Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

amerosm
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la amerosm » 05 jul 2009, 19:42

Kao navijac Federera moram biti realan i reci. Jeste sada sto se tice titula najbolji svih vremena, pa iza njega slijedi Sampras, ali je danas odigrao stvarno lose. Pravio je pocetnicke greske, poene koje je trebao osvajati poklanjao je protivniku. Dalje mislim da ga je Roddick vratio u drugom setu u tie-breaku u igru, ali je Federer svaki set odigrao relano ispod svog nivoa. Eh sta bi bilo kad bi bilo to necemo znati. Ovo pisem da sada neki ne pocnu temu da je Roddick osvojio drugi set bili se Federer mogao vratiti itd.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

buja
Kontakt:

Post Postao/la buja » 05 jul 2009, 19:53

kakave to veze sad ima bitno je da je pobjedio nije bio njegov dan ali mora se priznati da je Roddick igrao strasno ;)
Godine prolaze, zivot se mijenja nasa ljubav ostaje...
...za sva vremena...
1921

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 05 jul 2009, 19:56

amerosm je napisao/la:Kao navijac Federera moram biti realan i reci. Jeste sada sto se tice titula najbolji svih vremena, pa iza njega slijedi Sampras, ali je danas odigrao stvarno lose. Pravio je pocetnicke greske, poene koje je trebao osvajati poklanjao je protivniku. Dalje mislim da ga je Roddick vratio u drugom setu u tie-breaku u igru, ali je Federer svaki set odigrao relano ispod svog nivoa. Eh sta bi bilo kad bi bilo to necemo znati. Ovo pisem da sada neki ne pocnu temu da je Roddick osvojio drugi set bili se Federer mogao vratiti itd.
imaš vala pravo...niko nije kriv Roddicku koji imao sve u svojim rukama u drugom setu,kada je trebao otici na 2-0 u finalu Wimbledona...ali kada si sudbinski predodređen da budeš gubitnik onda tu nema lijeka...sam je prokockao svoje šanse (4 set lopte) i sam vratio Federera u meč.
Nije mi ni žao Andyija...ovo mu je 3 izgubljeno finale Wimbledona od istog covjeka.
Kada se prije nekih 7-8 godin prvi put pojavio svi su mu predviđali veeeliku karijeru,to su mediji napucavali naslove ,te strahovit talenat,te novi Samrpas novi Agasi,velika americka nada u koju se puno uložilo...bio je jedno vrijeme i prvi na ATP (2003 god) ali izgleda da ce ostati samo velika nada i ništa više od toga.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 05 jul 2009, 19:59

jasko88 je napisao/la:Hvala ti bože.
Ovo je stvarno najjači peti set ikad :D
Dobro će biti ako Mirka nakon ovog ne pobaci :mrgreen:
Za ovakvo finale je najvjerovatnije najzaslužniji "newton_heath_lyr" :mrgreen: , to je onaj vječiti gubitnik na kladionici , ko se ne sjeća :mrgreen:
Napokon dobio,ali zao mi Rodicka.**** ga,drugi set je predao Federeru i to je bio razlog na kraju,po meni.Sve cestitke Fedexu i nadam se da nece vis eni jedan grand slam da osvoji,ima dovoljno.Dosta je.Sada krece era Mirze Basica i Brune Oresara.Sada ce oni da osvajaju ove velike turnire.
BosnaE

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 05 jul 2009, 20:01

drop je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Kao navijac Federera moram biti realan i reci. Jeste sada sto se tice titula najbolji svih vremena, pa iza njega slijedi Sampras, ali je danas odigrao stvarno lose. Pravio je pocetnicke greske, poene koje je trebao osvajati poklanjao je protivniku. Dalje mislim da ga je Roddick vratio u drugom setu u tie-breaku u igru, ali je Federer svaki set odigrao relano ispod svog nivoa. Eh sta bi bilo kad bi bilo to necemo znati. Ovo pisem da sada neki ne pocnu temu da je Roddick osvojio drugi set bili se Federer mogao vratiti itd.
imaš vala pravo...niko nije kriv Roddicku koji imao sve u svojim rukama u drugom setu,kada je trebao otici na 2-0 u finalu Wimbledona...ali kada si sudbinski predodređen da budeš gubitnik onda tu nema lijeka...sam je prokockao svoje šanse (4 set lopte) i sam vratio Federera u meč.
Nije mi ni žao Andyija...ovo mu je 3 izgubljeno finale Wimbledona od istog covjeka.
Kada se prije nekih 7-8 godin prvi put pojavio svi su mu predviđali veeeliku karijeru,to su mediji napucavali naslove ,te strahovit talenat,te novi Samrpas novi Agasi,velika americka nada u koju se puno uložilo...bio je jedno vrijeme i prvi na ATP (2003 god) ali izgleda da ce ostati samo velika nada i ništa više od toga.
ostati samop velika nada, pa covjek je osvajo grand slam i jos 20 i kusur turnira, igrao tri finala wimbledona, bio na prvom mjestu i nije imao veliku karijeru, pa ljudi citali iko ovdje post prije nego ga posalje, jedno od najsmjesnijih rezonovanja u zadnju godinu dana

