Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Rinuka
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Rinuka » 28 maj 2016, 02:43

samirr je napisao/la:
Agamemnon je napisao/la:Sarajevo nema nista sa tim.
Momce evo godinu dana i ti,i drug ti lakoste@ pricate gluposti,
-boricemo se za opstanak
-zavrsicemo na 7,8 mjestu
-nema licence tuzio nas Davud
I tako dalje......
Bojim se da iz tebe vise govore tvoje licne zelje, nego realno stanje stvari.
Uostalom pred nama je.
Obican troll i nista vise, mislim na Rinuku.
od ovog gore sto si naveo ja nikad nista nisam napisao..za davuda sam vam odma rekao kako ce se zavrsiti, a opstanak, 7,8 mjesto itd nikad nisam pomenuo..ovo za hazmira pisem jer sam 100% siguran u to (znam sve detalje tuzbe)..a sto se tice mojih zelja u PL jedino sto ja zelim je da FKS pobjedjuje i osvaja trofeje, za sve ostale me zaboli kiturina :bih:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 28 maj 2016, 02:55

Rinuka je napisao/la:
samirr je napisao/la:
-boricemo se za opstanak
I tako dalje......
Uostalom pred nama je.
od ovog gore sto si naveo ja nikad nista nisam napisao..za davuda sam vam odma rekao kako ce se zavrsiti, a opstanak, 7,8 mjesto itd nikad nisam pomenuo..ovo za hazmira pisem jer sam 100% siguran u to (znam sve detalje tuzbe)..a sto se tice mojih zelja u PL jedino sto ja zelim je da FKS pobjedjuje i osvaja trofeje, za sve ostale me zaboli kiturina :bih:
Sto se vas dvojca stalno kacite @Rinuka @Samke?
Dragi ste mi i daj vise dosta prepiranja, samo PEACE.
Da vam Bog da zdravlja I normalno vasim klubovima da su iza golemog Želje, narednih godina.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 28 maj 2016, 03:15

Izjavi Gracic da Zrinjski ima ubjediljivo najbolji lobi u savezu ! Svaka cast Nijaze.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 28 maj 2016, 08:35

Citam malo, vidim najavljuju se velike pare u Olimpic od naredne sezone, par momaka na njihovom thredu govori da investitor dovodi neke dobre nogometase. Ja ne kuzim. Evo nastranu sto nisam simpatizer tog kluba. Pokusavam da shvatim logicki i objektivno tko bi ubacio tolike neke pare u klub kao sto je Olimpic. Klub koji u SA pa i u BiH nikad nece imat navijaca kao druga dva SA kluba. Da negovorim o infrastrukturi u koju treba upumpat doobre pare, a za sta? Za 50_100 ljudi sto prate klub? Pretpostavljam da taj moguci investitor racuna na nekakvu dobit u mogucnosti od Europe sta li vec.

Neznam, mozda neko od "Vukova" mi moze malo priblizit tu pricu?

Ovo sam napisao bez neke uvrede samo sam pokusao da sagledam objekivno realnu situaciju kakva je trenutno u Olimpicu.
NK Široki Brijeg

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 maj 2016, 09:27

Ne znam, godinama su imali dobre mlade igrace u klubu, i od toga se moze dobro zaraditi.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 28 maj 2016, 09:40

Evolve je napisao/la:Citam malo, vidim najavljuju se velike pare u Olimpic od naredne sezone, par momaka na njihovom thredu govori da investitor dovodi neke dobre nogometase. Ja ne kuzim. Evo nastranu sto nisam simpatizer tog kluba. Pokusavam da shvatim logicki i objektivno tko bi ubacio tolike neke pare u klub kao sto je Olimpic. Klub koji u SA pa i u BiH nikad nece imat navijaca kao druga dva SA kluba. Da negovorim o infrastrukturi u koju treba upumpat doobre pare, a za sta? Za 50_100 ljudi sto prate klub? Pretpostavljam da taj moguci investitor racuna na nekakvu dobit u mogucnosti od Europe sta li vec.

Ovo sam napisao bez neke uvrede samo sam pokusao da sagledam objekivno realnu situaciju kakva je trenutno u Olimpicu.
Svak'pametan. Olimpic je vise agencija vec klub. U Sarajevu ima talentiranih momaka, postoji baza gdje mozes uciniti pravu stvar. Hebes navijace, moderna igra je ionako za bogate shu pacove.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 28 maj 2016, 09:54

Evolve je napisao/la:Citam malo, vidim najavljuju se velike pare u Olimpic od naredne sezone, par momaka na njihovom thredu govori da investitor dovodi neke dobre nogometase. Ja ne kuzim. Evo nastranu sto nisam simpatizer tog kluba. Pokusavam da shvatim logicki i objektivno tko bi ubacio tolike neke pare u klub kao sto je Olimpic. Klub koji u SA pa i u BiH nikad nece imat navijaca kao druga dva SA kluba. Da negovorim o infrastrukturi u koju treba upumpat doobre pare, a za sta? Za 50_100 ljudi sto prate klub? Pretpostavljam da taj moguci investitor racuna na nekakvu dobit u mogucnosti od Europe sta li vec.

