Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Igrac koji je standardan u solidnom timu austrijske lige zasluzuje poziv A reptrezentacije. Ne znam sta ti nije jasno.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Begovic, Buric i Sehic. 3 golmana
Mujzda, Martic, Vranjes, Spaha, Bicakcic, Sunjic, Zukanovic, Kolasinac. 8 u odbrani
Visca, Hajrovic, Besic, Pjanic, Medunjanin, Vrancic, Salihovic, Lulic. 8 u sredini
Dzeko, Ibisevic, Djuric, Mahmutovic, Zec. 5 u napadu od kojih Zec moze igrai u sredini
to su 24 igraca.
Treba nam jedan dobar def vezni. Milicevic je jedni koji bi mogao pomoci.
Ako cemo ubacivati jos po kojeg igraca to bi trebalo biti neko od ovih mladjih iz nase lige. Gojko, Duljevic i Memija
Hadzic nije def vezni, spor, boji se lopte i nema mjesta medju 23-24 igraca sto se trebaju zvati.
@emir79 to mu nije jasno.
Mujzda, Martic, Vranjes, Spaha, Bicakcic, Sunjic, Zukanovic, Kolasinac. 8 u odbrani
Visca, Hajrovic, Besic, Pjanic, Medunjanin, Vrancic, Salihovic, Lulic. 8 u sredini
Dzeko, Ibisevic, Djuric, Mahmutovic, Zec. 5 u napadu od kojih Zec moze igrai u sredini
to su 24 igraca.
Ako cemo ubacivati jos po kojeg igraca to bi trebalo biti neko od ovih mladjih iz nase lige. Gojko, Duljevic i Memija
Hadzic nije def vezni, spor, boji se lopte i nema mjesta medju 23-24 igraca sto se trebaju zvati.
@emir79 to mu nije jasno.
Ne zaslužuje jer ne zna hodat', a kamoli igrat'.emir79 je napisao/la:Igrac koji je standardan u solidnom timu austrijske lige zasluzuje poziv A reptrezentacije. Ne znam sta ti nije jasno.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Ono oca'm onaj Hadzi'c nezn'a hoda't, djeca'm kroz noge probacuju...
Svaka cast. Tako i ja otprilike razmisljam. Mada realnost je ovo:soko je napisao/la:Begovic, Buric i Sehic. 3 golmana
to su 24 igraca.
- Treci golman po nekom nepisanom pravilu uvijek bude iz Premijer lige sto znaci jedan od Buric, Sehic vjerovanto nece biti pozvan. Sto je velika steta jer i jedan i drugi su puno bolji od domacih golmana.
- Ako Martic ne pristane poziv ce dobiti Avdija ( ako bude igrao ) a ako ne onda vjerovatno Memija.
- Za Vrancica svaka cast prema nekima ovdje momak se non stop treba dokazivati. Tako je bilo i prije SP tako izgled opet isto. Uvijek jedno te iste rijeci. Dzaba mu je sto je bio pretprosle sezone najbolji veznjak 2Bundeslige a prosle sezone drugi najbolje ocjenjen igrac Paderborna. Znaci standardan u ligi5 i odlicno ocjenjen. Opet se prema jednom forumasu ovdje on treba dokazati.
- Salihovic nece dobiti poziv umjesto njega ce najvjerovatnije dobiti TSS ako uspije da uveze par nastupa za svoj klub.
- Od trojice Djuric, Mahmutovic, Zec ispast ce jedan ( najvjerovatnije opet Mahmutovic ) a poziv ce umjesto njega dobiti Hadzic ( za kojega se slazem da nije klasicni zadnji vezni osim sto je borben ) ili Cimirot.
Mesa nece praviti neke velike eksperimente u ovako teskoj situaciji. Kad bi imao vise bodova u kvalifikacijama onda bi vjerovatno i vise mijenjao. Znaci samo Vrancic, mozda Buric i taj Martic ako pristane.
