RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Omar500
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Omar500 » 28 maj 2010, 09:44

Velež je jedan veliki klub, koji je prije rata uz malo sreće mogao biti rame uz rame sa velikom četvorkom. Inače, koliko je udaljen stadion Vrapčići od Mostara, jer nisam upoznat s tim. I volio bi da sagrade jedan lijep stadion.

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 28 maj 2010, 09:47

Ma udaljen je sa autom kad se vozis neki max 10 minuta mozda i manje malo pa onda skontaj koliko je daleko od mostara ,da je stadion u centru mostara troduplo bi bila veca posjecenost.
Samo jedan klub Velež Mostar

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 maj 2010, 10:32

Vrapčići - Mostar (M-17) 4 km. To je udaljenost od grada. Zamolio bi nekog od forumaša da odgovori na pitanje kakvi su planovi za narednu sezonu 2010/2011?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 maj 2010, 10:38

Hej raja slušam jutros na Tv. Navodno čelnici UEFE I FIFE postavili zadnji ultimatum ovim našim funkcionerima iz FSBIH, ako ne donesu novi statut FSBIH onda nema ništa od Evrope našim klubovima a i Reprezentacija neće moći igrati svoje utakmice. Ovo je istina. Konačno je i svijet shvatio da sa balkancima ne može drugačije. Znači krenulo je............

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 28 maj 2010, 13:47

Jos nista Aleme. Sad ce izbori pa ce neko i pokupit koji poen na Velezu, pogurat ce ga sa malo para. Ono sto je bitnije cekaju se stari igraci da dodju pa mozda nesto i bude, mada sumnjam. Mara je tu, ali se jos ne primice klubu. U svakom slucaju i ne ocekujem jos nista da ce se dogadjati u skorije vrijeme.
A sto se tice saveza, ni tu ne vidim nesto sto se moze nas doticati. Za ovaj savez koji trenutno egzistira nas stav se odavo zna - rusiti, ali i ovaj ovi koji se "sprema" ako se zna da ce u njemu kolo voditi Pusina za nas ne znaci nesto, on ce lobirati sarajevske klubove tako da nas ni tu nema. Sve u svemu, opet sami o sebi. Mada je po meni trenutno najveci problem slaba "snaga" uprave i udaljeost RA, sto znaci da cemo tesko iskoristiti ove nove izbore, a mislim da bi u protivnom mogli nekako iscuckati bar temelje novog stadiona.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 28 maj 2010, 17:10

Ljudi moji,Mara nece vise da bude nista vise u fudbalu jer je covijek otisao u zasluzenu penziju.Nece da bude ni trener a ni na nekoj funkciji u klubu.Pa citao sam bar 5 intervju-a sa Marom gdje kaze da ne zeli vise da radi u fudbalu i da je ovo njegov konacan kraj karijere sto se tice fudbala ma u kojem smislu.
Mislim da ce Velez da dobije jednu jacu,bolju upravu nakon skupstine kluba ali ko zna sta ti izbori donose.Mozda bude bas pravo pa ovi sto bi trebali da budu u Velezu ne gledaju izbore a mozda i jesu ali nadam se da nece obracat paznju na izbore i da ce pomoc Velezu samo iz jednog razloga a to je zato sto ga vole i ja sam da neko sazna kad je ta skupstina kluba na kojoj se bira novo rukovodstvo i da RED ARMY organizovano ide ispred mjesta odrzavanja i da podrzi i ujedno,pjesmom,zamoli ljude da udju u Velez i pomognu Velezu jer klub nema nista od tih ljudi ako oni kazu "Mi volimo Velez ali nemoj da budem u klubu" i bjeze od kluba.Nek i pored svojih funkcija na kojim se nalaze i dobro zaradjuju pomognu Velezu jer je to jedino sto spaja istinske mostarce u ovom gradu a od nekih i napravi imena sirom grada,regije,svijeta...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 maj 2010, 21:06

Hej vozdra "Carina". Šta ima kod tebe. Pa slušaj ja ne znam što ste tako pesimistični. Velež polahko ali sigurno ide naprijed. Ja vjerujem u rođene. Sa ili bez Mare Veleža će biti uvijek. Bilo je i težih dana. Još Carina da te zamolim još nešto. Pošto vidim da si ti dobro upućen u Velež a pošto mene interesuje i prijeratni Velež, da li možeš da objaviš rezultate utakmica najboljih Veležovih sezona iz 72/73, 73/74 i 86/87, jer me stvarno zanima. Unaprijed ti hvala i pozdrav tebi i ostalim Veležovcima............

