15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

suhi
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la suhi » 15 maj 2014, 13:40

Jednostavno rijesenje je igrati formaciju bez krila.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 15 maj 2014, 13:56

Hajde postavi formaciju, pa da vidimo kako bi izgledala varijanta bez krila.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 15 maj 2014, 14:06

Claus je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:Čuj na desnom krilu Miske hahaha Šta sve neću pročitati :D Mujdža da drži sam desnu stranu protiv Argentine? De uozbiljite se..Vedo treba na klupu, da bi imali napokon to desno krilo!!! A ne da bi lažnim krilom zamijenili sa još jednim koji još manje trči! Tu mora biti Hajrović...a te opcije protiv Irana i Nigerije koji imaju slabiji napad.
Koliko je realno da Sušić baci u vatru Hajrovića :?: Nije mu dao šansu ni u prijateljskoj utakmici, kada je ovaj bio standardan u Švicarskoj, na koji fazon da ga ubaci protiv Argentine, kada u Galati svaku drugu utakmicu posmatra s tribina :?:
Jedno je što bi Pape trebao uraditi, drugo je šta će on zaista i uraditi. Hajrović koliko god nije igrao, opet je bolje rješenje. Plus što bi Misketa trebalo ubaciti zadnjih 20ak minuta. Druge tekme Miske bi trebao igrati od prve (znači da ne sumnjam u ngeove fudbalske sposonosti), ali protiv Argentine on nema šta tražiti na krilu.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 15 maj 2014, 14:16

----------------begovic-----------------------------

-mujdza-----spahic-----bicakcic-----lulic--------

-----pjanic-----kolasinac----sejo/medunjanin--

-----------------miske-------------------------------

-----------dzeko------vedo--------------------------

Bekovi su nam dovoljno trkacki jaki da mogu igrati u ovoj formaciji,na sredini bi bili dovoljno jaki defanzivno i ofanzivno,,idealna formacija za ovu ekipu.

Jer mi moramo i protiv argentine a i nigerije dobiti bitku na sredini terena ako hocemo pozitivan rezultat.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 maj 2014, 14:20

Protiv Argentine sa jednim napadacem, Vedo mora na klupu !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 15 maj 2014, 18:02

Vedad87 je napisao/la:Jedno je što bi Pape trebao uraditi, drugo je šta će on zaista i uraditi. Hajrović koliko god nije igrao, opet je bolje rješenje. Plus što bi Misketa trebalo ubaciti zadnjih 20ak minuta. Druge tekme Miske bi trebao igrati od prve (znači da ne sumnjam u ngeove fudbalske sposonosti), ali protiv Argentine on nema šta tražiti na krilu.
Vjeruj mi, prijatelju, da sam do nedavno i ja imao takav stav. Međutim, šta korisno možemo dobiti od Izeta, obzirom kako (ne) igra u Turskoj. Njegovo ubacivanje od starta bi moglo biti kontraproduktivno, jer bi mu motiv pao u slučaju nepovoljnog rezultata (a sve su prilike da će se isti dogoditi), a Sušić bi ga zakovao za klupu. Zvjezdan je opet lucidan igrač, kojemu je lakše proći jednog igrača desno i asistirati/iznuditi faul, nego se hrvati kao trequartista i prihvatiti prevelik teret na svoju leđa. Uz sve to, desno bi imao Mensurovu pomoć, što bi igrač njegovog kalibra znao iskoristiti. A kada Mujdža ode naprijed, na desnom DM-u je Bešić koji će zaustaviti propuh dok se ovaj ne vrati (znamo da je u Mađarskoj igrao i desnog beka).

