NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Epidaurus
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Epidaurus » 22 jul 2016, 23:15

alemsa je napisao/la:
Zar nisi govorio da je LeBron Pippen a ne Jordan :)

Kako ce Curry biti bolji scorer kad mu je 46% asistirano u odnosu na 21%, valjda ti to pokazuje kako ko dolazi do poena. :)

Ispod prosjecan suter? Koliko ga zelis prikazit losim suterom zbog trice, a midrange puca bolje od Tracy Mcgrady, od Iversona, jel to oni nisu bili klasa scoreri? :D Moj brate moj.
Pa leve jel teze ispred LeBrona il Wessa ostat ? Koga je teze zaustavit na ulazu Bgt ?

Steph u sezoni imao 201 izolaciju, a Wess 254. Dakle obojica odigrali veliki broj izolacija i Steph je neuporedivo efikasniji tu. Ako ne shvatas to, onda nema potrebe ista dalje diskutovati. Russell Westbrook nije iso klasa jer nema neki poseban napadacki repertoar. To vidi svako ko gleda NBA. Ono sto njega cini top 5 igracem lige je nenormalan all round motor i to sto je bukvalno umanjena verzija LeBrona (i po atletici/fizikalijama i po IQu).

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 jul 2016, 23:18

Da li si to upravo uporedio Lebronov i Westbrookov kosarkaski IQ??? :crazy:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 jul 2016, 23:20

NEZALAGANJE je napisao/la:Da li si to upravo uporedio Lebronov i Westbrookov kosarkaski IQ??? :crazy:
Napisao sam da je Wess umanjena verzija LeBrona i po fizici/atletici i po IQu. Wessov i LeBronov IQ su neuporedivi. To je svima jasno. LeBronov BBIQ je veci od vecine igraca koji su ikad igrali ovu igru.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 22 jul 2016, 23:21

Epidaurus je napisao/la: Pa leve jel teze ispred LeBrona il Wessa ostat ? Koga je teze zaustavit na ulazu Bgt ?

Steph u sezoni imao 201 izolaciju, a Wess 254. Dakle obojica odigrali veliki broj izolacija i Steph je neuporedivo efikasniji tu. Ako ne shvatas to, onda nema potrebe ista dalje diskutovati. Russell Westbrook nije iso klasa jer nema neki poseban napadacki repertoar. To vidi svako ko gleda NBA. Ono sto njega cini top 5 igracem lige je nenormalan all round motor i to sto je bukvalno umanjena verzija LeBrona (i po atletici/fizikalijama i po IQu).
A brate, ako bude imao preko 30 ppg ove sezone, ti meni govoris da coj'k koji nea poseban napadacki repertoar je u stanju imat 30 prosjek. Haj objasni :kafa: i to sa 21% asisitranih koseva, kad mu oduzmes ovu trojku koja mu je 45% asitirana, manje od 10% asistiranih koseva ima :)

Silovanje jel :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 jul 2016, 23:24

Iverson je imao koliko? 4,5 sezona sa 30+ poena u prosjeku? 4 playoffa u nizu sa 30+ poena u prosjeku? I na sve to odveo je ekstremno limitiranu Philadelphiu u finale. I kako može čovjek koji je u samo jednoj sezoni imao više od 23 poena u prosjeku (i gle baš u toj sezoni im Pelikani uzmu mjesto u playoffu) može biti bolja verzija? Alem lagano pravi zaključke na osnovu šta on misli da Westbrook može biti sljedeće, ili za dvije godine, jer ne vidim nikakav način da neko dođe do zaključka da je Westbook bolja verzija Iversona na osnovu do sada prikazanog.