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 05 jul 2009, 20:04

pinoche je napisao/la:
drop je napisao/la:
ostati samop velika nada, pa covjek je osvajo grand slam i jos 20 i kusur turnira, igrao tri finala wimbledona, bio na prvom mjestu i nije imao veliku karijeru, pa ljudi citali iko ovdje post prije nego ga posalje, jedno od najsmjesnijih rezonovanja u zadnju godinu dana
ja i?? ko da ja nisam znao za te podatke pa sad si ti neki prosvjetitelj ko Dositej Obradovic.

P.S. gdje li je onaj Vitrual ;) ...nešto ga sad nema u zadnje vrijeme ;) .
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 05 jul 2009, 20:11

pa ako si znao zasto onda pises gluposti stareti tvoje, roddick je veliki teniser, a ne talenat moj drug, ali valjda ti je bitno da samo nesto napises, pa onda cesto i pogrijesis, a mozdasam ja onaj koji voli Plavce, he he he

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 jul 2009, 20:14

pinoche je napisao/la:pa ako si znao zasto onda pises gluposti stareti tvoje, roddick je veliki teniser, a ne talenat moj drug, ali valjda ti je bitno da samo nesto napises, pa onda cesto i pogrijesis, a mozdasam ja onaj koji voli Plavce, he he he

Roddick nije veliki teniser...veliki teniseri su Federer,Sampras,Agassi,Nadal...Takvih kao Roddick imas bruku cak i u ovoj generaciji igraca kao sto su Safin,Hewitt,Djokovic,Murray i slicno...od Roddicka se mnogo vise ocekivalo i najavljivalo...

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 05 jul 2009, 20:16

pinoche je napisao/la:pa ako si znao zasto onda pises gluposti stareti tvoje, roddick je veliki teniser, a ne talenat moj drug, ali valjda ti je bitno da samo nesto napises, pa onda cesto i pogrijesis, a mozdasam ja onaj koji voli Plavce, he he he
vec sam ti jednom napisao (doduše tad si koristi drugi nick)...zaobidji me sa svojim komentarima,nemoj me citirati-ne treba ti to...bolestan si lik,teško obolio i potrebna ti je strucna pomoć...PODHITNO I URGENTNO!!
Zadnja izmjena: drop, dana/u 05 jul 2009, 20:21, ukupno mijenjano 1 put.

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 05 jul 2009, 20:18

adnan24 je napisao/la:

Roddick nije veliki teniser...veliki teniseri su Federer,Sampras,Agassi,Nadal...Takvih kao Roddick imas bruku cak i u ovoj generaciji igraca kao sto su Safin,Hewitt,Djokovic,Murray i slicno...od Roddicka se mnogo vise ocekivalo i najavljivalo...
jok ja i ti smo veliki teniseri, nije medju najvecim, ali da je zadnji 10 godina konstantno vrhu, to jeste, i to mu mi ne mozemo uzeti, biti broj 1, a tamo neko ti reci da nisi veliki, hmhmhmh

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 jul 2009, 20:22

pinoche je napisao/la: jok ja i ti smo veliki teniseri, nije medju najvecim, ali da je zadnji 10 godina konstantno vrhu, to jeste, i to mu mi ne mozemo uzeti, biti broj 1, a tamo neko ti reci da nisi veliki, hmhmhmh

Pa to i jest fazon i upravo je to "Drop" i spomenuo, da su ga najavljivali kao novog Samprasa ili Agassi-ja a on osvojio 1 grand slam i to je to...nije ni do koljena ovoj dvojici...ako je on veliki teniser sta je onda Federer :?:

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 05 jul 2009, 20:35

Nije Federer danas odigrao loše koliko je Roddick odigrao dobro!

