Nisam baš siguran da nije loše za igrača na njegovoj poziciji.Čak i ovi visoki top talenti poput Aytona,JJJ-a i Wendella su blizu 80 posto.Young,SGA...svi su na 80ak posto.73% na preko 6 bacanja po utakmici je baš loše.Znam da će se popravit jer je u Europi bio na 80%,ali nije mi jasno zbog čega je trenutno ovoliko očajan.anonymousHD je napisao/la:73% za rookija nije loše, popravit će kako budu godine odmicale.SiamoNoi je napisao/la:Jel ima itko ideju zasto je Dončić ovako uzasan sa bacanjima?
NBA 2018/2019
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA 2018/2019
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Alal mu vera da sa ovakvim ciglarenjem bude ROY....
Ja stvarno ne znam u čemu je fora sa ovim "novacima" , Fultz, Simmons , Ball...Kakve su to tehnike grob te yebo...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
-
Evil Genius II
nije mi pri ruci statistika ali sam prilicno siguran da doncic od svih nabrojanih ima vecu minutazu, vise FGA i daleko urednije popunjenu statistiku sto bi trebalo ukazati na to koliko je ekipa ovisna o njemu i koliko on ucestvuje u apsolutno svim segmentima igre. tako da nesto losiji postotak sa linije za slobodna bacanja za ovako mladog igraca koji se toliko trosi i nije bas ocajan ako mene pitas. slobodna su svakako velikom vecinom zen momenat pa sam misljenja kako ce sa vremenom i iskustvom rasti i te brojke barem na 80ak % kada luka nauci kontrolisati, rasporedjivati i tempirati svoje (re)akcije.SiamoNoi je napisao/la:Nisam baš siguran da nije loše za igrača na njegovoj poziciji.Čak i ovi visoki top talenti poput Aytona,JJJ-a i Wendella su blizu 80 posto.Young,SGA...svi su na 80ak posto.73% na preko 6 bacanja po utakmici je baš loše.Znam da će se popravit jer je u Europi bio na 80%,ali nije mi jasno zbog čega je trenutno ovoliko očajan.anonymousHD je napisao/la:73% za rookija nije loše, popravit će kako budu godine odmicale.SiamoNoi je napisao/la:Jel ima itko ideju zasto je Dončić ovako uzasan sa bacanjima?
ako bih iskoristio epitet 'ocajan' iskoristio bih ga da opisem lonzov postotak, a luki samo treba vremena. barem ja tako mislim.
- camparinho
- Kontakt:
Harden izgleda ko moja stolica, ali je realno veoma snazan frajer da bogdo to koristi u odbrani cesce, utakmicu sam na momente hvatao u kojima se probudim i vidio sam par dobrih njegovih pozicioniranja u odbrani i to pocesto radi ove godine (ako nista daleko je bolji u odbrani u zadnje vrijeme od uobicajnog cuvenog snimka otto portera kad gleda u frajer koji vodi loptu a njegov mu ograc bjezi na drugu stranu i pogadja trojku).Monolog je napisao/la:Evo, Satoransky došao do prvog TD-a u karijeri. Bucksi bez Giannisa cijelu tekmu u minusu.
Hardena je nemoguće čuvati.
A prije nekoliko dana protiv Bucksa, dobro je odigrao u odbrani u nekoliko baš opasnih situacija. I večeras je to uradio protiv slabašnih Cavsa. Posebno u situacijama protiv TT-a. Jednom mu je zalijepio bananu, jednom ga baš nekako natjerao na pretežak šut. TT ga bukvano nije mogao pomjeriti kad se Harden ukopao.
Clutch city be safe rage hard!
