Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 okt 2009, 09:33

Bijeljinac je napisao/la:E' sad sto se tice ove dvojice pacenika, koji dusevno pate kada gledaju kako neko drugi odlazi na svjetsko prvenstvo. Ja cu 90% kako sada stvari stoje otici u Juznoafricku republiku, ali necu biti prosjak, jado niti seljak da mi savez kupuje avionsku kartu, niti snosi troskove boravka na jugu Afrike. Eto vas dvojica idite u Beograd pred kancelariju FSS i pros'te, mozda vas i obraduju, pa mozda vidite jednom u zivotu i to toliko zeljeno svjetsko prvenstvo :lol: A o svjetskim prvenstvima u drugim sportovima da i ne govorim :lol: Nego pis'te peticiju u Ujedinjene nacije da se ukinu fudbal, kosarka, vaterpolo, odbojka, tenis, plivanje... Mozda vas poslusaju :lol: Jer znas vas dvojica ste popili pamet milionima Srba, Nijemaca, Francuza, Hrvata, Spanaca, Rusa, Ukrajinaca, Italijana, Poljaka, Svedjana i ostalih evropskih velikih sportskih nacija. Koji gubitnici...
Ti ides na SP da navijas za reprezentaciju Srbije a ti neki "pacenici" su, recimo, isto tako mogli odlaziti na SP-a i EP-a pa gledati "maticu" Tursku kako osvaja trece mjesto na istim .. Zar nije tako? I to ne samo u fudbalu nego i u kosarci. Ne kazem da je tako ali kad vec to spominjes onda uzmi i to kao mogucu opciju! Pa su se ti neki "pacenici" do sada na SP i EP u fudbalu vise radovali od tebe, to je sigurno. Kad si vec to spomenuo, samo da eto dodam .. 8-)

P.S. Nisam od tih sto idu na prvenstva da prate Tursku ... :mrgreen:
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 okt 2009, 13:44

Bijeljinac je napisao/la:Sve si lijepo rekao samo si jedno zaboravio. Ja nisam ni Bosnjak ni musliman da bih navijao za Bosnu, nego Srbin i navijam za Srbiju, dok oni nisu etnicki Turci. Pobrkao si loncice. Ja navijam za svoj narod, njegov nacionalni tim, kao i cijela Republika Srpska u kojoj kao i u Srbiji i mnogim drugim zemljama zive etnicki Srbi, jedan te isti narod koji nosi ista imena i prezimena, ima identicnu tradiciju i obicaje. Kako da navijam za nekog ko nije moj. Ne tjeram ni ja nikoga da navija za moj narod. Kako ja mogu nebiti Srbin kad slavim krsnu slavu??? Moji kao i skoro svi Srbi je slave stotinama godina unazad, nejvjerovatnije preko hiljadu godina, jos prije dolaska Srba na Balkan, a to nije vjerski nego iskljucivo nacionalni kulturni spomenik kod Srba. E' svakakvih budalastina da se covjek ovde naslusa :roll:
Eno vidi sta mi covjek sve naprica .. 8-)

Niti branim niti me interesuje za koga ti navijas, to je samo tvoj problem. Ko ti je rekao da nisi srbin? Sto sad to napisa majke ti kad ti to nigje nisam spomenuo. O tome koliko godina slave slavu mozes na nekim istorijskim forumima dokazivati nekome, meni ne moras.
U redu, kazes da navijas za svoj narod. I sta recimo da se desi da za koju godinu u reprezentaciji BiH bude u prvih 11 4-5 srba? Da budu recimo trojica koja su ponikla u Borcu? Za njih neces navijati? Oni nisu tvoj narod? Oni su onda vjerovatno izdajnici cim ne igraju za "svoju" reprezentaciju Srbije?!

Hajde da ti sad meni nesto reci. Prozivas ljude ovde na forumu da "njihova" reprezentacija nikad nije isla na velika takmicenja. Ja ti kazem mozda su oni poklonici Turske. Onda ti spominjes neke budalastine a POJMA NEMAS da li su ti ljudi koji to pisu porijeklom iz Turske? Da li i koliko ima takvih na forumu ciji su preci dosli nekad sa osmanlijama i onda se nastanili ovde? O tome i o takvim ti govorim.
AMAR OSIM

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 15 okt 2009, 16:07

I ako sam htjeo da Subotic igra za Bosnu, u zadnje 3 tekme vidi se da je prosjek. Bolji je Rajkovic.

