FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ma oni i sa i bez Ikića imaju lošu odbranu sa Erićem, Šehićem, Kosorićem/Miletićem, Stevanovićem.
Ofanzivni dio im je dobar, iskusni i opasni igrači, Štilić, Lendrić, Zec, Alispahić.. Ovaj zadnji pakaš uvijek dobro odigra protiv nas, kad bi birao koji igrač da im ne nastupi, bez dileme bi to bio on.
Ofanzivni dio im je dobar, iskusni i opasni igrači, Štilić, Lendrić, Zec, Alispahić.. Ovaj zadnji pakaš uvijek dobro odigra protiv nas, kad bi birao koji igrač da im ne nastupi, bez dileme bi to bio on.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- NisamInSajder
- Kontakt:
Sreten 19 godina, to je jos sezona u akademiji maximalno, a za prvi tim nije nesto vele. Imalo je Sarajevo u proteklim godinama napadaca koji su zabijali po gol u prosjeku na utakmici, neki cak i 2. Hadzic, Klaric.. Za akademiju se dovode igraci u rasponu od 12 do 18 godina. Pa ove godine za tu U19 ekipu Sarajeva igraju sve momci koji imaju 16-17 godina, ali upravo zbog te cinjenice da ce oni imati skoro 4 godine igranja u U19 ligi daje nadu da bi iz te generacije moglo iskociti dosta dobrih potencijala, a Hodzic i Ramic su vidimo vec iskocili.
Krste je sve dogovorio, uskoro ce biti i zvanicno.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- NisamInSajder
- Kontakt:
@Zukanovic Jesu Cmiljanic i Mesanovic registrovani u Cometu?
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- hordasDoboj
- Kontakt:
I Kanuric?NisamInSajder je napisao/la: ↑23 feb 2021, 20:59@Zukanovic Jesu Cmiljanic i Mesanovic registrovani u Cometu?
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Petak je update igraca na cometu. za sad nema nista novo. gledam ja svaki dan ali nista.
Nadam se da ce Velkoski ostati do kraja karijere i tako se upisati medju legende, ne pamtim da je jedan stranac ovako zavolio grad i klub. Krste, jedan je od nas.
Amer Dupovac!
zato i mislim da ce tad Ikica fiknut
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- PeakyBlinders
- Kontakt:
Krle je svlačionici. Primjer kako treba da se ponaša igrač. Bez nekog ufuravanja, čvrsto na zemlji lik. Srce mu je zarobljeno u ovom gradu, a duša na Koševu. Možda i državljanstvo da izganja i neče biti nikakav problem da bude tu, pa i u budućnosti ulazio sa klupe po 10ak minuta.
ORIGINAL 1987
- NisamInSajder
- Kontakt:
Vec sad moze uzeti nase drzavljanstvo, ispunio je tu normu. Ali, neko spomenu da se sa Makedonijom ne moze imati dvojno... To je vjerovatno razlog zasto ne uzima jos uvijek.PeakyBlinders je napisao/la: ↑23 feb 2021, 21:35Krle je svlačionici. Primjer kako treba da se ponaša igrač. Bez nekog ufuravanja, čvrsto na zemlji lik. Srce mu je zarobljeno u ovom gradu, a duša na Koševu. Možda i državljanstvo da izganja i neče biti nikakav problem da bude tu, pa i u budućnosti ulazio sa klupe po 10ak minuta.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- NisamInSajder
- Kontakt:
Šef stručnog štaba prvaka i lidera s Koševa Vinko Marinović nije bio zadovoljan nakon generalne probe protiv Goražda (1:1), te je istakao da bordo tim nije bio na nivou na kojem treba biti.
No, bilo je i stvari koje su dobre.
“Bilo je dosta onih stvari koje su nam pokazale šta još moramo raditi ove sedmice kako bismo se pripremili za ono što nam dolazi”, rekao je Marinović.
Jeste li zadovoljni odrađenim pripremama za nastavak sezone?