Milicevic mora unutra i to na mjesto 10ke i rezervni DM Zolotic npr. To Mesa mora vise odraditi dosta je prica.Ajax je napisao/la:Svaka cast. Tako i ja otprilike razmisljam. Mada realnost je ovo:soko je napisao/la:Begovic, Buric i Sehic. 3 golmana
to su 24 igraca.
- Treci golman po nekom nepisanom pravilu uvijek bude iz Premijer lige sto znaci jedan od Buric, Sehic vjerovanto nece biti pozvan. Sto je velika steta jer i jedan i drugi su puno bolji od domacih golmana.
- Ako Martic ne pristane poziv ce dobiti Avdija ( ako bude igrao ) a ako ne onda vjerovatno Memija.
- Za Vrancica svaka cast prema nekima ovdje momak se non stop treba dokazivati. Tako je bilo i prije SP tako izgled opet isto. Uvijek jedno te iste rijeci. Dzaba mu je sto je bio pretprosle sezone najbolji veznjak 2Bundeslige a prosle sezone drugi najbolje ocjenjen igrac Paderborna. Znaci standardan u ligi5 i odlicno ocjenjen. Opet se prema jednom forumasu ovdje on treba dokazati.
- Salihovic nece dobiti poziv umjesto njega ce najvjerovatnije dobiti TSS ako uspije da uveze par nastupa za svoj klub.
- Od trojice Djuric, Mahmutovic, Zec ispast ce jedan ( najvjerovatnije opet Mahmutovic ) a poziv ce umjesto njega dobiti Hadzic ( za kojega se slazem da nije klasicni zadnji vezni osim sto je borben ) ili Cimirot.
Mesa nece praviti neke velike eksperimente u ovako teskoj situaciji. Kad bi imao vise bodova u kvalifikacijama onda bi vjerovatno i vise mijenjao. Znaci samo Vrancic, mozda Buric i taj Martic ako pristane.
Zolotic bi davno dobio poziv da je igrao, nema tu sta Meša raditi, valjda ova sezona bude nesto bolja sto se Zolotića tice.
-
SjeverniVjetar
Milicevic je trenutno jedino potencijalno pojacanje za reprezentaciju, ako se izbori za minutazu u Empoliju, Krunic bi mogao biti od koristi.
Martic nije upisao minute ko zna otkada, mozda i cijelu polusezonu, navodno mu se sprema transfer u Serie B. nadao sam se da bi mogao biri dugorocna zamjena za Mujdzu, nazalost , izgleda trofac. Mislim, neka ga , mozda ga krene ali trenutno nije neka perespektiva.
Vrancic ne donosi nista posebno, rekao bih jos jedan Medunjanin, ali ipak je bundesligas, vidjecemo kako ce mu ici u novoj sezoni.
Zolotic, ako bude u kombinacijama za prvi tim Genta, moze uskociti kao rezervni DM. To nam je problematicna pozicija.
Horic je interesantan igrac, moze na DM i stopera, ali dok je u Sloveniji, tesko da ce dobiti poziv.
Martic nije upisao minute ko zna otkada, mozda i cijelu polusezonu, navodno mu se sprema transfer u Serie B. nadao sam se da bi mogao biri dugorocna zamjena za Mujdzu, nazalost , izgleda trofac. Mislim, neka ga , mozda ga krene ali trenutno nije neka perespektiva.
Vrancic ne donosi nista posebno, rekao bih jos jedan Medunjanin, ali ipak je bundesligas, vidjecemo kako ce mu ici u novoj sezoni.
Zolotic, ako bude u kombinacijama za prvi tim Genta, moze uskociti kao rezervni DM. To nam je problematicna pozicija.
Horic je interesantan igrac, moze na DM i stopera, ali dok je u Sloveniji, tesko da ce dobiti poziv.
Igrao ne igrao rezervni DM mora biti u sastavu. Da je u HNLu ili slicnoj ligi igrao bi sigurno a takav profil igraca nam fali na klupi. Mozda ovaj Vranjes moze tu poziciju odigrati ali Besic mora imati zamjenu. Nekad ne mozes gledati da li igrac igra ako nemas nikoga na tom mjestu u timu.Sheyi je napisao/la:Zolotic bi davno dobio poziv da je igrao, nema tu sta Meša raditi, valjda ova sezona bude nesto bolja sto se Zolotića tice.