Ako iko od ovi nasi (BIH, Slovenija, Srbija) misle ici na SP i tu napravit nesto moraju se ubijedit da mogu dobit velike reprezentacije. Hrvati dok su bili na nivou su pobjedili Njemacku, Italiju i Englesku. Kad je zadnji put Srbija dobila neku veliku repku? Bosna i Slovenija takodjer.
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 15 okt 2009, 16:19

Bijeljinac je napisao/la: Srbija je dovoljno jak tim da izbori svjetsko prvenstvo, a kao takav je sve samo ne slab tim. Mislim da ce Srbija biti jedini tim iz bivse Jugoslavije koji ce otici na mundijal, mislio sam da Slovenci i BiH mogu nesto uciniti, ali Slovaci su dobili Poljake u gostima, a Slovenija je preslaba za baraz (mogu poput Bosne igrati ravnopravno sa Grcima, ali za to je potrebna sreca na zrijebu), dok me je Bosna razuvjerila veceras, moze se sa Belgijom, Estonijom i Jermenijom, ostvaren je maksimalan ucinak, ali su protiv iole ozbiljnijih timova poput Turske i Spanije osvojili samo jedan bod, uz to primivsi cak pet golova na domacem terenu od jednog konkurenta, sto je nedopustivo i u ovakvim utakmicama bez znacaja, ipak je to kockanje sa ugledom, a to nijedna ozbiljna reprezentacija ne zeli. U barazu ukoliko protivnik bude Rusija, Francuska ili Portugal, protivnik BiH nece biti na nivou jedne Spanije, ali sa sigurnoscu debelo ispred BiH pos sansama za prolazak i kvalitetu. A pricati o kvalitetima jednog Nemanje Vidica je izlisno, zna se ko je i sta je Vidic u svjetskom fudbalu, covjek je odigrao niz sezona na vrhunskom nivou, a ne samo jednu gdje posle mora da potvrdjuje kvalitet, srpski problem je nesto slabiji napad, dok je odbrana dovoljno jaka da izuzetno kvalitetno odigra odlucujuce utakmice protiv Francuske i Rumunije u Beogradu. Ovo sa Litvanijom je bilo oteljavanje posla kada je takmicarski motiv nedostajao, kao i Nijemcima, Dancima, Italijanima, Rusima danas...
jest to je istina da smo uzeli samo bod protiv turske/spanije, al' de mi reci koliko je bodova osvojila srbija protiv jedne francuske?!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 okt 2009, 18:53

@ steve-o

Srbija je iz 2 meca uzela bod Francuskoj, ali je isto tako uzela 6 bodova Rumunima(koji nista nisu slabiji od Turaka i koji su igrali na prethodnom EP) sa gol razlikom 8-2 ! ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 okt 2009, 18:55

marconato je napisao/la:@ steve-o

Srbija je iz 2 meca uzela bod Francuskoj, ali je isto tako uzela 6 bodova Rumunima(koji nista nisu slabiji od Turaka i koji su igrali na prethodnom EP) sa gol razlikom 8-2 ! ;)

Glupa su mi ta poredenja jer 3 boda su bilo da pobjedis Francusku ili Andoru ali Turska je jaca od Rumunije i to mnogo jaca...posebno u ovim kvalifikacijama kada su rumuni igrali i slabije od svojih mogucnosti

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 okt 2009, 19:09

Ne bih se bas slozio s tobom da je Turska uopste i bolja od Rumunije, a kamoli mnogo jaca kao sto 'kazes'! Turci su osvojili 15 bodova (4-pobjede, 3-remija i 3-poraza), a Rumuni 12 bodova(3-pobjede, 3-remija i 4 poraza)! Znaci, tu je to negdje... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 okt 2009, 19:16

marconato je napisao/la:Ne bih se bas slozio s tobom da je Turska uopste i bolja od Rumunije, a kamoli mnogo jaca kao sto 'kazes'! Turci su osvojili 15 bodova (4-pobjede, 3-remija i 3-poraza), a Rumuni 12 bodova(3-pobjede, 3-remija i 4 poraza)! Znaci, tu je to negdje... ;)