@suhi

Kažeš u više navrata da moramo dobiti bitku na sredini terena. Koliko znam, bitka na sredini se dobiva pravljenjem viška ubacivanjem pretežno box-to-box veznjaka, koji su sposobni raditi u oba smjera (a ne stavljanjem 3 kreativca u vezu, kako je Safet znao raditi protiv Slovaka i Argentinaca). Istina je da takvih nemamo puno, ali one koje imamo moramo iskoristiti. Kod tebe u formaciji imamo Kolašinca na mjestu zadnjeg veznog, iako već dugo vremena nije igrao DM-a i kojem mnogi predviđaju blistavu karijeru na poziciji lijevog beka. Druga stvar, Vedo i Džeko (dva napadača) će biti odsječena i samim tim neupotrebljiva, a s njima i Miske, kojeg bi vrlo lako udvajala čak i argentinska odbrana. To su već 3 igrača koja bez veze šetaju terenom. Dakle, dolazimo do toga da je ovo skoro ista postavka kao u prvom meču protiv Gauchosa, uz razliku da je Seo pomjeren u sredinu, a Mujdža igra umjesto Vršajevića. Da, tu je i Lulić umjesto Višće. S takvim pristupom su nas Gauchosi već razbili, tako da mislim kako nema potrebe ponovo im se nuditi i rizikovati debakl odmah na početku.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 maj 2014, 19:13

Claus je napisao/la:Koliko znam, bitka na sredini se dobiva pravljenjem viška ubacivanjem pretežno box-to-box veznjaka, koji su sposobni raditi u oba smjera (a ne stavljanjem 3 kreativca u vezu, kako je Safet znao raditi protiv Slovaka i Argentinaca).
Trenutno imamo samo jednog pravog kreativca, a to je Misimović. Pjanić se polako transformiše u nešto sasvim drugo. Mislim da će Mire napokon pokazati pravo lice, da će biti veoma koristan u oba pravca, samo nas Safet može spriječiti u tome.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 maj 2014, 19:16

15.05.2014 - 15.06.2014... Jos malo :thumbup:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 15 maj 2014, 19:22

Virtu4l je napisao/la:
Claus je napisao/la:Koliko znam, bitka na sredini se dobiva pravljenjem viška ubacivanjem pretežno box-to-box veznjaka, koji su sposobni raditi u oba smjera (a ne stavljanjem 3 kreativca u vezu, kako je Safet znao raditi protiv Slovaka i Argentinaca).
Trenutno imamo samo jednog pravog kreativca, a to je Misimović. Pjanić se polako transformiše u nešto sasvim drugo. Mislim da će Mire napokon pokazati pravo lice, da će biti veoma koristan u oba pravca, samo nas Safet može spriječiti u tome.
I Mednjanin je više kreativac nego što je box-to-box, ali dobro. Pape će napraviti od njega novog Yayu Tourea. :mrgreen: Istina je da se Pjanić polako transformiše u nešto novo, što se meni lično dopada, jer mu uloga koju mu je Garcia namijenio u potpunosti odgovara. Pored toga, uvjeren sam da on neće izgubiti kreativne sposobnosti i lucidnost, jer to je takav tip igrača; on jednostavno igra mozgom i razmisli prije svakog poteza. Da ne spominjem njegov možda i najveći atribut - prekide.

Imamo mi izbora, nije da nemamo, iako je isti sužen. Treba pažljivo odabrati igrače shodno igri protivnika, mada to ne znači da moramo odustati od igre na posjed (bez tog ne možemo, to nam je postao trademark).

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 maj 2014, 19:39

BiH prolazak treba trazhiti protiv Najdzirije i ajatolahovaca. Protiv Argentine 1 kvalitetni damage control, a sa 100% udariti tamo gde ima shanse. Najgore bi bilo istroshiti se, iskartonirati i ispovredjivati protiv gauchosa, jer ce oni najverovatnije da odu dalje (obrni-okreni) sa 9 bodova i sa mesta #1.

Mislim, to su moja 2¢.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 15 maj 2014, 19:51

True story.