Imamo Scuka ili Salatića, oni igraju.dubrovnik je napisao/la:Igrao ne igrao rezervni DM mora biti u sastavu. Da je u HNLu ili slicnoj ligi igrao bi sigurno a takav profil igraca nam fali na klupi. Mozda ovaj Vranjes moze tu poziciju odigrati ali Besic mora imati zamjenu. Nekad ne mozes gledati da li igrac igra ako nemas nikoga na tom mjestu u timu.Sheyi je napisao/la:Zolotic bi davno dobio poziv da je igrao, nema tu sta Meša raditi, valjda ova sezona bude nesto bolja sto se Zolotića tice.
Meni je zao sto Zahirovic nije uspio u Bochumu, onda bi vjerovatno dobijao poziv, taj igrac je odlicno obavljao svoj posao u repki, ali transfer u onu izraelsku ekipu ne obećava.
Salatic OK, iako je igrac koji vec hvata pozne godine i dovoditi ga da grije klupu ne znam. Scuk iako igra DM nije razbijac tipa Zolotica a igrati u Ceskoj i Slovackoj u prvom timu ili u Belgiji nije ista stvar. Vidi primjer Hajradinovic. Cini mi se da je za sada Zolotic ipak najpogodniji igrac za zamjenu Besicu. Ali naravno bolji je bilo kakav nego nikakav.Sheyi je napisao/la:Imamo Scuka ili Salatića, oni igraju.dubrovnik je napisao/la:Igrao ne igrao rezervni DM mora biti u sastavu. Da je u HNLu ili slicnoj ligi igrao bi sigurno a takav profil igraca nam fali na klupi. Mozda ovaj Vranjes moze tu poziciju odigrati ali Besic mora imati zamjenu. Nekad ne mozes gledati da li igrac igra ako nemas nikoga na tom mjestu u timu.Sheyi je napisao/la:Zolotic bi davno dobio poziv da je igrao, nema tu sta Meša raditi, valjda ova sezona bude nesto bolja sto se Zolotića tice.
Meni je zao sto Zahirovic nije uspio u Bochumu, onda bi vjerovatno dobijao poziv, taj igrac je odlicno obavljao svoj posao u repki, ali transfer u onu izraelsku ekipu ne obećava.
-
SjeverniVjetar
Mislim da ti klasicni razbijaci na sredini, tipa Zolotic, Rahimic, polako izumiru. U posljednje vrijeme ih sele na poziciju stopera, to bi se i sa Zoloticem moglo desiti u gentu. U sredini se traze igraci koji imaju i tehnicke kvalitete, koji mogu ucestvovati u napadu, kreirati igru,naravno, defanziva mora biti na visokom nivou.dubrovnik je napisao/la: Salatic OK, iako je igrac koji vec hvata pozne godine i dovoditi ga da grije klupu ne znam. Scuk iako igra DM nije razbijac tipa Zolotica a igrati u Ceskoj i Slovackoj u prvom timu ili u Belgiji nije ista stvar. Vidi primjer Hajradinovic. Cini mi se da je za sada Zolotic ipak najpogodniji igrac za zamjenu Besicu. Ali naravno bolji je bilo kakav nego nikakav.
Ne bih se slozio da izumiru nego ih je malo kvalitetnih koji trenutno igraju. Mi imamo dobrog DM a Srbi npr. super kvalitetnog. Hrvatska nema taj profil igraca a da je dobar. Nas vezni red je nezamisliv bez pravog DM vidjeno za vrijeme SS. Besic, Pjanic, Lulic, Milicevic i Visca idealna sredina Zmajeva po meni. Brzi ko metak a opasni sa svake strane. Usput koliko sam ga gledao zolotic nije bas sjekira.
