BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Gifron
Kontakt:

Re: Eurobasket 2022

Post Postao/la Gifron » 14 avg 2022, 18:01

Za nadati je se samo da ce greske i ono sto nije valjalo iz ove utakmice popraviti i unaprijediti. U suprotnom bolje da se ne skupe pare za Eurobasket, nego da se sramotimo kao najveci amateri.
Jedan grad, jedna ljubav!

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 14 avg 2022, 18:02

Da ima iko kome je stalo u savezu roberson bi morao biti prekrizen...Jbem i Bosnica koji nam ga je uvalio! Zbog njega cemo biti najveca sprdacina Eura...ljudi se ibrete kome smo dali pasos

Valjda se Juka fizicki dotjera u ovih 15 dana....a nije valjda da je neko iznenadjen da nam je upravo on najbolji suter za tri poena? :rol:

Problem su ovi role playeri poput Atica, Gegica... kojima kao da je neko izbrisao svaku vjestinu koju su imali u ove dvije-tri godine....Gegic izgleda kao u godini kad je nosio dres Slobode. Ni blizu ovig iz Cibone.

Ako Musa nije mogao dominirat s Bugarima zasto bi na Euru? Zalosno koliko je nemocan...mada ce vjerovatno isporucit neke pristojne brojke. Ali mora to puno bolje.

Ukratko, nemas sutere, nemas ball handlera, nemas kreatora...nemas nista!

Ne bi me cudilo da izgube svaku utakmicu na Euru... Mozda bi neka pobjeda protiv CG na strani podigla atmosferu i samopouzdanje pojedinaca.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2022, 18:04

Unofficialpage je napisao/la:
14 avg 2022, 17:54
Izgleda Juke nema na klupi ovu zadnju četvrtinu ili ga ja ne vidim.
Da nije pukla kakva svadja, ili je nesto uvrijedjen :think:

Straaasna Estonija ti uvali 100+ :cool:

Koliko god da smo generalno losi, Bekir je to jos dodatno unazadio.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 14 avg 2022, 18:13

Hajde ba nemojte mahalat ...sto ce igrat zadnju cetvrtinu i rizikovat povredu kad je vec rijeseno sve...Dusa vam izmisljat sukobe...

Zovi Albegovica s plaze Azizeeeee :beba:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 avg 2022, 18:14

Federer17 je napisao/la:
14 avg 2022, 18:04
Unofficialpage je napisao/la:
14 avg 2022, 17:54
Izgleda Juke nema na klupi ovu zadnju četvrtinu ili ga ja ne vidim.
Da nije pukla kakva svadja, ili je nesto uvrijedjen :think:

Straaasna Estonija ti uvali 100+ :cool:

Koliko god da smo generalno losi, Bekir je to jos dodatno unazadio.
Sve je moguće kod nas. :mrgreen:

Da smo goreg Amerikanca birali ne bi ga mogli izabrati, Roberson apsolutno ne radi ništa. Lik ni u kvalifikacijama nije bio neka prevaga, ne zna šutat, nije dobar play, ne može proći nikog, u odbrani ne postoji. Na EP bi svakako otišli i tu nam daj nekog ko će bit prevaga, ko može isporučiti 20ak poena a ne lik koji ništa ne radi.

Ni ostatak ekipe nije bolji, nikakve hemije u ekipi, sve svodi na to da Musa uradi sam nešto ili Juka, Estonci trče, otvaraju se, postavljaju blokove, jasno vidiš smisao u igri a kod nas ništa. Da nas hoće kako izbaciti pa da se ne brukamo na EP.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 avg 2022, 18:20

Beko je napisao/la:
14 avg 2022, 17:50
DamirT je napisao/la:
14 avg 2022, 17:47
Ide show Doncica u Kelnu :mrgreen:
protiv nas ce ga odmarat
I to sto kazes hahahaha
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 avg 2022, 18:30

Calma momci, ipak je u pitanju samo prijateljska :kafa:

Druga stvar je što mi imamo jasno vidljive limite koji će nas pratiti i na Eurobasketu te, vjerovatno, ograničiti na samo jednu pobjedu na tom prvenstvu al' to je realnost sa ovakvim rosterom i talašika trenerom poput Bekira.

