Film i kinematografija
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Film i kinematografija
Pogledah opet deadpool, oba dijela. Marvel humor je nenadmasan.
Kako vam nije dosadilo više gledati Marvel filmove i ostala super heroj sr4nja? Razumijem da ima svako svoj ukus i da svako traži određeni vid zabave u nekim stvarima ali zaista sve se vrti u krug i uvijek sve na isti fazon, dođe neki negativac koji želi da uništi svijet ili grad i na kraju uvijek pobjedi dobro i svi budu sretni i zadovoljni a onaj humor izlizani da ne spominjem.
Možda sam samo ostario, pa mi nije više zanimljivo, nemojte zamjeriti šta.

Zato što su filmovi odlični za ono što žele da budu. Dva, dva i pol sata čiste zabave gdje znaš šta te očekuje, gdje se ne možeš razočarati i možeš isključiti mozak. Ne možeš na kraju filma biti razočaran nikako jer si dobio sve što si tražio. Ali, moram priznati da se sve više i više ljudi žali na formulu filma, odnosno da se završavaju velikom CGI bitkom na kraju.Celtic je napisao/la: ↑18 dec 2021, 09:41Kako vam nije dosadilo više gledati Marvel filmove i ostala super heroj sr4nja? Razumijem da ima svako svoj ukus i da svako traži određeni vid zabave u nekim stvarima ali zaista sve se vrti u krug i uvijek sve na isti fazon, dođe neki negativac koji želi da uništi svijet ili grad i na kraju uvijek pobjedi dobro i svi budu sretni i zadovoljni a onaj humor izlizani da ne spominjem.Možda sam samo ostario, pa mi nije više zanimljivo, nemojte zamjeriti šta.
Iz istog razloga gledamo filmove i serije koje smo već nekad gledali, jer znamo da nećemo biti razočarani kad dođu end creditsi. Lično, nisam bio oduševljen ovim Chang Liom, ali nisam bio ni razočaran, taj film je bio sve što sam očekivao, ali me nije skroz oduševio, ali mi je uljepšao dva sata vremena i popravio raspoloženje.
Filmovi za šire narodne mase i dominiraju u tome šta žele da budu. Meni su tri filma što godišnje izbace mjera.
I nije žanr za svakog, moj jedan prijatelj ne može da smisli superheroj i fantasy žanr (tu ide i LOTR i Nolanov Batman) i nije mu jasno kako neko to može gledati, dok sam ja drugačiji, oduvijek mi je bio taj žanr ekstra.
Edit:
Zamisli svoju omiljenu vrstu filma i da ti neko svake godine izbaci tri filma iz tog univerzuma, sva nekako povezana i da ti garantira da te niti jedan od tih filmova neće razočarati. E to je Marvel Univerzum za fanove.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
To sto su napravili u filmovima sabirni centar superjunaka je najveca glupost za mene licno i skrnavljenje individualnih prica tih superjunaka, ne interesuje me koliko je kvalitetno uradjen film, jer taj koncept je meni licno katastrofa i vrijedja moju inteligenciju. Ali dobro, razumijem i da sam manjina s ovim stavom. To je za mene zesca komercijala i nacin da se uzmu dobre pare bez kvalitetne price
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Donnie Darko
- Kontakt:
Napravili su ono što je izvorni materijal uvijek bio, što su više izmješani superjunaci bliže će biti stripovima po kojim su napravljeni.
Stripovi pretoceni u filmove. Nisu iskoristili ni 50% mogucnosti.Celtic je napisao/la: ↑18 dec 2021, 09:41Kako vam nije dosadilo više gledati Marvel filmove i ostala super heroj sr4nja? Razumijem da ima svako svoj ukus i da svako traži određeni vid zabave u nekim stvarima ali zaista sve se vrti u krug i uvijek sve na isti fazon, dođe neki negativac koji želi da uništi svijet ili grad i na kraju uvijek pobjedi dobro i svi budu sretni i zadovoljni a onaj humor izlizani da ne spominjem.Možda sam samo ostario, pa mi nije više zanimljivo, nemojte zamjeriti šta.
Korejci su od animea napravili filmove.
Preporucujem death note sva tri dijela, fenomenalni su.
Ja sam napravio dc i marvel maraton prije par godina. Pogledao sve filmove i one najstarije. Ljepota.
Stavio sam da se skida Succession, pa cemo vidjeti
Dosta ljudi kaze da je odlicna 
Btw pogledao sam trecu sezonu You - bolja je bila druga sezona - nekako mi se u ovoj trecoj sezoni stvari prebrzo desavaju - ne stignes ni upoznati likove kako treba

