Zlatna lopta 2014 (Ballon d’Or 2014)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

FIFA Ballon d’Or 2014 (Zlatnu loptu 2014) uzima ?

Anketa je završila: 19 sep 2015, 01:28.

Gareth BALE
1
1%
Angel DI MARIA
3
3%
Zlatan IBRAHIMOVIC
4
4%
Toni KROOS
1
1%
Lionel MESSI
15
15%
James RODRIGUEZ
2
2%
Sergio RAMOS
4
4%
Manuel NEUER
19
19%
Philipp LAHM
0
Nema glasova.
Cristiano RONALDO
52
51%

Ukupno glasova: 101

let3
Kontakt:

Re: Zlatna lopta 2014 (Ballon d’Or 2014)

Post Postao/la let3 » 28 nov 2014, 17:52

geoxx je napisao/la:Od 28.10 - 21.11 je trajalo. I prosle godine je negdje u isto doba zavrsilo. Al' znas ono, bio je slab odaziv glasaca pa su morali produziti glasanje. :kafa:
let3 je napisao/la:Niko da odgovori na koju foru je Kopitar lani podigao Balon ispred Riberya....te sezone - jedan osvojio sve živo sa Bayernom, a drugi se zadovoljavao drvenim kitama
Jer je individualno bio bolji od Riberyja kao sto je ove godine ispred Messija. Pusti ove sto trofeje spominju.
naravno da je to šuplja prica ;) bez uvrede

Tema je Ballon d’Or , najbolji igrac svijeta za kalendarsku godinu....a ne najbolji strijelac (jer za to imaju posebne indivudualne nagrade Zlatne Kopacke, zlatne rukavice, štucne, kostobrani itd).

Tom logikom defanzivac ili golman nikad nebi mogli osvojiti Ballon d'Or....a znamo da su Sammer i Cannavaro osvajali te nagrade ranije (ljudi koji nisu dali više od 3 gola u karijeri)....i to osvajali Balone ispred jednog Ronalda (brazilca) koji je bio daleko bolji igrac od pomenutih

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 28 nov 2014, 18:02

Majke mi, citav post je za veliko :facepalm: al' ajd.
I koliko je brazilski Ronaldo Ronaldo davao golova po sezoni - 30-40 maximalno.
Znaci najbolji strijelac ne moze biti najbolji igrac? :bale:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 nov 2014, 18:06

Cemu prepirka, Ronaldu ide zlatna lopta i kraj price.
Jel se tako tesko pomirit s cinjenicom da je bio bolji u 2014?

Messi uzeo stanku, naredna je dakako njegova :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 28 nov 2014, 18:10

let3 je napisao/la:
geoxx je napisao/la:Od 28.10 - 21.11 je trajalo. I prosle godine je negdje u isto doba zavrsilo. Al' znas ono, bio je slab odaziv glasaca pa su morali produziti glasanje. :kafa:
let3 je napisao/la:Niko da odgovori na koju foru je Kopitar lani podigao Balon ispred Riberya....te sezone - jedan osvojio sve živo sa Bayernom, a drugi se zadovoljavao drvenim kitama
Jer je individualno bio bolji od Riberyja kao sto je ove godine ispred Messija. Pusti ove sto trofeje spominju.
naravno da je to šuplja prica ;) bez uvrede

Tema je Ballon d’Or , najbolji igrac svijeta za kalendarsku godinu....a ne najbolji strijelac (jer za to imaju posebne indivudualne nagrade Zlatne Kopacke, zlatne rukavice, štucne, kostobrani itd).

Tom logikom defanzivac ili golman nikad nebi mogli osvojiti Ballon d'Or....a znamo da su Sammer i Cannavaro osvajali te nagrade ranije (ljudi koji nisu dali više od 3 gola u karijeri)....i to osvajali Balone ispred jednog Ronalda (brazilca) koji je bio daleko bolji igrac od pomenutih
ne muci se objasnjavati glupo je to ne konta

slika
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 nov 2014, 18:13

geoxx je napisao/la:Majke mi, citav post je za veliko :facepalm: al' ajd.
I koliko je brazilski Ronaldo Ronaldo davao golova po sezoni - 30-40 maximalno.
Znaci najbolji strijelac ne moze biti najbolji igrac? :bale:
Loše trolaš :mrgreen:

nisam rekao da ne može biti, vec da nije nužno biti najbolji strijelac da bi uzeo Balon....drugo je zlatna kopacka, to je sasvim druga nagrada, manje bitna dakako

jer kako onda objasniti da je Sammer osvojio Balon za 1996 ispred brazilca Ronalda koji je 10 puta bio bolji igrac (te sezone svakako, a i inace) , kad znamo da su mu dali Balon jer je osvojio Euro te godine.

daj ba, necemo se praviti naivni i glumiti da ova nagrada nema veze sa trofejima ;) ....ali onda se postavlja ponovo pitanje Na koju foru je lani uzeo Ronaldo (kopitar) osjavac drvenih kita te sezone, pored živog Riberya koji pohara sa Bayernom

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 28 nov 2014, 18:15

Sto ti ne odgovoris meni na koju foru je uzeo Messi 2010 i 2012?