“Mislim da, kada sumiramo protekli period, možemo biti zadovoljni urađenim. Odigrali smo dovoljan broj pripremnih utakmica, također, moram istaći da su igrači, zaista, dobro trenirali sve vrijeme. Sa pripremama smo počeli nešto ranije, nije bilo većih problema sa povredama, što je najvažnije”.
Znate li već startnu postavu u utakmici protiv Željezničara? Da li je to početni sastav iz generalne probe protiv Goražda (1:1)?
“Vidjet ćemo, još uvijek ništa nije sigurno. Do derbija je ostalo još šest dana, mnogo stvari se može promijeniti”.
Kako se Boris Cmiljanić uklopio u bordo tim?
“Boris nam se pridružio tokom priprema u Umagu i zasad smo zadovoljni. Svakim treningom sa ekipom sve je bolji. Dosad je pokazao eksplozivnost, vrlo lako se namjesti na šut i sigurni smo da će opravdati očekivanja u nastavku prvenstva”.
Hoćete li, zbog odlaska Besima Šerbečića, Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića, morati mijenjati formaciju?
“Ako budemo mijenjali formaciju, to neće biti zbog nedostatka igrača na određenim pozicijama, već zbog analize protivnika, implementacije tehničkih zamisli i slično. Kao što sam već prethodno rekao, na svakoj poziciji imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača, koji mogu konkurirati za susret”.
Navijači očekuju treću vezanu titulu, ali i osvajanje Kupa BiH. Da li je ovaj bordo tim sposoban za taj podvig?
“Tim je dokazao kvalitet u proteklim sezonama. Skupina momaka, koja je prije svega tim, a zatim ima individualan kvalitet i odličan karakter. Igrači se na terenu nadopunjuju i na taj način izvlače maksimum jedni iz drugih. Osvajanje treće uzastopne titule je težak zadatak, a do kraja je ostalo još mnogo utakmica. Ono što je sigurno je da, ako budemo na nivou kao u prvom dijelu prvenstva, rezultat neće izostati”.
Da li je neko od mladih igrača – Dal Varešanovića, Hamza Bešića…, iskoristio zimske pripreme da stekne Vaše veće povjerenje, odnosno minutažu?
“Kao što sam prethodno rekao, svi momci su, zaista, dosad radili odlično. Dosta smo vidjeli od mladih igrača, tu je i Kenan Dervišagić, koji se vratio sa posudbe, zatim mladi Tarik Ramić i Faruk Hodžić. Nažalost, Dino Islamović će zbog povrede određeni vremenski period biti van konkurencija, ali ono što je sigurno je da, zaista, možemo biti zadovoljni mladim igračima nakon priprema”.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Zato što ti dug problem pravi samo onda kada je tužen.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
To da nije nešto vele oni što ga u životu nisu gledali. Nije ga niko sa foruma gledao 99%. Nisam ni ja, ali mi je odvratno i debilno što ga ljudi poput denchia već kritikuju i smatraju nedovoljno dobrim, a nisu ga očima vidjeli na terenu. Ako struka misli da treba da dođe, neka dođe.NisamInSajder je napisao/la: ↑23 feb 2021, 20:57Sreten 19 godina, to je jos sezona u akademiji maximalno, a za prvi tim nije nesto vele. Imalo je Sarajevo u proteklim godinama napadaca koji su zabijali po gol u prosjeku na utakmici, neki cak i 2. Hadzic, Klaric.. Za akademiju se dovode igraci u rasponu od 12 do 18 godina. Pa ove godine za tu U19 ekipu Sarajeva igraju sve momci koji imaju 16-17 godina, ali upravo zbog te cinjenice da ce oni imati skoro 4 godine igranja u U19 ligi daje nadu da bi iz te generacije moglo iskociti dosta dobrih potencijala, a Hodzic i Ramic su vidimo vec iskocili.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Čovjek se nudi da igra za Sarajevo, ima samo 19 godina, ne možemo sigurno pasti sa njim. Dati mu ugovor na 1 god. + obavezna opcija produženja ugovora ako zadovolji, neka minimalna primanja. Ne vjerujem da bi se eto tako pisalo o momku da veze nema.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
- feniksptica
- Kontakt:
Ikica za rotaciju..