Ja bih sad nekako više volio da mi uzmemo Crnogorce u ovim kvalifikacijama za SP pa nek' se dalje tuku momci bez Muse i Nurkića za to SP, to mi je veći prioritet od Eurobasketa :think:

Eurobasket mi djeluje ono totalno rezultatski neprivlačno (jer ga i ne možemo napraviti), neka odu gore odigraju tih 5 utakmica, malo će se dijaspora zabaviti u Švabiji, mi pored TV-a okupiti i sa rajom ispratiti tekme i eto to bi bilo to od našeg EB-a :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2022, 18:39

RoninX je napisao/la:
14 avg 2022, 18:13
Hajde ba nemojte mahalat ...sto ce igrat zadnju cetvrtinu i rizikovat povredu kad je vec rijeseno sve...Dusa vam izmisljat sukobe...

Ukljucis malo mozak i skontas da je, s obzirom na historijat ekscesa i uvrijedjenih mladih u nasim reprezentacijama, u pitanju sarkazam. Nema potrebe da se poput klinje (sto ocigledno i jesi) palis i reagujes na svaku.

I, nije isto ne igrati i ne biti na klupi za rezervu. :think:

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 14 avg 2022, 18:47

Ajde ba sta vam je , nebitna prijateljska...
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 14 avg 2022, 18:53

Federer17 je napisao/la:
14 avg 2022, 18:39
RoninX je napisao/la:
14 avg 2022, 18:13

Ukljucis malo mozak i skontas da je, s obzirom na historijat ekscesa i uvrijedjenih mladih u nasim reprezentacijama, u pitanju sarkazam. Nema potrebe da se poput klinje (sto ocigledno i jesi) palis i reagujes na svaku.

I, nije isto ne igrati i ne biti na klupi za rezervu. :think:
Nevjerovatno kako ni u jednoj situaciji ne propustis da pokazes svoje seljacko porjeklo. Tebe nista zivo ne zanima osim tracarenja. Ja znam da je to vama na selu glavna zanimacija, ko se s kim ku.rva, cija krava je steona i slicno,...ali popusti forum s takvim upadicama makar dok ne zavrsi Euro i budes imao nesto opipljivo.

P.s.jos ti ne dam ni sansu da kazes da psujem, nek se vidi iz prilozenog ko vrijedja
:beba:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2022, 19:08

RoninX je napisao/la:
14 avg 2022, 18:53
Nevjerovatno kako u svakoj situaciji ne propustis da pokazes svoje seljacko porjeklo. Tebe nista zivo ne zanima osim tracarenja. Ja znam da je to vama na selu glavna zanimacija, ko se s kim ku.rva, cija krava je steona i slicno,...ali popusti forum s takvim upadicama makar dok ne zavrsi Euro i budes imao nesto opipljivo.

P.s.jos ti ne dam ni sansu da kazes da psujem, nek se vidi iz prilozenog ko vrijedja
:beba:
Ako je sugestija da ukljucis mozak i skontas najobicniji moguci post oblik vrijedjanja, onda me jos manje cudi sto nisi skontao post. :thumbup:

Nek si mi spustio da sam seljackog porijekla, emancipovani gradjanine iz centra neke svjetske metropole! :cool: Dobro je pa mi nisi direktno vrijedjao i psovao clanove porodice (kao nekim forumasima), ili me pokusao ismijati u vjerskom smislu sto si inace radio. Ovo je znacajan napredak, drago mi je da sam barem djelic imao utjecaja na to!

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 14 avg 2022, 19:17

Cuj namazanog selje, zar je uvreda reci ukljuci mozak :rol: ...upalio se na moj neutralni komentar uvredom pa onda glumi finocu. Bavi se tracevima i onda to predstavi kao "sarkazam".
Hilarijus.