Reći da Westbrook nije top3 strijelac lige ili da nije lockdown defender je izgleda omalovažanje istog, a reći da je bolja verzija Allena Iversona nije preprepreuveličavanje. Ok.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 22 jul 2016, 23:26

Donnie Darko je napisao/la:Iverson je imao koliko? 4,5 sezona sa 30+ poena u prosjeku? 4 playoffa u nizu sa 30+ poena u prosjeku? I na sve to odveo je ekstremno limitiranu Philadelphiu u finale. I kako može čovjek koji je u samo jednoj sezoni imao više od 23 poena u prosjeku (i gle baš u toj sezoni im Pelikani uzmu mjesto u playoffu) može biti bolja verzija? Alem lagano pravi zaključke na osnovu šta on misli da Westbrook može biti sljedeće, ili za dvije godine, jer ne vidim nikakav način da neko dođe do zaključka da je Westbook bolja verzija Iversona na osnovu do sada prikazanog.

Reći da Westbrook nije top3 strijelac lige ili da nije lockdown defender je izgleda omalovažanje istog, a reći da je bolja verzija Allena Iversona nije preprepreuveličavanje. Ok.
Iverson imo zeleno svijetlo 10 godina, ovaj u prvoj sezoni zelenog svijetla 28 :wave:
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 22 jul 2016, 23:28, ukupno mijenjano 2 puta.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 jul 2016, 23:28

Sa 0.6% boljim procentima i sa 1000% manjim uspjehom.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 jul 2016, 23:29

alemsa je napisao/la:
A brate, ako bude imao preko 30 ppg ove sezone, ti meni govoris da coj'k koji nea poseban napadacki repertoar je u stanju imat 30 prosjek. Haj objasni :kafa:

Silovanje jel :mrgreen:
Vrlo vjerovatno silovanje. Koji to Bgt go to potez ima Wess ? Svi ovi veliki scoreri u ligi (KD, Harden, Kyrie, Steph, Melo) imaju neki go to potez, nesto na sto se osljanjaju i sto vrlo tesko mozes zaustavit. Ne mozes mi jbt prodavat pricu da je covjek koji je imao manje od 40% suta u finalu zapada i u izolacijama ima 0.74 poena po posjedu neki top 3 scorer lige. Nije covjece, nije.

Poredis ga sa AIem ? Samo pogledaj u kakvoj je ekipi AI imao 30+ sezone. Covjek uz sebe nije imao postenog napadaca. Ona Oklahoma koju Wess nije uspio uvest u PO bez KDa je dream team za onu Philu. Wess je sa vecom potrosnjom u toj sezoni imao manje poena u prosjeku nego AI u svojim najboljim sezonama.

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 22 jul 2016, 23:30

Joj aleme zakljucci su ti genijalni :rol:

Brate ako RW ode preko 30ppg to ce ti biti slican fazon silovanja kao Stackhouse 2000 god cini mi se...ne mozes to tako povrsinski uzimati i donositi zakljucke,slicno sam ti i rekao za MVP poene RW vs KD...kontekst moras uzeti u obzir da bi izvukao koliko toliko relevantan zakljucak

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 22 jul 2016, 23:36

Epidaurus je napisao/la: Vrlo vjerovatno silovanje. Koji to Bgt go to potez ima Wess ? Svi ovi veliki scoreri u ligi (KD, Harden, Kyrie, Steph, Melo) imaju neki go to potez, nesto na sto se osljanjaju i sto vrlo tesko mozes zaustavit. Ne mozes mi jbt prodavat pricu da je covjek koji je imao manje od 40% suta u finalu zapada i u izolacijama ima 0.74 poena po posjedu neki top 3 scorer lige. Nije covjece, nije.

Poredis ga sa AIem ? Samo pogledaj u kakvoj je ekipi AI imao 30+ sezone. Covjek uz sebe nije imao postenog napadaca. Ona Oklahoma koju Wess nije uspio uvest u PO bez KDa je dream team za onu Philu. Wess je sa vecom potrosnjom u toj sezoni imao manje poena u prosjeku nego AI u svojim najboljim sezonama.
Iverson igro na istoku, ekipa gradjena oko njeg. Sto nije slucaj sa Wessom. Ma dje dream team kralju, ekipa bez klupe, ofanzivni rating OKC te godine sa Wessom na parketu 112, bez Wessa 101. MVP sezona Iversona, ofanzivni rating sa Iversonom na parketu 104, bez Iversona 100 :wave:

rudy91
Kontakt:

Post Postao/la rudy91 » 23 jul 2016, 00:40

alemsa je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Definiticja unguardable igraca je LeBron James, ako ces vec tako pricat. Ispred njega tesko iko moze ostat, a i ako ostane, ovaj ce ga snagom raznijet. Medjutim, ne vidim da iko LeBrona smatra najboljim scorerom lige. KD je najbolji iso scorer. Iza njega Harden. Iza njega Kyrie. To je top 3. Poslije idu Steph, Melo i James. Poslije njih je Wess. Covjece kako ti nije jasno da covjek koji je ispodprosjecan suter ne moze biti neka iso klasa. Vecina igraca ce ti rec da je Mela teze zaustavit nego Wessa jer covjek ti moze trpat preko ruke kako pozeli il te spustit ledjima iz z.a.j.e.b.a.n.c.i.j.e. Druga stvar je sto taj covjek nikad nije htio trenirat dovoljno.
Zar nisi govorio da je LeBron Pippen a ne Jordan :)

Kako ce Curry biti bolji scorer kad mu je 46% asistirano u odnosu na 21%, valjda ti to pokazuje kako ko dolazi do poena. :)

Ispod prosjecan suter? Koliko ga zelis prikazit losim suterom (kao da ga nea) zbog trice, a midrange puca bolje od Tracy Mcgrady, od Iversona, jel to oni nisu bili klasa scoreri? :D Moj brate moj.
Epi ne podudaraju nam se cesto misljenja ali za ovo gore :thumbup:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 jul 2016, 01:26

Da dozivim i to da neko poredi Iversona sa Westbrookom i pri tome kaze kako je Westbrook bolja verzija Iversona . :clap: .

Westbrook ne moze biti top 3 iso scorer lige pored zivih Duranta, Irvinga, Hardena, Mela.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 23 jul 2016, 02:40

Neki forumasi su poceli odavno da bombaju i da gube kompas na ovom podforumu.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 jul 2016, 03:00

adriano_leite je napisao/la:Da dozivim i to da neko poredi Iversona sa Westbrookom i pri tome kaze kako je Westbrook bolja verzija Iversona . :clap: .

Westbrook ne moze biti top 3 iso scorer lige pored zivih Duranta, Irvinga, Hardena, Mela.
Irving to drugi :mrgreen:

Jedini igraci u ovoj ligi koji trenutno mogu imat 30+ prosjek su ti KD, WB, Harden i Curry. :kafa: i LeBron naravno ali to njeg vise ne zanima (a i godine).. Pa ti gledaj ko su scoreri

Cuj Mela, Melo je yesterdays news kralju

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 jul 2016, 03:30

alemsa je napisao/la:

Melo je takav majstor za trpat na sve nacine koje mozes zamislit da ce i sa 35 trpati od sale. On je vrlo vjerovatno najkompletniji strijelac lige ali zbog godina i neozbiljnosti u igri nije najbolji cisti scorer lige. Westbrooku je lakoca kojom je Melo u stanju trpat nepoznat pojam.

Ne znam zasto sam sebe pokusavas ubjedit da je Wess neki aman strijelac, covjek to jednostavno nije i tesko da ce ikad bit. Nije taj tip igraca.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 jul 2016, 03:34

Epidaurus je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Melo je takav majstor za trpat na sve nacine koje mozes zamislit da ce i sa 35 trpati od sale. On je vrlo vjerovatno najkompletniji strijelac lige ali zbog godina i neozbiljnosti u igri nije najbolji cisti scorer lige. Westbrooku je lakoca kojom je Melo u stanju trpat nepoznat pojam.