Slazem se ovaj momak je bas nepotreban igrac i ne znam sta on moze donijeti reprezentaciji osim sokova. Jednostavno neupotrebljiv ni na jednoj poziciji. Nelos ligaski igrac za osrednje Austrijske klubove i nista vise.zizu1991 je napisao/la:Ne zaslužuje jer ne zna hodat', a kamoli igrat'.emir79 je napisao/la:Igrac koji je standardan u solidnom timu austrijske lige zasluzuje poziv A reptrezentacije. Ne znam sta ti nije jasno.
Evo izgleda danas pocinje sa klupe.dubrovnik je napisao/la:Slazem se ovaj momak je bas nepotreban igrac i ne znam sta on moze donijeti reprezentaciji osim sokova. Jednostavno neupotrebljiv ni na jednoj poziciji. Nelos ligaski igrac za osrednje Austrijske klubove i nista vise.zizu1991 je napisao/la:Ne zaslužuje jer ne zna hodat', a kamoli igrat'.emir79 je napisao/la:Igrac koji je standardan u solidnom timu austrijske lige zasluzuje poziv A reptrezentacije. Ne znam sta ti nije jasno.
Nema sta traziti u repci trenutno jer ima boljih igraca od njega.
- Gabon
- Kontakt:

Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Treba mi pomoć sad.
Znači čitam ovaj članak http://sportsport.ba/ino_fudbal/selekto ... eva/169336
Prvo, kontam Xavi navija za nas pa mu drago što je dobio dres, kad poslije vidim da je Xavi zapravo tek poslije dresa postao navijač BiH.
Drugo piše posjetio ovog Husseina Amottu, pa gledam na google image, ovaj Hussein ne liči ni na jednog od ove trojice.

HUSSEIN AMOTTA
Pošto znamo da je ovaj prvi Meša, a ovaj drugi je Xavi, postavlja se pitanje ko je treći, ja stvarno čovjeka ne prepoznajem možda je koji naš, a možda je menadžer Xavijev, ako je naš otkud mu zlatni iphone.
Dalje piše da će Meša nastaviti posjećivati naše igrače da vidi kako igraju.
Mene interesuje, koga mi to imamo u Katru ? jedino je bio Ovčina ali on igra rukomet. Šta je ovo, jel se ovo neko zajebava ?
Prvo, kontam Xavi navija za nas pa mu drago što je dobio dres, kad poslije vidim da je Xavi zapravo tek poslije dresa postao navijač BiH.
Drugo piše posjetio ovog Husseina Amottu, pa gledam na google image, ovaj Hussein ne liči ni na jednog od ove trojice.

HUSSEIN AMOTTA
Pošto znamo da je ovaj prvi Meša, a ovaj drugi je Xavi, postavlja se pitanje ko je treći, ja stvarno čovjeka ne prepoznajem možda je koji naš, a možda je menadžer Xavijev, ako je naš otkud mu zlatni iphone.
Mene interesuje, koga mi to imamo u Katru ? jedino je bio Ovčina ali on igra rukomet. Šta je ovo, jel se ovo neko zajebava ?
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Mesa je otisao u Katar privatno, da posjeti prijatelja Husseina koji je tamo trener, a ne da gleda neke nase igrace. U klubu u kojem radi taj Hussein igra Xavi, pa mu je Mesa poklonio dres nase reprezentacije, a Xavi obecao da ce vise pratiti nasu reprezentaciju. Na slici sa Mesom i Xavijem nije trener Hussein nego neki drugi covjek, mozda radi tamo u klubu, ili je dosao sa Mesom, to je sasvim nebitno.SGD53 je napisao/la:Treba mi pomoć sad.
HUSSEIN AMOTTA
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Kada bi Meša trebao objaviti imena igrača za septembarske utakmice?
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
Naredna sedmica, ponedjeljak mozda.Padovan je napisao/la:Kada bi Meša trebao objaviti imena igrača za septembarske utakmice?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Trenutno korisnika/ca: General505, Goalgetter, MostarNeretva, Venom i 23 gosta.