Ali ima jedna druga stvar. Protiv Argentinaca se ne smije unaprijed upisati poraz. Švicarska u J. Africi nije dočekala Špance u podređenom položaju, nego su se konsolidovali i hrabro krenuli po ono što su naumili. Zato su i ostvarili pobjedu, mada ih je nedostatak sportske sreće protiv Hondurasa koštao prolaska dalje. Susret s Argentinom će, ukoliko remiziramo s Nigerijcima, biti presudan za prolazak u osminu finala. Ipak se očekuje da nam Iran ne pravi probleme, jer objektivno nemaju kvalitet da se nose s nama (niti bilo kojom drugom repkom u grupi).

Poenta je da Gauchosi imaju ozbiljno slabost u zadnjoj liniji, što se jednostavno mora iskoristiti. Prijateljska utakmica je bila dobra lekcija za budućnost, nadajmo se da ćemo popravni odraditi bolje i pritisnuti ih tamo gdje treba. Poslije će sve biti lakše.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 maj 2014, 19:57

Jeste, ali ima jedna stvar koja je razlichita u ta dva sluchaja i onemogucava jednakost toj tvojoj analogiji: Hitzfeld je imao strashan odbrambeni tim, limitiran prema napred. Shpanci su imali strashnu sredinu, ali nekonkretan napad i desilo se 0-1. ;)
Argentina, sa druge strane, ima jeziv napadachki red, a vi nemate Bog zna kakvu odbranu. Ako krenete otvorenije - mozhe da bude mnogo ruzhno. :roll:

BTW, u toj prijateljskoj nije igrao Messi, ne :?:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 15 maj 2014, 20:09

MaGiCa je napisao/la:Jeste, ali ima jedna stvar koja je razlichita u ta dva sluchaja i onemogucava jednakost toj tvojoj analogiji: Hitzfeld je imao strashan odbrambeni tim, limitiran prema napred. Shpanci su imali strashnu sredinu, ali nekonkretan napad i desilo se 0-1. ;)
Argentina, sa druge strane, ima jeziv napadachki red, a vi nemate Bog zna kakvu odbranu. Ako krenete otvorenije - mozhe da bude mnogo ruzhno. :roll:

BTW, u toj prijateljskoj nije igrao Messi, ne :?:
Nije, ali moraš shvatiti da je Sušić išao na Argentinu bez zadnjeg veznog, tj. klasičnog destruktivca, još s dva napadača. Plus smo bili oslabljeni neigranjem standardnih bočnih igrača Mujdže i Lulića, tako da nismo mogli zaustaviti njihove krilne napadače. Sada bi svi trebali biti spremni, a Bešić bi mogao u paru sa Salihovićem/Medunjaninom djelotvornije zaustavljati Argentince. A tu je i Kolašinac, kojem je prošla utakmica protiv Gauchosa bila ujedno i debitantska u reprezentativnom dresu, tako da i od njega možemo očekivati čak i više. Dakle, pozadi su Mujdža - Bičakčić - Spahić - Kolašinac (svi Bu-Li), a ispred njih Bešić s još jednim DM-om kao osigurač. To je za početak veoma dobra defanzivna postavka, za koju se nadam da će Pape izvesti na Maracanu.

I da, bliže smo mi tadašnjim Švicarcima, nego što je Argentina tadašnjim Špancima (ispostavit će se kasnije i svjetskim prvacima). Španci su bili fantastično popunjeni u svakom redu, a Argentincima je jedan segment tima prosječan.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 maj 2014, 20:30

Clause, shta god da izvede Sushic, to ce biti loshije od onoga shto ima na raspolaganju Sabella. Nemoj to nikako da zaboravish. ;)

I Hitzfeld i Antic su dobili daleko jache Espanju i Dojčland, ali to su bile senzacije za koje je bilo potrebno da Shpanci omashe brdo prilika i poluprilika, a Njemci penal i da pri tome igraju 50+ minuta sa igrachem manje. I Hitzfeld i Antic su ispali jer su kiksirali protiv loshijih i od sebe, ali i od Shpanije i Nemachke. :facepalm:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 15 maj 2014, 20:46