Ako sam prosao bez fatve kakva je data na gospodina Rušdia, i ja sam zadovoljan tvojim napretkom. :kafa:

yusufoh
Kontakt:

Post Postao/la yusufoh » 14 avg 2022, 19:49

Mađari, Litvanci i Nijemci padaju.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 14 avg 2022, 20:45

Dovoljno je pogledati 3 parametra
29:17 slobodna bacanja, 15 asistencija manje i 20 izgubljenih lopti. To u prijevodu znaci da imamo problem sa pasovima i vodjenjem lopte kao i sa slobodnim bacanjima. Te 3 stvari su elementarne i one se uce sa prvim koracima skole kosarke. Ozbiljnu kosarku sa ovim elementarnim stvarima koje prave problem, ne treba ni raspravljati. Pretpostavljam da je to sve od bazicnih priprema, i da ce narednih 7 dana do kvalifikacija ruke i noge malo elasticirati, ali taj trio je nas generacijama problem. Vodjenje, dodavanje, i slobodna. Bez toga se ni jedan protivnik ne moze dobiti

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 14 avg 2022, 21:04

Nemamo mi toliko los roster, koliko lose i bezidejno na parketu izgledamo. Po meni glavni razlog svega toga lezi u treneru i njegovom upitnom kosarkaskom znanju. Ne kazem da su nasi igraci vrhunski, niti da se trebamo nadati nekakvih velikim rezultatima, ali rutinski uzeti Madjarsku i skupo prodati kozu ostalim protivnicima iz grupe je minimum sto se treba uraditi. Nek igraju odbranu kao da im je svaka utakmica zadnja u zivotu i nek na racun toga + na kvalitet 3-4 pojedinca (mozda jos neko iskoci) ne dopuste Nijemcima, Francuzima, Litvancima i Slovencima da rutinski odrzavaju dvocifrenu razliku. Ako sa svima njima udjes u zadnju cetvrtinu sa 7-8 poena zaostatka (ili ne vise od 10-12), pa posrecit ce ti se nekad i bar jedna takva tekma ce otici u tvoju korist.

Ok, Roberson je los stranac, morao se naci bolji (Hrvati sredise dobrog Amera za 15 dana), ali je itekako upotrebljiv. Odlican je suter s distance i zna igrati 2na2. Kod nas on ne dobije nijednu akciju za sut, niti isforsira taj pnr s visokim igracima, iako su svi dobri u tome (Nurkic, Halilovic i Kamenjas).

Nurkic jeste korektan suter za tri, ali to mu je mozda tek peti adut i ne bi se smjelo desavati da se njegova napadacka igra svodi na sutiranje trojki. Naravno da treba uzeti otvoren sut, ali se prvenstveno mora iskoristiti u onome gdje je najbolji. Frajer pravi najbolje skrinove u nba, a danas dva takva nije napravio Musi, iako je ovaj 10x produktivniju kad dobije dobar blok. Ja sam se nadao da ce udvajanjem Nurkica igraci poput Atica, Gegica i Lazica najvise profitirati. Kretnje bez lopte, utrcavanja ceonom linijom i slicne stvari su u takvim situacijama nesto sto moraju raditi, a Jusuf zna dati dobar pas i ostaviti ih na ziceru.

Kod nas se sva igra svela na to da u fazi napada trazis Nurkica i Musu, a ovamo imas 4 igraca s dobrih sezonama (Roberson, Halilovic, Gegic i Kamenjas) + 3 igraca koji mogu bljesnuti (Atic, Sulejmanovic i Lazic) i bukvalno ni za jednog od njih nemas izradjene akcije. Jasno je na cija ledja ce pasti najveci teret, ali bez odredjenog udjela svakog od njih - dzaba ti i 30 Jukinih poena. Petorke u kojima su Lazic i Vrabac ili Halilovic i Kamenjas zajedno na parketu su za samoubistva, a Bekir upravo s prvom dvojicom pocinje meceve. U takvim situacija bukvalno samo skupis reket i pustis ih da rade sta hoce. Fazon je i sto su to mahom losi ballhandleri, tako da ih je jos jednostavnije braniti.

