FIFA/Coca-Cola World Ranking

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Gistro_Bancho
Kontakt:

Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la Gistro_Bancho » 17 apr 2009, 09:04

Ma ja opet ponavljam, daBogda se mi direktno plasirali. Ne kažem ja da imamo slabe igrače ili slabog trenera, naprotiv mi imamo respektabilnu ekipu ali jako psihički labilne ličnosti u i oko reprezentacije. Ja samo kažem ne treba letiti pred rudu što bi naš naropd rekao. Uživajmo u ovim dosadašnjim rezultatima i nadajmo se da će naši dečki i nastaviti ovako, ali zašto niko ne kritikuje nego samo pišemo hvalospjeve. Mi ih sada tretiramo kao da je gotov ciklus, kao da smo se vratili sa SP. pa ljudi ima još toliko da se igra, neka hvale ali treba biti objektivan i treba reći da su igrali ko **** cijelo drugo poluvrijeme u Zenici i da ne smije doći do takvog opuštanja ako želimo da dosegnemo visine i ispunimo naš san, a to je SP ili makar baraž za SP. I turci su već na gostovanju zube polomili (u Estoniji mislim) zašto nam to ne bude primjer i svaku slijedeću utakmicu treba da odigramo 110% i onda ćemo ostvariti cilj. Umjesto toga svi već pričaju s kim ćemo igrati u baražu.... polahko ljudi ima vremena za tu diskusiju, čim osvojimo 4 boda u slijedeće dvije tekme onda ćemo po ovoj temi udarati, a do tad bolja bi tema bila, ŠTA AKO SE NE PLASIRAMO U BARAŽ????

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 apr 2009, 00:51

Gistro_Bancho je napisao/la:Ma ja opet ponavljam, daBogda se mi direktno plasirali. Ne kažem ja da imamo slabe igrače ili slabog trenera, naprotiv mi imamo respektabilnu ekipu ali jako psihički labilne ličnosti u i oko reprezentacije. Ja samo kažem ne treba letiti pred rudu što bi naš naropd rekao. Uživajmo u ovim dosadašnjim rezultatima i nadajmo se da će naši dečki i nastaviti ovako, ali zašto niko ne kritikuje nego samo pišemo hvalospjeve. Mi ih sada tretiramo kao da je gotov ciklus, kao da smo se vratili sa SP. pa ljudi ima još toliko da se igra, neka hvale ali treba biti objektivan i treba reći da su igrali ko **** cijelo drugo poluvrijeme u Zenici i da ne smije doći do takvog opuštanja ako želimo da dosegnemo visine i ispunimo naš san, a to je SP ili makar baraž za SP. I turci su već na gostovanju zube polomili (u Estoniji mislim) zašto nam to ne bude primjer i svaku slijedeću utakmicu treba da odigramo 110% i onda ćemo ostvariti cilj. Umjesto toga svi već pričaju s kim ćemo igrati u baražu.... polahko ljudi ima vremena za tu diskusiju, čim osvojimo 4 boda u slijedeće dvije tekme onda ćemo po ovoj temi udarati, a do tad bolja bi tema bila, ŠTA AKO SE NE PLASIRAMO U BARAŽ????
U pravu si ti jarane, ne treba letit pred rudu.
Nadati se treba. Sto je sigurno pored ovakvog Dzeke, i ako se Ibisevic vrati u istu formu kakav je bio do kraja prosle godine u Hoffu, napad ce biti fenomenalan. Zec jos tu. Aganovic isto rastura po Belgiji mlad decko za godinu ce biti stroj. Muslimovic nije bas u najboljoj formi al nije ni on nesto star, ima za njega jos 4-5 godina. Topic, dobar al 33-a godina.
Protiv Armenije, nece biti Miske(nazalost) al zato eto sanse Stilicu. Decko je takodjer vise nego dobar. Pjanic, Ibricic, Salihovic. Salihovic veoma dobar, kad je Ibisevic tu Sejo postane dosta jaci.
Miske, Sejo i Stilic su strasni izvodici slobodnih udaraca.
Bajramovic se polako vraca, uzlazi svaku igru u drugom poluvremenu.
Bila nam je losa odbrana, sad je solidna. Spahic kralj, Nadarevic takodje. Pandja veoma dobar, mlad bice sve bolji i bolji. Spahic ce valjda u Bundesligu, Eintracht nije los jer bilo bi dobro jer je tu Barjamovic.
Drago mi je rad i Jahica, isto je zestok igrac. Dzemo je isto dobar, momak se bori pravo.
Dzeko da je bio ovakav ko sto je sad, ona lopta u Spaniji bi usla 100%. Ali nema veze, polako.
Atmosfera je veoma dobra. Vidim da se dosta raje sad uzdiglo radi ovih pobjeda protiv Belgije i bilo bi dobra da ostane ovaku uz repku iako ne odemo na svjetsko. Mislim da mozemo do baraza, eh sad zavisi koga dobijemo tamo, al i to bi bio jedan veliki uspjeh za nasu reprezentaciju.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 18 apr 2009, 01:08

