FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Dule 078
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dule 078 » 04 feb 2011, 11:40

Tako brzo stancate ove stranice da sam izgubio volju da citam.Uglavnom,iz ovoga sto sam procitao,izvlacim zakljucak da je ovako ubjedljiv poraz od Belupa posljedica toga sto Zeljo ima jake treninge,a Belupo je vjerovatno kompletne pripreme tempirao da bi bio u top formi za ovu utakmicu sa Zeljom :D :D

Malo vas podyebavam,ali sad ozbiljno.Na rezultate prijateljskih utakmica se loze samo levati! I prosle zime ste,ako se ne varam,u ovom dijelu priprema gubili od glupog Karlovca sa 4-0,da biste vec na generalci sa Hajdukom (0-0) dostigli pravo formu,a nakon toga ubjedljivo dominirali proljecnim dijelom prvenstva. Zato mi nije drago zbog ovih vasih poraza,volio bih da sad gazite, a da do (neminovnog) pada vase forme dodje u martu-aprilu!
Zadnja izmjena: Dule 078, dana/u 04 feb 2011, 11:40, ukupno mijenjano 1 put.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 04 feb 2011, 11:40

edo3majka je napisao/la:
FIFA/UEFA je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la:Ma ovo je smješno. Najbolji timovi iz BiH ne mogu parirati ni osrednjim timovima iz Hrvatske i Srbije. Ljudi su jači i fizički i kondiciono i što je još žalije ove ekipe koje idu na pripreme na jug valjda bi trebale gazite one male koje treniraju kući u snijegu sa 5-6 razlike a neće ih moći ni pobjediti u gostima. Dakle regionalna liga ako se bude pravila može al sa Slovenijom, Makedonijom i CG ... Srbija i Hrvatska su mnogo ispred
pa dejane ti stvarno nemas pojma o fudbalu :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa covjek je u pravu, ne za ovo za pripremne utakmice ali za ono da su Srbija i Hrvatska daleko ispred je 100% u pravu i svi nasi klubovi bi se borili da ne ispadnu u Srbiji i Hrvatskoj, to je nazalost cinjenica.
evo jos jednog pokemona :lol: :lol:
treba nam jos igraca iz BiH

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 04 feb 2011, 11:42

Dule 078 je napisao/la:Tako brzo stancate ove stranice da sam izgubio volju da citam.Uglavnom,iz ovoga sto sam procitao,izvlacim zakljucak da je ovako ubjedljiv poraz od Belupa posljedica toga sto Zeljo ima jake treninge,a Belupo je vjerovatno kompletne pripreme tempirao da bi bio u top formi za ovu utakmicu sa Zeljom :D :D

Malo vas podyebavam,ali sad ozbiljno.Na rezultate prijateljskih utakmica se loze samo levati! I prosle zime ste,ako se ne varam,u ovom dijelu priprema gubili od glupog Karlovca sa 4-0,da biste vec na generalci sa Hajdukom (0-0) dostigli pravo formu,a nakon toga ubjedljivo dominirali proljecnim dijelom prvenstva. Zato mi nije drago zbog ovih vasih poraza,volio bih da sad gazite, a da do (neminovnog) pada vase forme dodje u martu-aprilu!
e ovo sam cekao... prije par dana dok je bajro haubica gazio sve redom mislio sam u sebi da ovo nece izaci na dobro... jer kad god pusimo u pripremnim utakmicama lakse igramo prave utakmice

ali na svu srecu porazi dolazi u pripremnim :D

Medixon
Kontakt:

Post Postao/la Medixon » 04 feb 2011, 11:45

edo3majka je napisao/la:
FIFA/UEFA je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la:Ma ovo je smješno. Najbolji timovi iz BiH ne mogu parirati ni osrednjim timovima iz Hrvatske i Srbije. Ljudi su jači i fizički i kondiciono i što je još žalije ove ekipe koje idu na pripreme na jug valjda bi trebale gazite one male koje treniraju kući u snijegu sa 5-6 razlike a neće ih moći ni pobjediti u gostima. Dakle regionalna liga ako se bude pravila može al sa Slovenijom, Makedonijom i CG ... Srbija i Hrvatska su mnogo ispred
pa dejane ti stvarno nemas pojma o fudbalu :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa covjek je u pravu, ne za ovo za pripremne utakmice ali za ono da su Srbija i Hrvatska daleko ispred je 100% u pravu i svi nasi klubovi bi se borili da ne ispadnu u Srbiji i Hrvatskoj, to je nazalost cinjenica.
Po cemu vi to zakljucujete da bi se evo ja govorim za Zelju , borio za opsatanak u Srbiji ili Hrvatskoj? Pa sjecatel se Cibalje na Grbavici , ubili ih , a ta ista Cibalija je sada 3. u HNL-u , sad nas ubije Slaven , koji je 9. Sto daje zakljucak da su ovo **** pripremire i da se mjenjaju sastavi da se vidi na cemu smo. Cao , pOz.
A ti me pitaš zašto neću u evropu, **** vas Amsterdam duvam skank u bloku!