Da se ja pitam, Roberson, Musa, Lazic, Sulejmanovic i Nurkic bi cinili petorku koja bi se uigravala za prvenstvo. Svi mogu zabiti trojku (nisu vrhunski suteri, ali im se neces ni odmicati po 3 metra), mada bi vjerovatno i defanzivno skripalo. Gegic, Atic i Halilovic bi dobili svoje akcije i zadatke - kako defanzivno, tako i ofanzivno. Nekad nesto nece funkcionisati, nekad ce i proci ono sto se zamislilo, ali je vazno da se u svakom trenutku zna njihova uloga. Vrabac bi ulazio u igru samo ako svi planovi propadnu i ako nijedna defanzivna postava ne funkcionise, pa onda uvedes njega da vrsi pritisak i dosadjuje protivnickom playmakeru.

Ubijedjen sam da bi dobar trener od nase reprezentacije napravio klapu koja bi bila tvrd orah gotovo svima. Nurkic i Musa su u paketu bolji od Teletovica i Djedovica, Halilovic i Kamenjas od Kikanovica i Stipanovica, Gegic i Atic od Gordica i Sutala, Sulejmanovic i Lazic od Masica i Persica, Roberson od totalno indisponiranog Wrighta, ali smo na tom prvenstvu u Sloveniji izdominirali Litvaniju koja nije nista losija od ove danasnje.

I halalite na ovom romanu (ako ga iko i procita), nece ih biti vise - bar ne do tekme s Crnogorcima. :mrgreen:

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 14 avg 2022, 21:31

Ja tvoje romane rado čitam :thumbup:

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 14 avg 2022, 21:40

Nemanja Gordic bi dobro dosao, al jbg... Roberson je tu, boljeg ocito nema i gdje ce Bosna dovest boljeg amerikanca, to su plaćenici i nece niko od njih igrati besplatno, a ovi nasi nesposobnjakovici iz saveza nemaju para da plate putne troškove, a kamoli da izdvoje keš za jednu igračinu.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 14 avg 2022, 22:20

Spejsing je najvažniji za napad, a nama igra Vrabac, ili Kamenjaš i Halilović zajedno, ili jedan od njih sa Nurkićem.

slika

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 avg 2022, 22:47

Ghuraba je napisao/la:
14 avg 2022, 21:04
Nemamo mi toliko los roster, koliko lose i bezidejno na parketu izgledamo. Po meni glavni razlog svega toga lezi u treneru i njegovom upitnom kosarkaskom znanju. Ne kazem da su nasi igraci vrhunski, niti da se trebamo nadati nekakvih velikim rezultatima, ali rutinski uzeti Madjarsku i skupo prodati kozu ostalim protivnicima iz grupe je minimum sto se treba uraditi. Nek igraju odbranu kao da im je svaka utakmica zadnja u zivotu i nek na racun toga + na kvalitet 3-4 pojedinca (mozda jos neko iskoci) ne dopuste Nijemcima, Francuzima, Litvancima i Slovencima da rutinski odrzavaju dvocifrenu razliku. Ako sa svima njima udjes u zadnju cetvrtinu sa 7-8 poena zaostatka (ili ne vise od 10-12), pa posrecit ce ti se nekad i bar jedna takva tekma ce otici u tvoju korist.

Ok, Roberson je los stranac, morao se naci bolji (Hrvati sredise dobrog Amera za 15 dana), ali je itekako upotrebljiv. Odlican je suter s distance i zna igrati 2na2. Kod nas on ne dobije nijednu akciju za sut, niti isforsira taj pnr s visokim igracima, iako su svi dobri u tome (Nurkic, Halilovic i Kamenjas).