Gotovo citava BH javnost govori kako bi bilo ljepo da se plasiramo na SP ali ne treba zaboraviti da je veoma tesko doci tek tako lahko do Juzne Afrike. Zato cu ja licno biti zadovoljan ako dotaknemo baraz. Vjerujte mi, i baraz bi bio veliki uspjeh za Bosnu.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 apr 2009, 09:24

Tarik14 je napisao/la:Gotovo citava BH javnost govori kako bi bilo ljepo da se plasiramo na SP ali ne treba zaboraviti da je veoma tesko doci tek tako lahko do Juzne Afrike. Zato cu ja licno biti zadovoljan ako dotaknemo baraz. Vjerujte mi, i baraz bi bio veliki uspjeh za Bosnu.
Ispadanje iz baraza ili poslednji na tabeli u kvalifikacijama u biti je isti klinac.Jer to znaci i jermenija i mi cemo da gedamo prvenstvo preko tv u vemu je razlika-ni u cemu.
Jedino mozda imati ljepsi sesiric.
Ali kako rekoh ako mislimo popusiti u barazu,onda je bolje ne zaebavati raju i navijace jer toga ,,zamalo da odemo,, je ljudima preko glave.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 apr 2009, 09:31

pa svi znamo da je tesko otici na SP, evropska zona ima preko 50 reprezentacija a samo 13 ekipa ide u Afriku. ali sve je u nasim rukama (nogama), dok pobjedjujemo imamo dobre sanse. u barazu je sve otvoreno, kako smo dobili Belgiju tako mozemo i svakog drugog.

zato ce se u buducnosti biti puno lakse kvalifikovati na evropsko prvenstvo jer izgleda da ce od 2016 ucestvovati 24 ekipe :)

ahmiiic
Kontakt:

Post Postao/la ahmiiic » 18 apr 2009, 09:35

harishp je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Gotovo citava BH javnost govori kako bi bilo ljepo da se plasiramo na SP ali ne treba zaboraviti da je veoma tesko doci tek tako lahko do Juzne Afrike. Zato cu ja licno biti zadovoljan ako dotaknemo baraz. Vjerujte mi, i baraz bi bio veliki uspjeh za Bosnu.
Ispadanje iz baraza ili poslednji na tabeli u kvalifikacijama u biti je isti klinac.Jer to znaci i jermenija i mi cemo da gedamo prvenstvo preko tv u vemu je razlika-ni u cemu.
Jedino mozda imati ljepsi sesiric.
Ali kako rekoh ako mislimo popusiti u barazu,onda je bolje ne zaebavati raju i navijace jer toga ,,zamalo da odemo,, je ljudima preko glave.
a daj harise..nebi reko da je isto biti zadnji u grupi sa bodom (dobijen protiv estonije) i biti 2. u grupi pred jednom turskom (polufinale EP 2008), sa dobijeni sest bodova protiv belgije..mislim da ce se vecina slozit samnom...

kad pogledas koga mozemo dobit kao protivnika u barazu, to su francuska, hrvatska, rusija i svajcarska..sve ove ekipe osim svajcaraca su favoriti protiv nas u baraze i da ih izbacimo bi bilo senzacija (koja je moguca sa ovom generacijom)..

u ovaj baraz mogu uci i Grci pa bi svi bili favoriti protiv nas, znaci ako mislis, da nije uspjeh jednu tursku za sobom ostaviti i prvi put igrat baraz za SP, onda neznam stvarno..

baraz neznaci direktan plasman, nego doigravanje protiv velke repke, dragi moj:D

ahmiiic
Kontakt:

Post Postao/la ahmiiic » 18 apr 2009, 09:38

calcio je napisao/la:pa svi znamo da je tesko otici na SP, evropska zona ima preko 50 reprezentacija a samo 13 ekipa ide u Afriku. ali sve je u nasim rukama (nogama), dok pobjedjujemo imamo dobre sanse. u barazu je sve otvoreno, kako smo dobili Belgiju tako mozemo i svakog drugog.

zato ce se u buducnosti biti puno lakse kvalifikovati na evropsko prvenstvo jer izgleda da ce od 2016 ucestvovati 24 ekipe :)
hebes 2016 dotle dzekson, vedo, miske, sejo u kolicima se krecu:D:D

daj da odemo sad na SP, ako nemogne onda na slijedece EP (sesiri bolji ovo ono:D:D)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 apr 2009, 10:14

ahmiiic je napisao/la:
calcio je napisao/la:pa svi znamo da je tesko otici na SP, evropska zona ima preko 50 reprezentacija a samo 13 ekipa ide u Afriku. ali sve je u nasim rukama (nogama), dok pobjedjujemo imamo dobre sanse. u barazu je sve otvoreno, kako smo dobili Belgiju tako mozemo i svakog drugog.

