Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

herbion
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH - SUSPENZIJA

Post Postao/la herbion » 19 maj 2011, 09:21

harishp je napisao/la:I.Osim je navikao kad prica da se i slusa.
U slucaju da bude izabran za predsjednika,nazalost njegova nebi bila zadnja,niti bi se slusala.
Bas iz razloga ovog famoznog 3/4
To bi i u prevodu bilo copor ili krdo,koji bi za svaku sitnicu minirali dogovore.
Ocit dokaz je i kako nam drzava funkcionira poslije Dejtona.NIKAKO.Uvijek ocekujemo od evrope i ostatka svjeta da nas izvlace.
Bude li Osim i dao kakvu opasku u vezi ne-dogovaranja.Odgovor ce biti u fazonu.Gospodine Osime pa vi ste bili u tom komitetu koji je kumovao ovaj amandman.
Ne treba biti previse pametan da bi se nadao u nesto drugacije i bolje.
Od ljudi koji su nas i doveli do ambisa,a jos uz to im dati jos jednu sansu.Drugo se i ne moze ocekivati.
Ako se i uspije skinuti suspenzija,problemi ne da ce nestati.Vec ce jos veci vrlo brzo da isplivaju.
Bravo majstore.
Iljo milion posto ulazi u IO NSBIH.
Kada su bili potonuli prihvataju se amandmani sa jos vecim ovlastima i otvaraju siroko vrata blokadama i politici.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 19 maj 2011, 09:22

aleksandar_veliki je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:Iljo nije nikada bio u IO vec predsjednistvu.

A za proceduru odabira u IO sam 100% siguran. Moguce je da je predsjednistvo prisustovalo sjednicama kao sto prisustvuje sjednicama skupstine al nemaju pravo glasa.
Aj majketi nemoj baljezgati, sa ovim postom si nam sve rekao. Cuj, Iljo nije nikad bio u IO. Drug sad cu ti nesto sapnuti ali molim te nemoj se vise javljati. Clanovi predsjednistva su ti po automatizmu bili u IO. Vidid da je tvoje poznavanje tematike o kojoj raspravljas sedam dana bas ono pravo i doista mi je zao, odnosno ljut sam na sebe sto sam gubio vrijeme na tebe.
Izvrsni odbor ima svoje clanove. Predjsednistvo ej imalo svoje clanove. Predsjednistvo je prisustovalo sastanicma Izvrsnog Odbora al NISU clanovi Izvrsnog Odbora.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 19 maj 2011, 09:26

VII IZVRŠNI ODBOR
Struktura i sastav
Član 26
¹ Izvršni odbor je izvršno tijelo NS/FS BIH.
² Izvršni odbor sastoji se od 15 članova:
a) Predsjednik;
b) Prvi Potpredsjednik;
25
c) Drugi Potpredsjednik;
d) 12 redovnih članova.
³ Izvršni odbor mora biti zastupljen na sljedeći način:
a) 10 članova iz NS F BiH;
b) 5 članova iz FS RS.
Kandidature, mandat, zamjena
Član 27
¹ Kandidati za izbor članova Izvršnog odbora predlažu se na sljedeći način:
a) Generalna skupština NS FBIH predlaže dvadeset kandidata
(uključujući deset zamjenskih) koji predstavljaju sve kantonalne
nogometne saveze svaki sa po dva kandidata;
b) Generalna skupština FS RS predlaže deset kandidata (uključujući
pet zamjenskih članova) koji predstavljaju sve područne
nogometne saveze, svaki sa po dva kandidata .
² Generalni sekretari NS FBIH i FS RS dužni su Generalnom sekretaru
NS/FS BIH pismenim putem dostaviti imena (uključujući kratke biografije)
kandidata predloženih za izbor u Izvršni odbor nakasnije 25 dana prije
Skupštine.
³ Trajanje mandata članova Izvršnog odbora je četiri godine.
4 Svaki član Izvršnog odbora NS/FS BIH može biti ponovno izabran.
5 Ako se pojavi upražnjeno mjesto redovnog člana Izvršnog odbora, to
upražnjeno mjesto će biti automatski popunjeno za preostali dio mandata
zamjenskim članom, koji predstavlja isti kantonalni ili područni nogometni
savez kao odlazeći član.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 19 maj 2011, 09:33

Nema potrebe za vrijedjanjem, ja lijepo diskutujem. Da znam sve o svemu nebi dolazio ovdje.

Postavio sam gore onaj pocrnjeni tekst iz starog statuta gdje stoji 12 redovnih clanova, 2 potpredsjenika i prredsjednik. Dakle predsjednistvo je bilo u IO. To nisam znao mislio sam da samo prisustvuju sjednicama.

