljedećem ratu s njima cilj mi je da se probijem do Perzijskog zaljeva i onda pravac Indija.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW, MaroonBjelave i 8 gostiju.