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 29 maj 2010, 11:46

Hahah, bola Aleme sto me napadas :D Nisam pesimistican majstore, tome nema mjesta u ljubavi, vjerujes u ljubav do kraja i gotovo. Cak sam i dosta puta i napisao da sam sa obzirom na sve zadovoljan ovom sezonom. Ja sam druze samo realan i u toj svojoj realnosti kritikujem i napadam sve one koji TREBAJU da pomognu, kako ovde na forumu, a vjeruj mi puno vise na ulici direktno. I dalje tvrdim da Velez ima uslove da svake sezone do 15 kola maksimalno osigura naslov prvaka ma ko god sta mislio o tome. Zato primjetis da mozda i jedini napadam stare igrace. Znaci ne dicim se njima u peckanjima sa ostalim simpatizerima drugih klubova, a trebao bi. Naprimjer jedan Meho Kodro broj 9 u Barcelone, vrh vrhova, nema preko toga druze. Najveci uspjeh BiH uopste, a ne samo u fudbalu. Ujutro pije kafu i okrene Pepea Guardiolu da poprica sa njim. Bajevic, Barbarez, Corba, Primorac, Curkovic, Braco, Vaha, Mara i mnoga druga imena su vrh europskog svijeta fudbala i sporta. A svi oni imaju jednu zajednicku stvar, a ta stvar ih je napravila i dala im ovo sve sto sad imaju - RSD Velez. I ne dicim se njima mnogo druze. Mogu pomoci na milion nacina, najbolji im je primjer dao Mesa Bazdarevic sa ovim turnirom u Francuskoj. O lokalnoj vlasti necu vise da ni govorim. I jos nesto cu ti reci a molim te da se ne uvrijedis, a u vezi tvog pitanja za rezultate iz 1972 godine. Te rezultate cuvam u knjizi Ismeta Dervisevica o Velezu i to je sve. A NE MOGU svoga sina upisati u Velez iz 1972 nego samo u Velez iz 2010. I samo me ovaj Velez zanima i nista vise. Ovo je samo moj stav druze, ne zivim u proslosti, i nadam se boljim vremenima jer Velez ima uslove koje nema niko u BiH.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 29 maj 2010, 11:56

Imao sam i ja knjigu napisanu za 50 godina postojanja, cini mi se, jel moguce, gdje je neki uvod, posvetu ili sta vec pisao Josip Broz :D Dao je drugu, ovaj svome drugu, ovaj svome i ode knjiga, dok ja tandzaru ne izvadim iz ormara pa zapucam po selu :mrgreen:

Ovo ljeto ne smijemo ostaviti neiskoristeno, postoji mali milion stvari koje moramo pogurati mi medju sobom, dati podrsku Upravi, kakva god bila i obecati pomoc, na ulici, na tribini, u svakoj slijedecoj akciji.

Carina, imaces PP :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 29 maj 2010, 12:07

Cunami, postujem tvoj stav za Maru i ostale. Ali i ja imam svoj. Uz duzno postovanje i zahvale prema njemu, svaki put cu ga na kraju razgovora upitati jedno obicno pitanje kao obicni mostarac mostarca: "Sta ima u Velezu?"
Klubu se moze pomoci na milion nacina.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 maj 2010, 15:50

Ma ne "CARINA". Ne napadam te kolega. To je samo moje neko skromno mišljenje. Slažem se s tobom da je ovo bila uspješna sezona, ali ove bi trebalo napraviti korak više. Da te upitam da li znaš šta će biti sa najboljim igračima; ko ide a ko ostaje?

SPONZORI

CARINA pošto si ti dobro upućen u dešavanje u i oko Veleža da li Velež razmišlja o sklapanja sponzorstva sa HEPOKO-m, pošto čitam u štampi da se konačno digao na noge i da je to jedna od uspješnijih privatizacija u BiH?