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 28 nov 2014, 18:17

let3 je napisao/la:daj ba, necemo se praviti naivni i glumiti da ova nagrada nema veze sa trofejima ;) ....ali onda se postavlja ponovo pitanje Na koju foru je lani uzeo Ronaldo (kopitar) osjavac drvenih kita te sezone, pored živog Riberya koji pohara sa Bayernom
Ja sam ti odgovorio, sta mene zaobilazis.

Na istu onu foru na koju Sneijder nije usao ni u top 3. :kafa:

Kad govoris o Sammeru i Ronaldu, dakako da nece dati Zlatnu loptu nekome ko zabija 20 golova po Nizozemskoj ligi. Ronaldo je eksplodirao kad je dosao u Barcu. Nije imao ni dva mjeseca da uvjeri druge da zasluzuje Zlatnu loptu.
https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 nov 2014, 18:22

JamesJoyce je napisao/la:
let3 je napisao/la:daj ba, necemo se praviti naivni i glumiti da ova nagrada nema veze sa trofejima ;) ....ali onda se postavlja ponovo pitanje Na koju foru je lani uzeo Ronaldo (kopitar) osjavac drvenih kita te sezone, pored živog Riberya koji pohara sa Bayernom
Ja sam ti odgovorio, sta mene zaobilazis.

Na istu onu foru na koju Sneijder nije usao ni u top 3. :kafa:

Kad govoris o Sammeru i Ronaldu, dakako da nece dati Zlatnu loptu nekome ko zabija 20 golova po Nizozemskoj ligi. Ronaldo je eksplodirao kad je dosao u Barcu. Nije imao ni dva mjeseca da uvjeri druge da zasluzuje Zlatnu loptu.
znaci, slažeš se i sam da su trofeji glavni kriterij za Balon (viditi pod slucaj Sammer i Cannavaro) što znaci da je Kopitar lani uzeo nezasluženo nagradu jer ga nigdje nije bilo po tom pitanju glavnog kriterija....baš kao što se i ja slažem da je Snajder neopravdano izbacen iz glavna 3 konkurenta 2010.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 28 nov 2014, 18:23, ukupno mijenjano 1 put.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 28 nov 2014, 18:23

let3 je napisao/la:
Loše trolaš :mrgreen:

nisam rekao da ne može biti, vec da nije nužno biti najbolji strijelac da bi uzeo Balon....drugo je zlatna kopacka, to je sasvim druga nagrada, manje bitna dakako

jer kako onda objasniti da je Sammer osvojio Balon za 1996 ispred brazilca Ronalda (koji je 10 puta bio bolji igrac), kad znamo da su mu dali Balon jer je osvojio Euro te godine.

daj ba, necemo se praviti naivni i glumiti da ova nagrada nema veze sa trofejima ;) ....ali onda se postavlja ponovo pitanje Na koju foru je lani uzeo Ronaldo (kopitar) osjavac drvenih kita te sezone, pored živog Riberya koji pohara sa Bayernom
Naravno da ne mora, ali ako neko zabija 50.60 golova po godini cime se mogu pohvaliti samo rijetki igraci poput Messija, Pelea plus drzi konstatnost tokom cijele godine na najvisem nivou cime se tesko da itko osim Messija moze pohvaliti a uz to podijeli asistencija kao WC veznjak, valjda to govori nesto?
Ribery ti je kao Sneijder totalno pao u drugom dijelu godine i to je to. Realno ni u prvom dijelu nije bio bolji od Ronalda odnosno hype oko njegove Zlatne lopte se digao iskljucivo zbog trofeja koji se uopste ne gledaju.
Debeli je pola 1996-e odradio u Holandiji, eto zasto.
Zadnja izmjena: geoxx, dana/u 28 nov 2014, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 28 nov 2014, 18:24

Sissoko je napisao/la:Sad tek vidim da sam pogrijesio, napisao sam "sezonu" a mislio na godinu, za koju se ballon d'or dodjeljuje. Uglavnom, slabija godina za Lionela a mnogo oborenih rekorda, to je Messi level
Haha, pa svejedno ti se svede na isto - godina, sezona, isto jer nikada nije imao slabiju godinu/sezonu. Da je nastavio istom tendencijom kao ranije, ti rekordi bi bili poruseni jos prije pola godine. Sada je neupitna cinjenica da je Ronaldo najbolji igrac na svijetu - ko god tvrdi suprotno ima problema sa svojim kognitivnim sposobnostima.

