Najbolji nogometas svih vremena-glasanje
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Najbolji nogometas svih vremena-glasanje
Rakitića i Inieste, molim lijepo. To gore je isfuralo. 

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Yebem ja tog igraca koji se zasiti lopte i to nakon 3 dobre sezone. Zlocin je takvog igraca uopste spominjati u kontekstu najboljeg ikad.
Koliko je tebi godina ? Isfurana fora, najbolji je asistent svih vremena u ligi spanskoj. Gdje su sad Xavi i Iniesta? Igrao je finale SP, da mu u napadu nije bio bezglavi Palacio, bili bi prvaci svijeta, ovako ostaje mu Copa. Ne trolaj.KpbKaka22 je napisao/la:Ali je bio gospodin na terenu i van njega,sam riješavo utakmice,dok se uz messija vazda spominje taj xavi ili iniestaleorey je napisao/la:KpbKaka22 je napisao/la:Ja neznam po ceme je toliko Messi bolji od Ronaldinha dobro je po većinih godina igranja na vrhunskom nivou pa evo recimo i Messi se zasitio nogometa prošle godine ,šeto je na većinih terena i ko nesto blisno na sp,zabio dva gola i opet ga nigdje nije bilo,nesto ko Ronaldinho kad je prešo u Milan iako je i u Milana opet klasa i opet se igro ...
Bolji je "samo" po ovome. Budimo realni, Ronie je bio kreativan, "dobar za oko" ali je bio nekonstantan, sto ga ne cini boljim od Messija pa ni C.Ronalda
Rona je osvojio sve zivoo, i s razlogom se zasitio nogometa,pa se zajebavo,Messi kad nesto uradi u nacionalnom dresu,bar osvoji copa america,moze se smatrati najvećim
27.10.2020
KpbKaka22, preloše trola
Ronaldinho je bio na vrhu maximalno 3 godine, a Messi vec 6 punih godina (i još najmanje 2-3 koje slijede) i ovaj nešto poredi njih dvojicu
Bože, smiluj mu se
Kad cete više nauciti da Lionel nema konkurenciju, ni u prošlosti ni u sadašnjosti (cak ni jedan sveti Diego ne može)...za buducnost cemo vidjeti, to niko ne zna.
Umjesto budemo zahvalni i pocastvovani što živimo u vremenu Najveceg fudbalera ikad, što možemo pratiti njegove utakmice svake sedmice - mi ovdje mlatimo praznu slamu, poredeci ga sa nižim levelima
On se više ne gleda kroz statistike, titule, trofeje, zlatne lopte, kopacke, rekorde, golove, asistencije , p.materine....odavno je on iznad toga.....što kaže Pep jednom - Messi se ne komentariše, on se samo gleda i uživaš.

Ronaldinho je bio na vrhu maximalno 3 godine, a Messi vec 6 punih godina (i još najmanje 2-3 koje slijede) i ovaj nešto poredi njih dvojicu

Kad cete više nauciti da Lionel nema konkurenciju, ni u prošlosti ni u sadašnjosti (cak ni jedan sveti Diego ne može)...za buducnost cemo vidjeti, to niko ne zna.
Umjesto budemo zahvalni i pocastvovani što živimo u vremenu Najveceg fudbalera ikad, što možemo pratiti njegove utakmice svake sedmice - mi ovdje mlatimo praznu slamu, poredeci ga sa nižim levelima

