SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Koje mjesto ćemo zauzeti u grupi?

1. Prvo
52
14%
2. Drugo
265
70%
3. Treće
47
12%
4. Četvrto
16
4%

Ukupno glasova: 380

DonCorleone
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Post Postao/la DonCorleone » 09 dec 2013, 13:58

Ja bi protiv Argentine igrao u 4-2-3-1 formaciji. Mislim da je to optimalan balans izmedju jake odbrane i konkretnog napada. Po meni najbolje rjesenje, bez previse palamudjenja. Ko bude u formi neka igra, u Parizu smo vidjeli da pravi igraci mogu u toj formaciji parirati i Francuskoj na njihovom terenu. Imamo formulu za uspjeh, trebamo je poceti koristiti. 4-4-2 protiv ARG je cirkus bez mozga i logike i ne vjerujem da cemo to gledati. A sveti trokut Miske-Pjana-Medo bi nas odveo u ocaj, ne smijemo ponavljati takve greske na SP ni pod razno.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 09 dec 2013, 14:02, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 09 dec 2013, 14:01

ma da...opleti igru sa 4 kreativca i 2 napadaca jer oni imaju slabu odbranu i to je to...pa hajmo igrati lijepo za oko za raju...pa nek zavrsi i 5:2 - barem smo igrali leprsavo...i onda odigramo sa nigerijom nerijeseno i dobijemo irana 2:0...i hop...nigerija ide dalje jer je izgubila od argentine 1:0 i dobila iran 2:1 - boljom gol razlikom i mi idemo kuci pjevajuci jer smo igrali za raju!
bunker i samo bunker sa brzim krilima i transformacijom naprijed...jedan kreativac i jedan napadac i ostalo radilice!

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 09 dec 2013, 14:05

DonCorleone je napisao/la:Ja bi protiv Argentine igrao u 4-2-3-1 formaciji. Mislim da je to optimalan balans izmedju jake odbrane i konkretnog napada. Po meni najbolje rjesenje, bez previse palamudjenja. Ko bude u formi neka igra, u Parizu smo vidjeli da pravi igraci mogu u toj formaciji parirati i Francuskoj na njihovom terenu. Imamo formulu za uspjeh, trebamo je poceti koristiti. 4-4-2 protiv ARG je cirkus bez mozga i logike i ne vjerujem da cemo to gledati. A sveti trokut Miske-Pjana-Medo bi nas odveo u ocaj, ne smijemo ponavljati takve greske na SP ni pod razno.
Ne mozemo igrati optimalno jer nismo optimalno jaki na svim pozicijama... Samo radikalno protiv Argentine tj. ili skroz ofanzivno ili skroz defanzivno.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 09 dec 2013, 14:06

hz1987 je napisao/la:ma da...opleti igru sa 4 kreativca i 2 napadaca jer oni imaju slabu odbranu i to je to...pa hajmo igrati lijepo za oko za raju...pa nek zavrsi i 5:2 - barem smo igrali leprsavo...i onda odigramo sa nigerijom nerijeseno i dobijemo irana 2:0...i hop...nigerija ide dalje jer je izgubila od argentine 1:0 i dobila iran 2:1 - boljom gol razlikom i mi idemo kuci pjevajuci jer smo igrali za raju!
bunker i samo bunker sa brzim krilima i transformacijom naprijed...jedan kreativac i jedan napadac i ostalo radilice!
Ono sto si ti nacrtao nije nista drugo nego 4-2-3-1 u fazi odbrane i 4-1-4-1 u fazi napada, tako sve moderne ekipe igraju danas i pored cinjenice da imaju barem 3 vrhunska napadaca. Balans je bitan, optimalan balans, kojeg mi trenutno imamo samo protiv slabijih od nas, a protiv najjacih nam jos fali formula za uspjeh, a nisam bas siguran da nemamo igrace za 4-2-3-1 formaciju.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 dec 2013, 14:07

Pa eto, igrali smo Argentinom ''leprsavo'' i ''ofanzivno'' , pa eto, dobili smo 2 komada, a trebali smo dobiti 5 da nije bilo Bega (ne smijem da pomislim sta bi bilo da je igrao Messi).
Ukoliko i ovaj put Pape postavi naivno taktiku, komotno nek ponesu vazelina, naguzice nas pred ocima cijelog svijeta.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 09 dec 2013, 14:10