No novi IO ce biti izabiran na drugi nacin i prema 3 amandmana imace 15 clanova a nigdje ne stoji da ce predsjenik FSRS i FSFBIH biti clanovi IO? Oni nisu bili clanovi ni starog (samo predsjednistvo)

Kao moguci dokaz prilazem opet ovaj amandman.

Treći amandman vezan je također za Izvršni odbor. Naime, entitetski savezi (kantoni/županije, područni savezi) predlagat će po dva kandidata za IO, a u IO će ući onaj kandidat kojeg izabere Skupština

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 19 maj 2011, 11:27

Citao sam negdje tekst da Fed bira 20 a RS 10 pa da onda skupstina bira 10 is fed i 5 iz rs, al nemogu da nadjem taj tekst. Uostalom uskoro cemo znati i to 100%. Najgore je sto novi statut neije moguce nigdje pronaci i procitati.

Uostalom ako se Iljo nekim nacinom uvuce u IO onda je to katastrofa.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 19 maj 2011, 11:42

Dakle to bi ostalo isto il slicno. Onda Iljo ulazi u IO. Pa kako se on elegantno uvukao u federalni savez. Je8en igrac?

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 maj 2011, 11:44

Samo da se zabrani rad ovim sto bili za sada, da dodju novi ljudi :!:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 maj 2011, 14:55

Edo_77 je napisao/la:Citao sam negdje tekst da Fed bira 20 a RS 10 pa da onda skupstina bira 10 is fed i 5 iz rs, al nemogu da nadjem taj tekst. Uostalom uskoro cemo znati i to 100%. Najgore je sto novi statut neije moguce nigdje pronaci i procitati.

Uostalom ako se Iljo nekim nacinom uvuce u IO onda je to katastrofa.
"BiH je jedina od svih članica FIFA i UEFA koja ima predsjedništvo, a ne jednog predsjednika. Takvo stanje je neodrživo. Jutros smo postigli dogovor da se u novom statutu predloži funkcija predsjednika, koji bi imao prvog i drugog potpredsjednika, a predsjedništvo bi bilo ukinuto. Entitetski savezi imali bi svoje članove u N/FSBiH, tako što bi po automatizmu predsjednici entitetskih saveza ulazili u Izvršni odbor državnog saveza. Mandat predsjedniku bi trajao četiri godine, a postojala bi mogućnost i reizbora na još četiri godine. U slučaju da jedan predsjednik bude na funkciji dva mandata, onda bi treći mandat automatski išao u drugi entitet", rekao je predstavnik UEFA Marcel Benz.

Eto ja se potrudih pa nadje, to ti je dio novog Statuta, e sad ima i ovaj dio koji je bio jako bitan i dobar, a koji je amandmanima unisten.

"Upoznati smo sa činjenicom kako su pojedini članovi N/FSBiH namjerno odlazili sa sjednica i tako blokirali donošenje odluka, jer bi se tada izgubio kvorum. Takvo nešto se više ne smije dešavati. To ne prihvatamo. UEFA i FIFA nisu spremne investirati u saveze u kojima se opstruira rad. Prema prijedlogu novog statuta, svaki član tijela saveza koji bude napustio zasjedanje ili ne došao na njega, može biti zamijenjen zamjenskim članom. Dalje, samo na prvoj sjednici nekog tijela biće potrebna kvorumska većina. U slučaju da ne bude kvoruma, odmah se zakazuje druga sjednica na kojoj će biti moguće donijeti odluke prostom većinom glasova", dodao je Benz.
Ja bi ovo rijesio time da se za jednostavne odluke uvede pravilo 3/4 prisutnih, pa bi onda vidio kako bi svi redom dolazili i "borili" se za svoja prava...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 19 maj 2011, 15:05

aleksandar_veliki je napisao/la:Edo, vjeruj meni. Predsjednici Federalnog i RS ulaze direktno u IO. To ti stoji u novom statutu i tu nema glasanja. Skupstina ce glasati o ovima drugim.

i sta sad ne valja, moze li mi neko objasnit? i kakva je razlika izmedju ovog i prethodnog
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 19 maj 2011, 15:10

sve sami delegati...vjerovatno i tamo ovako funkcionise.....

