Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la JoseMourinho » 10 dec 2014, 12:57

SjeverniVjetar je napisao/la:@JoseMourinho
Pa recimo da si u pravu, ali da je Baljic probao kao asistent Susicu.
S druge strane Baljic nikada nije uzivao autoritet i podrsku, kako igraca , tako i navijaca.
Bez obzira na retoricke vratolomije i banalizovanje, Barbarezu se ne moze osporiti da ima dosta toga sto je potrebno da sjedne na klupu reprezentacije.
Na koncu, za razliku od vecine protukandidata, bolje biti neiskusan, nego iskusan u porazima , bolje biti nedokazan , nego dokazano los trener !
Pa et sto barba nije pokušao biti gdje pomoćnik bar? Jbg drka kuqac po turnirima i nije mu naumpalo da se posveti trenerskom poslu toliko godina, uredu sve al kažem nemoj da se ući na repci, da bude pomoćnik ili selektor u-21 slobodno, al nek malo nauci pa onda može biti selektor ;)

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 10 dec 2014, 13:03

voltron30 je napisao/la:Dragan Vikić za selektora. Voljen, poštovan, heroj, patriota... Ima trenerskog iskustva kao i Barbarez, ali je veći patriota.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Definitivno najbolji prijedlog! Ako nista, svi bi se morali boriti na terenu i samo pobjeda bi se prihvatala :mrgreen:
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 10 dec 2014, 13:04

JoseMourinho je napisao/la:
S druge strane Baljic nikada nije uzivao autoritet i podrsku, kako igraca , tako i navijaca.
Bez obzira na retoricke vratolomije i banalizovanje, Barbarezu se ne moze osporiti da ima dosta toga sto je potrebno da sjedne na klupu reprezentacije.
Na koncu, za razliku od vecine protukandidata, bolje biti neiskusan, nego iskusan u porazima , bolje biti nedokazan , nego dokazano los trener !
Pa et sto barba nije pokušao biti gdje pomoćnik bar? Jbg drka kuqac po turnirima i nije mu naumpalo da se posveti trenerskom poslu toliko godina, uredu sve al kažem nemoj da se ući na repci, da bude pomoćnik ili selektor u-21 slobodno, al nek malo nauci pa onda može biti selektor ;)
E to je druga stvar, taj argument stoji .Da je bar pjetlice Hanse Rostock vodio, bilo bi lakse...

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 10 dec 2014, 13:09

A što Baljić nije sad kandidat za selektora ? Mlad, ima iskustvo pomoćnika selektora, što njega niko nije spominjao kao kandidata?

Mislim da ti se u ovom pitanju krije odgovor na pitanje zašto Barba ne želi biti pomoćnik. I u pravu je

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 10 dec 2014, 13:21

Samo Sergej ....
Ovim sarajlicama sto ga blate poprucujem da kleknu na koljena pred Barbom i dobro ga povuku.... :bih:
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 10 dec 2014, 13:24

gost je napisao/la:
A što Baljić nije sad kandidat za selektora ? Mlad, ima iskustvo pomoćnika selektora, što njega niko nije spominjao kao kandidata?

Mislim da ti se u ovom pitanju krije odgovor na pitanje zašto Barba ne želi biti pomoćnik. I u pravu je
Sta jer je legenda, patriota? Jaki argumenti u PM pravo, baljic bar nije licemjer i kandidovo se nije kao ni rahimic, hibic i hejbet bivših igraca, zna se valjda neki red, treniraj yebeni bar Velež ma turbinu iz Jablanice al treniraj, pokušaj to radit (a mogo je po njemačkoj lahko poso nac) al et on neće to al bi bio selektor
znaci oče da se yebe al da mu ne udje e jbg barba ne može to tako ;)
Zadnja izmjena: JoseMourinho, dana/u 10 dec 2014, 13:24, ukupno mijenjano 1 put.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 dec 2014, 13:24

stvarno ja ne znam zasto ovdje se potencira gdje je ko radio kakv je cv i tome slicno ,za mene je vaznije da ima autoritet ,karizmu da zeli raditi svim srcem to je bitnije nego gdje je prije radio i kakve je uspjehe imao .sto neko rece pa onda je Baljic najveci kandidat bio je pomocnik igrao za real ,galatu

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 10 dec 2014, 13:28

Jadna nam majka ako je ozbiljan kandidat za selektora lik koji je osvajao trofeje u jednoj od najgorih evropskih liga i da je to neka referenca da je dobar trener, dobar trener iz nase lige ce doci istog trena kad i igrac iz nase lige uskoci u repku i preuzme lidersku ulogu, znaci nikad.
I Mesa i Frauk su daleko pozitivnije, ozbiljnije i bolje rjesenje od Osima mladjeg.