HZ_ilidzaa je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Ja bi protiv Argentine igrao u 4-2-3-1 formaciji. Mislim da je to optimalan balans izmedju jake odbrane i konkretnog napada. Po meni najbolje rjesenje, bez previse palamudjenja. Ko bude u formi neka igra, u Parizu smo vidjeli da pravi igraci mogu u toj formaciji parirati i Francuskoj na njihovom terenu. Imamo formulu za uspjeh, trebamo je poceti koristiti. 4-4-2 protiv ARG je cirkus bez mozga i logike i ne vjerujem da cemo to gledati. A sveti trokut Miske-Pjana-Medo bi nas odveo u ocaj, ne smijemo ponavljati takve greske na SP ni pod razno.
Ne mozemo igrati optimalno jer nismo optimalno jaki na svim pozicijama... Samo radikalno protiv Argentine tj. ili skroz ofanzivno ili skroz defanzivno.
Ne kontam to bas? Skroz defanzivno igrati protiv ljudi koji ce ti praviti svakih 20-40 sekundi napad? Nije to Lihtenstajn, oni mogu zabiti iz dvije sanse, tri gola da tako kazem, a kamoli da mi serviramo nasu sredinu terena njima kao na dlanu. Onaj ko dobije bitku na sredini terena, on dobija partiju, ni vise, ni manje od toga.

Pogledaj utakmicu Njemacka-Argentine i vidi kako se Argentina moze neutralisati na sredini terena. I da, mozemo igrati kao Njemacka, imamo itekako igrace za to, ako hocemo nekada nesto da uspijemo, moramo igrati kao najbolji, ja vjerujem da imamo kvalitet za najvece ambicije uz pravu postavu.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 09 dec 2013, 14:14

DonCorleone je napisao/la:
Ne kontam to bas? Skroz defanzivno igrati protiv ljudi koji ce ti praviti svakih 20-40 sekundi napad? Nije to Lihtenstajn, oni mogu zabiti iz dvije sanse, tri gola da tako kazem, a kamoli da mi serviramo nasu sredinu terena njima kao na dlanu. Onaj ko dobije bitku na sredini terena, on dobija partiju, ni vise, ni manje od toga.

Pogledaj utakmicu Njemacka-Argentine i vidi kako se Argentina moze neutralisati na sredini terena. I da, mozemo igrati kao Njemacka, imamo itekako igrace za to, ako hocemo nekada nesto da uspijemo, moramo igrati kao najbolji, ja vjerujem da imamo kvalitet za najvece ambicije uz pravu postavu.
pa o tome se radi sto je postavka kao bunker a u stvari moze ispasi da je 3-6-1 formacija u defanzivnoj transformaciji povlacenjem bekova u 5-4-1. naravno da je rijec da se ne prepusti njima sredina terena, ali isto tako ako izdominiraju povremeno sa tim bekovskim osiguracima imam 5 u zadnjoj liniji...a ako krenu previse naprijedu - upravo iz razloga sto im je odbrana slaba polukontrama i kontrama ih mozemo unistiti!

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 09 dec 2013, 14:16

DonCorleone je napisao/la:

Bender,Schweinsteiger,Ozil,Kroos,Khedira,Gundogan,Reus,Muller...

Mi nemamo u cijeloj historiji ovoliko kvalitetnih igraca ,a kamoli veznjaka.

knabs
Kontakt:

Post Postao/la knabs » 09 dec 2013, 14:18

VasaKisa je napisao/la:
strojcek je napisao/la:
VasaKisa je napisao/la:Hordas bi s bunkerom na SP :lol: :lol: i jos napisa kako ja iz ovog bunkera ne vidim ofanzivnu formaciju :lol: :lol: a ogranicenog momka i jos stavio nekog salatica ko lafo on poznaje kvalitete nekih anonimusa :lol: :lol: a rokni se zajedno sa svojim formacijama. Trebamo gledat kako nas napadaju argentinci 90 min. Cuj bunker na SP :lol: :lol:
"Jok eto ne treba bunker, nego otvoreno, napadacki pa ko koga. Ici na gol vise od protivnika, i protiv ostalih isto tako jer imamo najbolji napad i reprezentaciju na svijetu. Ma ima tako da ih razvalimo da ne znaju gdje su".
Eh sad, zamislite jeli ova moja izjava adekvatnija meni ili nama(kako hocete) kao navijacima BiH ili npr. Argentincima ili brazilcima itd.
Nego spustite se malo na zemlju i procijenite sami kako i na koji nacin igrati protiv određenih reprezentacija. Sigurno je da ne moze biti ista i nije ista niti formacija ni taktika kad igras protiv Lihtenstajna ili protiv Portugala. Kao sto znate S Lihtenstajnom to pije vode , a s Portugalom nikako.
Zaključak: sa Argentinom vrlo zatvoreno, oprezno sa jakom sredinom i odbranom, svoju sansu tražiti u prekidima i na kontre.
Ma cao takticar :lol: cuj na prekide i kontre. Bola na bunker ce nam zavalit dva gola do 20 min ali ako ga mi njima zavalimo do 20-te neznam bas hoce li igrat tako leprsavo. Cuj bunker na SP :lol: 20 godina ga cekamo i zabunkerat. A roknite se