Ko je inace jaci nema smisla raspravljati(mozemo do jutra)...a Rumunija je osvojila 3 boda manje u grupi koja sigurno nije nista jaca od grupe 5 u kojoj su izmedju ostalih i aktuelni europski prvaci...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 okt 2009, 19:21

Pazi, ti kazes da je Turska MNOGO jaca, a ja kazem da je to tu negdje! Postujem tvoje misljenje, ali (na osnovu cinjenica koje sam gore izneo) mislim da je moje ipak blize realnom stanju! ;)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 15 okt 2009, 19:23

marconato je napisao/la:@ steve-o

ma znam ja to brate, al' po mom misljenju da je rumunija igrala kako zna(u ovim kvalifikacijama) i tada je turska jaci tim, usporedi samo kako je turska odradila EP a kako je rumunjska ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 okt 2009, 19:25

Jeste, ali pogledaj samo s' kim je bila Turska, a s' kim Rumunija u grupi na EP! ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 okt 2009, 19:27

marconato je napisao/la:Pazi, ti kazes da je Turska MNOGO jaca, a ja kazem da je to tu negdje! Postujem tvoje misljenje, ali (na osnovu cinjenica koje sam gore izneo) mislim da je moje ipak blize realnom stanju! ;)

Zamisli situaciju da su Rumunija i Turska zamijenili mjesta...nema sanse da bi Srbija uzela 6 bodova protiv Turske a posebno ne bi bilo nekih rezultata tipa 5-0...i gledajuci formu francuza vjerujem da bi tu turska mogla do drugog mjesta a ovamo u grupi 5 rumunija bi izgubila obe od spanije kao i turska a nema sanse da bi protiv BiH uzela vise od 4 boda koje je uzela Turska...po meni Rumunija je daleko od one repke koja je igrala na velikom takmicenju i sad su jedan cisti prosjek...

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 15 okt 2009, 19:46

srbija je jaka ko beton sam pogled na igrace gdje im igraju sve je jasno :geek: :o meni licno se najvise svidja jovanovic koji ce sigurno u veliki klub kako stoje stvari atl madrid ili valencia :!:
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 15 okt 2009, 20:01

jovanovicu bi najbolje bilo na otok po mom misljenju...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 16 okt 2009, 08:11

@Bijeljinac

Ti nikako da mi odgovoris na jednostavno pitanje! Ides okolo i pricas mi ono sto ja nikad nisam spomenuo u prici. Pricas mi za neke igrace i njihovo opredjeljenje za koga ce da igraju. Covjece dragi, neka igraju za koga god hoce, niko im ne brani a posebno ne mogu ja ili neko od nas. J.be mi se za koga ce se odluciti ako nece za moju zemlju. Sretan put svakom od takvih!
I ovo sto si mi pisao za Tursku opet si fulio ono sto sam ja tebi govorio za njih ali nema veze, necemo dalje o tome.

Rekao si da navijas za svoj narod. Postujem! Zakljucak je znaci sljedeci. Ako nekad za BiH u prvih 11 bude 4-5-6 srba ti opet neces navijati za njih tj. neces ih osjecati kao svoje! Jeli to to?
AMAR OSIM

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 okt 2009, 18:37

Evo nasao sam jedan mocan klip o Krasicu! Stvarno je sazreo u igraca extra klase... ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 okt 2009, 20:54

Veceras u LS nasi svi starteri! Stankovic (Inter), Ninkovic (Dinamo K.), Kuzmanovic (Stuttgart), Dragutinovic (Sevilla) i Jovanovic (Standard) ! ;)

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 20 okt 2009, 21:17

marconato je napisao/la:Veceras u LS nasi svi starteri! Stankovic (Inter), Ninkovic (Dinamo K.), Kuzmanovic (Stuttgart), Dragutinovic (Sevilla) i Jovanovic (Standard) ! ;)
?
- " $...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 okt 2009, 01:07

Kako je ljepo kad se jedan @Bjeljinanac stanovnik BOSNE I HERCEGOVINE zanima za repku drugih STRANIH drzava :lol: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 21 okt 2009, 13:16

@ Bijeljinac,

Bane ce veceras igrati u prvoj za Chelsea, jer je Bosingwa povrijedjen... ;)

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.