Ne znam zasto sam sebe pokusavas ubjedit da je Wess neki aman strijelac, covjek to jednostavno nije i tesko da ce ikad bit. Nije taj tip igraca.
Melo nekad bio

Kralju moj dobri, PG koji ima 30 prosjek, one godine da se nije KD vraco vamo tamo, vjerovatno bi imo, ove sam poprilicno siguran da ide preko 30 ako ostane u Okc, ne moze biti da nije strijelac, svatas kralju? Nea logike

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 jul 2016, 03:56

alemsa je napisao/la:
Melo nekad bio

Kralju moj dobro coj'k koji ima 30 prosjek, one godine da se nije KD vraco vamo tamo, vjerovatno bi imo, ove sam poprilicno siguran da ide preko 30 ako ostane u Okc, ne moze biti da nije strijelac, svatas kralju? Nea logike
Covjece Boziji Westbrook nije strijelac. Nije jednostavno. On je all round monstrum, mini LeBron na neki nacin. LeBron ima jedan od najvecih prosjeka poena po utakmici ikad i davat ce 30+ ako treba al on jednostavno nije strijelac, to nije njegova igra. On je najveci all round monstrum ikad al nije strijelac. Strijelci su MJ, Kobe, TMac, KD i takav tip igraca. Danas u ligi od igraca koji imaju taj instinkt za ubijanje direktnog cuvara 1 na 1 trpanjem na sve moguce i nemoguce nacine imas KDa, Hardena, Kyriea i Mela. Cak ni Steph koji je jedan od najefikasnijih igraca ikad nije taj klasicni killer.

Wess ima mentalitet slican Kobeu al on nema ni i od igre koju je Kobe imao da trpa kad i kako pozeli. Kad si vidio Wessa da napravi smijesnim protivnika raznim fintama i laznjacima ko Kobe nekad ? Covjeku je osnova trpanja poena to da pregazi protivnika snagom i atletikom, nikakva elegancija u kreiranju suteva il nesto tako.

Uporedi samo nacin trpanja KDa, Hardena, Kyriea, Mela sa Wessovim. Ne treba ti nista vise od toga.

I da, jel fakat mislis da vecina ovih top igraca lige ne bi imala 30+ ili blizu 30 poena po utakmici sa potrosnjom kakvu je Wess imao te sezone ? Jel zaista mislis ? KD je u MVP sezoni imao skoro 4 poena po utakmici vise od Wessa iz prosle sezone i to sa 5% manjom potrosnjom. Kobe je sa neznatno vecom potrosnjom u 2005-06 sezoni imao vise od 7 poena vise od Wessa iz prosle sezone. Steph iz ove sezone je imao 2 poena vise po tekmi od Wessa iz prosle sezone sa vise od 5% manjom potrosnjom. Sumnjam da postoji igrac u historiji kosarke koji je sa tolikom potrosnjom kakvu je Wess imao prosle sezone imao manje od 30 poena po tekmi. Wessu nije falilo malo nesto da bude na 30+, falila su mu citava 2 poena.

Shvati da ono sto Wessa cini posebnim i top 5 igracem lige nije neki cudesan scoring ability nego nenormalan all round motor, ogromno srce, cudesna atletika i ludjacki mentalitet. On nije elitni scorer, on nije neki lockdown defanzivac, on nije Chris Paul-like asistent ali je u svim kosaraskim osim suta dobar do elitan. Nema kosarkaski talenat kakav imaju Harden, Melo, Kyrie, Steph i slicni ali ima atletiku i fiziku bolji od svih njih zajedno.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 jul 2016, 08:12

alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Da dozivim i to da neko poredi Iversona sa Westbrookom i pri tome kaze kako je Westbrook bolja verzija Iversona . :clap: .

Irving to drugi :mrgreen:

Jedini igraci u ovoj ligi koji trenutno mogu imat 30+ prosjek su ti KD, WB, Harden i Curry. :kafa: i LeBron naravno ali to njeg vise ne zanima (a i godine).. Pa ti gledaj ko su scoreri

Irving koji god da je, ispred Westbrooka je. Svidjalo se to tebi ili ne.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 23 jul 2016, 08:33

slika

nezaustavljiv scorer :kafa:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

AntoniooConte
Kontakt:

Post Postao/la AntoniooConte » 23 jul 2016, 11:30

Da da i mudonja i clutch dok je KD pi.ckica kako smo zaključili neki dan :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.