sviunapad1010 je napisao/la:
Hajd ne dipr euforija uvijek tu, nije vas bilo 20 na stadionu u skorijoj prošlosti.
Vi ako ne uđete iduće godine u PL neće biti ni blizu ovakvo stanje kao sad u i oko kluba.
Vidi, nebi sad da kvarim tudju temu sa pricom o Velezu, ali nadovezao sam se na jednu stvar u tvom postu koja nije tacna i zato sam ti odgovorio.
Ukratko, ti si rekao da ako Velez ne udje slijedece sezone, ko zna kad ce, nestaje euforija, predstavio si to kao da su ovi ljudi dosli tu u nekoj euforiji i navukli navijace i sve pada u vodu ako Velez ne udje slijedece sezone, u prevodu uprava sadasnja se povlaci itd.
Da se plan ove uprave svodi samo na to, tj sto prije povratak u PL i sva ulaganja da su usmjerena na igracki kadar, slozio bi se sa tobom. Medjutim ti si pokazao da ne poznajes plan ove uprave za Velez i kako su uopce dosli.
Njihova euforija i euforija navijaca se ne bazira na to dal ce se izborit PL ove ili slijedece godine. to sam vec i rekao u predhodnom postu, kad sam ti pisao o dugorocnom planu, a ako te interesuje plan, potrazi ga na netu. Rezultat tog plana ce biti jak klub sa svim pratecim objektima i uslovima koje jedan klub koji zeli da bude u vrhu bh fudbala i da igra evropu treba da ima, e to je ta euforija koja vodi ove ljude u upravi uz naravno ljubav koju imaju prema klubu, a ne eventualno boravak jedne godine krace ili duze u federalnoj.
Onda si se nadovezao za euforiju navijaca u drugom svom postu, za mene euforija je vise osim onog sto se samo na stadionu vidi. Navijaci su bili siti lopova u klubu, ali su se borili i van terena za zdrav i bolji klub. Rezultat toga je UGMR pa onda ova sadasnja uprava ali i milion drugi stvari. Sve je to euforija za mene, kad se covjek na razne nacine bori za svoj klub. A kad vidis poslijeratnu politiku u BIH protiv Veleza gdje je bio cilj njegov nestanak, onda je jasno da se radi o velikoj ljubavi i euforiji koju mi navijaci imamo prema nasem klubu.
Uglavnom mi smo punili stadion u federalnoj na predzadnjem mjestu, gdje nismo imali sanse za PL, dok neki pune samo kad su prvi na tabeli u PL ili kad se vracaju u PL, a mozda ni tad, to ti kaze da ova euforija se ne veze samo za rezultate na terenu, nego se radi o tome da se gradi jedan jak klub. Za sve dobro treba malo i vremena