Evolve je napisao/la:Citam malo, vidim najavljuju se velike pare u Olimpic od naredne sezone, par momaka na njihovom thredu govori da investitor dovodi neke dobre nogometase. Ja ne kuzim. Evo nastranu sto nisam simpatizer tog kluba. Pokusavam da shvatim logicki i objektivno tko bi ubacio tolike neke pare u klub kao sto je Olimpic. Klub koji u SA pa i u BiH nikad nece imat navijaca kao druga dva SA kluba. Da negovorim o infrastrukturi u koju treba upumpat doobre pare, a za sta? Za 50_100 ljudi sto prate klub? Pretpostavljam da taj moguci investitor racuna na nekakvu dobit u mogucnosti od Europe sta li vec.
Neznam, mozda neko od "Vukova" mi moze malo priblizit tu pricu?
Ovo sam napisao bez neke uvrede samo sam pokusao da sagledam objekivno realnu situaciju kakva je trenutno u Olimpicu.
Hocu prvo da pojasnim oko navijaca.
Pominju se ovdje navijacke grupacije,rekao bi covjek radi se o hiljadama,koje u ukupnom budjetu klubova ne ucestvuju vise od 5%(ne racunam FKS i Zeljo,donekle i Sloboda).
Bez ljutnje,zar mislis da je posjeta na uredjenom stadionu u Sirokom zadovoljavajuca.
Grupica Skripara i to je to.Olimpic nije radio na stvaranju iste.
Potencijalni investitor dali bi zelio ulagati u Sarajevo kao grad ili Siroki.Stadion Otoka je sigurno zanimljivija destinacija nego ijedna druga.Dali je uopšte normalno potrositi izmedju 2-3 mio KM u prvenstvo i biti zadovoljan izborenom evropom koja ti donosi 200.000 euro ili u slucaju titule cca 300.000 euro..Ako tome dodas da ispadnes u prvom predkolu uz malu posjecenost,nigdje veze.Ima mnogo pitanja sta je za i protiv.
Praviti ekipu je najmanji problem.
Pravi novac su transferi,evropska takmicenja,tv prava i drugo.
Najbolji primjer brze i dobre zarade je Zeljo iz prosle godine.