@MozakARGUMENT je napisao/la:Pa gdje si ti papagaju bem ti grah i koridu..sta ima majkaro? Kako napreduju terapije?harishp je napisao/la: Mozambicarski ruralni ispad

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
@MozakARGUMENT je napisao/la:Pa gdje si ti papagaju bem ti grah i koridu..sta ima majkaro? Kako napreduju terapije?harishp je napisao/la: Mozambicarski ruralni ispad
Kod nas stvarno igraci rade sta hocealeksandar_veliki je napisao/la:Savez od 10 miliona je dobio oko tri miliona. Igraci su dobili pet, savez ce platiti na tih pet i ovih ostalih pet porez i Susicu ide nagrada od savezovih pet. Uzmimo tu i pripreme, pa nije ostalo ni tri. Jbg, dok je kod drugih saveza raspodjela 70:30 i 60:40 kod nas je 50:50. a i porez od love koju igraci stavise u dzep placa krovna kuca fudbala.Mozambik je napisao/la:Sve to Virtu4l nabroja sredjeno je prije dolaska Begica.
Begic za trening kamp ima zasluge koliko i ja, znaci nikakve. UEFA dala pare, prijasnji savez i komitet sredili svu papirologiju i ostale gluposti, a Begic samo presjekao vrpcu.
Osim i komitet mu u amanet ostavili savez bez marke duga. Sve probleme oko dugovanja i stetnih ugovora je rijesio komitet.
Od plasmana na SP reprezentacija dobila 10 miliona dolara, plus ostali sponzori, pare od TV prava itd...
Pala covjeku sikira u med. Dobio u amanet firmu bez dugova, i jos mu "iz vedra neba" pade 10 mil. dolara u dzep.
Zanimljivo da niko od dezurnih "dusebriznika", protivnika ili zastupnika neznalice Susica sute, ne ocituju se, jer znaju svi da su nasi na ljudskosti zakazali, kad se sjetim samo dzekine setnjevoltron30 je napisao/la:Neka se pyčkurine ugledaju na ove ljude.
http://sportsport.ba/ino_fudbal/slimani ... ama/135003" onclick="window.open(this.href);return false;
Ili na Grke! Ma znaš ti nas yebo ti nas!!!
Kad sam ja napisao da su svi zakazali prilikom nesreće sa poplavama, bio sam napadnut sa svih strana.SamoOstroINaPrvu je napisao/la:Zanimljivo da niko od dezurnih "dusebriznika", protivnika ili zastupnika neznalice Susica sute, ne ocituju se, jer znaju svi da su nasi na ljudskosti zakazali, kad se sjetim samo dzekine setnje![]()
![]()
Virtu4l je napisao/la:Kad sam ja napisao da su svi zakazali prilikom nesreće sa poplavama, bio sam napadnut sa svih strana.SamoOstroINaPrvu je napisao/la:Zanimljivo da niko od dezurnih "dusebriznika", protivnika ili zastupnika neznalice Susica sute, ne ocituju se, jer znaju svi da su nasi na ljudskosti zakazali, kad se sjetim samo dzekine setnje![]()
![]()
Nasi klubovi su bruka, nema 5 pismenih i postenih ljudi u njimaaleksandar_veliki je napisao/la:Nema Saveza u svijetu koji placa klubu pripreme ili slicno. Bio sam na zrijebanju za Premijer ligu prije par dana i prije istog je odrzan mini sastanak na kome se govorilo o Premijer ligi. Temu je otvorio Darko Ljubojevic, pricao je o BH Telecomu kao sponzoru, Brazuca loptama koje ce klubovi dobiti, otpisu dugovanja od po 10.000 KM i slicno. Dosta korektno govorio i kada je zavrsio trazio je da se u diskusiju ukljuce i predstavnici svih klubova, odnosno da dadnu neke svoje prijedloge kako pomoci Premijer ligi, klubovima. I sta se desilo? Na sastanku su bili predstavnici svih 16 klubova, a za rijec se samo javio direktor Sarajeva, dao par prijedloga, koji su uzeti k znanju. Ostali ko mulci sute, niko nista nema reci, predloziti, kritikovati. Strasno... Dakle, nije samo do Saveza, mnogo veca je odgovornost na klubovima na cijim visokim funkcijama su polupismene barabe, koje ne znaju beknuti, nesto reci...kvalitet je napisao/la:Savez mora i može puno više pomoći klubovima. Jača liga znači i jača reprezentacija, jasno k'o dan. Zašto nema nekih finanskih injekcija u klubove? Englezi (loše poređenje, ali eto) daju MILIONE klubovima na osnovu ostvarenog plasmana u ligi, nisam čuo da naši nešto dobijaju. Bar da osiguraju novac za pripreme i putovanja klubova (naravno da mislim na euro-takmičenja).
Primjer:
Zrinjski je prvak države. Šalju, na vrijeme, plan priprema Savezu i, ukoliko neka komisija koju bi trebalo osnovati to i potvrdi (odnosno uvidi da nema nikakvih "zavrzlama"), onda Savez to i plati. Kada dođe do euro-utakmica, da se bar plati organizacija domaćih tekmi i plaćanje putovanja kada se ide u goste. Realno, naši klubovi jedva pokrivaju te troškove. Zna se često desiti da se ide autobusima na sjever Evrope, ne može se tako uspjeh napraviti.
Tako nekako za sve klubove koji idu u Evropu napraviti, dati neki podsticaj njima. Također, klubovi koji tek ulaze u Premijer ligu, njima treba dati neku jednokratnu finansijsku pomoć.
Imam bezbroj ideja u glavi, ali očigledno da Savez ne mari za to. Njima je bitna SAMO reprezentacija, a ligu ko je*e. Ne može i ne valja to tako. Imaju para, lažu ako kažu da nemaju. Fakat su puno "nafatali" sponzora u zadnje vrijeme i još sad od SP-a pare. Ne može se sve u reprezentaciju uložiti, mora se misliti malo šire.
Dalje, treba nekako odrediti, ne znam kako, da uvijek imaju bar 2 igrača iz Premijer lige na spisku reprezentacije. Mi punimo kasu Hajduku i sličnim klubovima zbog nastupa njihovih igrača na Mundijalu, umjesto našim klubovima, a razlika u kvaliteti igrača je minimalna.
Sve pohvale Savezu za dosadašnji rad, ali može to puno bolje. Iskreno, očekivao sam više, ali...
Davno napisano.Virtu4l je napisao/la:Ako neko očekuje da će Premijer liga procvjetati preko noći, grdno se vara, puno veći teret trebaju iznijeti klubovi, a ne savez.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.