On se više ne gleda kroz statistike, titule, trofeje, zlatne lopte, kopacke, rekorde, golove, asistencije , p.materine....odavno je on iznad toga.....što kaže Pep jednom - Messi se ne komentariše, on se samo gleda i uživaš.
Rona je primjer komletnog vrhunskog igraca,imo lijevu desnu šut izvana,glava ,ali haj zanemarit ćemo ga zbog toga što je igro malo godina na vrhunskom nivou.
A ovo ne osvajanje ronalda lige prvaka i messija oko prvenstva je smiješno poredit,Ronaldo je nesto pokušavo ajmo reći a Messi nije da ga ne volim,ali ja ga ne mogu nazvati najboljim ikada,**** ti takog najboljeg ikada kad izgleda koda ga boli ona stvar za repku,pa igro je tri svjetska, tri svjetska i vazda je imo odlicnu ekipu,i nijednom nije nista dokazo,zbog toga je meni Maradona i Zidane veći igrači od njega,jer su obadvojica uradili sve za reprezanciju,ginuli za nju osvajali 1986 i 1998 ,a to što kazete da je Messi guro svoju argentinu do finala sp je velika glupost jer covjek dao dva gola Bih i Iranu kasnije se igro sakrive,nije ga bilo na mapi,A nacionalni dres je nesto posebno gdje se isto trebaš dokazati pokazati da si vođa .a Messi u svojih 27 godina to još nije uspio ! !
A ovo ne osvajanje ronalda lige prvaka i messija oko prvenstva je smiješno poredit,Ronaldo je nesto pokušavo ajmo reći a Messi nije da ga ne volim,ali ja ga ne mogu nazvati najboljim ikada,**** ti takog najboljeg ikada kad izgleda koda ga boli ona stvar za repku,pa igro je tri svjetska, tri svjetska i vazda je imo odlicnu ekipu,i nijednom nije nista dokazo,zbog toga je meni Maradona i Zidane veći igrači od njega,jer su obadvojica uradili sve za reprezanciju,ginuli za nju osvajali 1986 i 1998 ,a to što kazete da je Messi guro svoju argentinu do finala sp je velika glupost jer covjek dao dva gola Bih i Iranu kasnije se igro sakrive,nije ga bilo na mapi,A nacionalni dres je nesto posebno gdje se isto trebaš dokazati pokazati da si vođa .a Messi u svojih 27 godina to još nije uspio ! !
- SteveHeighway
- Kontakt:
Kao prvo dodji s cinjenicama pa se onda raspravljaj,Messi je dao golove svim ekipama u grupi,protiv svicaraca bio jedan od najboljih,kasnije dosta solidan. Jbt led gledaj kakav mu je panj bio u napadu higuain,igrac kojem treba 5 prilika za 1 gol i aguero kojeg je bolila kita za SP te prosjecnjak lavezzi. Jedini koji ga je pratio bio je di maria prakticki. A i budala je vidjela kakvu je taktiku tada sabella postavio u fazonu "igramo na pobjedu zayebi igru" pa je tako bilo i protiv irana i protiv belgije primjera radii..
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !
Steven Gerrard !
Zaboravio si Palacia. Kakva klocina od igrača.

2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Haj ti usporedi Zidanove guranje svoje repke na sp 2006 i Messije,pa Zidane je sam dobio spanjolsku (koja je kasnije osvojila sve moguce ) pa onaj dream team sa Brazilom i finale znaju i Talijani da nije bilo Materazzija da bi francuzi uzeli naslov. Međutim, Messi u Brazilu nije bio ni Leonidas 38'-e, ni Puškaš 54'-e, ni Cruyff 74', pa čak ni Kahn 02' ili Forlan od prije četiri godine. Argentinac je odigrao prosjecan turnir no za fifu je to bilo dovoljno da mu dadnu zlatnu loptu ..
A otkad je to tebi 7-8 utakmica (ili koliko vec maximalno može trajati SP za jednu ekipu) jedini relevantan uzorak za ocjenjivanje necije karijere.....a s druge strane zanemaruješ 300 odigranih utakmica za Barcu
to se kao ne pika 

Jah, tada vječite luzere Španjolce i dream team bez glave i repa. Još si kren'o i sa ŠBB-KBB scenarijem. Haj dobro je. 