Dobra defanzivna postava je ona u kojoj svi osim spica imaju odredjene zadatke prema nazad, naravno neki manje neki vise. Lulic - Kolosinac odlican tandem, prije svih u defanzivi, e sada da li ce Salihovic igrati kao zadnji vezni, ostaje da vidimo. U ovom mecu Pape mora zrtvovati jednog-dva igraca (Ibisevic - ?) vjerovatno nekog iz veznog reda, jer je potreban zadnjem veznom npr. Besicu partner slicnih karakteristika, ali Medo je nekako vise orijentisan prema naprijed. Protiv ovakve repke, grijeh je imati samo jednog defanzivca u vezi..
- Ed Woodward for Prime Minister !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 maj 2014, 20:50

Kao što kaže MaGiCa, za početak kvalitetan damage control, a ukoliko se otvori situacija za nešto više, naravno da to treba zgrabiti, ali treba odigrati mudru utakmicu. Našoj odbrani su potrebni kvalitetni osigurači na zadnjem veznom, što će debelo otupiti napad, tako da smo u svim varijantama u podređenoj poziciji, prije svega zbog kvaliteta.

Ako krenemo oprezno, sa dva defanzivna vezna, ima da sijeva sa svih strana i da nas nabiju u 16-erac, ako krenemo malo ofanzivnije, hazarderski, puno smo bliže katastrofi, nego nekom pozitivnom rezultatu.

Mislim da se naša odbrana nikako ne može nositi sa nihovim napadom i da će nam trebati puno sreće da preživimo početak utakmice, kasnije možda bude malo lakše, ali taj početak me itekako brine.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 16 maj 2014, 01:14

Mislim da je jedna stvar bitnija od sastava i formacije u kojom cemo istrcati na Marakanu- a to je fizicka i psihicka priprema igraca koji ce igrati. Vecina nasih igraca igra pred punim tribinama, ali to je jedan drugi nivo ipak. Posebno je bitno kako ce reagovati ako slucajno primimo kakav rani gol.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 16 maj 2014, 01:55

Ja sam uvijek optimista... :bih:

Bosna - Argentina 1:0...Dzeko(drugo poluvrijeme)

Sastav,za mene najbolji protiv gaucosa...

--------------------Begovic-------------------
Mujdza---Bicakcic---Spahic---Kolasinac--
--------------Besic--------Salihovic----------
Hajrovic----------Pjanic--------Lulic-------
--------------------Dzeko---------------------

Napad:
--------------------Besic-----------------------
-------------Pjanic---Salihovic--------------
Hajrovic----------------------------Lulic----

Odbrana:
-------Pjanic-----Besic----Salihovic-------
--------Hajrovic------------Lulic------------
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 16 maj 2014, 02:09

Juventinisimo je napisao/la:Ja sam uvijek optimista... :bih:

Bosna - Argentina 1:0...Dzeko(drugo poluvrijeme)

Sastav,za mene najbolji protiv gaucosa...

--------------Besic--------Salihovic----------
Hajrovic----------Pjanic--------Lulic-------

Napad:
--------------------Besic-----------------------
-------------Pjanic---Salihovic--------------
Hajrovic----------------------------Lulic----

Odbrana:
-------Pjanic-----Besic----Salihovic-------
--------Hajrovic------------Lulic------------
Joj da nekom srecom pobjedimu Argentinu. Ludilo bi bilo

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 16 maj 2014, 02:16

Nebi bilo lose da mozda pogledaju snimak kad smo igrali Brazil, vrlo slican protivnik Argentini. Mislim da tu utakmicu nismo lose igrali osim preranog gola, Dzeko je tad bio u losoj golgeterskoj formi ali sve ostalo mu je bilo ok.

Znam da je Miske spor ali nemislim da smo spremni protiv veci ekipa bez njega.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.