Svaka čast kralju tenisa! Danas sam bio na iglama, kao tempirana bomba. Kakav meč! Uz onaj Ivaniševićev 2001. i prošlogodišnji sa Nadalom, najbolji i najneizvjesniji meč Wimbledona koji sam gledao!

15. GS titula! Pa valja i nabrojati do broja 15 a kamoli osvojiti toliki broj titula!

Moram pohvaliti i Andya koji je igrao meč života i nadam se da se nakon ovoga neće srozati tj. totalno pasti psihički. :/

bubreg
Kontakt:

Post Postao/la bubreg » 05 jul 2009, 20:43

briljantna igra roddicka

pratim roddicka jos dok je bio br 1 i ovo je po meni njegov najbolji mec karijere, ustvari ove sezone igra puno bolje nego u proteklih nekoliko, valjda je napokon 'stasao', psihicki naravno ;)

steta stvarno steta sto se na kraju ovako zavrsilo ali sigurno je da niko na svijetu nije ocekivao ovakav otpor, ali sta je tu je. Moglo je otici na obje strane, valjda mu tako grah pao :oops:

i nije fedex odigrao toliko lose koliko je roddick bio dobar, pa neznam jeli do onih zadnjih nekoliko gemova imao 10 neprisiljenih gresaka (u skoro 4 sata igre!!!), i zbog toga govorim da mu je ovo vjerovatno najbolji mec karijere. A kako depresivno mora biti da odigras tako kako je on danas odigrao i ipak izgubis ;/ svaka cast fedexu, ali realno cak je i on nadmasio samog sebe danas kada pogledamo njegov servis, onakvu servu ce tesko ikada ponoviti.

sve u svemu fenomenalan mec i mada bi volio da je andy dobio fedex je ipak i u ovim nekim sitnicama pokazao ko je i sto je br 1, cak i sa nekim njemu nesvojstvenim greskama. A kako je samo vracao servis roddicka, jednom kada ga je 'provalio', to samo on moze :cry:
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 05 jul 2009, 21:05

zivio novi stari kralj Fedex :mrgreen:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jul 2009, 21:20

Fizička pripremljenost odnosno nepripremljenost je odlučila peti set. Roger je konstantno visio Roddicku na servisu posljednjih par gemova i bilo je logično da će ovaj kad tad popustiti. Na kraju, zaslužena pobjeda Federera, a isto to bih rekao i da je Roddick pobijedio, ovakav meč ne možeš pobijediti a da to nisi zaslužio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ndbosna
Kontakt:

Post Postao/la ndbosna » 05 jul 2009, 21:52

Roddick je bio veceras sjajan, ali upravo ovaj mec je pokazao zasto je Fedrer najbolji igrac na svijetu. Covjek igra najbolje u trenutcima kada je to najpotrebnije. Tenis je igra u kojoj postoji najmanja sansa da neko nezasluzeno pobijedi, Federer mozda veceras nije pogadjao neke stvari koje je inace pogadjao, falilo je neki njegov genijalan potez, ali jednostavno Andy ga je natjerao na to. Morao je stalno biti fokusiran na retern sjajnih Roddickovih i prvih i drugih servisa.

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 05 jul 2009, 22:16

Virtu4l je napisao/la:Fizička pripremljenost odnosno nepripremljenost je odlučila peti set. Roger je konstantno visio Roddicku na servisu posljednjih par gemova i bilo je logično da će ovaj kad tad popustiti. Na kraju, zaslužena pobjeda Federera, a isto to bih rekao i da je Roddick pobijedio, ovakav meč ne možeš pobijediti a da to nisi zaslužio.