hebes 2016 dotle dzekson, vedo, miske, sejo u kolicima se krecu:D:D

daj da odemo sad na SP, ako nemogne onda na slijedece EP (sesiri bolji ovo ono:D:D)
haha ma ne.. tada ce biti u najboljim godinama, a mozda nadjemo i lijevog beka do tada :mrgreen:

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 02 jun 2009, 07:50

Ajduk je napisao/la:

zar ti usporedjujes jednu čisto prosječnu mozda i ispod prosjeka Belgiju sa Francuskom ili Srbijom, Hrvatskom, Švedskom itd.?
Belgija kao je tebi prosjecan onda si i ti.
Kompany, Van Buyten, Fellaini, Dembele, Sonck, Simons, .....
I takva Belgiju dobiti 4-2 bez: Salihovica, Hasagica, Ibisevica, Rahimica i to u dvije utakmice (2-1).
IGRAJO BOSNO NE DAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBEEEE !!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 jun 2009, 15:37

Ja pa je Rvatska nikad nije mogla dobiti u Belgiji :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 02 jun 2009, 15:41

jest po tvojoj, hvala bogu dragom, pa ih nema puno, kao sto si ti.
belgija prosjecna ekipa, lol... belgija u zadnjih 5 godina igra vrlo vrlo lijep fudbal, i nema puno reprezentacija koja uspijeva pobjediti belgiju 2x u 5 dana.

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 02 jun 2009, 15:45

Sutra izlazi nova fifa rang lista i sigurno ćemo pasti koje mjesto, zbog ovoga uspjeha protiv Uzbekistana! :evil:

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 02 jun 2009, 15:52

Mislim da je Srbija trenutno mozda br 1 na balkanu...Iskreno,starh me je i Estonije u gostima,i kao sto neko rece ne treba se opsutit ,nismo mi ni blizu baraza ....

kukurijek
Kontakt:

Post Postao/la kukurijek » 02 jun 2009, 17:55

ahmic je napisao/la:Mislim da je Srbija trenutno mozda br 1 na balkanu...Iskreno,starh me je i Estonije u gostima,i kao sto neko rece ne treba se opsutit ,nismo mi ni blizu baraza ....
Mi jesmo blizu baraza ali je to daleko od JAR izbacili smo Belgiju,a profitirali od gresaka Turske i sa 4 boda prednosti ne bi smjeli napraviti 2 kiksa,znaci moramo dobiti dvije utakmice i sa Turskom je dovoljan bod.
Estonija i Armenija nece sigurno kod kuce napraviti bunker 90 min. a i ako naprave nema te reprezentacije u svijetu koja se moze 90 min.odbraniti od nasih dijamanata.
Turska nema izbora, osim pobjede nista ih ne spasava,sto znaci otvorena igra u Sarajevu,a onda jos vise sanse za brze kontre,pa i ako primimo neki gol sigurno mozemo dati jedan vise.
Sa Spanijom ce biti nadmetanje ali i gusto,oni imaju bolju odbranu,a mi bolji napad i domaci teren,tako da i tu moze biti svega,ali bih ja bio prezadovoljan sa nerijesenim rezultatom.
U barazu nebi valjalo,iz vise razloga, sresti komsije,ne sto su bolji(ja mislim da nisu)vec sto bi mi izgubili i prije nego sto utakmica pocne(politika,propaganda,novinari,podbacivanja...itd.itd.)bolje da se sretnemo u JAR,bar u cetvrtfinalu sa jednim,u polufinalu sa drugim(po novom Hr poluzavrsnici), a u finalu kako god nam bilo.
Uh j```te ovo se zove optimizam...
Da nisam malkice pretjerao? :o :oops: :lol: :lol: :lol: ma ipak cu poslati.

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 02 jun 2009, 17:58

hajmo ignorisati ovog ajduka.

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 03 jun 2009, 12:11

33. smo na novoj fifa rang listi. :D

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 03 jun 2009, 14:30

dobri smo sad,nisam ocekivao da cemo se popeti za nekoliko pozicija.idemo prema top 20 :D
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

MentalitaUltras
Kontakt:

Post Postao/la MentalitaUltras » 03 jun 2009, 14:34

Pobjedimo Armeniju i Tursku i eo nas u top 20 :D
вяαηισ¢ι ¢αѕтι gℓανησg gяα∂α
-HzsA87-

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 03 jun 2009, 14:34

adnan_nanda je napisao/la:dobri smo sad,nisam ocekivao da cemo se popeti za nekoliko pozicija.idemo prema top 20 :D
Daj polako, prvo idemo na top 30 pa onda top 20, nakon toga top 10 i .... :D
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 03 jun 2009, 14:35

Fino, valjda je onaj jedan bod protiv Uzbekistana djelovao na konačnu listu, pa smo napredovali pet mjesta. Šta bi tek bilo da smo pobijedili? :)

Nadam se da ćemo nakon Omana biti u TOP 30! ;)
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.