2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Svaka čast Messiju na svim rekordima,za mene vazda klasa u odnosu na Ronalda,vječito bolji ali Sp je najveće natjecanje na svijetu koliko god utakmica bilo i taj neki najveći ikada moro ako je ikako imo neku reprezentaciju nesto dokazati,a on na tri sp-a dao isto toliko golova ,pa Pele nece nikad priznati da je najveći logicno ,jer je on osvojio tri svjetska ,a ovaj nista !let3 je napisao/la:A otkad je to tebi 7-8 utakmica (ili koliko vec maximalno može trajati SP za jednu ekipu) jedini relevantan uzorak za ocjenjivanje necije karijere.....a s druge strane zanemaruješ 300 odigranih utakmica za Barcu![]()
to se kao ne pika
- SteveHeighway
- Kontakt:
Spanija? Reci da se salis,pa ta repka nije tad imala pobjednicki mentalitet,igrali po starom prodju grupu bez problema sa 9 bodova j onda ispadnu u osmini dosla im francuska ili koreja. Tek kad su napravili malu rekonstrukciju ekipe kad se Raul oprostio za kojeg su tad govorili dobro se sjecam,mnogo usporava igra crvene furije,su poceli osvajati trofeje,naravno tu je bio legendarni Luis Aragones i kasnije strasni del bosque.
Francuska? Francuska je pasa moj 98 i 00 imala strasnu ekipu. Zidane,Henry,Trezeguet,Petit,Thuram,Lizarazu,Desai,Makelele,Sagnol. Pa pogledaj im samo odbranu,a pogledaj argentini ma sve klase strasni demichelis,fernandez,rojo,garay
Cak i 2006 imali francuzi odlicnu iskusnu ekipu prije svega tu je bio vieira da i njega ne zaboravim.
Ovo starije ne bi komentarisao jer nisam gledao fudbal 50 tih i 70 tih, a i nije relevantno jer je tada bilo lakse osvojiti s obzirom da je i ucestvovalo duplo ako ne i troduplo manje ekipa.
Messi je jednostavno najveci fudbaler kojeg smo imali priliku gledati ikad,no to mnogi ne shvataju,a zasto?
Pa zato jer je jos aktivan i igra,tek kad se oprosti pa kad pogledas njegov klip s golovima,asistencijama,carolijana za 10-15 godina uvidjet ces o kakvom se Bogu ove igre radi.
I da ne navijam za Barcu niti mi je Messi omiljeni igrac,samo sam objektivan.
Pozdrav.
Francuska? Francuska je pasa moj 98 i 00 imala strasnu ekipu. Zidane,Henry,Trezeguet,Petit,Thuram,Lizarazu,Desai,Makelele,Sagnol. Pa pogledaj im samo odbranu,a pogledaj argentini ma sve klase strasni demichelis,fernandez,rojo,garay

Cak i 2006 imali francuzi odlicnu iskusnu ekipu prije svega tu je bio vieira da i njega ne zaboravim.
Ovo starije ne bi komentarisao jer nisam gledao fudbal 50 tih i 70 tih, a i nije relevantno jer je tada bilo lakse osvojiti s obzirom da je i ucestvovalo duplo ako ne i troduplo manje ekipa.
Messi je jednostavno najveci fudbaler kojeg smo imali priliku gledati ikad,no to mnogi ne shvataju,a zasto?
Pa zato jer je jos aktivan i igra,tek kad se oprosti pa kad pogledas njegov klip s golovima,asistencijama,carolijana za 10-15 godina uvidjet ces o kakvom se Bogu ove igre radi.
Pozdrav.
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !
Steven Gerrard !
SteveHeighway je napisao/la:Spanija? Reci da se salis,pa ta repka nije tad imala pobjednicki mentalitet,igrali po starom prodju grupu bez problema sa 9 bodova j onda ispadnu u osmini dosla im francuska ili koreja. Tek kad su napravili malu rekonstrukciju ekipe kad se Raul oprostio za kojeg su tad govorili dobro se sjecam,mnogo usporava igra crvene furije,su poceli osvajati trofeje,naravno tu je bio legendarni Luis Aragones i kasnije strasni del bosque.
Pozdrav.
Spaniju je pokrala onda Korea inace najveća krađa u povijesti nogometa ,malo veća krađa nego polufinale 2009 i ovrebe,ali necu spominjati tu messija,samo se drzim ovoga što ima sa Argentinom
Messi bez sumnje najveci svih vremena.
Meni je najdrazi igrac Henry ali nema logike porediti ga sa Mesijem tako da malo vise objektivnosti pri pisanju svakakvih budalestina.
Meni je najdrazi igrac Henry ali nema logike porediti ga sa Mesijem tako da malo vise objektivnosti pri pisanju svakakvih budalestina.
smiješno mi je bazirati zakljucke na osnovu igre na SP, koja se igraju svake 4 godine i to maximalno 7 utakmica - a ne gledati Primeru, LP, Kup koji se igraju svake godine, svake sedmice itdKpbKaka22 je napisao/la:Svaka čast Messiju na svim rekordima,za mene vazda klasa u odnosu na Ronalda,vječito bolji ali Sp je najveće natjecanje na svijetu koliko god utakmica bilo i taj neki najveći ikada moro ako je ikako imo neku reprezentaciju nesto dokazati,a on na tri sp-a dao isto toliko golova ,pa Pele nece nikad priznati da je najveći logicno ,jer je on osvojio tri svjetska ,a ovaj nista !let3 je napisao/la:A otkad je to tebi 7-8 utakmica (ili koliko vec maximalno može trajati SP za jednu ekipu) jedini relevantan uzorak za ocjenjivanje necije karijere.....a s druge strane zanemaruješ 300 odigranih utakmica za Barcu![]()
to se kao ne pika

i kad vec toliko pominješ tu Argentinu....to je kar.ina od selekcije, vec godinama (od odlaska Batistute, Ortege, Verona, Zanetija, Simeonea, Ayale i ostalog old skula)... 2014 Messi, DiMarija i Mascherano su ih dovukli do finala, gdje su cak i dobro odigrali (možda i najbolju utakmicu) i opet popušili....doduše golman ih svojim odbranama penala provukao kroz polufinale protiv Holandije...a Messi ih je svojim golovima vukao kroz grupu....da im nema ove trojice navedenih, ni grupu ne bi prošli