Hocu prvo da pojasnim oko navijaca.
Pominju se ovdje navijacke grupacije,rekao bi covjek radi se o hiljadama,koje u ukupnom budjetu klubova ne ucestvuju vise od 5%(ne racunam FKS i Zeljo,donekle i Sloboda).
Bez ljutnje,zar mislis da je posjeta na uredjenom stadionu u Sirokom zadovoljavajuca.
Grupica Skripara i to je to.Olimpic nije radio na stvaranju iste.
Potencijalni investitor dali bi zelio ulagati u Sarajevo kao grad ili Siroki.Stadion Otoka je sigurno zanimljivija destinacija nego ijedna druga.Dali je uopšte normalno potrositi izmedju 2-3 mio KM u prvenstvo i biti zadovoljan izborenom evropom koja ti donosi 200.000 euro ili u slucaju titule cca 300.000 euro..Ako tome dodas da ispadnes u prvom predkolu uz malu posjecenost,nigdje veze.Ima mnogo pitanja sta je za i protiv.
Praviti ekipu je najmanji problem.
Pravi novac su transferi,evropska takmicenja,tv prava i drugo.
Najbolji primjer brze i dobre zarade je Zeljo iz prosle godine.

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 28 maj 2016, 10:01

samirr je napisao/la:Izjavi Gracic da Zrinjski ima ubjediljivo najbolji lobi u savezu ! Svaka cast Nijaze.
Pa dobro, logično je da najbolji klub u državi ima i najjači lobi u savezu. Šta je tu čudno?
Možda nije ni u pitanju lobi nego respect saveza prema klubu koji ne pravi afere, ne piše priopćenja nakon skoro svake utakmice, ne proziva savez i sudačku organizaciju, ne provlači se po sudovima, nego igra nogomet...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 28 maj 2016, 10:04

Evolve je napisao/la:Pokusavam da shvatim logicki i objektivno tko bi ubacio tolike neke pare u klub kao sto je Olimpic.
slika

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 28 maj 2016, 10:11

Ok, sto se tice Pecare i posjete, ja sam iskreno zadovoljan sobzirom kakva je bila. Mi smo mala sredina.

Dalje, kako sam ja shvatio, Olimpic neide na "navijace" nego taj potencijalni investitor ide cisto na pare iz Europe i prodavanje igraca? Ako sam te shvatio dobro.

To sto kazes, potrosit tolike milijune godisnje i zaradit na kraju 200k€, to i bas nije istina, imas tu dosta drugih stvari koji popunjavaju taj financijski gap, od sponzora do prodaje igraca. Na kraju krajeva i vi ako uspjete dovuci te investitore ce te doci u situaciju ako i svi ostali klubovi koji se bore za europu ili prvaka. Prodas kojeg igraca, pokupis love za pretkolo dva i to je to. Realnost BiH nogometa.

Valjda vam je cilj da igrate na svom stadionu europu a ne vijecno na Kosevo. To zahtjeva ogromna ulaganja u infrastrukturu.

Opet kad sve to podvucem i sumiram, zasto Olimpic? A zasto ne recemo Celik? Jedina prednost moze biti dosta cistija financijska mozda situacija nego u Zenici. Al dobro, ostaje da vidimo kako ce se klupko rasplest.
NK Široki Brijeg

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 28 maj 2016, 10:12

Za one koji slučajno nisu gledali ovo, odličan prilog o derbiju između Reala i Atletika kao uvod u večerašnje veliko finale LP... :D

Nema veze s temom, ali eto...

http://balkans.aljazeera.net/video/seos ... njoj-jajni
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 28 maj 2016, 10:23

Evolve je napisao/la:Ok, sto se tice Pecare i posjete, ja sam iskreno zadovoljan sobzirom kakva je bila. Mi smo mala sredina.

Dalje, kako sam ja shvatio, Olimpic neide na "navijace" nego taj potencijalni investitor ide cisto na pare iz Europe i prodavanje igraca? Ako sam te shvatio dobro.

To sto kazes, potrosit tolike milijune godisnje i zaradit na kraju 200k€, to i bas nije istina, imas tu dosta drugih stvari koji popunjavaju taj financijski gap, od sponzora do prodaje igraca. Na kraju krajeva i vi ako uspjete dovuci te investitore ce te doci u situaciju ako i svi ostali klubovi koji se bore za europu ili prvaka. Prodas kojeg igraca, pokupis love za pretkolo dva i to je to. Realnost BiH nogometa.