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 04 feb 2011, 11:49

Stvarno je sramota raspravljati oko ovih pripremnih utakmica,pa svako ko je imalo upucen u fudbal zna da ove utakmice nisu nikakav pokazatelj.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 04 feb 2011, 11:58

boccaccio je napisao/la:Sto se tice samih priprema,ja mislim da one teku sjajno,gotovo briljantno...za igrace je ovo svakako najtezi dio,ovih zadnjih nekoliko dana intenzitet napora podignut je na najveci moguci nivo...kombinacije teskih treninga na raznim podlogama,cak i na pijesku,pa odigravanje utakmica je sklop koji igracima ostavlja gotovo anaerobne uslove,tu se ide skoro van granica fizickih mogucnosti...uraditi jedan takav jaki trening u kombinaciji sa utakmicom na isti dan,pogotovo sto je i protivnik za utakmicu sasvim jak,je nesto sto igrace u trenutku ostavi toliko nemocne da im se place...rezultati pod ovakvim uslovima u trenaznom procesu,kada se igra utakmica,su potpuno nebitni...na pocetku je postojalo dosta svjezine i kroz akumulaciju koju igraci prirodno imaju,vidjeli smo i rezultate na utakmicama...sada je to druga prica i potpuno je nevezana za protivnika,nego je povezana sa teskim,olovnim nogama nasih igraca...ja vjerujem da igraci igraju pod odredjenim bolovima,noge su pune mlijecne kiseline,napori su to strasni,jos mu daj utakmicu u kojoj Amar kandzija i trazi puni doprinos,to igrace moze dovesti do ocaja...sasvim sam siguran da jedan tim igra citavu utakmicu da zadnjih 20-tak minuta uopste vise ne bi pruzali nikakav otpor...zato se i kombinira,bez obzira na uigravanje,vecina igraca odigra 45 minuta i pokusava se vidjeti kako se igrac snalazi za to vrijeme u tom nekom takmicarskom dijelu,na terenu pod punim 45-minutnim naporom,znaci jos jedan kondicioni trening...ovo je dio priprema koji je najosjetljiviji i najpotrebniji,velika je sreca da se za sada igraci ne povrijedjuju,sto govori o solidnoj spremnosti,zao mi je nekih koji su ovaj dio propustili zbog povreda,tesko ce nadoknaditi ovaj minus,i moguce da ce se to osjetiti na terenu kod njih u narednoj polusezoni...u drugom dijelu priprema u medjugorju,smanjice se intenzitet rada,a vise ce se obratiti paznja uigravanju linija i radu sa loptom...i dalje ce noge biti teske,ali ce se desavati posebni opustajuci treninzi gdje ce malo pomalo igraci dobijati na svjezini,uz jos nekoliko utakmica bice spremni ko mine...u takmicarskom dijelu,kada pocne prvenstvo,sve ovo ce doci do izrazaja i ja sam prosto odusevljen nacinom rada,koji izgleda vise nego profesionalno...pisem ovo o pripremama na ovakav nacin,a mogao bih puno detaljnije jer imam nekog odredjenog iskustva po tom pitanju...ovo ide fenomenalno...sto se tice pojacanja,vec sam rekao da sam prilicno razocaran ciganlukom koji se desava u nasem klubu,propustili smo Jesea,koji bi bio kapitalan po nas,samo zbog ciganluka,a i dalje mislim da nam treba dobar napadac i da ga trebamo kupiti...medjutim ,nasi hoce sve dzaba...onda i ne mogu da ocekujem nikoga posebno
Mislim da se ovo u jesenjem dijelu prvenstva najbolje vidjelo na E. Čoliću. Imao je i problema sa povredama a i sa nastupima, a evo sad ga pravo hvale na pripremama. Mislim da će nam pored Stančeskog, Čolić i Bajro biti pravo značajna pojačanja, jer ćemo, nadam se, tek vidjeti prave njihove nastupe.