Hercegovac, smiri dozivljaj. Naporan si i bogu i ocu, a argumenti su ti poput osobe sa posebnim potrebama

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 09 dec 2013, 14:21

Mi nemamo u cijeloj historiji ovoliko kvalitetnih igraca ,a kamoli veznjaka.
Totalno iracionalno razmisljanje. Ispade da ce uvijek pobjediti ona reprezentacija sa vecim imenima.
Sa Lulicem-Pjanicem-Hajrovicem-Medom i Kolasincem naspram tih navedenih imas dovoljno potencijala da iznenandis Argentinu, ne moras im uvaliti 4 komada kao Njemacka, ali mozes ih zaustaviti i to treba biti nas cilj. U ove igrace gore imam apsolutno povjerenje i vjerujem da mogu parirati Argentini. Dzeko moze uvaliti gol i Brazilu i Njemackoj i Argentini, pruzi mu samo funkcionalan vezni red i uvjerices se u to.

VasaKisa
Kontakt:

Post Postao/la VasaKisa » 09 dec 2013, 14:25

Knabs sta tebe libo taki sta ja pisem jmunma danje. Kad smo kod argumenata iznesi ti svoje sa 9-0-1 formacijom :lol: :lol: :lol: sibri

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 dec 2013, 14:34

VasaKisa je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Pape nikad nije znao igrati bunker i nikad ga nece ni igrati. Idemo napadacki pa makar primili petardu. 8-)
Svaka cast druze. Ne mogu skontat ove neke likove. Igrat bunker na SP :P za ne povjerovat. Otvoreno pa ili ses ili bes.
Grčka osvojila EP sa strogim bunkerom, i onda dođe neki VasaKisa da kaže "gdje ćeš igrat bunker na SP, igraj napadački pa makar primio petardu" :lol: To je vrlo inteligentno rješenje :lol:

I nije bunker nego nešto zatvorenija formacija.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 dec 2013, 14:34

VasaKisa je napisao/la:
strojcek je napisao/la:
VasaKisa je napisao/la:Hordas bi s bunkerom na SP :lol: :lol: i jos napisa kako ja iz ovog bunkera ne vidim ofanzivnu formaciju :lol: :lol: a ogranicenog momka i jos stavio nekog salatica ko lafo on poznaje kvalitete nekih anonimusa :lol: :lol: a rokni se zajedno sa svojim formacijama. Trebamo gledat kako nas napadaju argentinci 90 min. Cuj bunker na SP :lol: :lol:
"Jok eto ne treba bunker, nego otvoreno, napadacki pa ko koga. Ici na gol vise od protivnika, i protiv ostalih isto tako jer imamo najbolji napad i reprezentaciju na svijetu. Ma ima tako da ih razvalimo da ne znaju gdje su".
Eh sad, zamislite jeli ova moja izjava adekvatnija meni ili nama(kako hocete) kao navijacima BiH ili npr. Argentincima ili brazilcima itd.
Nego spustite se malo na zemlju i procijenite sami kako i na koji nacin igrati protiv određenih reprezentacija. Sigurno je da ne moze biti ista i nije ista niti formacija ni taktika kad igras protiv Lihtenstajna ili protiv Portugala. Kao sto znate S Lihtenstajnom to pije vode , a s Portugalom nikako.
Zaključak: sa Argentinom vrlo zatvoreno, oprezno sa jakom sredinom i odbranom, svoju sansu tražiti u prekidima i na kontre.
Ma cao takticar :lol: cuj na prekide i kontre. Bola na bunker ce nam zavalit dva gola do 20 min ali ako ga mi njima zavalimo do 20-te neznam bas hoce li igrat tako leprsavo. Cuj bunker na SP :lol: 20 godina ga cekamo i zabunkerat. A roknite se
Ko spominje bunker na SP? Čovjek je rekao da tako treba igrati sa Argentinom i slažem se sa njim. Ne treba sada biti formacija 9-0-1 ali 4-2-3-1 vrlo pristojna formacija sa ubitačnim krilima. U toj utakmici Pjanić, Misimović, Džeko i Ibišević ne mogu igrati zajedno nikako, barem dvojica od njih četvero mora na klupu. Nije ti ovo PES pa da ideš sa 4-4-2 bez zadnjeg veznog i ofanzivnim bekovima na Argentinu u utakmici gdje je bitna gol razlika koja će na kraju vjerovatno odlučivati o putniku dalje između nas i Nigerije.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