S obzirom da su nasi igraci klasa i da im ne treba trener(ili da je los) da bi se plasirali na veliko takmicenje :zviz: znaci da nam samo treba neko ko ce donijeti pozitivnu atmosferu.

Nama u ovom trenutku treba neko ko ce vratiti repku navijacima i donijeti pozitivan duh, žar, borbu a da se ne lazemo jedino Barba od svih ponudjenih moze povuci pozitivu, trebao je sigurno raditi na svom trenerskom angazmanu i sticanju iskustva ali u ovom momentu ima ono sto nam je i potrebnije, neko ko ce igrace motivisati do maximuma.
Realno zamislite njega dole uz liniju i bilo koga od ostalih kandidata, nama za plasman ce glavnu rijec imati motivacija i nabrijavanje ekipe, kvalitetniji smo od svih ovih protivnika(osim Belgije), plus igramo kuci kljucne meceve i sigurno da ce tu glavni rijec voditi atmosfera koja moze nadomjestit nedostatak trenerskog iskustva.

Nije Sergej se bavio skvosom pa da pravite te smijesna poredjenja, jednom lider uvijek lider, sa tim se rodis, suradjivao je kroz karijeru sa odlicnim trenerima i u vecini slucajeva bio njihova desna ruka na terenu, da imamo tu jacu konkurenciju za selektora ne bi se o njemu vjerovatno ni razmisljalo a vjerovatno ni on ne bi isticao zelju za preuzimanjem, ali s obzirom na ponudjeno, Sergej Sergej Sergej Barbarez :bih:
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 dec 2014, 13:34

voltron30 je napisao/la:Dragan Vikić za selektora. Voljen, poštovan, heroj, patriota... Ima trenerskog iskustva kao i Barbarez, ali je veći patriota.
Podnesi ostavku, Dragane Vikicu
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 10 dec 2014, 13:37

Pupi04 je napisao/la:Jadna nam majka ako je ozbiljan kandidat za selektora lik koji je osvajao trofeje u jednoj od najgorih evropskih liga i da je to neka referenca da je dobar trener, dobar trener iz nase lige ce doci istog trena kad i igrac iz nase lige uskoci u repku i preuzme lidersku ulogu, znaci nikad.
I Mesa i Frauk su daleko pozitivnije, ozbiljnije i bolje rjesenje od Osima mladjeg.

S obzirom da su nasi igraci klasa i da im ne treba trener(ili da je los) da bi se plasirali na veliko takmicenje :zviz: znaci da nam samo treba neko ko ce donijeti pozitivnu atmosferu.

Nama u ovom trenutku treba neko ko ce vratiti repku navijacima i donijeti pozitivan duh, žar, borbu a da se ne lazemo jedino Barba od svih ponudjenih moze povuci pozitivu, trebao je sigurno raditi na svom trenerskom angazmanu i sticanju iskustva ali u ovom momentu ima ono sto nam je i potrebnije, neko ko ce igrace motivisati do maximuma.
Realno zamislite njega dole uz liniju i bilo koga od ostalih kandidata, nama za plasman ce glavnu rijec imati motivacija i nabrijavanje ekipe, kvalitetniji smo od svih ovih protivnika(osim Belgije), plus igramo kuci kljucne meceve i sigurno da ce tu glavni rijec voditi atmosfera koja moze nadomjestit nedostatak trenerskog iskustva.

Nije Sergej se bavio skvosom pa da pravite te smijesna poredjenja, jednom lider uvijek lider, sa tim se rodis, suradjivao je kroz karijeru sa odlicnim trenerima i u vecini slucajeva bio njihova desna ruka na terenu, da imamo tu jacu konkurenciju za selektora ne bi se o njemu vjerovatno ni razmisljalo a vjerovatno ni on ne bi isticao zelju za preuzimanjem, ali s obzirom na ponudjeno, Sergej Sergej Sergej Barbarez :bih:
Jadna je nama majka ako za selektora dodje Barbarez koji nije ni u toj ligi osvajao taj trofrj, i kao igrac je osvaja trofeja ne zna sta s njima.
Svi mi njega volimo zbog srca koje je ostavljao u najdrazem dresu i narociti reakcija u Beogradu ali ako je to dovoljno za selektora onda bi mogao sto neko rece i Vikic.
Barbareza treba u fotelju u savezu jer mu je tu mjesto iz teren zasad nikako, mozda u buducnosti ako bar negdje ispece zanata i ozbiljno se prihvati trenerskog posla a do tada nek se drzi pokera.
I nadam se da ovi u savezu imaju imalo mozga
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 dec 2014, 13:42

Kažem ja, bolje bit' šesn'esti na poker turniru nego prvi u parmak ligi, kažem ja.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 dec 2014, 13:44

svaki od kandidata ima dobrih stvari naravno i mana sad je na ljudima u savezu da procijene ko je najbolje rijesenje .meni je veci problem sto kod nas ljudi samo gledaju loše strane i to potenciraju ,meni vala svejedno ko ce biti Hadjibegic,Osim ,Bzdarevic,Barbarez ko god da bude treba ga maksimalno podrzati ako pocnemo traziti probleme ,mane bice atmosfera kao kod papeta u posljednji 6 mjeseci .