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 04 feb 2011, 12:12

Ma pojma vi nemate samo palamudite gluposti, fol sve strucnjaci ocigledno je da niko od vas se nebavi nekim sportom tako da ni neznate sta znace pripreme, a pogotovo ovaj tempo priprema koji Amar odredzuje. Ako je iko od vas trenirao fudbal i bio na pripremama zna za sta one sluze a ne ko ovi strucnjaci izgubili dvije i odma drvlje i kamenje jos jednom POJMA VI NEMATE ne svi cast izuzetcima.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

sreca
Kontakt:

Post Postao/la sreca » 04 feb 2011, 12:37

BLU SKY je napisao/la:Ma pojma vi nemate samo palamudite gluposti, fol sve strucnjaci ocigledno je da niko od vas se nebavi nekim sportom tako da ni neznate sta znace pripreme, a pogotovo ovaj tempo priprema koji Amar odredzuje. Ako je iko od vas trenirao fudbal i bio na pripremama zna za sta one sluze a ne ko ovi strucnjaci izgubili dvije i odma drvlje i kamenje jos jednom POJMA VI NEMATE ne svi cast izuzetcima.
eto ti znas .

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 04 feb 2011, 12:38

sreca je napisao/la:
BLU SKY je napisao/la:Ma pojma vi nemate samo palamudite gluposti, fol sve strucnjaci ocigledno je da niko od vas se nebavi nekim sportom tako da ni neznate sta znace pripreme, a pogotovo ovaj tempo priprema koji Amar odredzuje. Ako je iko od vas trenirao fudbal i bio na pripremama zna za sta one sluze a ne ko ovi strucnjaci izgubili dvije i odma drvlje i kamenje jos jednom POJMA VI NEMATE ne svi cast izuzetcima.
eto ti znas .
nije covjek rekao da on zna nego da svi mi Ne Znamo i upravu je

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 04 feb 2011, 12:54

sreca je napisao/la:
eto ti znas . 8-)
Zadnja izmjena: BLU SKY, dana/u 04 feb 2011, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 04 feb 2011, 12:58

i ja sam trenirao u Zelji i znam sta su prpreme :)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

AkBo
Kontakt:

Post Postao/la AkBo » 04 feb 2011, 13:07

Nemoj da se svađate lepo se igrajte...........
..ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darivao, nego prodao.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 04 feb 2011, 14:07

ŽELJO šampion
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

rusina_jr
Kontakt:

Post Postao/la rusina_jr » 04 feb 2011, 14:28

Čolic bi mogao da bude Amarov dzoker za proljetni dio ;)
Željezničar za život cijeli !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 04 feb 2011, 14:55

"PAKLENO RADIMO U PULI"

Fudbaleri aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, sarajevskog Željezničara sutra će se vratiti u Sarajevo sa priprema u Puli. Plavi će u našem glavnom gradu trenirati do 9. februara nakon čega će otputovati u Međugorje, gdje će obaviti završni dio priprema pred nastavak premijerligaške sezone.

Momčad s Grbavice polako privodi kraju pripreme u Puli, a prema riječima golmana Željezničara i povremenog reprezentativca naše zemlje, Ibrahima Šehića, iste su bile paklene.
"Doista smo radili fenomenalno. Mislim da smo boravak u Puli iskoristili na najbolji mogući način. Odigrali smo mnogo utakmica, a pored toga svaki dan smo pakleno trenirali. Svi osjećamo umor i mislim da smo upravo radi toga u duelima sa Spartakom i Slaven Belupom pružili nešto lošije partije", rekao je Šehić za SportSport.ba.

U nastavak sezone Željezničar ulazi sa pet bodova zaostatka za vodećim Borcem, a Šehić je uvjeren da on i njegovi saigrači mogu odbraniti titulu, no isto tako je i svjestan da će neizvjesno biti do posljednjeg kola.

"Najbitnije je da se mi spremimo dobro, a mislim da smo na pravom putu. Već u Međugorju očekujem da ćemo imati mnogo više svježine, a pred sami početak proljetnog dijela sezone bićemo u top formi. Borac ima prednost od pet bodova i to nije nedostižno. Ne smijemo zaboraviti ni Sarajevo i Široki Brijeg, no kada sve saberem i oduzmem, mislim da možemo odbraniti titulu. Biće teško i neizvjeno, no mi smo Željezničar i mislim da sam sa tim sve rekao", ističe Šehić.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 04 feb 2011, 15:05

ova zadnja sehina recenica mi se svidja i to treba da bude u glavama svih igraca....bravo seha ;)
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 04 feb 2011, 15:07

Stole iz Bora je napisao/la: Biće teško i neizvjeno, no mi smo Željezničar i mislim da sam sa tim sve rekao", ističe Šehić.
;) :D

Svaka čast!

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 04 feb 2011, 17:02

3-0 poluvrijeme
Einigkeit und Recht und Freiheit

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 04 feb 2011, 17:04

domorocki je napisao/la:3-0 poluvrijeme
za koga :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 04 feb 2011, 17:07

Seyo_TM je napisao/la:
domorocki je napisao/la:3-0 poluvrijeme
za koga :mrgreen:
:mrgreen:

valjda za njih nekako mi namrsteno zvuci :mrgreen:
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”