FK Željezničar - Omladinske selekcije
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar: Omladinske selekcije
Jeste, rekao je Adzem da su i spisak igraca poslali uefi. Igramo.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Baš me zanima po kojem smo to principu upali.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Virtu4l je napisao/la:Baš me zanima po kojem smo to principu upali.
Dvije riječi.... osim naštimo

Jači od ratova, režima i partija. 1921
Kako prodje finale u foci??
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Željezničar: Omladinske selekcije
Izgubili na penaleIvanOsim je napisao/la:Kako prodje finale u foci??

Sahtkar, APOEL, Celtic, Dinamo, Salzburg, Macabi, ostalo je ovih 6 timova, ajax i midytiland ispali....Macabi izgubio kuci..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
Eto od ovih ispo jedino Salzburg, Macabi proso, ostalo jos pet, uci ce jedna ekipa, mora..IvanOsim je napisao/la:Sahtkar, APOEL, Celtic, Dinamo, Salzburg, Macabi, ostalo je ovih 6 timova, ajax i midytiland ispali....Macabi izgubio kuci..
dinamo, apoel, celtic i sakhtar su nosioci dok makabi nije i mogao bi vrlo lahko on udariti na nekog od ova prva 3 tako da već sutra na izvlačenju parova možemo znati jesmo li u LŠ ili neIvanOsim je napisao/la:Eto od ovih ispo jedino Salzburg, Macabi proso, ostalo jos pet, uci ce jedna ekipa, mora..IvanOsim je napisao/la:Sahtkar, APOEL, Celtic, Dinamo, Salzburg, Macabi, ostalo je ovih 6 timova, ajax i midytiland ispali....Macabi izgubio kuci..
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
Dobre su šanse da Maccabi izvuče jednog od ova tri tima, nadam se da će se to desiti i da se napokon ozvaniči naš plasman u LP.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Proci ce jedan od ovih pet da rak raka.
Pa sta je sa ovim nasim juniorima oni izgleda samo cekaju ligu prvaka. ko hebe nasu ligu 

I onda kada više ne bude me ovdje
Astana - APOEL
Skenderbeu - Dinamo Zagreb
Celtic - Malmö
Rapid - Shakhtar
Basel - Maccabi TA
Potrebno je da se jedan tim od boldiranih plasira u grupe.
Skenderbeu - Dinamo Zagreb
Celtic - Malmö
Rapid - Shakhtar
Basel - Maccabi TA
Potrebno je da se jedan tim od boldiranih plasira u grupe.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Posto vidim da ovdje se pitate kako je klub mogao dobiti dopis i sl., vjerujte samo podacima koje UEFA objavi dok ostale uzimajte sa rezervom. Ovo je prva sezona UEFA lige mladih tako da ce biti greski i/ili pokusaja malverzacija od strane saveza.
Npr. u Rusiji je omladinska ekipa Zenit obezbjedio nastup tako sto je njihov seniorski tim bio prvak Rusije i igraju grupnu fazu lige prvaka. U19 prvak Rusije je Volga Nizhny Novrogorod no oni iz nekog razloga nece nastupati niti su prijavljeni, dok je U18 prvak Zenit kojeg Rusi nisu prijavili vec su odlucili da prijave prvaka U17 lige, a to je Spartak Moskva kako ne bi izgubili mjesto (koje smo mi trebali da zauzmemo). Grcka i Portugal su bili fer i nisu prijavili nekoga drugog umjesto Porto ili Olympiacos cije omladinske ekipe U19 prvaci no posto njihovi seniori vec su plasirani u grupnu fazu lige prvaka i oni su takodjer kvalifikovani.
Zbog ovakvih stvari i desvanja koje definitivno nisu regularna sve dok UEFA ne objavi sluzbeno ekipe nismo sigurno o timovima koji ce ucestvovati. Zato je npr. moguce da je Zeljo vec obezbjedio nastup no nismo sigurno.
I da, neka U19 pocne igrati ozbiljno Premijer ligu, valjda zelimo i naredne godine da igramo UEFA ligu mladih!!!
Igraci iz seniorske ekipe koji odgovaraju godinama (rodjeni poslije 1. januara 1997. + tri igraca rodjena poslije 1. januara 1996.) mogu takodjer biti prijavljeni sto znaci da se mogu prijaviti Memija, Hiros i Beganovic kao ova tri starija igraca dok regularno mogu prijaviti Hadziahmetovica, Cutahiju, Durakovica, Osmankovica i Zerica.
Npr. u Rusiji je omladinska ekipa Zenit obezbjedio nastup tako sto je njihov seniorski tim bio prvak Rusije i igraju grupnu fazu lige prvaka. U19 prvak Rusije je Volga Nizhny Novrogorod no oni iz nekog razloga nece nastupati niti su prijavljeni, dok je U18 prvak Zenit kojeg Rusi nisu prijavili vec su odlucili da prijave prvaka U17 lige, a to je Spartak Moskva kako ne bi izgubili mjesto (koje smo mi trebali da zauzmemo). Grcka i Portugal su bili fer i nisu prijavili nekoga drugog umjesto Porto ili Olympiacos cije omladinske ekipe U19 prvaci no posto njihovi seniori vec su plasirani u grupnu fazu lige prvaka i oni su takodjer kvalifikovani.
Zbog ovakvih stvari i desvanja koje definitivno nisu regularna sve dok UEFA ne objavi sluzbeno ekipe nismo sigurno o timovima koji ce ucestvovati. Zato je npr. moguce da je Zeljo vec obezbjedio nastup no nismo sigurno.
I da, neka U19 pocne igrati ozbiljno Premijer ligu, valjda zelimo i naredne godine da igramo UEFA ligu mladih!!!
Igraci iz seniorske ekipe koji odgovaraju godinama (rodjeni poslije 1. januara 1997. + tri igraca rodjena poslije 1. januara 1996.) mogu takodjer biti prijavljeni sto znaci da se mogu prijaviti Memija, Hiros i Beganovic kao ova tri starija igraca dok regularno mogu prijaviti Hadziahmetovica, Cutahiju, Durakovica, Osmankovica i Zerica.
Sad bi se vec moglo reci da smo se plasirali u ligu prvaka.
Bravo Željo !!!
Bravo Željo !!!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Juniori dobili Veleža 1:0, strijelac Mujagić.
Kadeti: Velež - Željezničar 0:2 (Mehuljić 70', Selmanović 78')
Idemo sutra po još jednu pobjedu
Kadeti: Velež - Željezničar 0:2 (Mehuljić 70', Selmanović 78')
Idemo sutra po još jednu pobjedu