Bitno je napomenutni da u posljednje vrijeme nakon nasih utakmica Zeljo uglavnom sledece utakmice gubi, sto je dokaz koliko se istrose i koliko bezglavo udju na derbi ne misleci na duze staze. Tako da ako se ne daj Boze desi kiks (tj nerijeseno) da se to lahko popravi narednom utakmicom

Bitno je napomenutni da u posljednje vrijeme nakon nasih utakmica Zeljo uglavnom sledece utakmice gubi, sto je dokaz koliko se istrose i koliko bezglavo udju na derbi ne misleci na duze staze. Tako da ako se ne daj Boze desi kiks (tj nerijeseno) da se to lahko popravi narednom utakmicom
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- NisamInSajder
- Kontakt:
Ja ga prvi nisam gledao, ali realno da za nas prvi tim nije nesto vele. Sada kakav je njegov trenutni kapacitet i potencijal o tome ne mogu da pricam, ali u proslim sezonama su u akademiji bili mnogo bolji igraci od njega (barem prema statistici). Ali dovoditi igraca sa 19 godina za akademiju za mene nije pravi potez, pogtovo njega, jer koliko vidim on cak nije ni pridruzen prvom timu Zvijezde, klubu koji igra u drugom rangu bh. fudbala i klubu kojem je cilj afirmacija mladih igraca.SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑23 feb 2021, 22:26To da nije nešto vele oni što ga u životu nisu gledali. Nije ga niko sa foruma gledao 99%. Nisam ni ja, ali mi je odvratno i debilno što ga ljudi poput denchia već kritikuju i smatraju nedovoljno dobrim, a nisu ga očima vidjeli na terenu. Ako struka misli da treba da dođe, neka dođe.NisamInSajder je napisao/la: ↑23 feb 2021, 20:57Sreten 19 godina, to je jos sezona u akademiji maximalno, a za prvi tim nije nesto vele. Imalo je Sarajevo u proteklim godinama napadaca koji su zabijali po gol u prosjeku na utakmici, neki cak i 2. Hadzic, Klaric.. Za akademiju se dovode igraci u rasponu od 12 do 18 godina. Pa ove godine za tu U19 ekipu Sarajeva igraju sve momci koji imaju 16-17 godina, ali upravo zbog te cinjenice da ce oni imati skoro 4 godine igranja u U19 ligi daje nadu da bi iz te generacije moglo iskociti dosta dobrih potencijala, a Hodzic i Ramic su vidimo vec iskocili.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
https://www.transfermarkt.com/alfred-me ... ler/701323
Skuplji smo i bolji od ovih 3 puta haman...gdje ovi nadju ove igrace...i sad ce neko reci da se ovakav napadac od 21god ne moze iskopati...i da ima vise para u Skenderbeu
Skuplji smo i bolji od ovih 3 puta haman...gdje ovi nadju ove igrace...i sad ce neko reci da se ovakav napadac od 21god ne moze iskopati...i da ima vise para u Skenderbeu
- NisamInSajder
- Kontakt:
A gdje ih ti nadjes ...ado-hz je napisao/la: ↑23 feb 2021, 23:21https://www.transfermarkt.com/alfred-me ... ler/701323

Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
- Kontakt:
Vjerovatno im sportski direktor ima puno bolje veze i šire vidike od našeg. Na kraju krajeva, Skenderbeg je igrao grupnu fazu Evropske lige prije par godina.ado-hz je napisao/la: ↑23 feb 2021, 23:21https://www.transfermarkt.com/alfred-me ... ler/701323
Trenutno korisnika/ca: adoado, amypitar, ErosViverosViv, JavierBosnia, mnon46, newton_heath_lyr, perodeformero i 86 gostiju.