Apsolutno me ne zanima tko ima popunjeniju statistiku nego se pitam zasto mu je postotak toliko loš.Da će biti bolji i sam znam.Nisam siguran koliko ovo o potrošnji drzi vodu jer ne treba ni Doncic biti primjer za ovaj fenomen (nisam ga toliko detaljno pratio u Europi,ali nije li i tamo imao ogromnu potrošnju pa je opet bio na 80ak posto sa 18 godina dakle ne vidim kako to ima veze).Svake sezone sve više i više je igrača koji imaju i po 10ak posto lošiji postotak na liniji nego prošle godine.Eto i Oladipo kao jedan od takvih primjera ove godine.Za 7% manji postotak na velikom uzorku.Ne vidim da se on nešto više troši nego prošle sezone pa je to razlog tolikom padu.Westbrook prije dvije sezone bio gotovo 85 posto na preko 10 pokušaja po utakmica U MVP sezoni sa ogromnom potrošnjom (odnosno praktički cijelu karijeru je na preko 80 posto bio),a sada je jedva na 60%.Zbog čega se to događa sve više i više da tako u jednoj sezoni uslijedi nagli pad u odnosu na sezone ranije...Evil Genius II je napisao/la:nije mi pri ruci statistika ali sam prilicno siguran da doncic od svih nabrojanih ima vecu minutazu, vise FGA i daleko urednije popunjenu statistiku sto bi trebalo ukazati na to koliko je ekipa ovisna o njemu i koliko on ucestvuje u apsolutno svim segmentima igre. tako da nesto losiji postotak sa linije za slobodna bacanja za ovako mladog igraca koji se toliko trosi i nije bas ocajan ako mene pitas. slobodna su svakako velikom vecinom zen momenat pa sam misljenja kako ce sa vremenom i iskustvom rasti i te brojke barem na 80ak % kada luka nauci kontrolisati, rasporedjivati i tempirati svoje (re)akcije.SiamoNoi je napisao/la: Nisam baš siguran da nije loše za igrača na njegovoj poziciji.Čak i ovi visoki top talenti poput Aytona,JJJ-a i Wendella su blizu 80 posto.Young,SGA...svi su na 80ak posto.73% na preko 6 bacanja po utakmici je baš loše.Znam da će se popravit jer je u Europi bio na 80%,ali nije mi jasno zbog čega je trenutno ovoliko očajan.
ako bih iskoristio epitet 'ocajan' iskoristio bih ga da opisem lonzov postotak, a luki samo treba vremena. barem ja tako mislim.
Previse analiziras mal uzorak..
Poceo dobro,procenti malo pali al vidjet cemo tokom citave sezone gdje ce zavrsit.
Ima previse dobar osjecaj i sut da ne bude "barem" 85% FT suter u naponu snage.
Losa serija,sigurno malo te zajebava mentalno(mislis o tome kad te ne ide),popravit ce.
Poceo dobro,procenti malo pali al vidjet cemo tokom citave sezone gdje ce zavrsit.
Losa serija,sigurno malo te zajebava mentalno(mislis o tome kad te ne ide),popravit ce.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Samo da ne padnu procenti za 3 na proslosezonskih 31 postoRaul_64 je napisao/la:Previse analiziras mal uzorak..
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Pa ako ne bude uzeo 15 suteva sa svoje polovice,ne bi trebao.
Valda su to masali svi draft strucnjaci kad su sumnjali u njegov sut.
Dovoljno je vidjeti samo mehaniku suta i osjecaj kod flotera da vidis da ce biti elitan suter.
Sad sto treba popravit je selekcija suta,jos uzima bezvezne i teske trice al dobro.
Uzima i dalje dosta suteva na kraju poluvremena,ne zamara se puno procentima izgleda.
56% TS ima > iznad prosjeka lige
Iako vec ga cuvaju najbolji protivnicki igraci i uzima najteze clutch suteve.Odlicno.
Dovoljno je vidjeti samo mehaniku suta i osjecaj kod flotera da vidis da ce biti elitan suter.
Sad sto treba popravit je selekcija suta,jos uzima bezvezne i teske trice al dobro.
Uzima i dalje dosta suteva na kraju poluvremena,ne zamara se puno procentima izgleda.
Iako vec ga cuvaju najbolji protivnicki igraci i uzima najteze clutch suteve.Odlicno.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ove godine je doduse pokvario sut za 2 poena,prosle godine sutao 60% unutar linije,ove 48%.Mislim da je to vise stvar cvrsce odbrane i kad se prilagodi mozda 55 posto bude moguceRaul_64 je napisao/la:Pa ako ne bude uzeo 15 suteva sa svoje polovice,ne bi trebao.
#Punoljetstvo
Zar neko moze da dovodi u pitanje Doncica na All Staru? Lik ce haman birati ekipu 
Jos ima forumasa koji misle da ROY utrka postoji?
Simmons ftw :kahva:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
tek je decembarharden je napisao/la:Jos ima forumasa koji misle da ROY utrka postoji?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- invincible1921
- Kontakt:
Kako li je smao Hawksima i Sunsima zbog doncica...oni valjda misle da je euroliga u rangu NCAA.