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 29 maj 2010, 16:34

Da mene neko ne shvati krivo,Mara je ljudska i fudbalska velicina i kao takav bi dobrodosao Velezu ali je rekao da se oprasta od aktivnog bavljenja fudbalom uposte.A Mara moze pomoci i ako nije aktivan kao sto ce biti,nadam se,pojacana uprava.
Sto se tice daljeg rada Veleza,napominjem po ko zna koji put,Velezu treba zestoka stabilizacija u svim segmentima jer je klub bio upao u zestoko sivilo i sad to treba popravljat.Ne moze se dugovat igracu a trazit od njega evropu.
Prije svega,vidit cemo kakva ce uprava biti jer sam nacuo da bi se to moglo desit veoma brzo a onda treba radit stvari postepeno.
Treba pocet rjesavat pitanje stadiona,vracanje dugova koje Velez ima,jacanje materijalno pa tek onda poslje svega ovoga treba pocet razmislkat o evropi.Mislim da je ovo normalno razmisljanje i realno jer ipak,mi zivimo u Mostaru,hahah...
Ali kad dodje vrijeme za evropu,volio bi da se ona igra u Mostaru a ne negdje drugo jer po meni,to nema smisla.
Velez je iz Mostara i onda treba igrat utakmice u Mostaru a u Mostaru je sve moguce pa tako i pocetak gradnje novog stadiona a do tad,nek ceka evropa a u tom vremenu stabilizovat klub i jacat ga svakim danom jer ima mnogo uradit i osim stadiona...Ipak,mislite malo i na najmladju raju...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 30 maj 2010, 12:12

Nedavno napisah da nas tek najbolje ocekuje sa nasim klubom, izgleda sam drama pogodio :lol: Neka nam je dragi Bog na pomoci.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 30 maj 2010, 13:13

Zamolio bi momka MontO da nam kaze sto onako misli da nam je dragi Bog na pomoci?Ima li ista konkretno ili nesto zna pa radi toga govori ili je to onako,reda radi?
Ako iko ista zna sta se desava sa klubom nek objavi jer interesuje raju...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 30 maj 2010, 15:16

Ma nemas me sta moliti druze, nema jos nista konkretno, ali po svemu sudeci, klub napustaju svi igraci koji su cinili prvih 11. Ne kazem da je to bas veliki crnjak, poznajuci nasu Ligu, gdje klubovi znatno mijenjaju igracki kadar svake polusezone, ali bi nama bio veliki plus da su ti momci ostali na okupu.

Kad bude Skupstina kluba, znace se na cemu smo, ja ne vjerujem u najbolje, ali se istom nadam :D Je li to moguce? :mrgreen:

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 30 maj 2010, 17:51

Pa sta cemo sto odlaze???Osto je Velez sa njima i bez njih tako da je to normalno da odlaze igraci ali ako se izabere nova uprava cemu se ja,a mislim i svi,nadamo onda ce biti novih igraca ali je Tana reko ako ostane da ce vecina biti domacih igraca a sa strane samo prijeko potrebni i prava pojacanja.Ako Dzubur dodje sto se sve vise prica po gradu,onda mislim da ce biti dobrih igraca jer njegovo je kao predsjednika da im pare da a na Tani ko ce doci.Nacuo sam nesto da bi Tana mogo i trener biti jer jedini ima lincenu u Mostaru a da neko dodje na njegovo mjesto uz Dzubu jer dosta je trenera sa strane.Po meni,nadam se najboljem i nadam se opet dobroj sezoni Veleza.
Bio je Stokic koji je puno bolji od Kneza pa kad je otisao niko ga nije spomeno a sad se nesto bojimo sto ce pojedinci otic.Slazem se ja da ce biti hendipek odlazak nekih igraca ali sad da kukamo,nema smisla.
Uglavnom,Velez ostaje kakav-takav a ja se nadam najboljem...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 30 maj 2010, 18:01

Ja se nadam da nece biti da nas malo pred izbore "gurnu" ka gore, pa da nakon istih padamo brzinom svjetlosti, toga je mene strah najvise. J.ebe mi se za igrace, oni su najmanje bitni, tri posto timova iz Premijer Lige ne bi Lokomotivu dobilo u Vrapcicima, tako da je o tome suvisno raspravljati.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 30 maj 2010, 20:58

Rodjeni brato 8-) ....

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 30 maj 2010, 22:24

.. dok ne umrem! 8-)

:P

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 31 maj 2010, 13:53

Maloprije idem Musalom kad idu Dzubur i Tana zajedno,nesto raspravljaju.
Nadam se da je za dobrobit Veleza i da je to uspjesna kombinacija...

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 1 gost.