cista glupost!!! oducio je strah koji posjeduje roddick i koji mu je usadio jos davno federer, tacno je se vidjelo koliko slabo udara federer od 18,19 gejma u petom setu, i kada mu rodik nije uzeo gejm na 15-40 ja sam znao da ce ga federer pobijediti, rodick je igrao skoro savrseno nekoliko dvorucnih beckhand paralela koje nikada dosada nije izvodio izgledale su zaista perfektno, fizicka pripremljenost odlicna za njega s obzirom kako on igra i kojim stilom ,ali na kraju je rodick sve zbog straha usrao cak i onaj zadnji poen je cist izbaciio na tribine doista mi ga je zao momak je igrao trece finale i sve porazi ali ako nepadne psihicki onda bi sigurno mogao osvojiti us open koji realno njemu vise i odgovara s obzirom da on najvise trenira na betonu, ipak najjace potez je bio poslije meča kada je rodick , nakon sto je fedex rekao i ja sam u istoj poziciji bio prosle godine, docekao fedexa i rekao da ali ti si imao pet osvojenih.
U ime Gospodara...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 jul 2009, 22:16

strasan tenes,apsolutno strasan mec danas,dva igraca bas po mom ukusu..Federer uzeo 15.Grand Slam i po tome mislim i potvrdio da je najveci svih vremena,vec dugo navijam za Federera ali ipak nebi njega isticao danas iako je ostvario historijski rezultat,Roddicka kao igraca uopste nisam volio do skora,medjutim svojim tenisom na Wimbledonu,kao i svojim izjavama,ponasanjem me apsolutno kupio na ovom turniru i za ubuduce.danas gledam onaj mec i kod 12-12 cini mi se govorim kako bi najpostenije i najrealnije bilo da se mec moze proglasiti nerijesenim,ali to nazalost nije moguce u tenisu.Federer je zasluzio da udje u historiju,ali nista manji ni Roddick nije zasluzio ovogodisnji Wimbledon
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jul 2009, 22:26

LeBronJamesKing je napisao/la:cista glupost!!! oducio je strah koji posjeduje roddick i koji mu je usadio jos davno federer, tacno je se vidjelo koliko slabo udara federer od 18,19 gejma u petom setu, i kada mu rodik nije uzeo gejm na 15-40 ja sam znao da ce ga federer pobijediti, rodick je igrao skoro savrseno nekoliko dvorucnih beckhand paralela koje nikada dosada nije izvodio izgledale su zaista perfektno, fizicka pripremljenost odlicna za njega s obzirom kako on igra i kojim stilom ,ali na kraju je rodick sve zbog straha usrao cak i onaj zadnji poen je cist izbaciio na tribine doista mi ga je zao momak je igrao trece finale i sve porazi ali ako nepadne psihicki onda bi sigurno mogao osvojiti us open koji realno njemu vise i odgovara s obzirom da on najvise trenira na betonu, ipak najjace potez je bio poslije meča kada je rodick , nakon sto je fedex rekao i ja sam u istoj poziciji bio prosle godine, docekao fedexa i rekao da ali ti si imao pet osvojenih.
slika

Da, da, usadio mu je strah, nakon 20 mečeva koje su odigrali, čuj strah. Jao kakve gluposti, eto ti si znao da će ga Federer pobijediti. Bivši broj jedan u Svijetu, prekaljen, preiskusan, da ima strah? A šta je bilo prije 15-40? Jeli mu i prije toga Federer visio na par posljednjih servisa, svaki put je došao najmanje do 40.

Čuj Roddick izvodio bekend paralele koje do sada nije izvodio. Koliko si ti njegovih mečeva pregledao?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

alldenn
Kontakt:

Post Postao/la alldenn » 05 jul 2009, 22:30

saMO CU KRATKO RECI : STA BI BILO DA JE NADAL TU ? drugi turnir , druga dimennzija ! Federer nije u formi koliko su ostali van forme , danas je to dokazo roddick , uzo mu je glatno 2 seta dok je Federer uzo 2 tie brejak , mislim cak sta vise doniro mu 2 set al eto , to nebi bilo tako kazem opet da je RAFAEL tu Mnogi su ga otpisali a on se vraca u Montealu ! Sto se uzivalo i osvajalolo njegovim odsustvom osvajalo se , sad opet ide sablon : Nadal vs Federer finale , kao inave u poslejdnih 3 meca na 3 razlicite podloge nadal je favorit! RAno su ga otpisali ipak je on bolna tacka svih , a ponajvise Federera !!!!!!!!!!!!zbog toga ga i nesmatram najboljim svih vremena ! I zobg blage konkurencije koju je tek dobio sazrijevanjem Nadala !cak sta vise momak ima 13:7 ili 6:2 na gren slem takmicenjima !

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.