Nurkic jeste korektan suter za tri, ali to mu je mozda tek peti adut i ne bi se smjelo desavati da se njegova napadacka igra svodi na sutiranje trojki. Naravno da treba uzeti otvoren sut, ali se prvenstveno mora iskoristiti u onome gdje je najbolji. Frajer pravi najbolje skrinove u nba, a danas dva takva nije napravio Musi, iako je ovaj 10x produktivniju kad dobije dobar blok. Ja sam se nadao da ce udvajanjem Nurkica igraci poput Atica, Gegica i Lazica najvise profitirati. Kretnje bez lopte, utrcavanja ceonom linijom i slicne stvari su u takvim situacijama nesto sto moraju raditi, a Jusuf zna dati dobar pas i ostaviti ih na ziceru.

Kod nas se sva igra svela na to da u fazi napada trazis Nurkica i Musu, a ovamo imas 4 igraca s dobrih sezonama (Roberson, Halilovic, Gegic i Kamenjas) + 3 igraca koji mogu bljesnuti (Atic, Sulejmanovic i Lazic) i bukvalno ni za jednog od njih nemas izradjene akcije. Jasno je na cija ledja ce pasti najveci teret, ali bez odredjenog udjela svakog od njih - dzaba ti i 30 Jukinih poena. Petorke u kojima su Lazic i Vrabac ili Halilovic i Kamenjas zajedno na parketu su za samoubistva, a Bekir upravo s prvom dvojicom pocinje meceve. U takvim situacija bukvalno samo skupis reket i pustis ih da rade sta hoce. Fazon je i sto su to mahom losi ballhandleri, tako da ih je jos jednostavnije braniti.

Da se ja pitam, Roberson, Musa, Lazic, Sulejmanovic i Nurkic bi cinili petorku koja bi se uigravala za prvenstvo. Svi mogu zabiti trojku (nisu vrhunski suteri, ali im se neces ni odmicati po 3 metra), mada bi vjerovatno i defanzivno skripalo. Gegic, Atic i Halilovic bi dobili svoje akcije i zadatke - kako defanzivno, tako i ofanzivno. Nekad nesto nece funkcionisati, nekad ce i proci ono sto se zamislilo, ali je vazno da se u svakom trenutku zna njihova uloga. Vrabac bi ulazio u igru samo ako svi planovi propadnu i ako nijedna defanzivna postava ne funkcionise, pa onda uvedes njega da vrsi pritisak i dosadjuje protivnickom playmakeru.

Ubijedjen sam da bi dobar trener od nase reprezentacije napravio klapu koja bi bila tvrd orah gotovo svima. Nurkic i Musa su u paketu bolji od Teletovica i Djedovica, Halilovic i Kamenjas od Kikanovica i Stipanovica, Gegic i Atic od Gordica i Sutala, Sulejmanovic i Lazic od Masica i Persica, Roberson od totalno indisponiranog Wrighta, ali smo na tom prvenstvu u Sloveniji izdominirali Litvaniju koja nije nista losija od ove danasnje.

I halalite na ovom romanu (ako ga iko i procita), nece ih biti vise - bar ne do tekme s Crnogorcima. :mrgreen:
Čuj halalite, vrhunski post. Kad je košarka u pitanju uvijek čekam tvoj komentar jer znam da će biti kvalitetan i dosta će toga biti objašnjeno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 avg 2022, 22:51

Ghuraba je napisao/la:
14 avg 2022, 21:04

Dobri su ti "romani", sve pročitah.... :thumbup: Ekspert si za košarku...I sve se skoro slažem, mislim sve dobro rečeno, samo jedna stvar je možda isto onako upitna: Misliš li da bi nas možda i nagli napad Nurkićeve arogancije mogao "unazaditi"? Ili je to sada zanemarivo... :) A posebno s ovakvim selektorom, koji nekako može baš imati probleme da zvijezde drži pod kontrolom...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, L-Train, lumani, NEZALAGANJE i 26 gostiju.