A kolko su ga samo ovdje pojedini osporavali....isto bgm ko da je cojek igro u nasoj ligi pa ono dominiro , a ne bio MVP sa 18 godina
A kolko su ga samo ovdje pojedini osporavali....isto bgm ko da je cojek igro u nasoj ligi pa ono dominiro , a ne bio MVP sa 18 godina
=\_1921_/=
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ayton je drugi u redu za ROY,a ima vise mjesta za rast od doncica.Young je najbolji asistent i 3.scorer medu rookijima,a atlanta je dobila i lottery pick.Mozda su jedino kingsi popusili,ali dzaba kad kokardas gura bjelicu preko bagleya i bez razloga ga klupirainvincible1921 je napisao/la:Kako li je smao Hawksima i Sunsima zbog doncica...oni valjda misle da je euroliga u rangu NCAA
#Punoljetstvo
ajde bolan dosta s hejtanjem.BosniaBoston je napisao/la:Ayton je drugi u redu za ROY,a ima vise mjesta za rast od doncica.Young je najbolji asistent i 3.scorer medu rookijima,a atlanta je dobila i lottery pick.Mozda su jedino kingsi popusili,ali dzaba kad kokardas gura bjelicu preko bagleya i bez razloga ga klupirainvincible1921 je napisao/la:Kako li je smao Hawksima i Sunsima zbog doncica...oni valjda misle da je euroliga u rangu NCAA
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- invincible1921
- Kontakt:
BosniaBoston je napisao/la:Ayton je drugi u redu za ROY,a ima vise mjesta za rast od doncica.Young je najbolji asistent i 3.scorer medu rookijima,a atlanta je dobila i lottery pick.Mozda su jedino kingsi popusili,ali dzaba kad kokardas gura bjelicu preko bagleya i bez razloga ga klupirainvincible1921 je napisao/la:Kako li je smao Hawksima i Sunsima zbog doncica...oni valjda misle da je euroliga u rangu NCAA
Sto se Younga tice nije isto imat takve brojke u divljoj ekipi koja ne sluzi nicemu nego da on i ostali malo izdrkavaju brojke i u Dallasu koji igra puno ozbiljniju kosarku.
=\_1921_/=
Dallas 13ti na zapadu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ayton da ima lukin hajp ko zna sta bi bilo.Ima veci PER,TS%,WS/48 MIN,TRB%,ORTG,jednak VORP i manji TOV%invincible1921 je napisao/la:BosniaBoston je napisao/la:Ayton je drugi u redu za ROY,a ima vise mjesta za rast od doncica.Young je najbolji asistent i 3.scorer medu rookijima,a atlanta je dobila i lottery pick.Mozda su jedino kingsi popusili,ali dzaba kad kokardas gura bjelicu preko bagleya i bez razloga ga klupirainvincible1921 je napisao/la:Kako li je smao Hawksima i Sunsima zbog doncica...oni valjda misle da je euroliga u rangu NCAA![]()
![]()
E bas ono ima vise mjesta za rast od covjeka koji je AS u prvoj sezoni sa 20godina. Jos u danasnje vrijeme bil radije imo beka ili centra dobro ?
Sto se Younga tice nije isto imat takve brojke u divljoj ekipi koja ne sluzi nicemu nego da on i ostali malo izdrkavaju brojke i u Dallasu koji igra puno ozbiljniju kosarku.
(Znam sta sve statistike znace)
#Punoljetstvo
-
nekoIzMostara
- Kontakt:
Tvoje misljenje da Ayton ima vise mjesta za rast od Doncica, a ja mislim da nisi upravu. Predvidate nesto sto niko ziv ne moze predvidjeti. Realno je ocekivati da će Ayton napredovati u buducnosti (svojim predispozicijama me podsjeća na Howarda, nadam se da će biti pametniji i neće e zajebavati kao on), ali realno je ocekivati da napreduje i Doncic zato sto je i on jos uvijek tinejdzer i ima sigurno mjeta dosta za napredak. Do sada je realno Doncic pokazao od svih rookiea pokazao najvise, i msm da je dilema oko toga ko ce nagradu osvojiti ROY gotova prica.BosniaBoston je napisao/la:Ayton je drugi u redu za ROY,a ima vise mjesta za rast od doncica.Young je najbolji asistent i 3.scorer medu rookijima,a atlanta je dobila i lottery pick.Mozda su jedino kingsi popusili,ali dzaba kad kokardas gura bjelicu preko bagleya i bez razloga ga klupirainvincible1921 je napisao/la:Kako li je smao Hawksima i Sunsima zbog doncica...oni valjda misle da je euroliga u rangu NCAA
Aytona nisam detaljno pratio, samo sam kroz statistiku i highlighte posmatrao, i msm da se protiv centara tipa Davies, Cousins, Howard, Kapela, pa cak i Nurkica ne bi bas proslavio. Ispravite me ako sam negdje pogrijesio.
All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.