VasaKisa
Kontakt:

Post Postao/la VasaKisa » 09 dec 2013, 14:36

Odlucivati izmedju nas i Nigerije??? Sta si ti vidovit pa znas da ce zavrsit nerjeseno imedju nas i njih???

knabs
Kontakt:

Post Postao/la knabs » 09 dec 2013, 14:37

VasaKisa je napisao/la:Knabs sta tebe libo taki sta ja pisem jmunma danje. Kad smo kod argumenata iznesi ti svoje sa 9-0-1 formacijom :lol: :lol: :lol: sibri
Pa valjda je svima jasno da ce nas Argentina pobjediti ovako i onako, Bitno je izaci sa minimalnim porazom. To necemo uraditi ako trazimo da napadamo, valjda ti je toliko jasno.

Protiv Nigerije u slucaju nerijesenog rezultata, mozemo osigurati zadnju utakmicu gol razlikom, moje misljenje.

VasaKisa
Kontakt:

Post Postao/la VasaKisa » 09 dec 2013, 14:44

knabs je napisao/la:
VasaKisa je napisao/la:Knabs sta tebe libo taki sta ja pisem jmunma danje. Kad smo kod argumenata iznesi ti svoje sa 9-0-1 formacijom :lol: :lol: :lol: sibri
Pa valjda je svima jasno da ce nas Argentina pobjediti ovako i onako, Bitno je izaci sa minimalnim porazom. To necemo uraditi ako trazimo da napadamo, valjda ti je toliko jasno.

Protiv Nigerije u slucaju nerijesenog rezultata, mozemo osigurati zadnju utakmicu gol razlikom, moje misljenje.
Mogao si odma tako lijepo nastupit bez vrijedjanja. Zasto svi pisete kako ca nas Argentina dobit i kako treba izvuci sto minimalniji poraz jer ako odigramo nulu s Nigerijom to bi moglo odlucivati. Znaci odmah smo podvili rep i sad treba 10000 momaka koji ce izdvojit isto toliko eura da idu u Brazil da gledaju kako smo se naguzili u istom
Do zadnje kapi krvi ali pametno bez povlacenja. Qurac bi hrvati zavrsili 3 da su bunkerali protiv svaba u 1/4 i u grupi

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 dec 2013, 14:45

VasaKisa je napisao/la:Odlucivati izmedju nas i Nigerije??? Sta si ti vidovit pa znas da ce zavrsit nerjeseno imedju nas i njih???
Ne vjerujem šta vidim :roll:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

VasaKisa
Kontakt:

Post Postao/la VasaKisa » 09 dec 2013, 14:49

FaraonTM je napisao/la:
VasaKisa je napisao/la:Odlucivati izmedju nas i Nigerije??? Sta si ti vidovit pa znas da ce zavrsit nerjeseno imedju nas i njih???
Remi sam mislio jer je to napisao

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 dec 2013, 14:56

VasaKisa je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Remi sam mislio jer je to napisao
Znam ja šta si ti mislio ali ne mogu da vjerujem zašto si to napisao, čuj "jesi li ti vidovit pa znaš da ćemo igrati neriješeno?".. Jesi li ti vidovit pa znaš da nećemo? Uopšte nije poenta Nigerija, ja sam to rekao jer nekako je najrealnije da bude x između nas, kad sagledaš sve statistički tu smo negdje, ko zna šta će biti na terenu.

Ja sam ti napisao da budeš pametan i da se urazumiš, napasti Argentinu :lol:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

VasaKisa
Kontakt:

Post Postao/la VasaKisa » 09 dec 2013, 15:03

@faraon ne pravi se hajvan :lol: :lol:nema veze koliko ce argentina koga u grupi nabusit jer su glavne utakmice Nigerija i Iran i to trebamo dobit. Uhvatio si se price ako odigramo s kmicama nulu go razlika ce nas skarat. I zasto ne pokusat napast argentinu na pocetku. Pa tu nam i jest sansa ako im go zavalimo

Odgovori

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.