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 19 maj 2011, 16:00

Ma glasat će i za ovakav Statut bošnjački delegati...
Bezveze se nadmudrujete...
Samo, kad stvari opet manje-više budu iste kao prije, mojne opet po Savezu i potrebnim promjenama.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 maj 2011, 16:04

Ljubojevic: Predsjednik FSKS smatra da se usvajanjem ovih amandmana vraćamo unazad deset godina, no postavlja se pitanje šta je alternativa.
Interesantno, da mu ne protivrijecuje, nego kaze da nema alternative.
Upoznali smo delegate sa amandmanima koje su odobrile UEFA i FIFA.
Lijepo da je to tek sad uradjeno, poslije sastanka sa UEFA/FIFA.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 19 maj 2011, 16:10

VanBasten je napisao/la:Ma glasat će i za ovakav Statut bošnjački delegati...
Bezveze se nadmudrujete...
Samo, kad stvari opet manje-više budu iste kao prije, mojne opet po Savezu i potrebnim promjenama.
ma nije problem u statutu ni u amandmanima nego u ljudima koji rade u savezu... nije nas statut gurno u milionske dugovo nego nasi predstavnici... narod je letargican i pusta da se radi to sto se radi, navijacima je bitnije ukrast tudji carsaf nego otic ispred saveza i dici frku. novinarima je prece pojest i popit nego napisat smislen clanak i to je to. mi trabunjamo i svi fol nesto volimo suplja nasa prica mahalska... da su se horde i manijaci 2 puta skupili usanovic bi letio nego uefa ce to sredit...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 19 maj 2011, 16:13

Principatus je napisao/la:
Ljubojevic: Predsjednik FSKS smatra da se usvajanjem ovih amandmana vraćamo unazad deset godina, no postavlja se pitanje šta je alternativa.
Interesantno, da mu ne protivrijecuje, nego kaze da nema alternative.
Upoznali smo delegate sa amandmanima koje su odobrile UEFA i FIFA.
Lijepo da je to tek sad uradjeno, poslije sastanka sa UEFA/FIFA.
Ma isli frajeri sa pricom kako sa ovima sto su bili za i ne treba razgovarati. Hoce Bosnje sve, bitno je da se kompromis nadje sa ovima drugim. Ma ne treba ga ni usvojiti pa nek ide sve u onu stvar.

bas me nervira ta tvoja prica, pa nema tu hoce bosnje sve, pa bosnje su i krive 70% , mi smo pokrali sve niko drugi, nas predstavlja usanovic, tigar, nama selma bajrami u lozi sjedi, ko nam je kriv sto smo se doveli u ovu situaciju?

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 maj 2011, 16:17

aleksandar_veliki je napisao/la: Ma isli frajeri sa pricom kako sa ovima sto su bili za i ne treba razgovarati. Hoce Bosnje sve, bitno je da se kompromis nadje sa ovima drugim. Ma ne treba ga ni usvojiti pa nek ide sve u onu stvar.
Nikad nebih pomislio da cu to reci: Ali isto mislim da je bolje ne prihvatiti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 19 maj 2011, 16:19

Principatus je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la: Ma isli frajeri sa pricom kako sa ovima sto su bili za i ne treba razgovarati. Hoce Bosnje sve, bitno je da se kompromis nadje sa ovima drugim. Ma ne treba ga ni usvojiti pa nek ide sve u onu stvar.
Nikad nebih pomislio da cu to reci: Ali isto mislim da je bolje ne prihvatiti.
ali sta? sta je bolje ne prihvatiti?

mrjasmin
Kontakt:

Post Postao/la mrjasmin » 19 maj 2011, 17:12

Sada su Bosnjaci ugrozeni. Ee ipak mislim da nisu ugrozeni nego da su neciji INTERESI i FOTELJE ugrozene. Molio bih sviju vas koji ste protiv usvajanje statuta, da mi DETALJNO objasniti ZASTO.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 maj 2011, 18:10

Statut ce se usvojiti. Ne vjerujem da ce sada Bosnjaci sada zasrati, zato sto bi jednogodisnja suspenzija sahranila BH Fudbal. Dobro znaju posljedice, tako da nemam sumnje da ce glasati za.

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 19 maj 2011, 18:58

Da vidimo tko ce sada glasati protiv!!! :D :D :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 maj 2011, 19:05

mrjasmin je napisao/la:Sada su Bosnjaci ugrozeni. Ee ipak mislim da nisu ugrozeni nego da su neciji INTERESI i FOTELJE ugrozene. Molio bih sviju vas koji ste protiv usvajanje statuta, da mi DETALJNO objasniti ZASTO.
Bas naprotiv,interesi i fotelje onih koji su ovo zasrali ce biti jos jace.
ZASTO-ZATO sto ce manje vise da ostanu u savezu svi oni koji su i doveli do ovoga.
Sto se tice ugrozenosti,bit ce ugrozeni oni kojima je stalo do boljitka BIH fudbala.Ovima iz manjeg entiteta i ovi sa kamenjara je to stalo kao do lanjskog snijega.
Jer ovo sto ce se ukinuti suspenzija je samo infunzija,nikako kompletno ozdravljenje.
Kako bi i bilo,kad tumor ostaje neizvadjen.
@SB-TRN vjerovatno ''vi''ako Celik drmne Zelju u kupu. :mrgreen:Bila bi to,opsta majorizacija :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: zeljooo13 i 12 gostiju.