Valjda vam je cilj da igrate na svom stadionu europu a ne vijecno na Kosevo. To zahtjeva ogromna ulaganja u infrastrukturu.

Opet kad sve to podvucem i sumiram, zasto Olimpic? A zasto ne recemo Celik? Jedina prednost moze biti dosta cistija financijska mozda situacija nego u Zenici. Al dobro, ostaje da vidimo kako ce se klupko rasplest.
Za ozbiljnu igru u evropi treba ozbiljan novac.Budjet Dinama(30 mio euro)je veci nego cijela PL BIH pa slave kada odigraju sa nekim nerijeseno u evropi.
Budjeti prvih cetiri do pet nasih klubova je od 2-3 mio KM,nasa realnost.
Olimpic nema velikih obaveza,to je prednost.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 maj 2016, 10:31

Rinuka je napisao/la:
samirr je napisao/la:
-boricemo se za opstanak
I tako dalje......
Uostalom pred nama je.
Zna čovjek sve detalje tužbe :rol:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 28 maj 2016, 10:36

Evolve je napisao/la:Ok, sto se tice Pecare i posjete, ja sam iskreno zadovoljan sobzirom kakva je bila. Mi smo mala sredina.

s koje si planete ti pao ? jesi ozbiljan u ovome sto pricas ?

pa ko u regiji ulaze u sport opcenito radi zarade od navijaca , natjecanja ?

svaki nas klub je rupa bez dna , rupa se kratkorocno moze popuniti transferima / parama od europe ali dugorocno ni jedan klub nije samoodrziv .

strana investicija moze bit ili radi pranja para ili neke nekretnine koju klub eventualno posjeduje .

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 28 maj 2016, 10:54

FaustinoAsprilla je napisao/la:

s koje si planete ti pao ? jesi ozbiljan u ovome sto pricas ?

pa ko u regiji ulaze u sport opcenito radi zarade od navijaca , natjecanja ?

svaki nas klub je rupa bez dna , rupa se kratkorocno moze popuniti transferima / parama od europe ali dugorocno ni jedan klub nije samoodrziv .

strana investicija moze bit ili radi pranja para ili neke nekretnine koju klub eventualno posjeduje .
Kakvih navijaca? Gdje sam ja to spomenuo da ide na zaradu od navijaca ?

Ja sam mislio da neide na to da privuce navijace na stadion, da ima kakvu takvu publiku koja ce dolazit na utakmice, nego da cisto ide na te neke eventualne pare od transfera ili europe.
NK Široki Brijeg

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 28 maj 2016, 11:55

Olimpik ce prat pare i bit na 9-10 mjestu svake sezone, naguzit se Sarajevskim timovima i prodavat bodove kad osiguraju opstanak. Ništa neočekivano od prčije.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 maj 2016, 12:05

Pa vi mislite da ovih par navijaca Olimpika na forumu navija za Olimpik jer ih srce vuce. Navijaju jer im neko od familije ima pare od toga, protive se relokaciji jer bi ostali bez para, a to je bila jedina nada da klub lici na nesto u Gorazdu ili Visokom.

Pustati ce bodove, kasnije se vaditi i sve tako. A neko ce tamo sa strane prati pare.
Isto kao ona Lokomotiva iz HNL-a koju ne podnosi 99% Hrvata..

Liga nam samo moze izgubiti sa takvim timom koji ne zna sta mu je cilj uopste niti postojanja niti takmicarski.

Mozda se fudbal igra radi novca ali nema takmicarske drazi bez navijaca, pa bar one kriticne mase od 2000 ljudi sto je ok za BiH standarde.

Zasto bi neko ulozio u Olimpik pored toliko klubova u BiH koji imaju navijace, generacijski nekoliko koljena vec. Normalno jer u Olimpiku mozes raditi sta hoces i kako hoces. Ne jer je to odlican klub i jer zelis da osvajas titule sa njim, vec zato jer je easy money kakav je bio i Gracicu.

A i da imas ocajne rezultate nikog nije briga, nece ti se tresti stolica. Uopste ne moras teziti uspjehu jer nema niko da ga trazi.

Boli tog hostaplera iz inostranstva briga sta je bilo prije i sta ce biti nakon njega. Nije njemu cilj u Zenici igrati na najboljem terenu vec izvuci novac iz Otoke gdje sve sam kontrolise..

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 28 maj 2016, 13:07

I takav kakav je Olimpik, ipak je trofejniji od nekih klubova :D

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 28 maj 2016, 13:09

Nije tacno. Po hiljaditi put.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 28 maj 2016, 13:11

Agamemnon je napisao/la:Nije tacno. Po hiljaditi put.
Šta se primaš ko saučešće
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, rishovski, Rule_hz i 26 gostiju.