Smiješna ekipa, koja je izvukla svoj maximum na minulom SP, sa onim ublehašom sa klupe.
[youtube][/youtube]
I to su mogli ladno do titule da je realizacija bila na nivou. Kakve su sve sanse promasili. 

2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
let3 je napisao/la:smiješno mi je bazirati zakljucke na osnovu igre na SP, koja se igraju svake 4 godine i to maximalno 7 utakmica - a ne gledati Primeru, LP, Kup koji se igraju svake godine, svake sedmice itdKpbKaka22 je napisao/la:Svaka čast Messiju na svim rekordima,za mene vazda klasa u odnosu na Ronalda,vječito bolji ali Sp je najveće natjecanje na svijetu koliko god utakmica bilo i taj neki najveći ikada moro ako je ikako imo neku reprezentaciju nesto dokazati,a on na tri sp-a dao isto toliko golova ,pa Pele nece nikad priznati da je najveći logicno ,jer je on osvojio tri svjetska ,a ovaj nista !let3 je napisao/la:A otkad je to tebi 7-8 utakmica (ili koliko vec maximalno može trajati SP za jednu ekipu) jedini relevantan uzorak za ocjenjivanje necije karijere.....a s druge strane zanemaruješ 300 odigranih utakmica za Barcu![]()
to se kao ne pika
![]()
i kad vec toliko pominješ tu Argentinu....to je kar.ina od selekcije, vec godinama (od odlaska Batistute, Ortege, Verona, Zanetija, Simeonea i ostalog old skula)... 2014 Messi, DiMarija i Mascherano su ih dovukli do finala, gdje su cak i dobro odigrali (možda i najbolju utakmicu) i opet popušili....doduše golman ih svojim odbranama penala provukao kroz polufinale protiv Holandije...a Messi ih je svojim golovima vukao kroz grupu....da im nema ove trojice navedenih, ni grupu ne bi prošli![]()
Smiješna ekipa, koja je izvukla svoj maximum na minulom SP, sa onim ublehašom sa klupe.
[youtube][/youtube]
Evo video cak traje minute i 1.56 od toga minutu vrti gol protiv mrtvog Irana ,Nebi ga ni Bih zabio nego se ovdje bicakcic zezno sa bešicem,polufinale i finale ga nije bilo,baš se sjećam i govorio sam Messi će odlucit finale,on koda se nije pojavio
Ova Argentina mozda nije ko prije,ali pogledaj ti imena,Aguero,Higuain,Di maria,Messi zar je to loša ekipa ?
Pa za Maradonu su govorili da je sam praktički Argentinu odveo do vrha svijeta iako je imao suigrače koje su mnogi zvali ispodprosječnim igračima. "Maradona i deset patuljaka "
- SteveHeighway
- Kontakt:
Ili si previše tvrdoglav ili trolaš,no zapeo si previše za to svjetsko,pa mnogi vrhunski igrači ga nisu osvajali,pa jel to umanjuje njihov kvalitet,ili suprotno osvajao ga je panj kao sto ja Arbeloa,jel ga to cini odlicnim igracem ?
Steven Gerrard !
Steven Gerrard !
KpbKaka22
Diego je 80-tih godina prošlog vijeka prolazio pored engleza, kao pored čunjeva...to danas Messi ne može ni protiv iranaca
....izgleda brate, da si ti ostao zaleđen u nekom periodu romantičnog fudbala....pogledaj malo kalendar buraz, 2015 je, a fudbal u međuvremenu apdejtovan još jedno 5-6 puta.
Diego je 80-tih godina prošlog vijeka prolazio pored engleza, kao pored čunjeva...to danas Messi ne može ni protiv iranaca

Stigao sam do ovog "nebi ga ni Bih zabio nego..." i prestao citati. 
Ne vrijedi raspravljati. SP je ionako precijenjeno.

Ne vrijedi raspravljati. SP je ionako precijenjeno.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.