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 dec 2014, 13:47

Meni nikako nije jasno da samo Barbarez moze vratit atmosferu i motivaciju, a drugi nikako ne mogu. Kako to zakljucuju ovi sto ga forsiraju, mora biti objasnjenje za to sem' onih da je legenda i voljenik navijaca !

Svi pricaju o motivaciji i atmosferi, sta je sa taktikom, odabirom igraca, skautiranjem, planom - porgramom rada, discoplinom, saradnicima, treningom, prijateljske utakmice ? Kako on moze ovo da radi bez iskustva i poznavanja, nece valjda sad da uci ?
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 10 dec 2014, 13:50, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 10 dec 2014, 13:50

Dosta je više Bošnjaka i Hrvata na selektorskoj poziciji, red je došao da jedan Srbin bude selektor, Dragan Okuka je pravi čovjek za to :opaopa: :opaopa: :opaopa: :guz: :guz: :guz: :hmmmmm: :hmmmmm: :hmmmmm: :bih: :bih: :bih:

Zamora
Kontakt:

Post Postao/la Zamora » 10 dec 2014, 13:51

Elegant je napisao/la:Meni nikako nije jasno da samo Barbarez moze vratit atmosferu i motivaciju, a drugi nikako ne mogu. Kako to zakljucuju ovi sto ga forsiraju, mora biti objasnjenje za to sem' onih da je legenda i voljenik navijaca !

Svi pricaju o motivaciji i atmosferi, sta je sa taktikom, odabirom igraca, skautiranjem, planom - porgramom rada, discoplinom, saradninic, trning utakmice ?
Vjerovatno i nasi kljucni igraci zele Sergeja a jedno je sigurno ovi ublehasi Tino, Avdije...zele prijatelja Safeta :oops:

Popij koju sjasi sa Sergeja i njegovog iskustva.
Susic je eto imao iskustvo...
Zadnja izmjena: Zamora, dana/u 10 dec 2014, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.
X

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 dec 2014, 13:52

Zamora je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Meni nikako nije jasno da samo Barbarez moze vratit atmosferu i motivaciju, a drugi nikako ne mogu. Kako to zakljucuju ovi sto ga forsiraju, mora biti objasnjenje za to sem' onih da je legenda i voljenik navijaca !

Svi pricaju o motivaciji i atmosferi, sta je sa taktikom, odabirom igraca, skautiranjem, planom - porgramom rada, discoplinom, saradninic, trning utakmice ?
Vjerovatno i nasi kljucni igraci zele Sergeja a jedno je sigurno ovi ublehasi Tino, Avdije...zele prijatelja Safeta :oops:
Mozda Spahic, jer ce tek onda da ima punu kontrolu nad timom, pa se nemoj iznenadit ako ne bude nekih "kljucnih" igraca.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 dec 2014, 13:54

ako se bude pitalo sta igraci zele onda nam se crno pise

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 dec 2014, 13:54

Nije vazno je li Hadzibegic prijatelj Safeta, nego je li prijatelj Seada Susica? Hoce nam i on gurat ove Germane? :puke:

Nakon sto je Vaha otpao, rekao sam da mi je isti qurac ko ce bit selektor. Sve prosjecni treneri u najboljem slucaju, sa ocitim manama. Ali eto trenutno gledam na Sergeja kao najmanje loseg izbora.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zamora
Kontakt:

Post Postao/la Zamora » 10 dec 2014, 13:57

Elegant je napisao/la:
Zamora je napisao/la:

Mozda Spahic, jer ce tek onda da ima punu kontrolu nad timom, pa se nemoj iznenadit ako ne bude nekih "kljucnih" igraca.
Sta iznenaditi ako ne bude nekih kljucni igraca ?? Zbog koga...Barbareza ili zbog tog, cuj... Spahic kontrola bla bla bla Velid Spaho :wtf: de bolan popij koju, opusti se...odvedi kakvu malu na pice, pa posle...
X

Forlan
Kontakt:

Post Postao/la Forlan » 10 dec 2014, 13:59

Joooj što bi volio da Dragan Okuka bude selektor samo radi ovih forumaša što sve znaju i što nikad ne spavaju :yawn:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.