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Čestitke našim juniorima na plasmanu u Ligu prvaka.
Bravo Željo, postavljamo standarde !!!
U utorak ćemo saznati ko nam je protivnik u prvom kolu.
Bravo Željo, postavljamo standarde !!!
U utorak ćemo saznati ko nam je protivnik u prvom kolu.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
32 tima koji su se plasirali u LP na osnovu toga što im seniori igraju LP će igrati grupnu fazu, identično kao i seniori. Pobjednici grupa se plasiraju 1/8 finala, a drugoplasirani timovi u play-off. 32 tima koji su se plasirali preko nacionalnih liga će igrati dva pretkola po dvije utakmice, a 8 timova će se plasirati u play-off. U play-offu se igra jedna utakmica, a domaćini će biti timovi koji su se plasirali putem domaće lige. Pobjednici play-offa se pridružuju pobjednicima grupa u 1/8 finala, koja se igra na proljeće. Od 1/8 finala igra se po jedna utakmica, a domaćin se određuje žrijebom. Polufinale i finale se igraju na neutralnom terenu.
Prva utakmicu juniori Željezničara će odigrati 29. ili 30. septembra, dok je revanš na programu 20. ili 21. oktobra.KLIS je napisao/la:32 tima koji su se plasirali u LP na osnovu toga što im seniori igraju LP će igrati grupnu fazu, identično kao i seniori. Pobjednici grupa se plasiraju 1/8 finala, a drugoplasirani timovi u play-off. 32 tima koji su se plasirali preko nacionalnih liga će igrati dva pretkola po dvije utakmice, a 8 timova će se plasirati u play-off. U play-offu se igra jedna utakmica, a domaćini će biti timovi koji su se plasirali putem domaće lige. Pobjednici play-offa se pridružuju pobjednicima grupa u 1/8 finala, koja se igra na proljeće. Od 1/8 finala igra se po jedna utakmica, a domaćin se određuje žrijebom. Polufinale i finale se igraju na neutralnom terenu.
Imal kakve love u tom takmičenju.Kakve su nagrade po utakmicama ko je upućen u te stvari..
AMAR AMAR OSIM OSIM
UEFA samo plaća troškove putovanja gostujuće ekipe.GANI60 je napisao/la:Imal kakve love u tom takmičenju.Kakve su nagrade po utakmicama ko je upućen u te stvari..
Trenutno korisnika/ca: Anex, avalPacidoroP, ristagrad i 49 gostiju.