ultrasstyle_tz je napisao/la:al kako vi to pametno, ako nas nedo bog Real razje.e k'o Bajern i ovdje neko kaze "vidis da vam se govorilo da ne ide ta taktika", bice "eto ti i ne navijas za Juventus, radujes se porazu ekipe bla bla", a ako pobijedi Juve "Eto nemate vi pojma, ovo je genijalno itd itd"- dakle pokrili sve solucije hehehe

ko vas ne zna
za IlCapitana donekle razumijem, ne sjeca se zadnjeg masovnog koristenja 3-5-2 u svijetu fudbala i kako i zasto je prevazidjena jer ko sto je i sam rekao gleda Juve/vjerovatno ifudbal od 2002/03 a to je ipak bilo nekih 5-6 godina prije..a ostali haman ni oni ne gledaju fudbal od prije
offtopic pa zato je s tobom tesko i nerazumno i diskutovat o Maroti, transferima, grande Juveu-zato sto se i ne sjecas ni jednog osim onog 2005/06 a on bas i nije bio grande u evropi

, i ne znas koja je to moc bila 96., a i 2002...al vjerovatno tek poceo pa zelen da skontas fudbal na pravi nacin.
kako god posto se nikad necemo usaglasiti, nemamo tim da nam se najjace ekipe prilagodjavaju jos uvijek kao nekad..trebamo se mi ponekad prilagoditi i treba imati 2 formacije od kojih protiv nekih bolje ide 3-5-2, protiv nekih bolje ide 4 pozadi. A zavrsavali smo mi 7. i sa vecim igracima i sa najvecim menadzerima tak da nemoj ba vise ni Del Nerija

al je haman i to bilo prije pracenja fudbala.
Ostavi se ti prozivanja drugih konstantno, to što sam ja 2003. počeo navijati za Juventus ne znači da nisam upoznat sa onim što je bilo ranije. Fudbal ne moram razumjeti(a razumijem ga sigurno bolje od tebe i tvojih elaborata taktičkih), ali bar imam obraza da ne pametujem i pokušavam ispasti pametan postom od 2-3 paragrafa u kojem pokušavam sve taktičke zamisli pojednostaviti tako da izgleda da to može svaka budala. Ako ništa, zaključke ne donosim nakon jedne ili dvije utakmice sa daleko najjačim timom u Evropi u tom trenutku.
Opet ti kažem, pošalji Conteu svoje analize, siguran sam da će istog trena odustati od neracionalne, jednodimenzionalne i zastarjele 3-5-2, ipak nikakve rezultate ne donosi.
Svaka formacija ima svoje slabosti i rupe, da nije tako svi bi koristili jednu te istu formaciju, taktiku, i svaka utakmica bi završavala 0-0. Conte je više puta rekao da su formacije samo brojevi, puno su bitnije neke druge stvari. Eto ti Barcelone sa famoznom 4-3-3 pa ih Bayern napuni duplo gore nego nas sa patetičnom 3-5-2. Ovoj ekipi i Conteu je samo potrebno iskustvo, ne možeš se prvi put susretati sa nečim i očekivati da sve ide kao podmazano.
Uzmimo za primjer prošlogdišnje tri jake utakmice u Evropi protiv Chelsea, Shakhtara i Bayerna. Sve tri ekipe imaju prejaka krila i itekako ih koriste. U prve dvije utakmice protiv Chelsea i Shakhtara ekipa je izgledala izgubljeno poprilično, par bljeskova kao i protiv Bayerna u Minhenu, ali ništa značajno. Druge dvije utakmice protiv istih ekipa, oni su potučeni do koljena, Chelsea i taktički i rezultatski, Shakhtar taktički. Protiv ukrajinaca smo opet vidjeli najveću boljku tadašnjeg Juventusa; napad.
Bayern je jednostavno bio prejak, savršen sistem sa igračima gladnim uspjeha jednostavno je tutnjao Evropom i nije bilo načina da ih se zaustavi. I opet, prvu utakmicu smo bili katastrofalni, nije ni druga bila puno bolja, ali je bilo bolje. Više šansi smo napravili i puno bolje čuvali loptu naprijed što je davalo priliku odbrani i veznom redu da izađu iz Buffonovog krila i odigraju koju akciju.
Dakle, formacije jesu samo brojevi, brojevi koji jako malo znače, a to je vidio svako ko je htio vidjeti i ne donosi zaključke nakon jedne utakmice na osnovu zafrkavanja od strane jarana. 3-5-2 je dosadna, a opet igramo najljepši nogomet u Juventusovoj historiji, 9 golova ove sezone, sve ljepši od ljepšeg uz potpunu dominaciju. Razlog tome? Iskustvo i bolji napadači. Koliko samo znači kada imaš dvojicu naprijed koji u svakom trenutku loptu mogu zadržati 3-4 sekunde dok se ne priključe ostali saigrači i oslobode presinga. U kupu prošle godine je to bilo glavno oružje Petkovića. Igrao je jak presing i imali smo jako puno problema u iznošenju lopte. Opet je to probao u superkupu, pa malo slabije izraženo i u ligi, popio je osam golova.
Tako da, ne brini se ti ni za moju mladost, ni za to da ću se ja izvlačiti na ovaj ili onaj način ako/kada nešto krene po zlu. Ako se to, ne daj Bože, desi, siguran sam da će to Conte prvi uočiti i poduzeti mjere da se nešto promjeni, ne trebaju mu sigurno stručne analize forumaša sa Balkana.