I fakat ne znam na osnovu cega bi Messi ili bilo ko drugi trebao dobiti Balon de Oro? Ronaldo ima i individualno i timski najjacu godinu, ne vidim ikakav razlog da se Zlatna lopta dodijeli bilo kome drugom.
Presmijesno. :D
Lično se jos nisam dotakao konkretnog osvajaca Zlatne lopte, samo sam naveo standarde koje Messi postavlja, dakle i kad je "slab" cini ono sto cini.
Ako vec moram uci u tu diskusiju, finale Svjetskog Prvenstva ide mnogo u korist Messia, dok je C.Ronaldo opasno flopirao na najvecoj smotri fudbala.
Nekako mnogi prelete preko ljeta kao da se tad nije igrao fudbal, al opet ponavljam jos se nisam dotakao osvajaca Zlatne lopte, samo sam ukazao nivoe koje Messi u borbi za istu postavlja "slabom" godinom.
Sad je druga stvar sto se prosjecni madridist upali ko ringla.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 28 nov 2014, 18:28

Pogotovo nokaut faza SP ide Messiju u prilog :lol: :lol:

Messijeva ekipa je bez njega dosla do finala, Ronaldova bez njega ne bi ni vidjela Brazila.

Vidim Let3 izbjegava odgovoriti na koju foru je midzo uzeo balone 2010 i 2012?

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 28 nov 2014, 18:29

Sta je to Messi u 2014-toj zabio 74 gola u LP odnosno 253 u Primeri? :lol:
Totti u 36-toj postane drugi najbolji strijelac Serie A, ono kakve standarde covjek postavlja kao penzioner. :bow:

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 28 nov 2014, 18:30

let3 je napisao/la:znaci, slažeš se i sam da su trofeji glavni kriterij za Balon (viditi pod slucaj Sammer i Cannavaro) što znaci da je Kopitar lani uzeo nezasluženo nagradu jer ga nigdje nije bilo po tom pitanju glavnog kriterija....baš kao što se i ja slažem da je Snajder neopravdano izbacen iz glavna 3 konkurenta 2010.
Ne samo da je nepravedno izbacen, nego je trebao i osvojiti tu nagradu, ili on ili Xav ili Iniesta, Midzo nikako. Sljedeci moj uvjet koji ti postavljam je da se slozis da je Ronaldo imao bolju 2012. godinu od Midze (kada pridodamo i individualna i kolektivna dostignuca).
Onda dodjemo na 2-2 i ja zadovoljan, ti ne. :kafa:

U suprotnom meni odgovara i ovakav poredak u kojemu ce Ronaldo u narednih 5 godina osvojit pet Zlatnih lopti, pa nam nece biti tesko priznati da je Midzo zasluzeno osvojio ove svoje. :kafa:

@Sissoko. Fulas poentu, takve stvari nije potrebno naglasiti na ovoj temi.
Zadnja izmjena: JamesJoyce, dana/u 28 nov 2014, 18:32, ukupno mijenjano 1 put.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 28 nov 2014, 18:31

slika

slika :kafa:
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 nov 2014, 18:32

let3 je napisao/la:znaci, slažeš se i sam da su trofeji glavni kriterij za Balon (viditi pod slucaj Sammer i Cannavaro) što znaci da je Kopitar lani uzeo nezasluženo nagradu jer ga nigdje nije bilo po tom pitanju glavnog kriterija....baš kao što se i ja slažem da je Snajder neopravdano izbacen iz glavna 3 konkurenta 2010.
Ne samo da je nepravedno izbacen, nego je trebao i osvojiti tu nagradu, ili on ili Xav ili Iniesta, Midzo nikako. Sljedeci moj uvjet koji ti postavljam je da se slozis da je Ronaldo imao bolju 2012. godinu od Midze (kada pridodamo i individualna i kolektivna dostignuca).
Onda dodjemo na 2-2 i ja zadovoljan, ti ne. :kafa:

U suprotnom meni odgovara i ovakav poredak u kojemu ce Ronaldo u narednih 5 godina osvojit pet Zlatnih lopti, pa nam nece biti tesko priznati da je Midzo zasluzeno osvojio ove svoje. :kafa:
helem, Midzo je sve svoje Balone neopravdano zaslužio ZASAD :lol: , sve dok ga Ronaldo ne pretekne....a ako to uradi u nekom suludom SF scenariju, onda ce te dugo osporavane nagrade biti regularne i vama prihvatljive :rol: :rol:

madridska lobotomska posla :mrgreen:

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 28 nov 2014, 18:35

Mozambik je napisao/la:Pogotovo nokaut faza SP ide Messiju u prilog :lol: :lol:

Messijeva ekipa je bez njega dosla do finala, Ronaldova bez njega ne bi ni vidjela Brazila.

Vidim Let3 izbjegava odgovoriti na koju foru je midzo uzeo balone 2010 i 2012?
:urnebes: tom retardiranom logikom i Real je finale LP dobio bez Ronalda.
A ovo je jos retardiranije " Ronaldova bez njega ne bi ni vidjela Brazila"...... Pa bez Messija Argentina, tom logikom, ne bi ni prosla grupu niti osminu finala a kad to ne prodjes ne mozes do finala, al eto po tvojoj retardiranoj logici to se moze preskocit. :facepalm:
Odustajem.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 28 nov 2014, 18:37

let3 je napisao/la:U suprotnom meni odgovara i ovakav poredak u kojemu ce Ronaldo u narednih 5 godina osvojit pet Zlatnih lopti, pa nam nece biti tesko priznati da je Midzo zasluzeno osvojio ove svoje. :kafa

helem, Midzo je sve svoje Balone neopravdano zaslužio ZASAD :lol: , sve dok ga Ronaldo ne pretekne....a ako to uradi u nekom suludom SF scenariju, onda ce te dugo osporavane nagrade biti regularne i vama prihvatljive :rol: :rol:

madridska lobotomska posla :mrgreen:
http://static.foot01.com/img/images/650 ... ,47819.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Nije, dvije je zasluzeno osvojio, to se vidi i na ovoj slici, vidis da njih bolje pazi. copyright by Carlos.

Haha, pa kakvu ovi igru igraju yebote, nece da priznaju da je Ronaldo zasluzio ovu Zlatnu loptu koja ce mu biti dodijeljena, a nece ni da kazu drugacije. :rol:
Ovako smo mi izgledali kad je Midzo osvajao. Eh sta ti je historija.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 28 nov 2014, 18:41

Sissoko je napisao/la: :urnebes: tom retardiradnom logikom i Real je finale LP dobio bez Ronalda.
A ovo je jos retardiranije " Ronaldova bez njega ne bi ni vidjela Brazila"...... Pa bez Messija Argentina, tom logikom, ne bi ni prosla grupu niti osminu finala a kad to ne prodjes ne mozes do finala, al eto po tvojoj retardiranoj logici to se moze preskocit. :facepalm:
Odustajem.
Ronaldo je u barazu zabio sva 4 komada i odveo Portugal na SP. Sto je tamo igrao povrijedjen to je druga stvar.

Messi nije uradio nista u 1/4 finalu, 1/2 finalu i finalu.

Uglavnom Messi ne treba da bude predmet rasprava za ovogodisnju zlatnu loptu.

Cristiano
Kroos
Suarez

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 nov 2014, 18:44

Mozambik je napisao/la:
Sissoko je napisao/la: :urnebes: tom retardiradnom logikom i Real je finale LP dobio bez Ronalda.
Odustajem.
Ronaldo je u barazu zabio sva 4 komada i odveo Portugal na SP. Sto je tamo igrao povrijedjen to je druga stvar.

Messi nije uradio nista u 1/4 finalu, 1/2 finalu i finalu.

Uglavnom Messi ne treba da bude predmet rasprava za ovogodisnju zlatnu loptu.

Cristiano
Kroos
Suarez
fol povrijeđen :facepalm: :facepalm: ne pišaj se po sebi...na SP prvenstvu Messi direktno ucestvovao u 7 od 8 postignutih golova Argentine (golovima i asistencijama) provukao ih kroz grupu i odveo do finala

dok je Ronaldo expresno otišao kuci vec nakon dva odigrana kola sa istim kontom golova kao i Vršajević
Zadnja izmjena: let3, dana/u 28 nov 2014, 18:50, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.