Btw pogledao sam trecu sezonu You - bolja je bila druga sezona - nekako mi se u ovoj trecoj sezoni stvari prebrzo desavaju - ne stignes ni upoznati likove kako treba

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Preporuka za Room 104 od HBO, neki lajt Black Mirror
Ja sam cini mi se pogledao pola prve sezone. Nije losa generalno, ali nije ono sto sam ocekivao. Razmisljao sam da prekinem sa gledanjem, ali nakon nekoliko dana pauze blize sam da ponovo pokusam.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Succession prekuco i u 3 sezoni

Arsenal All The Way !
Pogledah opet sva tri dijela Hangovera. Treći dosta slabiji ali nije toliko loš kako se predstavlja.
-
- Kontakt:
Link za novog Spider-Mana u pp (bez titlova) 

Ned'o bog da nije pandemija.Sony/Marvel’s Spider-Man: No Way Home has become the third biggest global opener of all-time with $587.2M. Crossing the $500M mark makes it only the sixth film ever to the milestone in a launch frame.Topping $500M at open is even more impressive as NWH did it without China, only the second film ever to the five-century mark sans that giant market.

Jbt u sta se kino pretvoriloFinn je napisao/la: ↑19 dec 2021, 19:34Ned'o bog da nije pandemija.Sony/Marvel’s Spider-Man: No Way Home has become the third biggest global opener of all-time with $587.2M. Crossing the $500M mark makes it only the sixth film ever to the milestone in a launch frame.Topping $500M at open is even more impressive as NWH did it without China, only the second film ever to the five-century mark sans that giant market.![]()

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- Donnie Darko
- Kontakt:
Meni je žao ljudi koji ne mogu da uživaju u ovom novom Spidermanu. Film je remek djelo.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Dokad je u kinu?Donnie Darko je napisao/la: ↑19 dec 2021, 21:08Meni je žao ljudi koji ne mogu da uživaju u ovom novom Spidermanu. Film je remek djelo.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Donnie Darko
- Kontakt:
Kako ću ja to znatrio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 dec 2021, 22:45Dokad je u kinu?Donnie Darko je napisao/la: ↑19 dec 2021, 21:08Meni je žao ljudi koji ne mogu da uživaju u ovom novom Spidermanu. Film je remek djelo.

Dok ga ljudi gledaju biće

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Vidim na cinestaru samo do 22 ili 23.12, nema poslije nista, reko nije valjda samo sedmicu dana da ce bitiDonnie Darko je napisao/la: ↑19 dec 2021, 23:47Kako ću ja to znatrio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 dec 2021, 22:45Dokad je u kinu?Donnie Darko je napisao/la: ↑19 dec 2021, 21:08Meni je žao ljudi koji ne mogu da uživaju u ovom novom Spidermanu. Film je remek djelo.![]()
Dok ga ljudi gledaju biće![]()
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Cinestar ti svake sedmice u utorak updateuje termine za iduću sedmicu, zato ti nema poslije ništa.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑20 dec 2021, 00:13Vidim na cinestaru samo do 22 ili 23.12, nema poslije nista, reko nije valjda samo sedmicu dana da ce biti

A biće barem mjesec dana, ali vjerujem da bi mogao i više od toga ako bude gledanosti.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], relativizam, tiketoke i 8 gostiju.